Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.789
Cevap
557
Favori
1.824.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11231124112511261127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

A95X F4 henüz ön siparişte ve kesin bilgiler yok.

F3 te DRM L3 olduğuna göre F4 te de L3 tür.

Kesin olarak öğrenebilmek için Playden DRM info programını indirmek ya da

AIDA 64 e bakmak gerekir.

F4 için henüz hiçbir yerde inceleme yok.

X3 uzantılı da olsa 5 yıl sürüm garantisinden bahsedilen Botech in Wzone modeli daha cazip.

Tam sertifikalı olacağı için dahili depolama 8 Gb ya da en fazla 16 Gb olur.

Portları desteklerse HDD ile depolama kapasitesi arttırılabilir.

Alıntıları Göster

Bilgiler için teşekkürler. Bendeki Km6 deluxe modelini beğenen arkadaşlar oldu da... En iyisi düz km6'ya yönlendireyim onları...

İzahatınızdan anladığım; üreticiler, android yazılımın içine videwine L1 ilave etmek isterlerse, ilave bir bedel ödüyorlar, demek ki. Yani cihazın fiyatını, yazılıma giydirilmiş ya da çıkarılmış özellikler belirliyor, diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 3 Nisan 2021; 17:46:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaslar herkese iyi gunler elimde beelink gt1 mini cihazi var 4gb ram 64gb romlu. Cihaz 3 senedir bende severek kullaniyordum ancak 1 hafta once ana ekrandan menuye girdigim zaman light home yanit vermiyor hatasi aldim halletmeye calistim halledemedim cihazi ac kapa yaptim duzelmedi sifirladim fabrika ayarlarina dondurdum yine duzelmedi en son internetten bir kac arastirma yaptiktan sonra ana ekrandaki hava durumu bolumune sehir ismi yazmamam gerektigini gordum herseyi tekrardan sifirladiktan sonra kurulum yaparken internette yazdigi gibi ana ekrandaki hava durumu bolumune sehir ismi yazmadim ama yinede menuye giris yapmaya calistigimda tekrar light home yanit vermiyor hatasi aldim bu sorunu yasayan var mi nasil cozebilirim acaba

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    👏👏👏, yazmayın demişsiniz ama duramam...aynı düşüncede olduğumu bilmenizi sadece bilgi paylaşımı aksamadan devam etmesi açısından bunu yazmıştım. Ayrıca konu vergi ise ben düşüncelerimi yazsam kesin ceza alırım... teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ugoos am6 ile hem stock android hemde android tvyi ayni anda kullaniyorum. Yani android tv uygulamalari icin uyumsuz uyarisi almiyorum. Istersem android tv arayuzu istersem stock saf android kullaniyorum tabi bunu magisk module sayesinde yapiyorum. Hemde rootlu olarak adaway vs de kullaniyorum reklamlar icin. Tam bir kombo ildu.

• CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt

Özelleştirilmiş bir and. tv kutusu ile ATV yi de kullanabilmek çok iyi.

Hangi magisk modülünü kullandınız.

• Mi stick kullanıyorum. Film izliyordum bir anda kapandı. Tekrar açtım biraz kasıyor gibi. Gücü usb den veriyordum artık adaptör ile veriyorum. 2 gün oldu iade etmeli miyim? 11-12 civarı uygulama yüklü. Uygulamalarla bir alakası olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: dionysos66

👏👏👏, yazmayın demişsiniz ama duramam...aynı düşüncede olduğumu bilmenizi sadece bilgi paylaşımı aksamadan devam etmesi açısından bunu yazmıştım. Ayrıca konu vergi ise ben düşüncelerimi yazsam kesin ceza alırım... teşekkürler

Farkındayım.

"biraz aklı olan ve düşünebilen herkes neyin ne olduğunu biliyor" cümlesini okuyunca dayanamadım.

Çünkü bazılarının halen gözü açılmadı. Gerçekleri göremiyorlar.

Vergileme sanatı eski bir Fransız maliye bakanının dediği gibi kümesteki kazları!!! ürkütmeden yolma sanatıdır. Bir de Deli Dumrul hikayesi var.

