Şimdi Ara

Ankara'da dilenci bolluğu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu nedir arkadaş,marketten fırından çıkıyorum biri yanaşıyor,neymiş bir şey söylemek istiyormuş (6 aydır buradayım) ilk başlarda vakit ayırıp dinliyordum sonra sonra yürüyüp gitmeye başladım.Keza ışıklarda bolca var..Bugün iftara yakın 15 16 yaşında bir delikanlı önüme çıktı, azarladım bi bitmediniz defolun gidin deyip küfrettim..Sonra da pişman oldum çok üzüldüm.Normalde 50 kr 1 lira verir yollarım.Fakat o kadar çok var ki gerçekten fakir mi ihtiyaç sahibi mi anlayamıyorum..
    Her il böyle mi,siz nasıl davranıyorsunuz dilenci tayfasına?

• Bir şey sorabilir miyim?
    Yolda kaldım param yok.
    Pardon bakar mısınız?
    Abi abla bir mendil al.
    Cuma günü camide hoca, dışarıda çocuklu abla Allah rızası için.
    Elinize Atatürk resmi veya bayrak tutuşturup yardım diyenler.
    Nazar duası cevşen bilimum şeylerle kapı kapı gezen.
    Elinde veya boynunda ne olduğu belli olmayan bir raporla dolananlar.
    Elinde sözde makbuzlarla dolananlar.
    Şu komşunuz yardım etti siz de edin diyen tipler.
    Bir yandan dilenip bir yandan kagıt toplayan tipler.
    Para istemiyorum diyip evden bulvur pirinç isteyen tipler.

Aklıma başka gelirse editlerim. Bunların bir kısmı evi soymak için ön keşif mahiyetindedir. Kalanları da ruhunuzu soyar sizi enayi yerine koyar.
    Yeni Moda Var Ankara Metrosunda

Kısa süreliğine müzik yapabilir miyiz millet sesini çıkartmadığı için milletin yerine karar veriyorlar

2 kişi müzik yapıp yanında da 3-5 arkadaş var içlerinde bayanda bulunuyor bu 3-5 kişi milletin yerine karar veriyor (başıma gelen örnek Yaşlı adam rahatsızım dedi yine de müzik yapmaya çalışıyorlar)

Okul ihtiyacı diye milletten para topluyorlar bunların insanlıkları 5 para etmez
    quote:

Orijinalden alıntı: GK13

Genellikle lafa başlarken bir şey söylemek istiyorum diyorlar galiba

Marketlerin önlerinde falan da duruyorlar

Konuşmayıp yürüyüp gitmek gerekiyor
    Aynen öyle yapıyorlar.Çankaya dayım,en merkezi ilçedir varoş değil fakat burada bile çok fazla.Geçen bankamatikten para çekerken geldi birisi,dönüp bakmadım,2 3 dk boyunca söylendi azarladı resmen beni..
  • hepsıne para versen cennet garantılı
  • Burgerking vs önünde durup, açım yemek al yeni moda olmuş.

X yerde dileniyor sonra restoran önüne gidiyor bana yemek al.

Yemeği yiyor, sonra X yerine, işinin başına geri dönüyor.

Böylece yemeği bedava getiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

hepsıne para versen cennet garantılı
    tüm toplum hepsine 1 er tl verirse biz cennetlik olur muyuz bilmem de adamlar köşe olur yalnız😂
  • Genellikle lafa başlarken bir şey söylemek istiyorum diyorlar galiba

• Devlet işsizlik maaşı bağlamayınca böyle oluyor. Fakir olmayıp fakir gibi davranan çok bu ülkede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GK13

