Şimdi Ara

Ani Nat Değişimi,paket kaybı ve kopma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 haftadır modemimde özellikle online oyunlarda ani nat değişimi(open dan strict) yaşıyorum ve bununla beraber %65 civarı paket kaybı ve yüksek ping de eşlik ediyor ve bağlantı kopuyor.Ama birkaç saniye sonra her şey normale dönerken nat type strict kalmaya devam ediyor.Gün içinde sürekli böyle anlık kopmalar yaşıyorum.Modemin sinyalleride, bina ve ev içi kablolarda sorun bulunamadı.Sorun neyde olabilir.Dmz atadım,upnp açtım dhcp ayarlarıyla oynadım yine çözüm olmadı.
    Kopmaları ps4de yaşıyorum ve kablolu kullanıyorum.Sorun ne olabilir?



  • Öncelikle güvenlik yazılımı, firewall vs gibi önleyiciler var ise bunları oyunu açmadan evvel kapatın, ardından sabit ip atayın, port ayarlarından bu ip için gereken portu ve çalıştıracağı exe'yi (her modem ayarında çalıştırılacak exe ayarı seçimi olmayabiliyor) belirtin, UPnP'yi ve NAT'ı Enable yapıp ayarları kaydedip çıkın. Umuyorum sıkıntınız bu şekilde düzelecektir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Öncelikle güvenlik yazılımı, firewall vs gibi önleyiciler var ise bunları oyunu açmadan evvel kapatın, ardından sabit ip atayın, port ayarlarından bu ip için gereken portu ve çalıştıracağı exe'yi (her modem ayarında çalıştırılacak exe ayarı seçimi olmayabiliyor) belirtin, UPnP'yi ve NAT'ı Enable yapıp ayarları kaydedip çıkın. Umuyorum sıkıntınız bu şekilde düzelecektir..

    Sorunu çözdüm birkaç gün önce.Kullandığım powerline adaptörleri 3 lü ve 6lı prizde kullanıyordum.Ana prizlere taktım.Kopmalar ve nat degisimleri ortadan kalktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hassas aletmiş, o kadarcık voltaj değişimine bile duyarlıysa vay halinize..Tabi sıkıntı düzelmişse problem yok, non-stop game.. Geçmiş olsun.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Bu adaptörleri ben 2008 de falan almıştım eski yani baya 80mbit destekliyor en fazla.Yeni çıkanlardan alırsam bir fark görür müyüm?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K U N kullanıcısına yanıt
    Adaptör derken wireless adaptöründen söz ediyorsunuz sanıyorum. Teknoloji hızla ilerliyor ancak altyapıdaki değişiklikler aynı oranda gitmiyor, eve alınacak wireless için 150 ₺ verip alıyoruz ama altyapısı milyonlarca $ tutuyor. ADSL de 150 mb/s hızlarda modemler gitti 300 mb/s olanları geldi ama ADSL hızı maksimum 32 mb/s de sınırlı. Yani değil 300 mb/s 10000 mb/s hızlı adaptör alsak da işimize yaramıyor çünkü hattın hızı belli. Ama fiberde işler biraz farklı, onda 100 mb/s hız mevcut şayet kullanıyorsanız ancak onda da 20 mb/s hız için o kadar masrafa değeceğini pek zannetmiyorum. 100 mb/s hız var ama dlstream hızı o kadar yoktur diye tahmin ediyorum, tabi kullananlar daha iyi bileceklerdir..

    Farklı bir adaptörden bahsediyorsanız bu konuda bilgim yok maalesef
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Modemin wirelessı değil de o prize takılanlar da adaptör olarak isimlendiriliyor.80 mbit dememin sebebi artık yeni çıkanlar hep en az 500 mb destekliyor o sebeple sormuştum.Bir önemi yok zaten hızım da o kadar değil :)

    Kopmalarım geçse de hız kaybım var yine de.Bu linktekini sipariş ettim,bunun entegre prizsizini kullanıyorum şu an, bakalım faydası dokunacak mı

    http://www.hizlial.com/netmaster-plb-500p-toprakli-prizli-powerline-ethernet-bridge-500-mbps-homeplug-av-500/10512271



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 24 Ocak 2015; 14:39:34 >




  • Bunlarda modem ile aynı prensiple çalışıyor. Modemde ki hız 8 veya 16 mb/s dir muhtemelen, bu durumda taktığınız bu aparatın 500 mb/s olmasının önemi olmuyor. Önemli olan telefon veya fiber optik kablodan gelen hızdır, ev içi dağıtımda kullanılan diğer cihazların bu hızdan düşük olmaması iyi olur..Selametle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.