Şimdi Ara

Anka ile Meta Günlükleri ve Öğretici Videolar ( 3.Video Eklendi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar oyunu neredeyse başından beri oynayan her decki ve oyunun her anını görmüş sadece oynamayı değil izlemeyi de seven bir oyuncu olarak bu oyun hakkındaki bilgimi yeni oyuncularla paylaşmak ve kendime boş vakitlerimde ekstra bir meşgale yaratmak için bu tarz videolar çekmeye başladım. 20 dakika ve üstünde gameplay videolarının yanı sıra daha ufak boyutlarda ama oyun geliştirebilecek ipuçları ve meta bilgileri içeren videolar,ladderda daha yukarıya çıkabilmek için nasıl bir yol izlenmeli,win conditionını anlama,trade alma ve mulligan rehberleri vb. tarzda videoları vaktim oldukça yapıp paylaşmak istiyorum.

    Beni daha önce forumdan tanımayan ve oyun bilgim konusunda şüphesi olanlar,illa bir kanıt isteyenler için konunun ahengini bozmayacak şekilde daha önce legend olduğum sezonlardan birinden ufak bir resim paylaşabilirim.


     Anka ile Meta Günlükleri ve Öğretici Videolar ( 3.Video Eklendi )


    Konumuza dönecek olursak,özellikle spesifik deckleri oynadığım videolar yapabileceğimi düşündüm örneğin ; bir gün midrange druid oynarken ki bir video öbür gün freeze mage ondan sonraki gün renolock vb vb gibi. Her decki oynarken o decki oynarkenki hamlelerimi ve rakip hamlelerini anlatmaya çalışacağım,mulligan ve trade almak,rakibin sonraki turn ne oynayacağını öngörüp ona göre oynamak,oyun içinde değişen win conditionları. Çoğu deckte farklı olabilecek bu durumları hem genel olarak hem de dediğim gibi oynadığım decki baz alarak anlatmaya çalışacağım.

    Sadece yeni oyuncular için değil tecrübeli oyuncular için de gormok hunter,no combo druid,aggro mage vb tarzlarda farklı deckler oynayıp metadan sıkılmış arkadaşlara hem yeni heyecanlar sunmak hem de farklı birşey izletip deneyimlerini fresh tutmak için elimden geleni yapacağım.

    Videoyu çektikten sonra izlediğimde dil sürçmelerimin ve kaba telaffuzlarımın olduğunu fark ettim,İlk videom olduğu için dil sürçmeleri,ne diyeceğini şaşırmalar,kaba telaffuzlar ve yanlış oynamış olduğum yerler olabilir.Zamanla bilgisayar başında öylece otururken birisi izliyormuş gibi oynamanın ve anlatmanın tecrübesini kazanıp daha iyi olabileceğimi düşünüyorum.Bunu ticari amaçlı yada youtube kanalıma abone kasmak istediğim için yapmıyorum,çalışan birisi olduğum için tatile gidemeyeceğim ve bu videolar + forumda açılan konusu vb. meşgaleler ile uğraşıp keyifli bir zaman geçirebileceğimi düşündüğüm için yaptım,umarım size de keyif verir.

    Midrange Druid #1 ( 10.04.2016 )








    Warning : İlk 5 dakikada oyun sesleri biraz yüksek gelebilir ilk videom olduğu için ayarlarla ilgili bir sıkıntı çıktığını düşünüyorum ama ilk 5 dakikadan sonra gayet normal geliyor,sesten rahatsız olanlar 5.dakikadan sonra izleyebilirler.

    Her türlü öneriniz veya şikayetinizi dikkate alacağımı bilmenizi isterim.




    Secret Paladin #1 ( 11.04.2016 )





    Brann Zoolock #1 ( 13.04.2016 )





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baLbesh -- 13 Nisan 2016; 14:52:39 >







  • Oyuna olan genel yaklaşımı, destelerden de bağımsız temel mekanikleri ve stratejiyi öğrenmek isteyen yeni oyuncular için her açıdan faydalı, uygulamalı, akıcı ve özet niteliğinde güzel bir video seri olacak kanaatindeyim. Buradan da tekrar tebrik ederim.

    Konuyu SSS yaptım. Uygulamaya katılacak diğer arkadaşların kendilerine has konsept ve içerikle hazırladıkları özgün konuları da gelmeye başladıkça bu konuların tamamını tek bir üst konuda listeleyelim.

    Tekrar emeğinize sağlık.