İyi bir MM de kanun açıklarından yararlanıp mükelleflerinin tüylerinin en az şekilde yolunmasını sağlar.

Maliye bilimine göre devlet vergi toplar ve nereye harcayacağının hesabı sorulamaz.

Fakat bu harcamaların denetlenmesi şart.

Konunun temelinde dış ticaret açığının kapatılamaması ve gereksiz bireysel malların ithal edilmemesi var.

Özellikle şu çinliler ürünlerini çok iyi allayıp, pulluyorlar.

Örneğin tekstil ülkesiyiz çinlilerin ya da batılı ülkelerin ürettiği teknolojik kabanları üretemiyoruz.

Rezistanslı kabanlar bir yana rüzgar, soğuk ve su geçirmeyen fakat hava alan, terletmeyen kabanları.

Bıçaklara merak sardım. Bu ülkede bir İsveç, Alman ya da Japon bıçaklarının kalitesinde bıçak yok.

Çivi kesen bıçak yaptılar fakat paslanıyor.

Bileme için Japonyadan kumtaşı alanlar var aynı işi ülkemizdeki yağ taşları daha iyi yapıyor.

Japonyadan bıçak alayım dedim vazgeçtim.

Her merak ettiğimiz alırsak dış ticaret açığı tavan yapar.

And. Tv box larda da SOC ve GPU ana üretici olarak global bir şirket ARM tarafından üretiliyor. Birkaç üretici de Taiwanda var. Amerikalı üreticiler bu parçaları toplayıp kaliteli cihazlar üretiyorlar.

Ana üretici konumundaki Çin de ARM den ya da diğer üreticilerden çipsetleri alıp donanıma uygun yazılım geliştiriyor.

Demem o ki sanayi de tekkart ( SBC Single Board Computer ) bilgisayarlar dizayn edilip kullanılıyor.

Yerli tv box üreticilerinin de kendilerini geliştirip dışa bağımlılığı enaza indirip üretimlerini yerlileştirmeleri gerekiyor. Ülkemizde halen s922X SOC lu bir ürün üretilemedi. Yine de ülke insanının beklentilerini karşılama çabaları takdir edilebilir.

ODROID ve Raspberry Pİ kullanıcıları amatörce de olsa kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayar noobu

Mi stick kullanıyorum. Film izliyordum bir anda kapandı. Tekrar açtım biraz kasıyor gibi. Gücü usb den veriyordum artık adaptör ile veriyorum. 2 gün oldu iade etmeli miyim? 11-12 civarı uygulama yüklü. Uygulamalarla bir alakası olabilir mi?

Çözünürlük ayarları doğru mu buna bakmak gerekir.

Burada tv nin ayarları da önemli başka bir tv de de deneyin.

Bütün uygulamalarda bunu yapıyorsa uygulamalarla ilgili olamaz.

Sorun çözülemiyorsa stick arızalı olabilir.

Satıcıya bildirmek ya da süresi geçmeden iade etmek mantıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahmm.ayd

Merhaba arkadaslar herkese iyi gunler elimde beelink gt1 mini cihazi var 4gb ram 64gb romlu. Cihaz 3 senedir bende severek kullaniyordum ancak 1 hafta once ana ekrandan menuye girdigim zaman light home yanit vermiyor hatasi aldim halletmeye calistim halledemedim cihazi ac kapa yaptim duzelmedi sifirladim fabrika ayarlarina dondurdum yine duzelmedi en son internetten bir kac arastirma yaptiktan sonra ana ekrandaki hava durumu bolumune sehir ismi yazmamam gerektigini gordum herseyi tekrardan sifirladiktan sonra kurulum yaparken internette yazdigi gibi ana ekrandaki hava durumu bolumune sehir ismi yazmadim ama yinede menuye giris yapmaya calistigimda tekrar light home yanit vermiyor hatasi aldim bu sorunu yasayan var mi nasil cozebilirim acaba

Beelink lerdeki light home bu şekilde hata verebiliyor.

Öncelikle bir virüs programı yükleyip taratıp kaldırın.

Uygulamalara girip light home ön belleğini ve gerekirse diğer verileri silip lokasyon girmeden bir deneyin.

