Şimdi Ara

Ankara İktisat mı, Özelde Hukuk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabela üniversitelerinde hukuk mu yoksa Ankara üni’de iktisat mı?

Düşünceleriniz nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özel Hukuk
  • Hangisini seviyorsan o birader 2 si birbirinden çok farklı alanlar , daha iyi para kazanmak için okumayın sevdiğiniz bir konuda uzmanlaşmak için okuyun.

• Ankara İktisat okumak hayalim ama ailem ve arkadaşlarım; “ Maddi durumun var, özelde hukuk oku İktisat boş bölüm” diyorlar, kafam karışıyor.

• neden ankara iktisat hocam ODTÜ veya Bilkent dururken neden Ankara Üniversitesi?
  • david12 D kullanıcısına yanıt
    Hayalin iktisat ise iktisat oku zaten maddi durumun iyi ise kendini geliştirme konusunda sıkıntı çekmezsin iibf bölümleri boş değildir sadece okuyan insanlar gereken çabaları göstermediği için mezun olunca aylak aylak gezerler dünya değişiyor ve gün geçtikçe başka bir yere geliyor artık gidip 4 sene okuyup iş bulma mevzusu kalktı ,insanlar Amerika'da bile mezun olduktan sonra iyi bir kariyer için yüksek lisans yapıyor bizde de üni hayatı lol oynamakla geçen 25 yaşında ki adam utanmadan devletten iş bekliyor sen kimseyi kafana takma hayallerini gercekleştir sevdiğin işi yap çünkü işin hayatın olacak .

• maddi durumun iyiyse git koç üniversitesine. 350 Binle kapatmış. Benim maddi durumum iyi ama o kadar da iyi değil diyorsan 20 bin verip Bilkent %50 burslu iktisat okuyabilirsin. Sıralaması da 100k larda (Ankara iktisat 90k larda)

Hukuk okursan da aşağı yukarı 20 bin vereceksin zaten.

Bir de Bilkent %50 iktisatın da Ankara iktisatın bu ikisinin de daha yüksek sıralamalarda olmasını beklerdim, bakınca şaşırdım. Ticarethanelerde hukuk okuyup geleceğini tehlikeye atmaktansa Bilkent gibi bir üniversite de İktisat okumak daha iyidir. İsmi çıkmış bir kere Hukuk Fakültesinin. O para ve o sıralamaya değmez. Türkiye'de ufak bir kesim hariç kimse bilinçli tercih yapmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczacılık mı hukuk mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Bilkent iktisat ve odtü iktisat kesinlikle pişman etmez hocam katılıyorum ama bu bölümlerde İng hazırlık var bu çok büyük artı
  • Özelde hukuk tabii. Kimse sana sormaz hangi üni mezunusun diye. Tıp gibi... Ama iktisat, bir kaç okul hariç (Boğaziçi-Odtü-Koç-Sabancı vs.) okunmaz. Çok mezun var. İlle de okumak istersen; hukuk kazandıktan sonra hobi olarak açıktan ikinci üniversite şeklinde yine oku.

• Madem iktisata ilgin var.Paran da varmış bilkent yuzde 50 iktisat.Ankara iktisattan daha dusuktu siralamasi yanlis hatirlamiyorsam.

• iktisat okucaksan bilkente git. ankara iktisat 100k ya çıktı kalmadı ismi falan. tabi benim önerim hukuk olur.
  • Ben de hukuk üstüne iktisat işletme okuyacağım bunu yazan arkadaş hukuk daha mantıklı eğer premium üniversite kazanamayacaksan ama top class üniler her zaman iyidir

• savcınız kullanıcısına yanıt
    Hocam valilerin, kaymakamların, büyükelçilerin çoğu Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuş. Siyasal bilgiler fakültesinin bünyesinde; SBKY, İktisat, Maliye, Uluslararası ilişkiler gibi bölümler var. O yüzden Ankara İktisat istiyorum.

o devir geçti valla mülkiye felan kalmadı hocam artık dayısı olan oralara alınıyor bu arada diplomatların çoğu Boğaziçi uluslararası ılıskıler mezunu
  • Hedef diplomasi ise özellikle (içişlerini bilmiyorum) ODTÜ çok daha fazla memur kazandırıyor bakanlığa.

Açıp genel olarak 3-5 büyükelçiye bakarsan evet mülkiye çok çok avantajlı duruyor ama işler öyle yürümüyor büyükelçiler 25-30 sene önce bakanlık kapısından girmiş insanlar minimum 30 sene de her şey değişti GSÜ diye bir okul yoktu o zaman mülkiye altın değerinde filandı sanırım.

Hala çok iyi bir okuldur muhtemelen ama ODTÜ işte GSÜ, Boün varken tercih etmek bence çok mantıklı bir iş değil
  • Başka düşüncesi olan?

• alanınız olmayan konularda konuşmaya ne kadar bayılıyorsunuz ya, ülkede herkes aydın yemin ediyorum.
  • İktisat düşünüyorum önereceğiniz devlet üniversitesi varmı ???

• Güncel

Hocam amcam 98 yılında 3k sıralama ile girmişti mülkiye (ankar iktisat) Şimdi Maliye bakanlığında üst düzey yönetici ancak bu okul nedeni ile değil. Amcam mezun olunca kendini çok geliştirmiş. İleri derece ingilizce öğrendi amerikada master yaptı anca geldi bu duruma. Şuanda ben de Ankara Hukuktayım. İstediğin bölüm hemen yanı başımızda ve okul eskisi gibi değil. Önceden 3 k ile alırken şimdi 100k. Sürekli siyasi olaylar çıkıyor. Boş beleş adamlar girdi. Okumaktan başka her haltı yiyen gerizekalı bir kitle var. Demem o ki : sen o okulda ya bozulursun ya kafayı yer bırakmak zorunda kalırsın. Mülkiye pişmanlıktır...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.