Şimdi Ara

Ankara Çıkma Oto Parçacıların Fırsatçılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Opel marka aracım için orjinal GM olan parça 50 TL.

    Yolum düştü Yıldız Oto Sanayisine dur gelmişken alayım daha ucuza alırım dedim. Sonuçta çıkma.

    İstisnasız girdiğim her parçacı 120-170 gibi abuk subuk fiyatlar çekti.

    Arkadaşım 0 orjinali 40-50 tl diyorum. Acaba ben yanlış bir parçamı söylüyorum sana diyorum. Yok abi orjinal değildir o diyorlar.

    En son 100 tl diyen birine de aynı şeyi söyleyince iyi abi sende 50 tl ver diyor.

    50 tl verecek olsam zaten gider 0 alırım.

    Hele bir de az bulunan bir parça ise vay halimize.

    Parçaların 0 fiyatlarından haberi olmayan yada olsa bile resmen ne tutturabilirsek kardır kafasıyla hareket eden esnaflıktan anlamayan insanlar.

    Siz siz olun parça fiyatlarını öğrenmeden çıkmacılara adım atmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holigannn -- 8 Eylül 2017; 9:56:52 >







  • Sanayi esnafının çoğu geçiriyor zaten, ben de hep internetten parça alıp işçilik fiyatında pazarlık yapıp öyle işimi halletmeye çalışıyorum.

    Sanayi esnafı geçirmemesi için yeni, 0 araç almak gerekiyor, o zaman da devlet geçiriyor ötv ile, birde servisin 10.000 km de bir dandik bakımına epey para ödemek de ekstrası.

    Kısaca bu ülkede aracın varsa illa biri geçirecek, kaçışın yok.
  • ben forumdan birine çıkma reno parçası sordum,sıfırından daha fazla istedi

    hayatta çıkma parça sormam.
  • Çıkmacıların enteresan bir güveni var. Bir kee ayna camı alcaktık biz de çıkma 50 diyor orijinal diye ayna da kirli falan yani. Somra 30 a 0 aldım çok güzel oldu. Aynanın camı orijinal olsa ne olur olmasa ne olur millet de kafayı yemiş.
  • tanıdık yoksa eğer çok fiyat şişirirler. bende yıllarca çektim bu çıkmacıları. en son biriyle samimi olduk gide gele artık para falan almıyordu güveniyordu en azından onlarda dükkanı devretmiş şimdi gidiyorum adamın umrunda değil. deneyelim falan diyorum adam 300 400 lira bırak al dene diyor. parçanın 0 ıda yok. zaten çıkmacıdan aldığın parçada ya bozuk çıkıyor ya cabuk bozuluyor. elin mahkum yapcak birşey yok.
  • Yıllar geçsede çıkmacılar demekki hiç degişmemiş 15 sene önce R19 kullanıyordum arka uzun stop lambası kırılmıştı büyük bir parça oldugu için bunun sıfırı çok pahalıdır diye düşünüp çıkmacıya gittim çıkmacı bir tane getirdi üzerinde hafif ince çatlak vardı soketler kesilmiş vaziyetteydi fiyatınada 40 lira demişdi çıkıp hemen sıfır yedek parça satan bir yere gittim aynı ürünün sıfını 45 tl almıştım
  • İstanbulda çıkmacı bir çakalın önde gideni var:

    2sene önce 225e aldığım çıkma ayakları ve arkası tamir edilmiş fara bir daha ihtiyacım oldu.

    bu sefer 450tl çekti. diyorum naptın sen 2 sene önce bu fiyata aldım senden.
    çıkmacı: Yok ya olur mu
    ben: sıfırı kaç para
    çıkmacı: 900tl.
    ben: Sen kafayı mı yedin serviste taş çatlasa 600tl'dir arıyorum hemen.

    Yetkili servistedeki yedekparça görevlisini aradım. şasi verip farı sordum. 590TL sana %10 indirim yaparız 530TL olur dediler.

    ben:serviste 530tl, arkası kocaman tamir görmüş çıkmaya neden 450 diyorsun
    çıkmacı: iyi hadi 400 olsun...

    ben: varsa alacak enayi ona sat dedim, çıktım.

    Gerçekten çıkmacılar her bölgede çakal...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 10 Eylül 2017; 20:55:20 >
  • Yıldız Sanayi esnaf fln değil, rezalet bir yer.

    Peugeot ABC'nin orijinal + takma dahil 305TL dediği 301 arka stop için, çıkma ve ikinci eline, takma hariç 250TL diyorlar.