Sorun çözülmez ise gt1 mini nin light home sürümünü bulup yükleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Bilgiler için teşekkürler. Bendeki Km6 deluxe modelini beğenen arkadaşlar oldu da... En iyisi düz km6'ya yönlendireyim onları...

İzahatınızdan anladığım; üreticiler, android yazılımın içine videwine L1 ilave etmek isterlerse, ilave bir bedel ödüyorlar, demek ki. Yani cihazın fiyatını, yazılıma giydirilmiş ya da çıkarılmış özellikler belirliyor, diyebiliriz.

Alıntıları Göster

Evet. DRM Videwine L1 için üreticiler ödeme yapıyorlar ve bu sertifika kaliteli cihazlarda bulunuyor.

• quote:

Beelink lerdeki light home bu şekilde hata verebiliyor.

Öncelikle bir virüs programı yükleyip taratıp kaldırın.

Uygulamalara girip light home ön belleğini ve gerekirse diğer verileri silip lokasyon girmeden bir deneyin.

Sorun çözülmez ise gt1 mini nin light home sürümünü bulup yükleyin.

Alıntıları Göster

Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim limanyakan hocam virus programi yukleyip taratmadim ama normal fabrika verilerine sifirlamam bir ise yaramadigi icin cihaza bu seferde hard reset attim ama maalesef hard reset attiktan sonrada ayni hatayi almaya devam ettim. On bellegi ve diger verileri silme islemini dun yapmistim ama maalesef onlarda bir etki etmedi hata devam etti. Suan farkli bir launcher kurdum o sikintisiz calisiyor ama light home launcherinin tadini vermiyor maalesef. Suan tek yapmam gereken gt1 minin light home surumunu bulup indirmek kaldi ama onuda nasil bulacagim bilmiyorum insallah bulup ayni zamanda cihazi bozmadan indirip kurabilirim.

• quote:

Farkındayım.

"biraz aklı olan ve düşünebilen herkes neyin ne olduğunu biliyor" cümlesini okuyunca dayanamadım.

Çünkü bazılarının halen gözü açılmadı. Gerçekleri göremiyorlar.

Vergileme sanatı eski bir Fransız maliye bakanının dediği gibi kümesteki kazları!!! ürkütmeden yolma sanatıdır. Bir de Deli Dumrul hikayesi var.

İyi bir MM de kanun açıklarından yararlanıp mükelleflerinin tüylerinin en az şekilde yolunmasını sağlar.

Maliye bilimine göre devlet vergi toplar ve nereye harcayacağının hesabı sorulamaz.

Fakat bu harcamaların denetlenmesi şart.

Konunun temelinde dış ticaret açığının kapatılamaması ve gereksiz bireysel malların ithal edilmemesi var.

Özellikle şu çinliler ürünlerini çok iyi allayıp, pulluyorlar.

Örneğin tekstil ülkesiyiz çinlilerin ya da batılı ülkelerin ürettiği teknolojik kabanları üretemiyoruz.

Rezistanslı kabanlar bir yana rüzgar, soğuk ve su geçirmeyen fakat hava alan, terletmeyen kabanları.

Bıçaklara merak sardım. Bu ülkede bir İsveç, Alman ya da Japon bıçaklarının kalitesinde bıçak yok.

Çivi kesen bıçak yaptılar fakat paslanıyor.

Bileme için Japonyadan kumtaşı alanlar var aynı işi ülkemizdeki yağ taşları daha iyi yapıyor.

Japonyadan bıçak alayım dedim vazgeçtim.

Her merak ettiğimiz alırsak dış ticaret açığı tavan yapar.

And. Tv box larda da SOC ve GPU ana üretici olarak global bir şirket ARM tarafından üretiliyor. Birkaç üretici de Taiwanda var. Amerikalı üreticiler bu parçaları toplayıp kaliteli cihazlar üretiyorlar.

Ana üretici konumundaki Çin de ARM den ya da diğer üreticilerden çipsetleri alıp donanıma uygun yazılım geliştiriyor.

Demem o ki sanayi de tekkart ( SBC Single Board Computer ) bilgisayarlar dizayn edilip kullanılıyor.

