Şimdi Ara

ANKARA ETİMESGUT ZH. BRL. OKL. VE EĞT. TÜM. K.LIĞI ANKARA ETİMESGUT (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
3
Favori
239.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

    Benim de bakım, oradan da Sivas nasipse. Ayrıca üstteki sorularım da cevap bekliyor. Önceki sayfalarda birisi berbat yemekler, yatacak yer bile yok yazmış, diğeri de 6. kişilik ranzasız odalar, temiz bir ortam yazmış. Hangisine inansak?


    Acemilikte hepiniz çavuş eğitim taburunda olacaksınız, koğuşlar standard 42 kişiliktir, eşya dolapları koğuşun içinde ama kilitleme olayı yok. Bence acemilik için koğuşlar güzeldir.
    Yemek konusu ise şöyle
    Sabah>>>>> Çay (metal bardakta ) + 3 çeşit kahvaltılık (mesela bal+ tereyağı + yeşil zeytin ( hiç siyah zeytin hayal etmeyin :), tahin pekmez + peynir + yeşil zeytin vs vs... )
    Öğle>>> rütbeli personelde yemek yediğinden genelde iyi olur 4 veya 5 çeşit çıkar bunlardan birisi et yemeği veya tavuk olur
    Akşam>>>> En kötü yemek akşam çıkar ama öyle yenmeyecek şekilde değil yenir ama öğle yemeğiyle arasında belirgin bir fark vardır

    Kantin >>>> Kantin olayı sıkıntı zira kalabalık olduğunuzdan dolayı kantine ulaşmanız, ulaşsanızda uzun sıralardan dolayı birşeyler almanız zor. Onun için temel ihtiyaç malzemelerini (traş bıçağı, köpüğü vs ) evden getirmenizde fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panicamigo

    esenboğa havaalanından nasıl gidilir acaba bilgi verebilirmisiniz ?


    Ulaşım
    havaalanı>>>>> Esenboğa H.alanı>>>> Havaş veya ego otobusleriyle aşti >>> Aştiden konya yoluna çıkılıp ( sorun gösterirler zaten çıkılcak başka yol yok) önünde etimesgut veya sincan yazan herhangi bir minibuse binmek.

    Otogar (Aşti)>>>>Aştiden konya yoluna çıkılıp ( sorun gösterirler zaten çıkılcak başka yol yok) önünde etimesgut veya sincan yazan herhangi bir minibuse binmek.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sponger87 -- 10 Ağustos 2011; 20:58:44 >
  • Arkadaşlar benim K.K. Loj. K.lığı Bkm. K.lığı 4'üncü Ana Bkm. Mrk. K.lığı ETİMESGUT ANKARA çıktı, burası hakkında bilgisi olan var mı?

    Bir de açılımını yazarsanız sevinirim.
  • @sponger87 Allah senden razı olsun, net bilgiler vermişsin. İnş. hayırlısıyla bir gün gibi gelir geçer.
  • Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. 1'inci Tnk. Eğt. A. 2'nci Tnk. Er Eğt. Tb. K.lığı
    ETİMESGUT ANKARA

    benimde buraya çıktı sınıfım tank bilgisi olan varmı hiç nasıl bir yerdir okudul 8 sayfayımı ama tank hakkaında pek bilgi yoktu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Kara.

    Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. 1'inci Tnk. Eğt. A. 2'nci Tnk. Er Eğt. Tb. K.lığı
    ETİMESGUT ANKARA

    benimde buraya çıktı sınıfım tank bilgisi olan varmı hiç nasıl bir yerdir okudul 8 sayfayımı ama tank hakkaında pek bilgi yoktu.


    sınıfınız tank olsada tankla uzaktan yakından bir ilginiz olmayacak,sadece temel askerlik eğitimi alacaksınız bir ay boyunca.
  • sponger çok saol bilgiler için dünden beri tek ilgilenen sensin Allah razı olsun senden
  • Sınıfı: Tank
    Statüsü: Yedek Subay
    Branşı: M48 A5T2 TNK.TK.K.

