Şimdi Ara

Ankara-İstanbul YHT hattı haftaya açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara-İstanbul arasını 3,5 saate indirecek hızlı tren hattının açılış tarihi belli oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, vatandaşların heyecanla açılışını beklediği Ankara-İstanbul YHT hattında tüm çalışmaların adeta kılı kırk yararak büyük bir özenle yapıldığını anlattı.

Bu kapsamda hatta, tüm test sürüşlerinin başarıyla tamamlandığını belirten Bakan Elvan, "Ankara-İstanbul YHT hattının açılışı önünde herhangi bir engel kalmadı, hattı bu ayın 11'i gibi hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

İSTANBUL'DAN ANKARA'YA 3,5 SAATTE GİDECEK
    Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girdikten sonra iki şehir arasındaki seyahat süresi 3,5 saate düşecek.

Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.

İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak. Günlük 16 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleştirilecek.

Ankara ile İstanbul YHT hattının hizmete girmesiyle yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payının yüzde 78'e çıkması öngörülüyor. Ankara-İstanbul YHT hattında günde yaklaşık 50 bin, yılda 17 milyon yolcuya hizmet verilmesi hedefleniyor.

• izmit-eskişehir 1.5buçuk saat
  • insAllah otobus mafyasi buraya el atip ortaligi karistirmaz
  • 80tl gibi bir fiyat belirlenmiş. otobüsle aynı fiyat yada +-5 TL olmazsa insanlar otobüsü kullanmaya devam ederler.

• Yarım yamalak yht değilmi bu, ne ara bitirmişler, doğru ya duble yoldan sonra övünecek marifetleri kalmadı...
  • Güzel olduuu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul diye geçiyor açtıkları yer Pendik'e kadar.

Avrupa yakasındakilerin kullanması mantıksız.

• Yüksek hızlı trenin fiyatıda yüksek.

• İst-Ankara arası fiyatı yüksek gibi..
  • quote:

Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak.
  • Eğer bilet fiyatları yazılanlar gibi olursa çöp...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsedilen bilet fiyatları çerçevesinde bu ulaşım aracını dar ve orta düzey gelir grubunun kullanamayacağını ön görüyorum.
  • çöp
  • Yahu zaten 2 ay önce uçak bileti alsak en fazla 100 tl ödeyeceksin üstüne üstlük 1 saatlik yol çekeceksin sadece. 80 TL bence de fazla, en fazla 65 falan olsa da kullanılsa.
  • Hızlı tren güzel proje hayırlı olsun. Marmaray bağlantısı da yapılınca daha çok işe yarayacaktır ama fiyat çok pahalı indirim yapmalılar. En azından otobüs fiyatları seviyesinde olursa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ınfiniti red bull racing

Hızlı tren güzel proje hayırlı olsun. Marmaray bağlantısı da yapılınca daha çok işe yarayacaktır ama fiyat çok pahalı indirim yapmalılar. En azından otobüs fiyatları seviyesinde olursa iyi olur.

Sanmıyorum indirim yapacaklarını. Otobüs fiyatıyla aynı veya çok yakın olursa ist-ank, ank-ist kimse otobüse binmez sektör patlak verir o yüzden yüksek yaparlar.
  • İyi bence fiyatı ben Ankara-Kırşehire 20 lirs veriyorum otobüse hemde metro

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

quote:

Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak.

Pendik'te kalacak demedim zaten

2-3 sene oldu bir banliyo hattının bakımını yapamadılar daha. O 2015 tarihi ertelenir zaten. Hızlı treni de kaç kere ertelediler ben unuttum. En azından Haydarpaşa civarına gelene kadar Avrupa'dakilerin işine yaramaz bu tren. Millet çantalarla bavullarla otobüs çilesi mi çekecek bir de ? Daha ucuza seni Esenler'e kadar bırakıyor yolcu otobüsleri ordan bin metroya git.

• Ankara pendik 3.5saat
    Pendik beyoğlu 3 saat

Hülo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.