Yerli tv box üreticilerinin de kendilerini geliştirip dışa bağımlılığı enaza indirip üretimlerini yerlileştirmeleri gerekiyor. Ülkemizde halen s922X SOC lu bir ürün üretilemedi. Yine de ülke insanının beklentilerini karşılama çabaları takdir edilebilir.

ODROID ve Raspberry Pİ kullanıcıları amatörce de olsa kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar.

Alıntıları Göster

97-2004 arası Türkiyenin en büyük Mont üreticilerinden biriydim.

Eski kayınpederim, ülkenin en büyük polyester kumaş üreticisiydi.

Migros'un en büyük tekstil tedarikçisiydim, cealis markası ile mont, kayak takımı, kış pantolonları, deniz şortu gibi ürünler satıyordum, nerdeyse tüm market zincirlerine ürün satıyordum.

Zincir marketlerin senede 2 kere fuarları olurdu, satılacak ürünleri mağaza müdüreri belirlerdi bizde ürün sergilerdik. Genelde Converse ile yanyana olurdu standlarımız. 99'daki kış furarında Converse'den bir arkadaş neden bunları burada üretiyorsunuz, güzel kolleksiyonunuz ve tasarımlarınız var, gidin çin'e gidin yaptırın, burada ürettiğiniz fiyata satarsınız aklı vermişti.

Ben üretici olmayı seviyorum, bu benim karakterim. Arkadaşın verdiği akılı zaten bir kaç kere düşündüm.

O yıllarda çin'den bu işi yapsaydım herkesin bildiği bir markanın sahibiydim. Bu öngürü değil tercih meselesi, bunu o zaman öngörmedim değil ama tercih etmedim.

Peki ne oldu!!!

Hükümet değişti, Türk lirasından 6 sıfır atıldı, Türk lirası suni olarak güçlendirildi dolar 1.1 tl'ye geriledi.

Gazeteler yaşananları yere göğe sığdıramazken, ülkede kobi kalmadı, bir çok üreticiler battı.

İsviçre'de bir firma ile ortaklık seviyesinde ilişkim vardı, İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya, Fransa gibi ülkelere Mont ve benzere katma değeri yüksek, iş gücüne dayalı ürün satıyordum.

Hepsi çekildi ülkeden çin'e gittiler, yada Hindistan Bangladeş Pakistan.

çin, honkonk kore bizimle baş edemiyorlardı Tekstilde, neden?!! çünkü bizim tekstil bilgimiz, tekstil yan sanayindeki zenginliğimiz, tekstil alanında gelişmişliğimiz Fransayı İtalyayı bitirdi şaka değil tam anlamıyla bu oldu. Biz ne yaptık bindiğimiz dalı hiç düşünmeden kestik. Tüm dünya ne olacağını biliyordu sinsi sinsi izledi, biz içerde böbür böbür böbürlenirken tekstil gibi her gün insanoğlunun ihtiyacı olan muhteşem bir sanayii yerle bir ettik, bunu yaparken de ayaklarımız yerden 1 metre havadaydı.

sevgili @Limanyakan O bahsettiğin kumaşın özelliği gore-tex aslında bir markadır, o kumaşın mucididir, patentini almıştır ve ondan başkası o kumaşı üretemez.

Dikişlerden su geçirmemesine sebep Shrink'dir, dikişlerin üzerini ısı ile bir bantla kaplanır, makinesi özeldir.

Neyse...

Vatan sevgisi akılla olur atıp tutmakla olmaz. Başarı Liyakatla olur, biatla olmaz.

İnsan sevgisi olmayandan hiç bir şey olmaz. Din, dil, ırk farkını değil insan olmayı öğrenmek lazım dostlar.

ARM ile ilgili bir parantez açmak istiyorum.

ARM hiç bir çip üretmez, sadece mimari üretir ve bunun patentini satar. Bu yüzden çipset üreticilerinin tamamına yakını uzak doğulu.

