Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1268. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tylngngrmz , tylngngrmz Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (6 Mobil) - 4 Masaüstü7 Mobil
5 sn
27.833
Cevap
558
Favori
1.838.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12661267126812691270
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konforlu kullanım derken biraz daha bilgi verebilirmisin lütfen.Mini PC deniyor ya misal ben kurduğum uygulamayı plex,stremio,türkvod netflix vs tv karşısına geçip kumanda ile kullanabilirmiyim tv 4K ise içeriğide 4K izliyormuyum.2 TB hdd var bağlasam Server olarakda kullanabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desarj45 -- 29 Mayıs 2023; 23:33:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • desarj45 kullanıcısına yanıt
    Ben android tvbox almadan önce tvye notebook bağlamıştım klavyeli kumanda ile kullanımı mümkün fakat görüntü ve ses kalitesi tvbox daki gibi kaliteli değil 4k izliyebilmek için pc deki ekran kartınında 4k olması gerekiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Android tv performansını çok merak ediyorum bu cihazların. Özellikle görüntü kalitesi. Çünkü hdmi üzerinden windows bağlandığı zaman 60hz vs. gibi bir bağlantı kurabiliyoruz. Android Cihazlarda bu yapı teknik olarak tam nasıl bilmiyorum ama görüntü kalitesi çok ama çok daha iyi nedense.

Haktan hakikatten yana bakın siz. "

Genellikle yeni nesil işlemciler 4k video çıkışı sunuyor.

https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/products/sku/197305/intel-celeron-processor-j4125-4m-cache-up-to-2-70-ghz/specifications.html

Mini PC windows bir kasa yada ekransız laptop gibi düşünmek lazım ilk aşamada. Ancak android TV'deki uygulamalar ve gerekli kumanda techizatı ile bahsettiğin şekilde kullanabilirsin.

İngilizce bulamadım ama youtube'de şu şekilde bir video var:

https://www.youtube.com/watch?v=v2ljBeSe5Qg

Ama benim aradığım biraz daha dual boot şeklinde direk Android TV gibi çalıştırabilmek sistemi

Haktan hakikatten yana bakın siz. "

Android cihazlarda browser kullanımı sıkıntılıdır. Open browser ve Samsung browser hariç, web sayfasını istediğin ölçüde zoom yapamazsın.

Bu zoom özelliği neden önemli ? Herkesin kullandığı tv'nin ekran büyüklüğü farklı, yine herkesin gözü aynı optik derecede değil. Bu nedenle uzaktan tv karşısında oturarak, web sayfalarında işlem yapmak istediğinizde, web sayfasındaki yazıları okuma ihtiyacı ortaya çıkar. Forum sayfalarından tut da, bankacılık işlemlerine varıncaya kadar, ekrandaki yazıların tv'ye uzaktan bakarken okuma ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.

Windows mini pc'lerin bir başka konforlu kullanım alanı; pc'lerde çalışan normal kablosuz klavye&mause seti ile kullanmak mümkündür. Logitech'in kablosuz klavye&mause setini kullanıyorum. 5 metreden sorunsuz çekiyor.

Bir başka konforlu kullanım alanı; uydu tv kartını, USB porttan windows mini pc'ye bağladım. Uydu yayınlarını izlerken, istediğim dvb player'i çalıştırıp izliyorum. TBS5520se aygıt kullanıyorum. Bu bize 4;2;2 renk örneklemeli feed aktarımlarını direk tv üzerinden izleme imkanı veriyor. Çünkü windows pc'lerde çalışan codec'ler( mesela Lav Filters ) 4;2;2 renk örneklemeli içerikleri direk çözme imkanı veriyor. Windows aygıtların en büyük avantajı da burası zaten... Uydularda çok sayıda feed aktarımı oluyor. Mesela maçların feed'leri... Tabi altyapı için izleyeceğin uyduya çanak anten de kurulu olması gerekir.

Bir başka konforlu kullanım alanı; aynı şekilde basit bir çubuk anten ile sayısal karasal yayın( DVB-T2 ) 'ları da windows mini pc aygıt üzerinden izlemek mümkündür. Geniatech USB stick aygıt kullanıyorum.

Saydığın plex, stremio, türkvod, netflix gibi uygulamaları ben hiç kullanmadığım için, bu uygulamaların windows'ta çalışıp çalışmadığı konusunda fikir beyan edemeyeceğim. Ama bence çalışır. Çünkü neredeyse windows altında çalışmayan uygulama yok gibi...

HDD'leri server olarak kullanmak mümkün. Ancak server olarak nasıl kullanılıyor. Detay hakkında bilgim yok.

Hasılı kelam; değindiğim özelliklerde( özellikle borwser ve klavye kullanımında ) konforlu kullanım arıyorsanız, windows mini aygıtlar tek seçenektir.

• J.McNulty kullanıcısına yanıt

Bu tür windows mini pc aygıtlarda kullanılan intel işlemcilerin bünyesinde, işlemciye yerleşik gpu birimi de var.

