Şimdi Ara

Ankara Konya Sokak Bitmiş!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde bir elektrik trafosu lazım oldu. Dedim olsa olsa Ankara'da Konya Sokak'da vardır bu trafo.
    Dön dolaş bulamadım. O diyor şunda vardır, ona gidiyorum onda yok. Öteki diyor bende yok, belki şurda vardır. Ona gidiyorum onda da yok.

Ben elektronikçi değilim, hobi olarak uğraşıyorum. En sonunda birinde buldum. Daha doğrusu elindeki malı bana kakalamış, sonra çalışmadı. Elimdeki eski bozuk trafo ile satıcının bana vermeye çalıştığı trafonun değerleri farklı. Satıcıya soruyorum, bu şimdi uyar mı buna diye? Beni başından savıyor, uyar uyar diye. Çaresiz aldık. Bir de aldığım trafoda 3 tane uç var. Hangisine takacağım diye soruyorum. Saçma sapan cevap veriyor. Resmen başından savdı beni.

Eve gittik, taktık, denedik. Sonuç olarak trafo çalışmadı. Lanet olsun dedim.

Bir daha da gitmem konya sokağa.

Eski havası, forsu kesinlikle kalmamış. Hala uyduda Erotik Rus kanalları açan bir yer olmuş, kesinlikle kendileri yenileyememişler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ankara Ulus Konya Sokak Tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi'nin yürütüyor olduğu Ulus Konya Sokak Yenileme Projesi sona ermiştir.

Ulus Konya Sokak, Ankara'nın tarihi ve kültürel açıdan önemli bölgelerinden biridir. Sokak, başkentin en hareketli ve popüler yerlerinden biri olup çok sayıda kafe, restoran, mağaza ve iş yerine ev sahipliği yapmaktadır.

Yenileme projesi, sokağın altyapısını iyileştirmeyi ve estetik görünümünü güzelleştirmeyi amaçlamıştır. Proje kapsamında;

• Yol yüzeyi yenilenmiş, kaldırımlar genişletilmiş ve kaldırım düzenlemesi yapılmıştır.
    • Sokak aydınlatması iyileştirilmiş ve yeni ışıklandırmalar eklenmiştir.
    • Sokak mobilyaları yenilenmiş ve yeni banklar ve çöp kutuları yerleştirilmiştir.
    • Yeşil alanlar oluşturulmuş ve ağaçlar dikilmiştir.

Bu yenileme çalışmaları sonucunda Ulus Konya Sokak, daha yaşanabilir, erişilebilir ve estetik bir görünüme kavuşmuştur. Sokak, hem yerel halk hem de turistler için daha çekici ve keyifli bir ortam haline gelmiştir.

Proje, Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'nın tarihi ve kültürel mirasını korumak ve geliştirmek için yaptığı çalışmaların bir parçasıdır. Ulus Konya Sokak'ın yenilenmesi, başkentin önemli bir cazibe merkezini daha güzelleştirmiş ve şehrin turizm potansiyelini artırmıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ankara konya sokağı bilmem !.
    İstanbulda elektronik malzeme satıcıları Yazıcıoğlu psj . Karaköy psj ,selanik psj gibi yerlerdeki elektronik malzeme satıcılarının %90 elektroniğin E sini ancak bilir.
    bilinçli gideceksiniz , bu uyarmı bu olurmu ,bununla nasıl çalışır gibi sorulara ya satmak için olur olur derler veya cevap veremezler .
    aldığınız trafoyu götürün iade edin .
  • trafo hiç mi çalışmıyor farklı voltaj mı var? eskisi ve yenisinin fotoğrafları var mı ?
  • Hocam orası hep öyleydi zaten
  • Bana da hoparlör lazım olmuştu, ben de sizin gibi bakmadığım yer kalmamıştı. En sonunda bulmuştum, neyse ki benimki çalışmıştı.

Hoparlörün delik ölçülerini ölçtüm, bir kağıda yazdım öyle gittim. Ölçüler en kesin haliyle elimde olmasına rağmen her satıcı "bu olur abi, sen yanlış ölçmüşsündür, o boyutlarda hop olmaz" gibi sözlerle işime yaramacak malı bana satmaya çalıştılar. Herşeye rağmen elimdeki ölçülere uygun hoparlör buldum ve hala kullanıyorum.

Saygılar...
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    siz uyducuların olduğu yere gitmişsiniz orası değil esnaf sarayı: yasin, veya merve elektronik deseniz gösterirlerdi.
  • Hocam bu eskisi:

Bu da yenisi:
    Yenisinde 3 çıkış var. Hangisine takacağımı bilemedim. Rastgele değiştirerek taktım ama çalışmadı. Belki de o rastgele takmamdan dolayı sağlam olanı da bozdum
    @çaycı

Elektornik malzeme satan pasajın içinde aradım. Yazdıklarınızın hepsine de baktım.
    @kadircitak

Hocam malesef o kadar elektronik bilgim yok. Hoparlör bozuldu. Elektronikçi bir arkadaş vardı, dedi bunun trafosu yanmış değiştir çalışır dedi. Ben de onu yapayım dedim. İade etmek için gitmem oraya. 5 liralık şey uğraşmam.
    @elektürükçü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara sokak köpekleri problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeni aldığınızın orta ucunu kullanmayacaksınız . sağ ve sol uçları kullanacaksınız .zaten orta uçta dikkat ederseniz emaye tel bağlantısı yok .