Bir ürün üretmek için satacak pazarın olmalı, ortada bir pazar var ama ona ulaşacak bir örgütün yoksa o pazar yok anlamındadır. Bu yüzden yerli üreticiler bu işe yavaş yavaş giriyor. Büyük markalar tenezül etmiyor yüzde yüz legal değil, legal olabilmek için google den sertifika almak lazım, hem android için hem google için, netflix için keza öyle.

belki dünyada tanınan Beko gibi markalarımız öncülük etmeli ama onlarda taklit ettikleri Sony Samsung vs. gibi firmaları takip ediyor.

Ama gelecek bir çok şeyi değiştirecek, sbc'lerin doanım driverleri tam anlamıyla yazılımcılara açılsa, bizi daha yakın bir gelecek bekliyor olabilirdi. Ama yabancı forumlarda da tartıştığımız konu ve soruya cevap henüz tam olarak kimsede yok. Neden ARM çipsetlerinin kodları sadece Android için açık!!! Bu durum değiştiğinde bir çok şey çığ gibi değişecek bence.

(Neden ortada aslında, hem Android hem Microsoft)

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Ugoos am6 ile hem stock android hemde android tvyi ayni anda kullaniyorum. Yani android tv uygulamalari icin uyumsuz uyarisi almiyorum. Istersem android tv arayuzu istersem stock saf android kullaniyorum tabi bunu magisk module sayesinde yapiyorum. Hemde rootlu olarak adaway vs de kullaniyorum reklamlar icin. Tam bir kombo ildu.

Hocam bende t95 box var. Çoğu uygulamanın tv sürümü değil de mobil sürümü açılıyor. Örneğin turkcell tv. Bunu tvboxklar için yapılmış sürümüyle nasıl çalıştırabiliriz?

• [C_a_N_e_R] kullanıcısına yanıt

hocam google'dan tv box için olan apksini bulup kurmanız gerek. ben de yeni kullanıcıyım ve anladığım kadarıyla marketteki uygulamalar mobil versiyon olarak geliyor. bu da sanırım lisans ile alakalı bir durum.

siz normal marketten indirilip apk haline getirilmiş şekilde uygulamaları paylaşan sitelerden mevcut son sürümü indirip kurabilirsiniz. bulamazsanız özelden yazın yardımcı olmaya çalışayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: srknzr

üstad selam tam olarak hangi model (h96). tüm formatları dediğiniz hdd den yada usb den dolby truhehd atmos dtshd master audio, dtsx gibi ses formatlarında olan filmleri oynatırken destekli avr yada sounbarın ekranında bildirim çıkıyormuydu?. yani bu sesleri pass-through yapabiliyomuydu

H96 h1 olan eski oynatıcım 2k video ve bütün ses formatlarını destekliyordu bende sony str-dh790 avr var ama şimdi a95x f3 air var coreelec linux işletim sistemi yüklemeden diğer ses formatlarını desteklemiyor ( dolby atmos dolby hd ma true hd 7.1 gibi ) sadece dts ve dd'yi destekliyor :(:(

• quote:

Orijinalden alıntı: GuGuuuK

97-2004 arası Türkiyenin en büyük Mont üreticilerinden biriydim.

Eski kayınpederim, ülkenin en büyük polyester kumaş üreticisiydi.

Migros'un en büyük tekstil tedarikçisiydim, cealis markası ile mont, kayak takımı, kış pantolonları, deniz şortu gibi ürünler satıyordum, nerdeyse tüm market zincirlerine ürün satıyordum.

Zincir marketlerin senede 2 kere fuarları olurdu, satılacak ürünleri mağaza müdüreri belirlerdi bizde ürün sergilerdik. Genelde Converse ile yanyana olurdu standlarımız. 99'daki kış furarında Converse'den bir arkadaş neden bunları burada üretiyorsunuz, güzel kolleksiyonunuz ve tasarımlarınız var, gidin çin'e gidin yaptırın, burada ürettiğiniz fiyata satarsınız aklı vermişti.

Ben üretici olmayı seviyorum, bu benim karakterim. Arkadaşın verdiği akılı zaten bir kaç kere düşündüm.

O yıllarda çin'den bu işi yapsaydım herkesin bildiği bir markanın sahibiydim. Bu öngürü değil tercih meselesi, bunu o zaman öngörmedim değil ama tercih etmedim.