    Bizim durumumuz nasıl olacak acaba? Yedek subay olarak askerliğini burada yapan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spawn_19

    sponger çok saol bilgiler için dünden beri tek ilgilenen sensin Allah razı olsun senden


    Yolunuz açık olsun; aklıma gelen son şeyleri de yazayım;

    1) Yanınızda bol bol bozuk para götürün ayrıca kredi kartı veya bankamatik kartınıda götürün
    2)Kimliğinizi teslim edin ama ehliyetinizi vermenize gerek yok sizde kalsın sorarlarsa yok yanımda deyin
    3)Botunuzu, kamuflajınızı, eşorfanınızı mutlaka iyice deneyin sonradan değiştirmek çok sıkıntılı oluyor
    4)Eşyalarınızı alırken herkese bağıran eşyalarıda genelde kafaya fırlatan bir uzman var aldırmayın o öyle biri işte
    5)Tok karna gidin bence bir sürü yere gideceksiniz bide aç aç dolaşmayın oralarda
    6)Mutlaka traş olup öyle gidin özellikle saç traşını ( 3 numara olun )
    7)Çok fazla nakit para getirmeyin gerek yok
    8)Mutlaka telefon kartıyla gelin tavsiyem telekomun aile kartı ama onu alamazsanız , normal telefon kartlarıyla gelin ( en az 5 tane alın bence)
    9)Valiziniz kilitli olanlardan olursa daha iyi olur
    10)Kitap getirebilirsiniz ama sonra bi ara bölük komutanına onaylatın
    11)Cep telefonu veya sim kart getirmeyin
    12)Eğer sesli ortamda uyuyamıyorsanız kulak tıkacı getirin faydalı olur
    13)Botları kilitlemek için kilit getirin faydalı olur , ilk gün bot çalınma hadiseleri oluyor malesef ona karşı uyanık olun gerekirse botunuzla beraber uyuyun
    14)Lens felan kullanıyorsanız bence gözlükle gelin lensle felan uğraşmayın
    15)Cebe sığacak not defteri ve kurşun ve tükenmez (siyah) kalem getirin faydasını görürsünüz
  • Sağolasın @sponger87 peki tabanlık, vatka felan almaya gerek var mı?
    İçeriye yiyecek sokabilirmiyiz acaba: mesela yarım kilo hurma, kuru kayısı vb?
    Bir de ilk gün aşı yapılıyor mu? Yapılıyorsa sırası nedir?(Ö–rneğŸin: "Ÿİşlemler 3 saat sürer, aşı bunun sonunda yapılır.")(Bunu iftar saati için soruyorum)
    Saat 17.00 değŸil de 18.00'de teslim olursak ne olur?
    Sizde de Ramazan'a denk gelen günler olmuştu galiba, iftar, sahur nasıl oluyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 11 Ağustos 2011; 12:04:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

    Sağolasın @sponger87 peki tabanlık, vatka felan almaya gerek var mı?
    İçeriye yiyecek sokabilirmiyiz acaba: mesela yarım kilo hurma, kuru kayısı vb?
    Bir de ilk gün aşı yapılıyor mu? Yapılıyorsa sırası nedir?(Ö–rneğŸin: "Ÿİşlemler 3 saat sürer, aşı bunun sonunda yapılır.")(Bunu iftar saati için soruyorum)
    Saat 17.00 değŸil de 18.00'de teslim olursak ne olur?
    Sizde de Ramazan'a denk gelen günler olmuştu galiba, iftar, sahur nasıl oluyor?


    Tabanlık götür faydasını görürsün, vatkayı denemedim ben ayağıma vurmamıştı bot, zaten sizinkiler yazlık bot olacakır hafif bir şey kışlık botlara göre

    Yiyecek normalde yasak ama o kalabalıkta kimse bakmaz çantanda ne var ne yok , ama şöyle bir şey olabilir dolabından uçurabilirler onları iyice saklaman lazım. Normalde dolapta yiyecek- içecek bulundurmak yasak ama iyice saklarsan bir şey olmaz

    İlk gün aşı yapılıyor 3 tane sanırsam. Sıra olarak dediğin şey işlem sırası sanırım. İlk önce kayıt oluyorsun sana bölüğünü söylüyorlar, sonra aşı oluyorsun, sonra giyindirmeye gidiyorsun ordan askeri eşyalarını felan alıyorsun, daha sonra otobuslere bindirip sizi tabura götürüyorlar. Orda sizde olan evrakları (şu zarfın içinde olan) kimliğinizi filan alıyorlar, bir kaç form ve anket dolduruyorsunuz. Böylece artık TSK'nın merhametli kollarında oluyorsunuz. Yemeğe filanda götürürler sizi katılış saatinize göre sonrada koğuşa gelip eşyalarınızı filan yerleştirsiniz.

