Şimdi Ara

Anisotropic ne işe yarar??? FSAA dan farkı nedir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni fx 5200 aldım çokçok memnunum ama alette bi iki şey var çözemedim.
    1.si : anisotropic nedir??? anti aliasing in altında 8x e kadar uzanan bi olay bu nedir???. (farkı da nedır FSAA dan??)
    2.si : anti aliasing modları arasında Quincunx Antialiasing (tm) diye bi olay var ki bu x le belirtilmemiş... bu da ne olıyır?
    3.sü : anti aliasing de 4x haricinde 4xs (sadece d3d olarak) bunuda 4x ten performans farkı nedir???

hepinizin değerli yorumlarınızı ve performans ölçümlerinizi bekliyorum. teşekkürler.

• Biri uzaktaki görüntülerin netliğini sağlarken diğeri objelerin keskin kenarlarını yumuşatarak daha gerçekçi bir görüüntü sağlıyor bildiğim kadarıyla.
  • hmm yani uzaktaki bulanıklığı falanmı giderio. o da güzel bi olay. diğerleri ne olıy?
  • 1-görüntüyü daha net yapar...
    2-3x aa yerine geçer...
    3-o bende yok :)
  • FSAA eger fx5200 ün varsa adamı gıcık etmeye yarar.başkada bi işe yaramaz.hiç açman tavsiye edilmez.
    fx5200 lerde AF açarsan performans düşüşü pek olmaz.
  • AF nedir hocam kusuruma bakma.
    bu arada UT de (2003 olmayanı) 1024 te 8x aniso ve 4xS (direct 3d version) da sıfır kasılma ile minimum 60 fps aldım oda oyunun cfg den kaynaklanıyo.
    UT nin 2003 de napar bilmem.
  • uzaktaki nesnelerin net görünmesini sağlar ,netlik ayarıdır,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Unreal Tournament 2000'de FSAA açman zaten farketmez çünkü o oyun TNT2U larla bile son detayda rahatça oynanabiliyor Daha çok kendi kartını denemek istiyorsan Splinter Cell , Morrowind gibi oynuları denemeni tavsiye ederim . Morrowind iyi güzelde , Splinter Cell'i açma moralin bozulabilir .
  • FX5200 ü kaça aldın?
    Birde ^dmark01 puanını biliyor musun?
  • ya morrowind da nasıl kasıldı anlatamam ya
    yani oynanıyoda su efektlerinde sıçıyo ama oyun direct3d den rezil bi görüntü belki ondan. splinter cell i alacam morrowind 3 olan dimi frp falan. oyunu çözemedik daha ama celerondan kaynaklanıo sanırım cache yetersiz böle oyunlara. ayrıca 4.3 hdd var onunda 4 doldu nerdeyse ramda 128 yetmiyo ama şimdilik çoğu oyunda performans iyi. turke ben 71 veya 70 e aldım bayi fiyatından aldım. msi işte. mark sonuçlarını veremiorum programım yok. 3-5 mb lik olan program varsa güzel yazın arkadaşlar bende gprs var bişi indiremiyom 0.2 ile indirio :(((
  • af iyide uzağı gösterirken yakını cok bulanıklaştırı köklemek pek tavsiye tmiyorum sanki 3 numara gözlük takmış gibi oyunlardaki yazıları okuyamıyor insan
  • 3. sorunun cevabı ise Nvidia nın hala İntelli Sample kullanarak AA yapma inadını temsil ediyor...

Daha iyiymiş 4X AA dan falan... Ama perf düşerken AA kalitesinde ciddi artış olmuyor... Bu arada sen bunu kullanırsan kullandığın çözünürlüğe bağlı olarak FX5200 le güzel bir slayt gösterisi seyredebilirsin...
  • bu özellikleri nasıl aktif hale getirebiliriz? aa yı falan?
  • Üzerlerindeki çubukları kendine göre sağa doğru kaydırarak açabilirsin bu özellikleri elbette...
  • fsaa dan memnunum ama nedense (sanırım monitörümden) aniso bi boka benzemedi. monitör zaten bulanık istediğin kadar aniso koy heheheh
  • abicim sende ram de azmis, oyunlar ondan da kasiyor olabilir.
  • kaç mb güzel olur kardeşim
  • isletim sistemine bagli biraz. 98 kullaniyorsan 256 yetebilir, ama her durumda 512 iyidir.
  • java üzerlerindeki çubukları kaydır yeter demişsin de oraya nerden giricem bilmiyorum ki ben nerden nasıl ??
  • bak görüntü ayarlarından gir orda optionslarda var anisotropic falan. ordan ayarlanabiliyo.
    texture sharp ta yap güzel olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.