Şimdi Ara

Ankara Ticaret Odası Başkanı: Türkiye'de işsizlik var ancak işsiz yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara Ticaret Odası Başkanı: Türkiye'de işsizlik var ancak işsiz yok


    ATO Başkanı Gürsel Baran, işsizlik oranının eleman arandığında sıfıra yaklaştığını iddia etti. “Özellikle inşaat, sağlık, tekstil, mobilya gibi sektörlerde eleman bulmakta güçlük yaşandığını kaydeden Baran, “Türkiye’de işsizlik var ancak eleman aradığınızda kimse başvurmuyor, başvursa da işi beğenmiyor” dedi.

    Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı işsizlik oranlarıyla, çalışma hayatındaki gerçeklerin örtüşmediğini savundu. Baran, nitelikli eleman istihdam etmek isteyen tüccar ve sanayicilerin, “kayıt dışı istihdam edilen göçmenler yüzünden” haksız rekabetle karşı karşıya kaldığını söyledi.

    Baran, TÜİK verilerine göre yüzde 10,6 düzeyinde olan işsizlik oranının, eleman arandığında sıfıra yaklaştığını iddia ederek, “Türkiye’de işsizlik var ancak eleman aradığınızda kimse başvurmuyor, başvursa da işi beğenmiyor. Herkes Türkiye gelişsin istiyor ama bu gelişimi sağlayacak sanayi ve ticarette çalışacak nitelikli eleman olmak istemiyor. İşsizlik ve istihdam bir an önce çözüme kavuşturulması gereken bir konu halini aldı. İstatistiklerdeki işsizler nerede?” diye sordu

    “SORUN İŞSİZLİKTEN ZİYADE MESLEKSİZLİK”

    Gürsel Baran, ATO’nun internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, 3 milyon 399 bin işsizin bulunduğu Türkiye’de işverenlerin inşaattan sağlığa, tekstilden mobilyaya kadar pek çok sektörde istihdam edecek nitelikli eleman bulmakta zorluk yaşadığını belirtip “sorunun işsizlikten ziyade mesleksizlik” olduğunu savundu.

    Baran, “207 üniversitenin bulunduğu ülkemizde, 3 milyonu ön lisans olmak üzere yaklaşık 7,5 milyon üniversite öğrencimiz eğitim görüyor. Bu üniversitelerden mezun olan gençlerimizin bir bölümü eğitim gördüğü alanda aradığı işi, üyelerimiz olan işverenlerin de yine bir bölümü faaliyet gösterdiği alanda aradığı elemanı bulamıyor. Karşılıklı bu arayış, hem bireyler hem işletmeler için zaman kaybı başta olmak üzere birçok kayba yol açıyor” dedi.

    Türkiye’de genç işsizlik oranının yüzde 22,7 düzeyinde olduğunu hatırlatan Baran, işsizlerin çoğunun kamuda istihdam edilmek istediğini söyledi. Yerel yönetimlerde iş için gönderilmiş binlerce özgeçmişin beklediğini kaydeden Baran, “Ülkemizde işsizlik sorununun çözümü için atılacak adımlardan biri de kamunun istihdam deposu olduğu algısının yıkılmasıdır” dedi.

    “İŞVEREN ELEMAN BULAMIYOR”

    Eğitimin sektör ihtiyaçlarına göre planlanması gerektiğini kaydeden Baran, “Ülkemizin geleceği, aydınlık umutlarımız olan gençlerimiz, hayatlarının en güzel yıllarını meslek edinmek için geçiriyor, bazı branşlarda ihtiyaç olmadığı halde eğitim görüyor. Üniversite mezunu gençlerimizin çoğu mezun olduğu alanda iş bulamazken, reel sektör temsilcileri olarak bizler ise ihtiyacımız olan alanlarda yetişmiş işgücü bulamıyoruz. Unumuz, yağımız, şekerimiz var ama bir türlü helva yapamıyoruz.” diye konuştu.