  • ANDREI kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar daha önce video çekmemenin verdiği toyluk,dil sürçmesi ve yeteri kadar açıklayamama olsa da dediğiniz gibi seri haline geldikçe daha iyiye gidecektir diye umuyorum.dediğiniz gibi hem yararlanabilecek arkadaşlar olarak hem de başka konular açacak kişilere fikir vermesi sebebiyle eğlenceli ve öğretici bir konu olur inşallah.Farklı konseptlerde farklı konular gelmeye başlarsa hem forum canlanır hem her tarzdan bilgiyi içinde barındırır,tekrardan teşekkür ediyorum.
  • Elinize emeğinize sağlık defalarca izlenebilecek kendi açımdan nokta atışı bi video olmuş. Druid oynamayı çok seviyorum her ne kadar living roots force of nature gibi kilit kartlarim eksik olsa da. Ben hep kendi elime göre oynardım rakibin hamlelerini pek düşünmezdim. Bu videonuz bende yeni ufuklar açtı diyebilirim. Bu tarz eğitici öğretici çalışmalarınızı takip ediyor olacağım. Teşekkür ederim devamını dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık hocam. Gerçekten iyi bir çalışma olmuş. Ses tonunuz gayet iyi, konuşmalar biraz daha seri ve kendine güvenen bir havada olursa mükemmele yakın olur.
    Yeni başlayanlar için gayet açıklayıcı bir anlatım. Genel ve durumsal stratejileri iyi anlatmışsınız. Videonun sol kenarına o an oynadığınız decki koyabilirsiniz, izleyen arkadaşların deckin tamamını görmesi açısından. Bir ara "How to become legend?" videosu da çekerseniz çok makbule geçer
  • Elinize sağlık.Gerçekten böyle Türkçe,kaliteli videolara ihtiyaç var.Umarım devamı gelir ve yeni başlayan,ranked'da tecrübesiz arkadaşlara yardımcı olur,bakış açısı kazandırır.Telaffuzlar geliştirilebilir bir tek,o da çok büyük sıkıntı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar dediğiniz gibi telaffuzlardan,konuşma aksaklıklarından başlayarak öncelikle video yapmak konusunda kendimi geliştirip daha sonra da içerik olarak "nasıl legend olunur,bir hesabın legend yolculuğu,ipucu videoları,fun deck gameplayleri" gibi extra seriler yapmaya başlamak istiyorum. Günde veya iki günde bir aynı bu videodaki gibi deck gameplayleri paylaşarak hem Garf arkadaşımız gibi oyunculara yeni ufuklar açmak oynamak istedikleri fakat bir türlü girişemedikleri decklerin metadaki gücünü,oynanış biçimini göstermek ve yelpazelerini genişletmek istiyorum.

    Ben de böyle türkçe içerikli youtube videolarının bir eksiklik olduğunu düşünüyorum başkası yapsa ben de izlemek isterdim açıkcası,bir kahve içerken yada oyundan sıkıldığında 15-20 dakikalık farklı bir video ufkunuzu genişletebilir,sıkıcı metada farklı decklere yöneltebilir ve birşeyler öğretebilir.İlerleyen zamanlarda genel taktiklerden daha durumsal taktiklere ve ondan sonra da 1 turn değil 2-3 turn ilerisini düşünmek gibi videoların seviyesini ilerleterek gidebilirim.

    "How to Become Legend" videoları da çekeceğim,rank aralarında oynanabilecek deckleri ve ladder basamaklarını tırmanırken dikkat edilmesi gereken herşeyi anlatacağım. İlginiz için tekrardan çok teşekkür ediyorum az da olsa forumun kemik kullanıcılarından destek gelmesi şevk veriyor gerçekten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baLbesh -- 10 Nisan 2016; 18:52:33 >




  • Emeğinize sağlık.Umarım sıkılmadan, izlenme sayısına takılmadan devam edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel video, ben beğendim. Telaffuzlar çok sırıtmadıkça herkesin anlayıcağı kelimeler zaten, çok takılmıyorum. Stream yapsanız izlenir gerçekten. Oynarken gelen soruları yanıtlarsınız. Kaçıranlar için de geçmiş yayın özelliği var. Ya da ayrıca YouTube'a upload edilebilir. Bunlar zahmetli iş tabii ki çalışan insan için. Zevk, taleb fark eder. Ben de muatabım olan insanlarla beraber oynamayı isterim.

    Ayrıca Gormok destesine değinmeniz sevindirdi. Bence öğretici videolar altında değerlendirilmemeli. Gormok gibi bir kart yeni başlayanlara göre değil. Tier2 veya fun desteler yerine böyle güzel tier1 desteler ilgi çeker. Mesela Oil Rogue üstüne makale yazılabilir.

