Şimdi Ara

Ankara İktisat mı, Özelde Hukuk mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aynen hiç öyle olaylarla falan uğraşamam, amacım iyi bir şekilde iktisat öğrenip kendimi geliştirmek. Dediğin gibi mülkiyenin içini boşaltmışlar. En iyisi ben başka alternatiflere yöneleyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel

• david12 D kullanıcısına yanıt
    Hacettepe İng İktisat da düşünebilirsiniz hocam ama idealist olmanız lazım bir de kendinizi geliştirmelisiniz. Ben de İİBF istiyorum. Şuan hedefim TOBB ama sene sonu puanıma göre bakacağım.

• İktisat bölümü bence Türkiye şartlarını ele aldığımızda sadece iyi üniversitelerde okunması gereken bir bölüm. Türkiye şartları derken kastettiğim üniversiteler arasındaki eğitim kalitesinin uçurumu. Örneğin Sütçü İmam Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasındaki kalite farkı çok nettir. O yüzden iktisat gibi teorik dersin çok önemli olduğu bir bölümde mutlaka iyi üniversitede iyi eğitim almak gerekir kanımca. Ankara Üniversitesi ise dünya standartlarında eğitim verebilir mi bilemem siz araştırın.

Hukuk eğitimi de kuşkusuz iyi alınması gereken bir eğitim fakat hukukta sözel derslerin ağırlıklı olması sebebiyle hocalarınızdan iyi alamadığınız eğitimi hukuk kitaplarından pekala tamamlayabilirsiniz. Hukuk size çok daha fazla kapı açar. Fakat şunu da belirtmek lazım, avukat olacaksanız, görüştüğüm birçok ünlü avukattan duyduğum kadarıyla özel okullara temkinli yaklaşıyorlar. Bu sizin için dezavantaj olur. Avukatlık açısından bakınca sektör zaten acımasız o yüzden dezavantajlı konumda da olabilirsiniz. Bunun yerine iktisat okuyup daha iyi imkanlı bir işe de sahip olabilirsiniz. Aslında bu tamamen sizin nasıl bir gelecek hayal ettiğinize göre değişebilecek bir durum.

Mesela ben de Odtü iktisat yazdım gittim hazırlık okudum ve bölüme geçmeden karar değiştirip Marmara Hukuk’a geçtim. Şu an mutluyum. Bu tamamen ideallerinize göre şekillenir. Eğer siyah beyaz kadar net bir durum olsaydı herkes aynı düşüncede olabilirdi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.