    Türkiye’nin nitelikli ara eleman ihtiyacı olduğunu ifade eden Baran, “Her beş gencimizden birinin işsiz olduğu ülkemizde sanayicimiz, tüccarımız istihdam edecek ara eleman bulamıyor. Oto camcısından, tornacıya, kalıpçıdan sıvacıya, pazarlamacıdan, depocuya kadar birçok meslek alanında ara elemana ihtiyacımız var. Nitelikli ara eleman istihdam etmek için önemli bir maliyet üstlenen tüccar ve sanayicimiz, bu maliyeti üstlenmeden kayıt dışı istihdam sağlayanlarla rekabet etmek zorunda kalıyor” dedi.

    EMİNE ERDOĞAN’IN KUZENİ

    Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kuzeni olduğu biliniyor. Baran, ATO’nun 2016’da yapılan başkanlık seçimlerinde dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’le yarışmıştı. Baran, Gökçek’e karşı seçimleri 86’ya karşı 100 oyla kazanıp ATO Başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

    kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 11 Ağustos 2021; 13:7:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • hatta tek işi düğmeye baskmak olan veya parçayı alıp kasaya koymak olan adamla 20 yıllık kaporta parçalarının yüzeyini tamir eden adama tashih operatörü adı altında aynı parayı veriyoruz , sonra millet iş beğenmiyo oluyo


    devir böyle adamların devri tabi

  • he tamam


    Emine erdoğanın kuzeni kısmını en başa koyda millet okuyup vakit kaybetmesin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-289234E80

    Bu mesaj silindi.

    Memur olmayan herkes işçi zaten.

    Üniversite mezunu binlerce işçi istihdam ediliyor.

  • İşsizlik var ama işsiz yok ne demek ulan
    Beyin yakan cümleleri nerden buluyorlar Ankara Ticaret Odası Başkanı: Türkiye'de işsizlik var ancak işsiz yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ülkenin çalışan kesiminin %80 i açlık sınırın altında kalan asgari ücrete talim ediyor. böyle bir ülkede , nasıl da enteresan sözler????

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam haklı. 1 2 değil 4 5 tane iş bulan bile var. 4 5 farklı yerde çalışılıp maaş alınabiliniyorsa kimse kusura bakmasın suç iş bulamayanda. Ankara Ticaret Odası Başkanı: Türkiye'de işsizlik var ancak işsiz yok (AKP mode OFF)

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşsiz yokmuş. Oldu tabi 12 saat mesai yapacaksın asgari ücrete. Öyle 8 saat kanuna uygun falan değil.
    Verdikleri para ortada asgari ücret veya 200 lira fazlası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen hakedilen parayı ver bakalım. Eleman arayan kalıyor mu.

    Ayrıca işveren eleman seçiyorda
    Eleman işveren seçemez mi. Öyle bir kural mı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışma şartları şunlar, kapalı önlemsiz tehlikeli fabrikada günde 10-12 saat mola yok yol yok yemek yok mesai ücreti yok aylık asgari ücret elden 800 tl iade . Kalan paranın %50 side AKP nin devasa vergileri.

    Sonuç reel gerçek kazanç 150 dolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam doğru söylemiş.


    Doğru düzgün elinde bir mesleği olmayanlar gelip atıp tutuyor. Türkiye'de işsizlik de var fakirlik de, gel gelelim en büyük sorun halkın yattığı yerden para kazanma arzusu ve yerinin çok kolay doldurulabilir olmasıdır. Bugün mülteci sorunu bile emek yoğun sanayi için büyük bir tehdit. Kurumsal şirketlerde çalışan yabancı uyruklu bulamazsınız. Yani biraz olsun vasfını geliştirmeyen adam er ya da geç kaybetmeye mahkum kalacaktır.