    Yani 18:00 de teslim olsan bir şey olmaz ama dediğim gibi son saatlerde acayip yığılma oluyor bundan dolayı işlemleriniz gece yarısından sonraya kadar bile kalabilir. Ertesi gün kalk saatide tahmini 5:30 olduğunu düşünürsek dinlemeden kalkmış olacaksınız.

    Benim dönemim aralıktı bizim zamanımızda ramazana denk gelmemişti onun için iftar sahur olayın nasıl olur tam bilmiyorum
  • ramazan sahur hakkında bilgiyide ben vereyim ben yeni geldim ordan bitti acemilik orus tutacaksanız bölük komutanınıza isiminizi yazdırın gece saat 02:00 de sahur yemegi var listedeki sayıya göre cıktıgı icin isim yazdırın aksam yemeklerinide genelde iftara kaydırıyolar saatini olmadı yemek ayırıyorlar oruc tutanlar icin yalnız orası nemsiz kuru sıcak oldugu icin oruc tutmadan önce 5 defa düşünün oruc tutanlara kesinlikle ayrı bir müamele yapılmıyor malesef

    birde tankcı olarak gidenlerin tankla alakası olmucak demiş birisi ben zpt söförü olarak gittim yemin töreninde sonra hergün zpt egitimi alıp kullandık tank söförleride hemen yanımızdaydı onlarda sürekli sürüş egitimlerine cıkıyorlardı yani tan ksöförü yada zpt söförü iseniz fazlasıyla bunlarla hasır nesir olacaksınız

    girerken arama yok denicek kadar az telefon sokmak isteyen sokar ama riske gerek yok ankesörlü telefon cok ayrıca soktuysanız bile gidip bölük astsubayınıza verip gerektiginde kullanabilirsiniz

    daha detaylı bilgi isteyen pm atabilir yarında burdayım ordan kıtama gidicem
  • @sponger87, acaba kısa dönem adaylarına bot kamuflaj dışında ne ve kaç adet veriyorlar.mesela fanila havlu dis macunu fırça gibi ayrıca spor ile ilgili verilenler nelerdir spor ayakkabısı eşofman veriliyormu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sponger87 veya xxömür;

    acemilikte valize ulaşabiliyor muyuz ihtiyaç olduğunda. mesela bol çamaşır götürecez. hepsini dolaba koyup çaldırma riski yaratmaktansa bir kısmını valizde tutmak daha mantıklı olur. ama önemli olan valize ulaşıp ulaşamadığımız. bazı yerlerde valizliği kitliyorlarmış acemilik bitene kadar göremiyormuşuz valiz falan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxömür

    ramazan sahur hakkında bilgiyide ben vereyim ben yeni geldim ordan bitti acemilik orus tutacaksanız bölük komutanınıza isiminizi yazdırın gece saat 02:00 de sahur yemegi var listedeki sayıya göre cıktıgı icin isim yazdırın aksam yemeklerinide genelde iftara kaydırıyolar saatini olmadı yemek ayırıyorlar oruc tutanlar icin yalnız orası nemsiz kuru sıcak oldugu icin oruc tutmadan önce 5 defa düşünün oruc tutanlara kesinlikle ayrı bir müamele yapılmıyor malesef

    birde tankcı olarak gidenlerin tankla alakası olmucak demiş birisi ben zpt söförü olarak gittim yemin töreninde sonra hergün zpt egitimi alıp kullandık tank söförleride hemen yanımızdaydı onlarda sürekli sürüş egitimlerine cıkıyorlardı yani tan ksöförü yada zpt söförü iseniz fazlasıyla bunlarla hasır nesir olacaksınız

    girerken arama yok denicek kadar az telefon sokmak isteyen sokar ama riske gerek yok ankesörlü telefon cok ayrıca soktuysanız bile gidip bölük astsubayınıza verip gerektiginde kullanabilirsiniz

    daha detaylı bilgi isteyen pm atabilir yarında burdayım ordan kıtama gidicem


    Sanırsam sen uzun dönemsin , uzun dönemlere tankçılık eğitim veriliyor benim kastım kısa dönemler. Kısa dönemlere herhangi bir tankçılık eğitimi verilmiyor zaten ihtisas eğitimi 6 hafta oluyor toplamda 75 gün acemilik yapıyor uzun dönem tankçılar, kısa dönemler sadece 4 hafta temel eğitim alıyorlar bunun içinde herhangi tankla ilgili bir şey yok. Zaten kısa dönemlerin çoğu karma bölükte toplanıyor karma bölüğünde zaten tankı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neogeo327

    @sponger87, acaba kısa dönem adaylarına bot kamuflaj dışında ne ve kaç adet veriyorlar.mesela fanila havlu dis macunu fırça gibi ayrıca spor ile ilgili verilenler nelerdir spor ayakkabısı eşofman veriliyormu?