    Midrange druid'de ben 2. shade'i oynuyorum MTC yerine. Shade yavaş kart ama MTC'yi de pek sevmiyorum. Rng'si ve tempo oyunu yetersiz kalıyor. Ayrıca şuanki metaya göre -1 Azure Drake +1 Sludge Belcher denedim. Daha iyi sonuç veriyor. Bu 2 değişiklikle Top150'ye kadar geldim.




  • çok teşekkür ederim hocam stream işlerine girmeyi hiç düşünmedim bilgisayarımın özelliklerine güvenmediğim için araştırmayı bile denemedim daha öncelerinde,tabiki değineceğim oynadığım zevk aldığım bir deck süpriz yapabilme özelliği çoğu oyuncunun gardını düşürüyor gerçekten Gormok destesine değinmemin amacı sizin gibi daha yüksek seviyedeki oyuncuları ele alırsak eğer örnek vermem gerekirse ; midrange druid,secret paladin,face shaman vb. vb. gibi herkesin oynadığı decklerden sıkıldınız ve yeni bir soluk,can sıkıntınızı giderecek yeni bir deck arıyorsunuz. Sizin için de dragon paladin,reno shaman,gormok paladin vb. deckler oynayacağım şeklindeydi Ben de çoğu decke sahip olmama rağmen bazen şöyle farklı bir deck olsaydı da oynasaydım diyorum kendi kendime her ne kadar tecrübeli bir oyuncu da olsam,bu tarz isteklere yönelik sizin gormok deckiniz gibi farklı heyecanlar yaratacak deckler oynayabilirim

    MCT'ye gelecek olursak daha yüksek ranklarda rank 5 ve üstünde ben de kullanılmasını çok önermiyorum çünkü etrafında oynayan özellikle druide karşı çok oluyor.Benim deck paylaşımlarım genellikle sıkıntı yaratmayacak deckler ama tabi siz belli bir ranka geldiğinizde azure ile belcherı değiştirip yüksek ranklardaki oyunculara karşı extra bir value almış olabilirsiniz,1-2 kart değişik olabilir bazı decklerde anlayabiliyorum. MCT ise dediğim gibi düşük ranklarda düşünmeden oynayan playerlara karşı bir punisher olabilir o yüzden rank 5 ve altı için ben MCT öneriyorum.

    Bu serileri zaten midrange druid #1 #2 #3 gibi devam ettireceğim yeri geldiğinde,bi de sizin deckinizi dener daha iyiyse update ediyormuş gibi 2. videoda belcherlı olanı tavsiye edebilirim.Meta değiştikçe güncelleyeceğim serilere devam edeceğim :)


    @KraLmaNia10

    izlenme sayısına çok takılmıyorum hocam yeter ki belirli sayıda 5-10 kişiden bana şevk sağlayacak kadar ilgi gelse forumdaki bu konuya yeterlidir benim açımdan :)

    Bu arada 2.videoyu çektim render ve yükleme işleri uzun sürüyor maalesef yüksek kaliteli videoların boyutu çok olduğu için,gece 3-4 gibi hazır olmasını umuyorum. Secret Paladin oynadım bu sefer,hergün bu şekilde farklı deckler ile video serilerini sürdüreceğimi söylemek isterim :)

    Bilgilendirme : Upload hızımda yaşadığım düşüklükten dolayı videoyu yarın akşamüstüne doğru yayınlamayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baLbesh -- 11 Nisan 2016; 3:28:25 >




  • Son zamanların top tier decklerinden olan Secret Paladini oynadığım ikinci video ilk yoruma eklenmiştir,keyifli seyirler :)
  • Gayet başarılı devamını bekliyoruz.
  • Güzel çalışma, 2.videoda acemiliği atmışsınız :) Trakyalımısın ?
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Beğenmenize sevindim hocam teşekkürler :) Trakyalı değilim Balıkesirliyim ama Kağıt vb. k ile A yanyana gelince benzer kelimelerde nedense trakyalılaşıyorum,birkaç yerde kağıt demişim ordan dikkatinizi çekti herhalde
  • Destemize ve rakibimize göre sonraki turnleri düşünerek oynamak. Video çok başarılı elinize sağlık. Ben yeni olduğum için basic midrange paladin yaptım kafama göre oynuyorum. Az önce kolento nun paladin videosunu izledim aggro midrange arası bir deste yapmış çok zevkli göründü bana. Bazı kartlarim eksik ama akşam benzer birşeyler yapıp oynicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garf33 G kullanıcısına yanıt
    o decki bende gördüm kolentonun kendini kasmadığı nasıl olsa ilk 10da bitireceğinden emin olduğu için fazla zorlamadığı zamanlar var,kolentonun o deckten o decke atlayıp can sıkıntısını gidermek için yaptığı çok deck var gözünüze hoş geldiyse tabiki oynayın fakat ben bu 2 videodaki druid ve paladin decklerini imkanınız varsa yaratıp bu sezonu bunlarla geçirmenizi şiddetle öneririm :)
  • 2. videoda güzel. Çok önemli değildir elbette ama madem detaylardan bahsediyoruz. 2 videoda da Shredder'ın pozisyonuna pek dikkat etmemişsiniz hocam. Flametongue Totem ve Dire Wolf Alpha olasılığı var sonuçta.