220 v ucu malum 220 v girişine bağlanacak .
    eskisi 8v ,önemli sorun olacağını sanmıyorum , sorun olursa 9 v çıkış uçlarının birine seri 10 ohm 5w direnç bağlayın yaklaşık 8 v inecektir . fakat gerek olduğunu sanmıyorum .
    kolay gelsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 17 Ağustos 2015; 19:45:49 >
  • Verdikleri trafo uygun onda sıkıntı yok lakin Konya Sokak gerçekten de çok kötü. Genelde malzemeleri acil değil ise İstanbul piyasasından internet üzerinden kartla yada eft ile alıyoruz. Kargo eklendiği halde daha ucuza geliyor o da Ankara piyasasında varsa ki genelde spesifik malzemeler olmuyor. Geçenlerde basit bir hall effect sensör gerekti. İstediğimiz kılıf İstanbul'da 0.5 USD iken burada aynı mal 3 Euro. Acil olmasa alırdım 10 tane stokta dursun. Bunun gibi çok örnek var en sonunda lanet olsun dedim acil değilse tek adres İstanbul oldu. Koskoca Ankara'da hal böyleyken diğer şehirlerde bu işleri yapanlara Allah kolaylık versin.
  • Onlar anca meslek lisesi ogrencilerine malzeme satsin Ben ser den alisveris yapiyordum baktim malzemeler cort cikmaya basladi internetten siparis vermeye basladim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle katılıyorum
    aradığınıda bulamıyorsun
    anlamıyorlarda zaten.
    uyducular başka bişey yok.
    size önerim direnc.net çeşidi çok ve sağlam bir site ihtiyaçlarımı ben ordan karşılıyorum.
    kesinlikle reklam olarak algılamayın
    eğer orda da yoksa aradığınız farnell bu işin yabancı kuruluşu
  • Evet Ankara Konya sokak ta işi bilen yok. Ben de "900 MHz Yagi anten " diye aradığımda " haaaa anladım kılçık anten" deyip kocaman tv antenini bana satmaya kalktılar . Kablo ararkende ayrı dert. 50ohm anten kablosu diye soruyorum " bizde bir bu var olur mu bilmem , herhalde olur, gerçi üzerinde 75 yazıyor ama " diyor Satıcı .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @elektürükçü :
    Hocam, direnç mirenç hiç anlamam. Direnç de bulamam bu saatten sonra :) Tekrar bir takıp deneyeyim. Çalışmazsa atacağım çöpe

@Sozuak :
    Katılıyorum. Sadece elektronik piyasasında değil herşeyde öyle. Geçenlerde bir telefon ekranı lazım oldu. GG de istanbuldan bir şirket satıyor, kargo dahil 15 TL. Ben gittim Ulus'daki telefon parçacılarından alayım dedim, gene 15 TL verdim. Arabanın yaktığı mazot, park parası da cabası. E ne anladım ben bu işten o zaman.

@LoganicT
    Yo hocam, niye reklam olsun. Aksine çok faydalı oldu. Başka bildiğiniz adresler varsa lütfen yazın. Artık Konya sokakla işim olmaz.
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    9V problem çıkarmaz , dediğim gibi bağlantını yap cihazda başka arıza yoksa çalışır .
    transformatörün arızalı olduğunu ölçüm yaparak anlaşıldı değilmi ?. gereksiz yere transformatör almadınız inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

9V problem çıkarmaz , dediğim gibi bağlantını yap cihazda başka arıza yoksa çalışır .
    transformatörün arızalı olduğunu ölçüm yaparak anlaşıldı değilmi ?. gereksiz yere transformatör almadınız inşallah

Evet voltmetre ile ölçerek teşhis etti.

Bu arada yeni bir başlık açmadan burda sorayım.

Bir ses sisteminin adaptörü de gümledi.
    Eskisi Çıkış AC 10V 1200mA
    Ama piyasada AC çıkışlı adaptör bulamıyorum, genelde AC->DC çıkışlı hepsi.

Ne yapmamı önerirsiniz?
  • pc ses sistemi regüle devresi yani DC akıma çeviren sistem ses sisteminizin içinde . 220/12 v 15 -20 W transformatör işinizi görür
    alacağınız transformatörün çıkış uçlarında +- olmadığı için polarite farkı yoktur .
    metal trafonun 220 uçları açıkta olduğu için tehlike yaratabilir . kapalı tip trafo alırsanız risk bir derece düşer .
  • internetten alışverişe başladığımdan beri ufak 3-5 kuruşluk alışverişler haric dukkanlara uğramıyorum.kafam cok rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlık açmamak adına yeri gelmişken ben de burada sorayım.

İnternet üzerinden istediğim değerlerde trafo bulabileceğim sitelerin adresini verebilecek var mı.
    Ben arama yaptığımda sadece Bluemavi.com ve direnc.net te birkaç tane trafo bulabiliyorum onlar da işime yaramıyor. Başka da bir adrese ulaşamadım. Oysa arama yapma konusunda da iyiyimdir. ama ne hikmetse sadece trafo konusunda bir türlü istediğim sonuca ulaşamadım.
  • bprince kullanıcısına yanıt
    İstanbul karaköy pasajı Bayrak ticaret .
    internet sayfaları detay göstermesede her türlü trafoyu hazır veya özel üretim yaptırabilirsiniz . Güvenilir esnaftır . telefon ile irtibat kurun kesinlikle yardımcı olacaklardır .

http://www.bayrakelektronik.com/?trafolar,8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 4 Eylül 2015; 0:11:36 >
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Edit: sanırım ordan da internet üzerinden alış veriş yapamıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bprince -- 4 Eylül 2015; 0:20:20 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.