Genellikle lafa başlarken bir şey söylemek istiyorum diyorlar galiba

Aynen öyle yapıyorlar.Çankaya dayım,en merkezi ilçedir varoş değil fakat burada bile çok fazla.Geçen bankamatikten para çekerken geldi birisi,dönüp bakmadım,2 3 dk boyunca söylendi azarladı resmen beni..
  • Hocam elde değil düşünmemek: madem bu kadar muhtaçlar devlet neden bakmıyor? Gerçekten berbat vaziyette olanları gördüm. Iki lira için kaldırımlarda sürünmeye değer midir gerçekten?
    Geçen gün dilenen yaşlı bir amca gördüm yanındaki teyze ile konuşuyordu -sanırım karisiydi- kadın annemden daha şık giyiniyordu hocam :D. Allah sizi inandirsin, adamın o sefil halini ve ellerini açışını görüp yanındaki kadına baktım ve kahkahayı bastım. :D.
    Bundan sonra bu adamlara artık benim saygım kalmamıştır. Bıçaklayacak gibi bakan tiplere değinmiyorum zaten. Kızılaydan geçerken sağima soluma bakmıyorum artık; görmezden geliyorum, rast gelirsem de pis pis bakiyorum. O zaman dokunmuyorlar. Sadece çantamı kontrol ediyorum bolca.:D öyle tatsiz bi olay da oldu zaten.
  • Papaz Yahnisi P kullanıcısına yanıt
    İki lira deyip geçmemek lazım, aylığa vurunca memurlardan daha çok kazandıkları kesin.
  • Papaz Yahnisi P kullanıcısına yanıt
    Devlet bakıyor hocam,biz tedavi için Ankaradayız hast. göçmenden geçilmiyor.tedavi ilaç maaş ok,bu dilenenler ne iş onu anlamadım ben,hayır bizim yerli dilenciler rekabete dayanamayıp kayboldu piyasadan.
  • Her yer dilenci tinerci yan kesici gaspci manyak kayniyor sokakta can güvenliği yok
  • ben kendimi bildim bileli ankara dilenci kaynıyor, sebebi ise inanıp para veren enayiler. diyaloga girme sadece yokmuş gibi devam et.
  • O dilenciye üstü başı dökük diye acıyıp 10 bin lira ver yarın yine aynı elbiselerle dilenirken görürsün.
    O pis ve eski elbiseler iş kıyafeti. Üstü başı düzgün olsa para vermezsin zaten acındırması lazım kendini. Çoğu bizden zengin.
  • Bağdat caddesinde tantunicide otururken güzel bir kadın bunlardan birini yanına almış tantuni ısmarlayacak. benim tanıdık garson vermedi dükkandan çıkardı. niye çıkardın dedim? " yemeği yiyince arkadan dalga geçiyorlar insanlarla" dedi. bunlar böyle soysuz tipler bakmaya bile değmez
  • Dilencilik meslek.Benden bişi isteyen olursa cevap vermiyorum.
  • Ankaraya ilk gittiğimde bende afallamıştım cidden çok fazlalar her köşe başında bir şey sorabilir miyim diyenler vs.

Bence çözüm üretilmeli çünkü çoğu sokak serserisi ve kaybedecek bir şeyleri yok. Sıkıntı yaratabilir.
  • Elhamdürüllah pakistan ve hindistan bizi gısganıyor
  • Bir şey sorabilir miyim?
    Yolda kaldım param yok.
    Pardon bakar mısınız?
    Abi abla bir mendil al.
    Cuma günü camide hoca, dışarıda çocuklu abla Allah rızası için.
    Elinize Atatürk resmi veya bayrak tutuşturup yardım diyenler.
    Nazar duası cevşen bilimum şeylerle kapı kapı gezen.
    Elinde veya boynunda ne olduğu belli olmayan bir raporla dolananlar.
    Elinde sözde makbuzlarla dolananlar.
    Şu komşunuz yardım etti siz de edin diyen tipler.
    Bir yandan dilenip bir yandan kagıt toplayan tipler.
    Para istemiyorum diyip evden bulvur pirinç isteyen tipler.

Aklıma başka gelirse editlerim. Bunların bir kısmı evi soymak için ön keşif mahiyetindedir. Kalanları da ruhunuzu soyar sizi enayi yerine koyar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.