Peki ne oldu!!!

Hükümet değişti, Türk lirasından 6 sıfır atıldı, Türk lirası suni olarak güçlendirildi dolar 1.1 tl'ye geriledi.

Gazeteler yaşananları yere göğe sığdıramazken, ülkede kobi kalmadı, bir çok üreticiler battı.

İsviçre'de bir firma ile ortaklık seviyesinde ilişkim vardı, İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya, Fransa gibi ülkelere Mont ve benzere katma değeri yüksek, iş gücüne dayalı ürün satıyordum.

Hepsi çekildi ülkeden çin'e gittiler, yada Hindistan Bangladeş Pakistan.

çin, honkonk kore bizimle baş edemiyorlardı Tekstilde, neden?!! çünkü bizim tekstil bilgimiz, tekstil yan sanayindeki zenginliğimiz, tekstil alanında gelişmişliğimiz Fransayı İtalyayı bitirdi şaka değil tam anlamıyla bu oldu. Biz ne yaptık bindiğimiz dalı hiç düşünmeden kestik. Tüm dünya ne olacağını biliyordu sinsi sinsi izledi, biz içerde böbür böbür böbürlenirken tekstil gibi her gün insanoğlunun ihtiyacı olan muhteşem bir sanayii yerle bir ettik, bunu yaparken de ayaklarımız yerden 1 metre havadaydı.

sevgili @Limanyakan O bahsettiğin kumaşın özelliği gore-tex aslında bir markadır, o kumaşın mucididir, patentini almıştır ve ondan başkası o kumaşı üretemez.

Dikişlerden su geçirmemesine sebep Shrink'dir, dikişlerin üzerini ısı ile bir bantla kaplanır, makinesi özeldir.

Neyse...

Vatan sevgisi akılla olur atıp tutmakla olmaz. Başarı Liyakatla olur, biatla olmaz.

İnsan sevgisi olmayandan hiç bir şey olmaz. Din, dil, ırk farkını değil insan olmayı öğrenmek lazım dostlar.

ARM ile ilgili bir parantez açmak istiyorum.

ARM hiç bir çip üretmez, sadece mimari üretir ve bunun patentini satar. Bu yüzden çipset üreticilerinin tamamına yakını uzak doğulu.

Bir ürün üretmek için satacak pazarın olmalı, ortada bir pazar var ama ona ulaşacak bir örgütün yoksa o pazar yok anlamındadır. Bu yüzden yerli üreticiler bu işe yavaş yavaş giriyor. Büyük markalar tenezül etmiyor yüzde yüz legal değil, legal olabilmek için google den sertifika almak lazım, hem android için hem google için, netflix için keza öyle.

belki dünyada tanınan Beko gibi markalarımız öncülük etmeli ama onlarda taklit ettikleri Sony Samsung vs. gibi firmaları takip ediyor.

Ama gelecek bir çok şeyi değiştirecek, sbc'lerin doanım driverleri tam anlamıyla yazılımcılara açılsa, bizi daha yakın bir gelecek bekliyor olabilirdi. Ama yabancı forumlarda da tartıştığımız konu ve soruya cevap henüz tam olarak kimsede yok. Neden ARM çipsetlerinin kodları sadece Android için açık!!! Bu durum değiştiğinde bir çok şey çığ gibi değişecek bence.

(Neden ortada aslında, hem Android hem Microsoft)

Alıntıları Göster

İlginç  , gelişmeye çok açık ve bu ülkede büyük bir boşluğun olduğu sektörde girişimci/üretici olmuşsunuz. O su ve rüzgar geçirmeyen, hava alan kabanlarda gore-tex kumaşının kullanıldığını ve dikişlerinin bantlandığını biliyorum. Önceki kışlarda şişme kaban giyer 300-400 mt. yürüyünce terleyip hasta olduğumu bilirim. Outdoor giyim ve kaban imalatçıları hernedense koltuk altına bu teknik kabanlarda olduğu gibi bir fermuar koymuyorlar. Hatta Outdoor ürün imalatçılarına bu fermuarı neden koymadıklarını sordum.

