< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Android Tv Box için tavsiye. (1127. sayfa)

-
-
ürün stick, direk hdmi çıkışlı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anladım, cihazı bilmiyordum. peki tv ne? yani tv'nin desteklemediği bir çözünürlüğe ayarlı olmasın alet?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 7 Nisan 2021; 14:31:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Panasonic 50st50 modeli, cihazla uyumlu olması lazım. farklı bir tv de deneyeceğim yinede.
tv full hd sanırım. cihaz 4k ayarlı ise ..
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Netflix'in işi inatlaşmaya götürebileceğini sanmıyorum. Lisanslı cihaz markalarından baskı gelmedikçe, netflix böyle bir adım atmaz. Zira cihaz lisanssız olsa bile, cihaz sahibi netflix'e üye olup izliyor. Durduk yerde ne diye müşteri kaybetsin.
İşte kumanda ya da uygulama ile 2 GB'lık cihazlarda ara sıra hafıza boşaltma işlemi yapılabiliyor da, cihaz 4 GB. olsaydı, kullanıcı ya da ev ahalisi, bu detay ile ilgilenmek durumunda kalmayacaktı. Yani uzun süre birikenleri boşaltmamak ta, kullanıcı için bir konfordur.
Hasılı; cihaz fiyatları neredeyse 1000 tl düzeylerini gördü. Konfor arayanlar 2 GB RAM'li modeli almakta iisteksiz kalacaklardır, diye değerlendirmekteyim.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miki -- 7 Nisan 2021; 14:19:37 >
-
evet full hd. eğer cihaz sorunlu değil ve dediğiniz gibi ise cihazı 4k tv ye takıp çözünürlük ayarı yapılarak düzeltebiliriz heralde. zaten farklı bir tv de çalışırsa en azından cihazın çalıştığını anlamış olacağım.
aynen. 4k bir tvde deneyin. eğer çalışırsa cihaz çözünürlüğünü 1080p yapın.sonra kendi tvnize takın.
O zaman ben de tekrar yazayım. Talebimi geri çektim.
Benim yerliydi, yabancıydı, uzaylıydı gibi firmalarla hiç işim olmaz.
Video çekmiyorum. Para kazanmıyorum. Benim ki hobi sadece...
Daha uydularda dijital yayın yokken, analog uydu feed'lerini yakalardım. Tevellüdü eski olanlar bilir; "Acun Firarda" nın ham analog feed'lerini yakalayıp, video arşivi oluşturmuştum.
Bilen bilir, ham video olunca, tv'de yayınlananı da, yayınlanmayanı da kayıtlarımda var yani... Hatta show tv geçmişte bir tarihte arşiv kayıtları hasara uğramıştı. Feed üzerinden yakaladıklarımı bila bedel göndermiştim kendilerine... Feed'ten yakaladıklarımı, hiç bir yerde de yayınlamadım, yayınlamamda...
Herneyse... Bunları yazmama sebep, kim ne için ne yapar/yapıyor bilemem ama, ben bu işleri hobi için yapıyorum yalnızca... Yıllarca da böyle devam etti. Maksat hasıl olmuştur umarım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SpyWar
KD1 almıştım, elime ulaştı. dün denemek istedim yalnız cihaz açılmıyor tv de sinyal yok. cihaz üzerindeki led beyaz yanıyor kumandadan kapatınca kırmızıya dönüyor ama tv ye görüntü gelmiyor. tv nin 3 hdmi girişi hepsi normalde çalışıyor. dispute açtım mecbur. cihazı açık tutuyorum belki kendine gelir diye.Gucu nerden aliyorsunuz kendi adaptorunu prize baglamaniz lazim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 7 Nisan 2021; 23:46:35 >
tv nin usb girişinden alıyordum, adaptörüde denedim birşey değişmedi.
ayrıca hdmi protokol sorunuda olabiliyormuş bunla alakalı yapılan işlemler var onlarıda uyguladım.
