Şimdi Ara

Ankara Konya Sokak Bitmiş!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Tamamen amatörce düşünceye sahipsiniz .

Bizim fikrimiz amatörce olabilir, ancak sizin fikrinizi de yanlış buluyorum

1) Diyorsunuz ki, internetten alınan ürünler çin malıdır. Sizin sattıklarınız ya da Konya sokak gibi yerlerde satılanlar ABD deki silikon vadisinden ya da İsviçre'deki CERN laboratuarından falan mı geliyor? Yani sizin sattıklarınızın menşei farklı bir ülke mi?

2) Diyorsunuz ki, işyeri sahiplerinin kira, vergi, yemek ..vs gibi giderleri var ama internetten satış yapanların yok. Öncelikle internetten satış yapanlar da vergi ödüyorlar, vergiden kaçamazlar. Ancak sırf küçük esnaf kazansın, kirasını ödesin diye BİLE BİLE ve İSTEYEREK kazık da yiyemem kusura bakmayın. Bu zamana kadar hep küçük esnafı düşündüm, ancak küçük esnaf benim gözümde bitmiştir.

Az önce fırından pide alayım dedim. Normal zamanda bizi görünce ağzının suyu akan fırıncı, ramazanda millet kapısında kuyruk olunca, müşteriye kapıdaki köpek gibi davranıyor. Ne insanın yüzüne bakıyor ne cevap veriyor. Gider pidemi büyük marketlerden alırım, AVM den alırım. Batsın gebersin küçük esnaf.

@elektürükçü

• Yazdıklarımı dikkatli okumamışsınız . 36 yıldır elektronik içindeyim ,tamir işleri ile uğraşıyorum yazdım . Tamir ile uğraşmak başka elektronik malzeme satmak başka !.
    Evet ortalık Çin malı dolu .fakat iyi araştırırsanız her üründe olmasada kaliteli ürün satan var . Bunun ayırımını ancak profesyonel tecrübe sahibi ve ithalatçıya güven ile orijinal ürün aldığınıza emin olabilirsiniz .
    Yıllarca bu işin içinde olmanın verdiği tecrübe ile kimin ne sattığını gayet iyi bilirim .
    Orijinal bir transistör ,mosfet ile replikasını ayırt etmek için sizin tabirnizle CERN laburatuvarında üretilmesi gerekmez . bu ayırımı zaten yapamaıyorsanız kullanırken burada yazacak çok cümle yok .
    Ben size küçük esnafın hepsi mükemmeldir demiyorum ama elma ile armutu karıştırmamak gerektiğini yazıyorum .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    3 hafta önce bakır tel aldım elektrikçiden 3x2.5 çok damar.Testlerimde telin iletkenliğinin az olduğunu anladım, YANİ TEL SAHTE.

Ama yıllar önce elim olan 2.5 bakır teller GERÇEK.

Lisede bile benim bildiğim teknik bilgilerin, bazı elektronik hocaların bilmediğine şahit oldum.

Bir yerden güç transistörü aldım.Sabit voltajda sahte olan transistör 5 amper geçirirken,yine başka yerden aynı transistörü aldım.

Bu transistör testte 10 amper geçirdi.Hah tamam bu gerçek, diğerinin sahte olduğunu anladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Yazdıklarımı dikkatli okumamışsınız . 36 yıldır elektronik içindeyim ,tamir işleri ile uğraşıyorum yazdım . Tamir ile uğraşmak başka elektronik malzeme satmak başka !.
    Evet ortalık Çin malı dolu .fakat iyi araştırırsanız her üründe olmasada kaliteli ürün satan var . Bunun ayırımını ancak profesyonel tecrübe sahibi ve ithalatçıya güven ile orijinal ürün aldığınıza emin olabilirsiniz .
    Yıllarca bu işin içinde olmanın verdiği tecrübe ile kimin ne sattığını gayet iyi bilirim .
    Orijinal bir transistör ,mosfet ile replikasını ayırt etmek için sizin tabirnizle CERN laburatuvarında üretilmesi gerekmez . bu ayırımı zaten yapamaıyorsanız kullanırken burada yazacak çok cümle yok .
    Ben size küçük esnafın hepsi mükemmeldir demiyorum ama elma ile armutu karıştırmamak gerektiğini yazıyorum .