Eskiden beri pc ya da notebook kullananların iyi bildiği bir hususa değineyim. Eğer gpu entegre bir işlemcili windows aygıt kullanıyorsan, görüntü kalitesi bir miktar düşer.

Özellikle oyuncular, video düzenleme yapanlar ve cad gibi yüksek hassasiyetli çizim programı kullananlar, harici ekran kartlı windows aygıt edinirler. Bu bilgi, eskiden beri windows aygıt kullanan her kullanıcının bildiği bir husustur.

Wşndows aygıtlarda, daha kaliteli daha berrak görüntü elde etmek için, nvidia ekran kartlı ürün kullanmak elzemdir.

Bende ki intel işlemcili Mele j4125 aygıtın görüntü kalitesi, benim açımdan tatmin edici... 77" lik LG tv'mde Ugoos AM6b plus android cihaz da bağlı. Android cihazın görüntü kalitesini 77" tv'de windows aygıtla karşılaştırdığımda, farkı fark ettirecek kadar bir farkla karşılaşmadım açıkçası. Ama android cihaz lehine bir miktar fark var, onu da belirtmeliyim.

Sıralama yaparsam, 77" tv'de fark şu şekilde ;

1_ TV'den alınan direkt görüntü,

2_ Dreambox Two uydu cihazı( Amlogic s922x işlemcili )

3_ Ugoos AM6b Plus Android cihaz( Amlogic s922x işlemcili )

4_ Mele j4125 windows aygıt( Intel j4125 işlemcili )

Eğer harici ekran kartlı bir windows mini pc aygıt kullanacak olsaydım, bu sıralamada windows aygıt ikinci sıraya oturacaktı. Nereden biliyorum. Nvidia ekran kartlı HP notebook'umu tv'ye bağladığımda, görüntünün neredeyse, direkt tv'den alınan görüntü gibi berraklaştığına müşahit oluyorum.

Hasılı kelam; kalite ve konfor işleri, harcama boyutu ile direkt ilişkilidir.

• İyi akşamlar. Akıllı olmayan bir televizyonu akıllı hale getirmek niyetiyle bir cihaz almayı planlıyorum. Mi box s kullanıyordum memlekette ve memnundum. Tekrar aynı cihazı almak için baktığımda 1500-2000 bandına ilerlemiş gördüm fiyatı. Bu yüzden tecrübe ve bilgi sahibi kişilerden fikir almak istedim. Hala Mi box almak mantıklı bir tercih olur mu? Alternatif cihaz öneriniz var ise nedir ve mi box ile kıyaslarsak ne yönden iyidir acaba?

Hazıra konar şekilde soru sorduğum için kusura bakmayın lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mecool Km2 plus al rahatına bak.

• Arkadaşlar benim tv FullHD , yani 4K özelliğe sahip değil. Bende bir player alma niyetindeyim. Google chrome cast takıldı gözüme, hd özellikli fiyatıda haliyle düşük. HD özellikli bir cihaz ile 4K özellikli bir cihaz arasında performans olarak bir fark oluşur mu? GÖrüntü özellikleri açısından sormuyorum. video izleme vs performansı olarak soruyorum. 4K yerine HD özellikli bir cihazmı alsam diye düşünüyorum. Chromecast with Google TV (HD) bahsettiğim cihaz bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ones -- 1 Haziran 2023; 14:13:17 >

homatics box r 4k al geç çok kaliteli cihaz yazılım desteği çok iyi

Bu cihazı öneren arkadaşlar oldu. Lakin ben sadece media player olarak kullanacağım. Yani oyun ve başka amaç için kullanmayacağım.Film yada dizi izlemek amacıyla kullansamda aşırı şeklilde kullanacağımı düşünmediğim için o fiyatı vermek bana biraz fazla geliyor. daha uygun olanlara bakıyorum. Ordada arkadaşların önerdiği mecool KM2 plus var. dediğim gibi maliyet olarak çok yukarı çıkmayı düşünmediğim için ve televizyonumda 4k olmadığı için Google chromecast ne kadar iş görür onu merak ettiğim için danışmak istedim.

Bende tam olarak bahsetiğiniz konudan dolayı sordum aslında. Google chromecast biraz düşük bir işlemciye sahip haliyle. Benim tv box alma amacım online tv yada dizi izlemek. yada uygun olursa bellek üzerinden film izlemek. Oyun gibi daha fazla işlem gücüne ihtiyaç duyan şeyler yapmıycam. Bunuda düşününce gereğinden fazla para vermek bana pek mantıklı gelmiyor. o yüzden bilgi edinmeye çalışıyorum.

• Arkadaşlar mecool km2 plus da örneğin netflix youtube birşey aratacağız. Mouse takınca ekran klavyesine tıklayamıyormuyuz? Veya air mouse alsam (everest vs) yine olmuyor mu?

• 4k akılsız tv var bende. Mi stick 4k alsam. otg ile usb harddiskten 100-200 gb lik filmler açabilir miyim ? Geçen hobbiti kendi ara yüzünde inanılmaz takılarak izlemeye çalıştım. bu f/p bir cihaz gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StrawHatLuffy -- 2 Haziran 2023; 16:14:53 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.