quote:
Orijinalden alıntı: SpyWar
tv nin usb girişinden alıyordum, adaptörüde denedim birşey değişmedi.
ayrıca hdmi protokol sorunuda olabiliyormuş bunla alakalı yapılan işlemler var onlarıda uyguladım.adaptörü prize takıp, hdmi kablo bir ucu boxa bir ucu tv hdmi giriş(örnek hdmi1) takıp, sonra tv av tuşundan box dan gelen hdmi 1 takılı ise av tuşundan hdmi1 seçip açtığınızda tv ekranına gelir,
bunlar elinizde ki ürünler düzgün çalışıyorsa olması gerekendir.
-
Bu feed yayınları şifreli değil mi?
Hani ham görüntü içinde konuşmalar kırpılmamis izinsiz kayıt altına alınması suç olmuyor mu?
tvniz hdmi 1.4 destekliyordur büyük ihtimalle. yine de araştırın.
@BILGILI denediğim cihaz box değil stick.
elektronik mağazalardan 4K tv lerden birinde denedim. cihaz çalışıyor, çözünürlük ayarı 1080p 60hz idi. ben yinede 720p olarak değiştirdim. yinede görüntü gelmedi anlamadım sıkıntı nedir. hdmi girişlerimde zaten iki cihazım çalışıyor, sorunlu değil yani. (android box ve uydu alıcısı)
sizin stick'de hdcp 2.2 varmış. çok vakıf değilim ama bu hdcp korsan içeriğe karşı bir sistem uygulaması sanıyorum. bununla bir ilgisi olur mu, emin değilim. bilen yazar herhalde. tv biraz eski olduğu için aklıma geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 8 Nisan 2021; 14:59:23 >
quote:
Orijinalden alıntı: trakyAli-1986Bu feed yayınları şifreli değil mi?
Hani ham görüntü içinde konuşmalar kırpılmamis izinsiz kayıt altına alınması suç olmuyor mu?
Evet, feed'ler şifrelidir. Ancak feed'lerden yayın yapılmaz. Peki ne yapılır ? Aktarım yapılır.
Yani feed'lerden akan video'ların statüsü yayın değil, aktarımdır. Daha geniş bilgi için EBU 'nun web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Feed'lerden akan veri "aktarım" olduğu için, akan verinin güvenliğini aktarımı yapan kuruluş sağlamak zorundadır. Nasıl sağlar ? Standartlaşmış biss şifreleme sistemi kullanır. Biss şifreleme sistemi statik yapıda olduğu için, feed frekansı tespit edildikten sonra, ilgili aktarımın biss keyi dakikalar içinde bulunabilmektedir. Biss key'i bulabilmek için CSA Rainbow Table Tool dene bir program kullanılır. Bu program, terbaytlarca büyüklükte yığın veri kümesi içinde arama yapar ve ilgili aktarımın key'ini bulur. Key bulma işlemi kabaca böyledir.
Buraya kadar anlattıklarım dijital içerik aktarımında geçerli idi.
Ham içeriği izlemeniz hiç bir sıkıntı oluşturmaz. Ancak ham içerikte, kişilerin özel yaşamına dair görüntüler varsa, bu içerikler ilgili kişilerden izin alınmadan paylaşılamaz.
Ham içerik, maç yayını gibi bir içerik ise, aktarımı yapan ve aktarımı alan kuruluşlar, ebu kuralları gereği birlikte sorumlu olduğu için, içeriğin güvenliği almak zorundadır. Düzenek kurulmak yoluyla içeriğin dağıtılması, aktaran ve aktarımı alan tarafından şikayet konusu olursa, bu durumun kanıtlanması gerekmektedir. Yani içeriğin feed'ten alınıp yayınlandığının kanıtlanması gerekmektedir. Bu kanıtlamanın yapılabilmesinin pratikte kanıtlanması imkansız olduğu için de, sonuçsuz kalacaktır. Zaten bu itibarla, feed'lerden maç izlemelerine dair geçmişte ve günümüzde tek bir şikayet yapılmamıştır.
iptv üzerinden izleme yapılmış olsaydı, bunu tespit etmek çok kolaydı. Ancak feed'lerde iptv gibi bir bağlantı kullanılmadığı için, tespiti de mümkün değildir maalesef...