    Hatırladığım kadarıyla askerde verilenler
    1) Eşyalarınız koyabilceğiniz büyükçe bir çanta
    2)Kamuflaj, bot vb askeri malzemeler
    3)El ve vücüt havlusu
    4) yanlış hatırlamıyorsam 2 şer adet iç çamaşırı ve çorap
    5)Banyo terliği
    6) Diş fırçası ve macunu
    7)Eşorfman takımı ve bir adet spor ayakkabı
    8)Gece giymek için pijama

    Bunların dışında parayla satılan( 10 tl civarında) bir giyecek torbası vereceklerdir bunların içinde banyo torbası, düdük, kalem,not defteri,askı, elbise kılıfı gibi şeyler var. Almak zorunlu değil ama zorunlu .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ordinarious

    sponger87 veya xxömür;

    acemilikte valize ulaşabiliyor muyuz ihtiyaç olduğunda. mesela bol çamaşır götürecez. hepsini dolaba koyup çaldırma riski yaratmaktansa bir kısmını valizde tutmak daha mantıklı olur. ama önemli olan valize ulaşıp ulaşamadığımız. bazı yerlerde valizliği kitliyorlarmış acemilik bitene kadar göremiyormuşuz valiz falan.


    Valize ulaşmak çok zor çünkü emanat deposunda yüzlerce valiz olacaktır ve orayı açtırmak için bin dereden su getirmen gerekebilir. Yani dediğinde haklısın bir kısmın valizde tutabilirsin sonrasında valizi açıp açtıramayacağın tamamen emanet deposunun anahtarını taşıyan elemanın keyfine kalmış. İlk başlarda yok yasak felan der ama bir paket sigara herşeyi çözebilir . Ama genede siz valize hiç ulaşamayacakmış gibi davranın çünkü kesin bir şey söylemek zor, çalınma olayı oluyor ama genelde dolaptaki sigaralar uçuyor, yani çalınma olayı için yapcak pek bir şey yok malesef ama iç çamaşırı kantinde satılıyor ihtiyaç duyduğunuzda alırsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sponger87


    quote:

    Orijinalden alıntı: neogeo327

    @sponger87, acaba kısa dönem adaylarına bot kamuflaj dışında ne ve kaç adet veriyorlar.mesela fanila havlu dis macunu fırça gibi ayrıca spor ile ilgili verilenler nelerdir spor ayakkabısı eşofman veriliyormu?


    Hatırladığım kadarıyla askerde verilenler
    1) Eşyalarınız koyabilceğiniz büyükçe bir çanta
    2)Kamuflaj, bot vb askeri malzemeler
    3)El ve vücüt havlusu
    4) yanlış hatırlamıyorsam 2 şer adet iç çamaşırı ve çorap
    5)Banyo terliği
    6) Diş fırçası ve macunu
    7)Eşorfman takımı ve bir adet spor ayakkabı
    8)Gece giymek için pijama

    Bunların dışında parayla satılan( 10 tl civarında) bir giyecek torbası vereceklerdir bunların içinde banyo torbası, düdük, kalem,not defteri,askı, elbise kılıfı gibi şeyler var. Almak zorunlu değil ama zorunlu .

    son cümle güzeldi almak kısmi:):) ayrıca sağol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ordinarious

    sponger87 veya xxömür;

    acemilikte valize ulaşabiliyor muyuz ihtiyaç olduğunda. mesela bol çamaşır götürecez. hepsini dolaba koyup çaldırma riski yaratmaktansa bir kısmını valizde tutmak daha mantıklı olur. ama önemli olan valize ulaşıp ulaşamadığımız. bazı yerlerde valizliği kitliyorlarmış acemilik bitene kadar göremiyormuşuz valiz falan.


    Hayır valizine ulaşamıyosun kitliyolar işine yarayacak hiçbirşeyi valizinde bırakma
  • Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı BAKIM
    Statüsü Kısa Dönem Er
    arkadaslar bılgı sahıbıysenız bseyler yazarmısnız
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.