  • işte türk halkından istediklerini alamayınca kaçak olarak afgan,suriyeli çalıştırmaya başlayanlaarın zihniyeti budur. yani demek istediği uyan,ye,çalış,uyu. başka yapacak işin olmasın. bunu yapabilecek kadar maaş'a gel çalış demek istiyor... doğrusunu bu kafalardan öğrenecek değiliz. sizide adam edeceğiz. yakındai,, yakında çok yakında. bu ettiğiniz lafları yutacaksınız. o gün geldiğinde ettiğiniz bu lafları inkar edeceksiniz....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF22259B6 -- 11 Ağustos 2021; 15:53:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Adam doğru söylemiş.


    Doğru düzgün elinde bir mesleği olmayanlar gelip atıp tutuyor. Türkiye'de işsizlik de var fakirlik de, gel gelelim en büyük sorun halkın yattığı yerden para kazanma arzusu ve yerinin çok kolay doldurulabilir olmasıdır. Bugün mülteci sorunu bile emek yoğun sanayi için büyük bir tehdit. Kurumsal şirketlerde çalışan yabancı uyruklu bulamazsınız. Yani biraz olsun vasfını geliştirmeyen adam er ya da geç kaybetmeye mahkum kalacaktır.

    Kaç tane kurumsal şirket var.


    Elin demesleği olanların ne şartlarda çalıştığından haberin yok.


    Zaten size göre kurumsalda çalılmayan herkes vasıfsız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

    Kaç tane kurumsal şirket var.


    Elin demesleği olanların ne şartlarda çalıştığından haberin yok.


    Zaten size göre kurumsalda çalılmayan herkes vasıfsız.



    Alıntıları Göster

    Çok sayıda var. Daha birkaç ay önce bir tanıdığım girdi işe, sıfır tecrübe ile 7,500 TL net maaş + diğer sosyal haklar ile işe başladı. Sen kendini geliştirme, kendini yükseltme, ondan sonra vay efendim işsizlik şöyle böyle.


    Şu an motokuryeler bile 4,500 TL net maaş ile çalışıyor en dandiği.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Çok sayıda var. Daha birkaç ay önce bir tanıdığım girdi işe, sıfır tecrübe ile 7,500 TL net maaş + diğer sosyal haklar ile işe başladı. Sen kendini geliştirme, kendini yükseltme, ondan sonra vay efendim işsizlik şöyle böyle.


    Şu an motokuryeler bile 4,500 TL net maaş ile çalışıyor en dandiği.



    Alıntıları Göster

    Bak hala sıkıyor.

    Moto kuryede yüksel memi var.


    Söyledikleriniz birbiryle zıt.

    Bilmiyorum farkındamısınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamın soyisminin baran olduğunu okuyunca ;

    ülkücü geçinip yükselmiş , Ankara Ticaret odası başkanı olmuş , bakan olmuş , bakan olunca rüşvette sınır tanımamış zafer Çağlayan'dan sonra Kürdün pek olmadığı başkent Ankara'da yine bir Kürt vatandaş bir şekilde yükselip oraya başkan olmuş herhalde dedim... En sonda da zaten bunun nasıl olduğu belirtilmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 12 Ağustos 2021; 5:29:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle belirteyim işverenim.

    Akp Zihniyeti diyor ki hayatını alıp , para vereceğimiz insan bulamıyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

    Bak hala sıkıyor.

    Moto kuryede yüksel memi var.


    Söyledikleriniz birbiryle zıt.

    Bilmiyorum farkındamısınız



    Alıntıları Göster

    Sıkan ben değilim sensin.


    Evin hemen yanındaki lokantadan biliyorum. Şu an motokurye olan çalışan en kötü adam bile net 4,500 TL alıyor. Getir gibi yerlerde çalışanlar mesailer ile 6,500 TL kazanabiliyor net. Akşam çalışırsan x2 oluyor. Yattığınız yerden kazanmaya alışmışsınız herhalde.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.