Bir de dijital yayından önce uydulardan analog aktarılan feed'ler vardı. Analog aktarımda feed'ler iki şekilde aktarılır.
Standardized system ; şifreli bir aktarım şeklidir. Aktarıcı da alıcıda aynı konvertör bulunur. Alıcı kendisine ulaşan içeriği konvertör ile çevirerek, video kaydını gerçekleştirir.
Açık sistem; şifresiz bir aktarım şeklidir. Analog uydu yayınları zamanında, analog feed aktarımlarının neredeyse, % 99'u açık aktarım olarak yapılırdı.
Benimkisi ise hobi sadece... Acun Firarda'nın analog feed aktarımlarını bulup pc'ye kaydederdim. Kayıtlar hala da arşivimdedir.
İzinsiz kaydedilmesi suç mu ? sorusuna gelecek olursak; aynı aktarımda örneğinde olduğu gibi, dijital yayıncılar da, yayınlarının kaydedilmemesini istiyorlarsa; *.ts dosyası içinde gönderdikleri kayıt parametrelerini kapatıp yayınlamaları gerekiyor.
Günümüz dijital yayıncılığında, uydu alıcımıza ulaşan her hangi bir kanalın yayınını, yayıncı yayınını çıkarken kayıt parametrelerini kapatırsa, o yayını direkt method'la hiç bir cihaz kaydedemez... Ancak kayıt parametrelerinin kapatılarak yayın yapılması da mümkün değildir. Çünkü bu defa denetim makamları da kayıt yapamaz. Platformlar yayınlarının kaydedilmesini önlemek için, kendi cihazlarında; HDMI'ı kontol eden entegreyi, cihazın ana işlemcisinin içine gömerek, cihazın HDMI portu üzerinden capture yapılmasını engellemişlerdir. Tabi platform cihazlarında !!!
Dijital aktarım feed'lerinde kayıt parametresi zaten açık olduğu ve başta aktarılan içeriğin korunması, aktaranın sorumluluğunda olduğu için, feed'lerin kayıt altına alınmasında da yasadışılık oluşmaz. İçeriğin izinsiz paylaşılması durumunda, izin almadan paylaşılırsa yasadışılık oluşabilir.
Epeyce detaylı bir anlatım oldu ama idare ediverin gari. Umarım sıkılmadan okunur.
-
Çok şahane açıklama teşekkürler.
Bir ara maç yayınlarını spikersiz stad içindeki aracın frekansını bularak yayınlamislardi.
Daha sonra yayıncı kuruluş güvenliği mi artırdı başka bir şey mi yaptı bilinmez feed yayınlar kesildi.
Arada DHA nin feed yayınları denk geliyor açılıyor ama geneli şifreli.
PC ye TV kartı alınması moda olduğu dönemlerde Euro sat gibi üzerinden download yapma imkanı veren uydulardan kanca yöntemi ile dosya indirmesi yapılırdı.
Şifre yok ise oyun film program çekilirdi.
Sonra internet hızları yükselince o yöntem de çok kullanılır olmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 8 Nisan 2021; 14:27:25 >
evet tv hdmi 1.4 destekliyor.
dediğiniz hdcp 2.2 engeller mi bilemedim ama denediğim tv ye baktım şimdi, hdcp 2.2 desteğini göremedim. axen 58 inç uhd led idi modeli.
stick e hdmi ek kablo alıp takıp denesem bir işe yarar mı acaba.
çok vakıf değilim, bilemiyorum hocam. ama ekstra hdmi kablo işe yaramaz. eğer sorun bundansa, zaten cihaza gömülü bir özellik o.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X