Şimdi Ara

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK VE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI ALAYIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
2
Favori
12.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam imkanları anlattım endüstri mühendisliği merak ediyorsaniz izmirdeki unilerin tanıtımına gidip bölüm hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka sorusu olan varsa yardımcı olabilirim

• Geçen sene hazirlikta cogu kisiyi yari donemde gecirdiler hic disiplinli hazirligi yok diye duydum.

• Kimden duyduysan keske bizide gecirselerdi o zaman şehir efsanelerine inanmayin suan muafiyetin ikinci sinavi oldu temmuzun sonunda bir sürü kisi sinava girdi ve yarısı yine geçemedi eğitim kalitesi tarafsiz olarak orta derecede sebin dedigin şeyi hacettepe tam anlamıyla uyguluyor hazırlık eğitimine onem vermiyor

• yıldırım beyazıtta okuyan arkadaşlarımdan duydum. hacettepe de de benzer durum şu şekilde var. tıp öğrencilerine pozitif ayrımcılık yapılıyor
  • Sadece tip değil hacettepenin hazırlığı basit olduğu ve hocaların pek ilgilenmediği icin butun bolumlerdeki ogrenciler genelde yari dönemde geciyor söyle bir örnek vereyim kıyaslama icin degil Yıldırım Beyazıt hazirligini Boğaziçi ve ODTÜ kabul ediyor ve bu dediğim universitelerin hazirlik egitimini kabul ettiği cok az üniversite var

• Dostum yarı dönemde eylüldeki muafiyet sınavını kaçıranlar ve ingilizcesi iyi olupta hazirlik okuyanlar sinava girip geçtiler genellikle. Kolay bi hazırlık veya sinav sistemi yok. Pearson Assured tarafından onaylı bi hazirlik eğitimi yürütülüyor. Sıfırdan başlayan biri biraz önem verirse rahat b2-c1 seviyesine gelir. Hocalarin çoğu çok kaliteli ve yakindan ilgileniyorlar. Disiplin eksikliği falan da yok. Dönem sonunda olduğun kuru tamamlayamazsan hazirandaki muafiyete giremiyorsun. Muafiyette de kafanin rahat olabilmesi için 4 kur ortalamanin iyi olmasi gerekiyor. Yatıp geçerim diye bi olay yok yani.

• Geçen sene Türkiye'de hazırlığı en zor olan ünivlerden biri yıldırım beyazıt diyen arkadaşlarım vardı yıldırım beyazıttan hepsi yarı dönemde geçti senin dediklerinin aynısını diyordu hepside
  • Ingilizceleri iyimis demekki

• :D

• Sorusu olan varsa cevaplayabilirim

• 1-Hocam endüstri mühendisi için 4.0 yazmissiniz yukarıda o tam olarak ne oluyor?

2- Endüstri mühendisi mezun olunca tam olarak ne yapar nerelerde çalışır? Eğer is sahasi çok genişse en azından birkaç örnek verebilir misinz?

3- Matematik ve fizikle arası iyi olan ve okuyacağı programda bunları ağırlıklı isteyen biriyim ama endüstri mühendisliği ile ilgili bi yerde mezunların işletmede yüksek lisans yaptığını bile duymuştum sanki bölüm mühendislikten ayrılıyormuş gibi bu konuda biraz yorum yapabilir misiniz?

• Hocam bende İngilizce uluslararası ilişkiler düşünüyorum İngilizce bilgim çok az zorlanır miyim birde bölüm hakkında bilginiz varmı

• Nebukadnezar2 kullanıcısına yanıt
    1.Endüstri 4.0 ile modüler yapılı akıllı fabrikalar kapsamında, fiziksel işlemleri siber-fiziksel sistemlerle izlemek, fiziksel dünyanın sanal bir kopyasını oluşturmak ve merkezi olmayan kararların verilmesi hedeflenmektedir. Nesnelerin interneti ile siber-fiziksel sistemler birbirleriyle ve insanlarla gerçek zamanlı olarak iletişime geçip işbirliği içinde çalışabilecektir. Hizmetlerin interneti ile hem iç hem de çapraz örgütsel hizmetler sunulacak ve değer zincirinin kullanıcıları tarafından değerlendirilecektir.

2.

– Üretim ve Stok Planlama,

– İmalat,

– Yöneylem Araştırması,

– Proje Yönetimi

– Üretim Sistemleri ve Tesis Planlama,

– Sistem Mühendisliği,

– Ergonomi ve İş Etüdü,

– Ekonomi ve Finans

– Lojistik ve Tedarik Zinciri,

– İstatistik ve Veri Analizleri,

– Benzetim ve Ağ Teorileri,

– Kalite ve

– Bakım-Onarım

3. Şöyle bölümde iktisat isletme gibi derslerde veriliyor diger mühendisliklere oranla fizik cok az diyebilirim fakat hem sayısal hem sozel dersler olduğu için çalışma alanın artıyor bende fiziği çok seviyordum ama bu bölümü yazdım ve diger muhendisliklere oranla zorluğu biraz daha az bi makine veya elektrikten bir tık kolay diyebilirim

• tryaman T kullanıcısına yanıt
    Benimde ingilizce bilgim pek yoktu hazırlığı c kuru ile bitirdim yani o konuda pek korkunuz olmasın

• Nebukadnezar2 kullanıcısına yanıt
    Ayni zamanda burdan dersleride inceleyebilirsiniz

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK VE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI ALAYIM

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.