İçi polarlı kışlık pantolonlara yeni yeni yan taraflarına havalandırma için fermuar koymaya başladılar.

İki adet gore-tex özellikli mont aldım başka montları giymez oldum. Hem hafif, hem sıcak tutuyor hem de terletmiyor. Sonuç olarak bu ürünler için yurtdışına gereksiz olarak bidünya para veriyoruz. Diğer yandan uzakdoğudan sağlıksız ve kalitesiz giyim ürünleri gelmeye başladı.

İkinci kuşak tekstilciyiz. Şuan ev-otel tekstiline yöneldik. Avrupa ve Çin de dahil olmak üzere Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Bu ülkeyi yönetenlerin iktisattaki mukayeseli üstünlükler teorisinden haberi yok ya da tekstil sektörünün gücünü bilmiyorlar. Bu branşta lider olan Avrupa ülkelerini solladık.

Madem ki dış ticarette denge tutturulmak isteniyor üstün olduğumuz alanlarda hükümet daha çok teşvik ve kolaylıklar sağlamalı. Bu altın yumurtlayan tavuğa yem vermemek gibi bir şey.

Şu günlerde ülke ihracatı rekor kırıyor. Artan Dünya nüfusu, gelişen ekonomiler dolayısıyla zaten olması gereken de bu.

Evet. ARM yalnızca işlemci mimarilerinin dizayn ve lisanlarının satışını gerçekleştiriyor. Lisansı ile satın alınan ARM mimarili işlemcileri daha sonradan farklı özellikler ve özelleştirmeler de eklenerek harici firmalar yardımıyla üretilir. Her üreticinin üzerinde özelleştirebilme yapmasına olanak sunuyor olması nedeniyle ARM işlemciler farklı üreticilerin elinde farklı şekillerde geliştirilebilir. Bu da aynı model veya sürüm işlemcilerde bazı farklılıkların meydana gelmesine neden olabilir. Tv Box larda gördüğümüz J, H, L vb gibi eklentiler üretici firmaların şekillendirmesiyle oluyor. En büyük çipset üreticisi ülke de Çin.

Büyük yerli üreticiler, Google, Netflıx lisanslarını alıp daha karlı olduğu için akıllı tv üretiyorlar. Aslında tam sertifikalı bir tv box üretmeleri çok da zor değil. Sadece Xiaomi akış cihazları için kimbilir ne kadar döviz ödüyoruz. Ayrıca ülkemizden de 3. parti yazılımcılar sektöre ağırlıklarını koymalılar.

• Ugoos am6 plusı kullanmaya başladım. bilgisayar havasında şahane bir tvbox, ayrıca mi box s kullanıcısıyım. iki cihazdanda iptv kullandım test ettim. ugoos am6nın verdiği yayın kalitesi çok üstün, görüntü kalitesine hayran kaldım. mi boxa göre cam gibi net görüntü verdi.

Mi boxın youtube ve netfilix sertifikası dışında bir cazibesi yokmuş onu anladım. çocuklar mi box s'de youtubeyi çok kolay kullanıyordu. kullanış ve basitlik açısından mi box s güzel, ama sadece ben kullanacak olsam ugoosu kullanırdım.

Air akıllı kumandam vardı onunla süper oldu, ayrıca logitech'in touchpadli kaplosuz klavyesini ve kaplosuz mause spariş verdim.

Bilgisayar gibi kullanmayı düşünüyorum.

Ugoos am6 plusı şiddetle öneririm.

• kasap46 kullanıcısına yanıt
    and. versşyonu kaç hatırlıyomusunuz. şöyle ki bendede aynı avr ve lg sn11 soundbar var. eski mibox3 güncellenmemiş and 8 versiyon oda kodiden bitün formatları destekliyor. düz geçişe izin veriyor. datmos, dtsx gibi ve avr ekranında bildirim çıkıyor.ama yeni mibox 4k da bu özellik yok sanırım and 8 den sonrası için google bu desteği kaldıırmış. acaba and. versiyonunu düşürsek 8 olurmu?

• quote:

• 
Sayfa: önceki 11231124112511261127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.