    Secret Paladin'de Blessing yerine Ragnaros kullanıyorum. Gerisi aynı benimde. Ragnaros, Divine Favor'ı zayıflatsa da Blessing'e oranla daha çok baskı sağlıyor. Hem destede yeterince Bgh targeti var hem de destede 2 tane Uldaman var. Uldaman ile 1/1'a kullandığınız buff size boarda fazladan 5/6'lık stat veriyor. (3/4 Uldaman, +2/+2 buff) Blessing ise 4/4.
  • KKochaKK kullanıcısına yanıt
    hocam uldamanı kendi 1-1lerinize atacak bir minion olarak görürseniz deck direct olarak agresif bir oyun tarzına dönüyor ki bu göz önüne alındığında blessing oynamak oyunları erken bitirmek için daha önemli hale geliyor,agresif tarzda oynamak için de özellikle rank 5 ve altı bu kadar zoo vb aggro deck kaynıyorken ragnarostan alacağınız value düşüyor diyebilirim.Uldaman oynamıyor olsam yaptığınız karşılaştırmada haklısınız fakat uldaman ile beraber blessing oynamanın eksiği değil fazlası oluyor sadece ve 1 blessing + 1 uldamanı kendi minionlarınıza kullandığınızı düşünürsek geriye kalan 1 uldaman daha çok removal gibi rakibin deathlord,ancient of war,ysera vb kartlarına karşı +2 +2 buff veya 4-4 bufftan bile daha değerli hale geliyor.Yani sizin yaptığınızda yanlışlık var demiyorum ben sadece 1x banko buff kartı fazla oynuyorum.Bugün prieste karşı yada warriora karşı ofansif uldaman atmakta zorlanırsınız özellikle legend rankta niyetlenemezsiniz bile ama blessing oynarken gerekli olan ekstra attack değerini "debuff" olarak da kullanabilen uldamanı kullanmadan sağlıyorsunuz.

    Ve uldamandan kendi minionunuza atarken value alabilmeniz için hero powerınız yada creeperdan gelecek ufak spider vb. zayıf bir minion olması şart ama blessingin verdiği +4 +4 recruite de +4 minibota da shreddera da,fakat uldamanınki değil. Ne olacak turn 6da hero powerla beraber atarım diyebilirsiniz ama blessing uldaman gibi kartların boş boardda hiç favori bir trade yok iken şak diye atılmayacağını siz benden iyi bilirsiniz.Tekrar dediğim gibi sizinki yanlış demiyorum ama benim blessing oynamamın mantığını de anladığınızı düşünüyorum :)

    Shredder konusunda haklısınız hocam druid maçında falan taa en sağa atmışım ama yeneceğimden emin olduğum için çok dikkat etmedim,belirtmenize sevindim bazen konuşmaya dalabiliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baLbesh -- 11 Nisan 2016; 21:35:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baLbesh

    o decki bende gördüm kolentonun kendini kasmadığı nasıl olsa ilk 10da bitireceğinden emin olduğu için fazla zorlamadığı zamanlar var,kolentonun o deckten o decke atlayıp can sıkıntısını gidermek için yaptığı çok deck var gözünüze hoş geldiyse tabiki oynayın fakat ben bu 2 videodaki druid ve paladin decklerini imkanınız varsa yaratıp bu sezonu bunlarla geçirmenizi şiddetle öneririm :)

    Secret paladin destesi yapmam imkansız çok eksik kartim var. O yüzden olabildiği kadar midrange benzeri desteyle oynuyorum. Şuan standart mode gelene kadar kendimi kasmiyorum. Günlük görevleri yapıp çıkıyorum hemen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok başarılı bir seri olmuş ve olacağa da benziyor. Takipteyiz ailecek.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.