hocam, ben de tamir yapıyorum. malzemeciden kondansatör istiyorum. samxon, yang ming marka çıkarıyor. yok mu bunun panasonic, wima, rubycon olanı, diyorum, "abi onlar satmıyor" diyor. aldığım malzemenin mtbf zamanını geçtim, değerleri bile tutmuyor ki. kabahati satıcıda bulmuyorum. halkımız sağolsun nerde ucuz malzeme var özellikle talep ediyor.

• command_4 kullanıcısına yanıt
    Yıllardır bu durumdan şikayetçiyiz . ben ithalat yapan firmalarla görüşüyorum . getirin panasonic ,elna ,nichicon diyorum . Abi kime satacağız ,sen kaç tane alacaksın . her bir değerden toptan 100 er 200 er alayım diyorum . O kadar az daha çok alırsan getirelim diyorlar . Senden başka isteyen yok .
    Çin malı alıyorsun 6 ay sonra şişeni biliyorum . daha ne istiyorsun ,bozulsun tekrar getirsin sana diyor
    6 ay sonra bozulan cihazda müşteri kullandığın parçayı sorumlu tutmaz tamirciyi sorumlu tutar diyorum .

Bir kaç yerde phılıps ,Roe ,nıchıcon hala var fakat çeşit kırık . .
    yarı iletkenler zaten çok kısıtlı çeşitlerde orijinal var .
    yurtdışından sipariş ediyorum , kargo bedeli pahalıya gelmese aslında çok güvenilir . farnell ,dıgıkey ,mouser ,RC

• Hem çok geriden takip ediyorlar, hem de bir çok eksikleri var. Aradığım bir çok şeyi bulamıyorum. Bence tembeller. Ondan oluyor. Malzeme tedarikçileri bunlara malı veriyor. Bunlar satıyor. Araştırma falan yok. Aralarında uyanık, yabancı dil bilen, bazı özel malzemelerin kimler tarafından kullanıldığını bilen iki üç dükkan var. Onlar da tek olmanın verdiği rahatlıkla çok kazık fiyatlar çekiyor.

Hepsi üç aşağı beş yukarı aynı malı satıyor. Elektronikçileri 4-5 katagori gibi düşünsek, koca Konya sokağın tamamı batsa, 6-7 dükkan kalsa, kimseye birşey değişmez. O kadar boş bir yer. Sorunun da temelinde tembellik yatıyor. Malzemeci bunlara ne verirse o.

Dikkat edin, o sırada revaçta olan bir ürünü hepsi aynı anda satıyor olur. 3-4 ay sonra gitsen bulamazsın. Hepsinde aynı anda biter. Çünkü hepsine aynı adam mal sağlıyor.

Ben spesifik bir şey aradığım zaman Konya sokağa gitmiyorum. Sıradan kapasitör, direnç vs almaya gidiyorum. Biraz daha özel herşeyi internetten alıyorum. Asabım bozuluyor başka türlü. Hiç de acımıyorum bu esnafa. O tembellikle batarlarsa da batarlar. Umurumda bile değil.

Benim Konya sokak hakkında sevdiğim, iki tane dürüst esnaf malzemecim var. Onlar. Bir malzeme soruyorsun, "burada bulamazsın onu, fazla kaliteli" veya "fazla yeni"diyor mesela. Bir de yetenekli tamirciler. Gençten kimse yok bu işte. Tamirciler hep yaşça ileri amcalar. Ancak yaptıkları işler çok başarılı. Adama güven seviyemi şöyle anlatayım, geçen gün Audison Bitone tamir ettirdim bir amcaya. Sıfır 650 Euro mu ne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 13 Haziran 2016; 10:21:34 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.