Şimdi Ara

Ankara hukuk vs İstanbul hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
4.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biri diplomasi sehri daha rahat sehir daha kaliteli okul digeri zor sehir arap sehri bence ankara tercih et

• avukatlık için istanbul, hakim/savcılık için ankara
  • Usta hukuk okursan üniversite pek önemli değil açıkçası olay pek mühendislikteki gibi olmuyor
  • Hakim ve savcılık istiyorsan ankara hukuk yaz. Yok ben avukatlık alanında uzmanlaşacağım diyorsan istanbul hukuk yaz.

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    Hangi şehir daha sevilesi gitmedim ikisine de

• Paran çoksa ist

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    odtü işletme vs ankara hukuk
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu avukatlik istiyorsan istanbul , hakim savcılık istiyorsan ankara olayı neye dayanıyor gerçekten böyle mi bu

• Bir iü mezunu olarak hakim savcılık avukatlık açısından fark olmadığını söyleyebilirim. Ancak yaygın kanının ne olduğunu arkadaşlar ifade etmiş zaten.

Öte yandan istanbulun ülkedeki en büyük hukuk bürolarına ev sahipliği yaptığını ve tüm şirketlerin merkezlerinin istanbulda olduğunu vurgulamak isterim. Dolayısıyla hakim savcı olacaksanız her iki okulda okuyarak da olabilirsiniz. Ancak avukatlık için istanbul (eğitim nedeniyle değil istanbulun ekonomik merkez olmasından dolayı) çok daha avantajlı.

• Türkiye çapında 2 tane Hukuk fakültesi olduğu dönemde ortaya çıkmış bir laf. Şimdi köyler dışında her yerde hukuk fakültesi olduğu için pekte geçerli diyemeyiz.
  • Sanki hakim savcı olacam diyince hemen oluyorsun. Sadece gülüyorum.. Bunun tayini var kuş kadar parası var ayrıca Saçma sapan sürülme işleri var. O kadar çabaya emeğe değmez bence. Kimsenin hayallerine karışmak istemem ama şöyle de bir durum var. Parası olan neden hakim savcı olmuyor ? Paran varsa İstanbul yaz

• Hakim/savcı olmayı kesinlikle istemiyorum çünkü ailemde savcı var ve cidden cidden ama cidden zor bir meslek. Avukatlığı kendime daha çok uygun buluyorum. Ve nerdeysw herkes aynı şeyleri yazmış Rica etsem kampüs,eğitim,hocalar,öğrenci ortamı hakkında bilgileri olan paylaşabilir mi?

Bir de Ankara da yaşayan varsa söylendiği kadar boğucu mu? İstanbul da yaşayan varsa söylendiği kadar pahalı mı?

• ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comolokko97 -- 16 Eylül 2017; 13:42:32 >
  • Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Peki gerçekten de İstanbul özel sektör açısından Ankaradan birkaç gömlek üstte mi?

Bide yıllardır sahil şehrinde yaşıyorum Ankaradan çekinme sebeplerimden biri o çünkü deniz havasını gerçekten seviyorum

• comolokko97 C kullanıcısına yanıt
    "Biçilmiş kaftan" lafına bu kadar uyan birisini daha görmemiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: vastech

istanbulda yasadim, universiteyi istanbulda okudum, ise istanbulda basladim ama bir sekilde yolum ankaraya dustu. 2011den beri de ankarada calisiyorum. ankaraya gelince istanbulun nasil omur tuketen bir yer oldugunu farkettim. ankaraya gitmeden benim de onyargilarim vardi, ankaraya calismaya giderken birkac sene calisir geri donerim diye dusunuyordum fakat bunu aklimdan cikarttim. istanbulda nasil bir kalabaligin icinde yasadigimi, bitmek bilmeyen trafigin aslinda anormal oldugunu farkettim. kendime ayircagim vakti hep yollarda heba etmisim istanbulda.

ankarayi begenmeyenler de maalesef ezbere konusuyor. bir gri sehir ezberi almis basini gidiyor. ankara da sakin bir sehir degil ama istanbuldan sonra bana gayet iyi geldi.kulturel imkanlar istanbuldaki gibi degil elbette, insan kalitesi de semtten semtten degisir ama istanbul sanki daha medeni toplumsal yasam alanlarinda. ankarada evet yuruyen merdivenin saginda duruyorlar hala :)

bu tercih meselesi, denizsiz yasayamam, babam kaptandi annem deniz kiziydi diyorsaniz istanbulu tercih edersiniz. ben hayatimi hem buyuksehirdr hem de gorece sakin bir yerde gecirmek istiyorum diyorsaniz ankara.

ben de ankara hukuku tercih edecegim nasipse.

yuruyen merdivenin saginda durulur zaten?

• quote:

Orijinalden alıntı: vastech

duzelettim, solunda diye. guzel bir acik yakalamissiniz tebrikler.

• Ankara Hukuka senede 600 kişi giriyor...Hepsi savcı,hakim mi oluyor? Son savcı hakim alımlarına baktığımızda ise Atatürk,Erzincan gibi üniversiteleri ilk 5'te görüyoruz...Yani demek istiyorum ki bırakın artık şu kalıp cümleleri...Ankara'da okuduğunuzda bak bu Ankara'da okumuş bunu biz savcı yapalım veya bak bu İstanbul mezunu bizim şirketi bu avukata bağlayalım demiyor kimse...Fakülteyi okursun ve kendini hangi alana itersen o alanda gelişirsin...
  • iühukukkk İ kullanıcısına yanıt
    Sanırım onu okul değil şehir açısından söylüyorlar

• ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comolokko97 -- 16 Eylül 2017; 13:43:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.