    Bize gelişi bu diye bir de cahil yalanı söylüyorlar. Ulan sen pert arabadan bunu bedavaya alıyorsun, ne geliş fiyatı?
  • birde parça beğenmemeleri var, o daha sinir bozucu. soruyorsun herhangi bir şeyi bilmem şu parçayla beraber satarım diyor. o sağlam diyorsun yapacak birşey yok diyorlar. parçacılar ilginç, dükkanlarına girdiğimde birisi birgün bana vurun şunun kellesini diyecek diye korkuyorum. öyle bir hava estiriyorlar.
  • Ben yıllardır Türkiye'den çıkma parça almadım. Yurt dışından alıyorum komik fiyatlara... Malın ülkeye girmesi parça küçükse hiç sıkıntı olmuyor. Büyükse sıkıntı oluyor. Alternatif çözümler gerekiyor.
  • Ordan hiç bişey alınmaz ben her arabamda toplamda 5 kere felan gittim hep iyi niyetimden ya parça hiç olmuyor elinde yada acayip paralar istiyorlar o yüzden oradaki adamlar nasıl para kazanıyor anlamıyorum tek aklıma gelen çalıp parçalayıp araba sattıkları lanet olsun öyle sanayiye
  • Hemen hemen tüm illerde aynı bu durum 92 model sahinim var orjinal araç kalorifer ayar cercevesi kırıldı cıkmacıya gittim hurda şahin vardı orjinal cerceve vardi uzerinde adam 40 lira istedi kucucuk seye kalsın dedim orjinalinin sifiri yok yan sanayi aldim 8 liraya sadece atesleme bobinini ucuza aldim 50 liraya orjinal magnetti marelli yenisi 270 lira.
  • Sanayi esnafının büyük çoğunluğu ne geçirirsem kâr kafasında olduğu için..
  • TUG10 T kullanıcısına yanıt
    o aynalar normal ayna değil, yakınlaştırma net gösterme vs özelliği var , normal evdeki aynayı aynı olcude kesıp arabada kullanamazsınız misal olarak söylüyorum ayna konusu farklı olabilir
  • aldıkları hurdanın parasını hemen çıkarmaya çalışıyorlar umursamaz duruyor ama çıkan müşterinin arkasından birbirine sövüyor niye boş gönderdin alamadın para diye
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Çıkma olanın camı çok güzel değildi kılcal çiziklerle doluydu. Yakın uzaklık konusunda bir fark yok aynanın ucu dış bükey vs de değil zaten bir tek ısıtması var o da yan sanayide de var zaten.
  • O yıldız da bi reno parcacısı var adam tam kabadayı.3 4ay önce katlanır ayna kumandası kırıldı gittim bi megane sedan vardı araç pert,yanından geçip iceri girerken kardeş araca çok yaklaşma dedi.Hayırdır dedim çizilmesin dedi.Araçlara sürtünme fantezim yok dedim sustu.Sonra ayna ayar butonu ne kadar dedim 150tl olur dedi sıfırı araştırırsanız 120 ile 150tl arasında bulunuyor dedim direk oralardan al dedi.Adamın karşılıklı dükkanları var işleride iyi galiba ama esnaflık ve insanlara hitap şekli sıfır.Gidip sıfırını aldım,yıldızdan alışveriş yapacaksanız 4 5 yer gezeceksiniz.Birinin 200 dedigine bir diğeri 50tl diyor,ayarlarları yok
  • Yıldız sanayi sitesi ve esnaflık????? Çakallığın doktorasının yapılacağı yegane yer. Parçaların fiyatları, yan sanayi(yan sanayi de olsa yine kalitelidir) veya servis orijinallerden her zaman pahalıdır. Esnaf denilen organizmaların yegane savunması çıkma parçanın "orijinalin orijinali" olduğunu savunurlar. 10 yıllık parçanın her tarafı orijinal olsa ne olur olmasa ne olur.
  • Gm için konuşacak olursak, Yıldız sanayide servisten pahalı olan parça var.

    Not: Tecrübe ile sabittir.
  • Benim tipo için orta havalandırma ızgarasını sormuştum. 80 tl dedi telefonu yüzüne kapattım. Plastik parça bu, içinde elektronik devre falan yok.
    3D yazıcı alıp kendi parçamı kendim üretecem. Gerçi arabayı sattım, eğer böyle bir durumla karşılaşırsan böyle yaparım herhalde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.