KM2 Mecool un tam sertifikalı ilk kutusu olacak. Bu nedenle önemli. Ayrıca Ethernet, Optik, Bir tanesi 3.0 olmak üzere 2 adet USB portu ve power tuşunun olması cihazı cazip hale getiriyor. Yüksek çözünürlük yayınları için HDCP 2.3 teknolojisine ve 12V 1A adaptöre sahip olacak. Donanım özellikleri açısından Google Choremecast 2020 Mecool KM2 TIVO Stream 4K MiBox S şeklinde sıralanıyor. Bence beklemeye değer. |
Android Tv Box için tavsiye. (1118. sayfa)

-
-
Botech firması Wzone marka android 10 ile çalışan, s905x3 işlemcili tv box çıkarmış. 5yıl yazılım yükseltme desteği olacakmış.
Video'da bahsedildiği kadarıyla, Netflix lisanslı çalışacakmış ;
-
Teşekkür ederim. 3-4 ay bu dönemde uzun bir süre. Beklerken belki farklı alternatifler de çıkabilir.
-
Botech Wzone çıkmış.
Bütün sertifikalar var 5 yıl android güncellemesi alacakmış.
Ama tanıtımda test Patttens yapılmadığı için Netflix nedir bilmiyorum.
Rem ddr3 olarak kalmış.
Daha yeni bir donanımla 4gb ddr4 rem 32gb rom ile üst modeli çıkarsa seve seve alırım.
Gpu - Cpu 'da yeni olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saint Ralph -- 24 Mart 2021; 18:14:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Böyle bir videoda Netflix'in test pattern gösteriminin yer almaması kafa kurcalayıcı.
Zidoo Z9X cihazın detaylı ve official olarak NETFLIX HD/4K gösterir dediği bu videoya yapılan ve aşağıya eklediğim yorum çok düşündürücü. BOTECH cihaz için de L1/ESN sertifikası olup olmadığı konusunda ister istemez kuşkuya düşüyor insan. Ayrıca mobilden TV'ye görüntü aktarım (Streaming) yok sanırım, ne videoda ne de satıcının web sayfasındaki özelliklerde belirtilmemiş.
New boxes from Zidoo have support for Widevine L1 and HDCP 2.2. To "support" 4K HDR in Netflix, the firmware "officially" (ie it is done by the manufacturer / basement) uses a fake ESN and substitution of identifiers in a modified Netflix app. History has shown several times how it ends - nothing good can be expected from such temporary "support". A recent example is Mecool. Netflix on its side blocks specific Widevine DRM keys and even the Netflix "phone" client stops working on all Zidoo boxes (only a patched version untethered from Widevine L1 and only in SD will work).
-
quote:
Orijinalden alıntı: dasarumBöyle bir videoda Netflix'in test pattern gösteriminin yer almaması kafa kurcalayıcı.
Zidoo Z9X cihazın detaylı ve official olarak NETFLIX HD/4K gösterir dediği bu videoya yapılan ve aşağıya eklediğim yorum çok düşündürücü. BOTECH cihaz için de L1/ESN sertifikası olup olmadığı konusunda ister istemez kuşkuya düşüyor insan. Ayrıca mobilden TV'ye görüntü aktarım (Streaming) yok sanırım, ne videoda ne de satıcının web sayfasındaki özelliklerde belirtilmemiş.
New boxes from Zidoo have support for Widevine L1 and HDCP 2.2. To "support" 4K HDR in Netflix, the firmware "officially" (ie it is done by the manufacturer / basement) uses a fake ESN and substitution of identifiers in a modified Netflix app. History has shown several times how it ends - nothing good can be expected from such temporary "support". A recent example is Mecool. Netflix on its side blocks specific Widevine DRM keys and even the Netflix "phone" client stops working on all Zidoo boxes (only a patched version untethered from Widevine L1 and only in SD will work).
İyi de Wzone marka cihaz alınca karşınızda muhatap var !... Botech firması Türkiye'nin en eski, en köklü firmasıdır. Next diye satın aldığınız uydu cihazları Botech'in fabrikasında toplanır. Ayrıca daha bir çok yerli markanın cihazları Botech'in fabrikasında toplanır.
Ki, kaldı ki, Wzone cihazda L1/ESN sertifikası olduğuna eminim. Çünkü cihazın flash belleği 8 GB. konulmuş. ( Sanırım 8GB. kriteri, bir Netflix 'in kriteri olmaktadır. )
Bu cihazda dikkat çeken en önemli şey, 5 yıl boyunca android yükseltme alacağı belirtilmiş. Eğer android yazılım desteği 5 yıl boyunca gerçekten verilebilirse, bu cihazı 5 yıl süre ile etkin kullanmak mümkün olabilir.
Sahibinden gibi yerlere bakarsanız, 1 - 2 yıllık bi dünya android cihaz satılmaktadır. Sebebi; kullanıcı bir heves cihazı satın alıyor. Sonra bazı özelliklere sahip olmak için, cihaz değiştirmek ya da sürüm yükseltme yapmak gerektiği anlıyor ve elindeki cihazı satılığa çıkarıyor.
Hasılı; önceki sayfadaki mesajımda futur,ist( gelecekçi ) cihaz almak bana daha akılcı geliyor demiştim. İşte wzone cihaz en azından yazılım desteği yönünden gelecekçi bir cihaz olacaktır diye değerlendirmekteyim.
-
General Mobile One nasıl söz verdiği yazılımları veremedi.
O yüzden bunada üfleyerek yaklaşıyorum.
Umarım mükemmel bir başlangıç olur.
BOTECH firmasını ve ne kadar köklü olduğunu uydu cihazlarındaki başarısını biliyorum. Ben sadece, cihazın speclerinde Widevine L1 özelliğe sahip olduğunu yazan ve dünyaya satış yapan bir firma sahtekarlık yapıyorsa, Wzone marka cihazın teknik özelliklerini görmeden ve detaylı incelemesi olmadan olumlu/olumsuz görüş bildirmemek gerekir diyorum.
Umarım belirtilen tüm özelliklere sahiptir, resmi lisanslıdır ve rekabetçi bir fiyatla satılır da, adam gibi box arayan bizler tırmalamaktan kurtuluruz.
-
Üstad , Chromecast mı yoksa KM2 mi dersem ne dersin?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dasarumBOTECH firmasını ve ne kadar köklü olduğunu uydu cihazlarındaki başarısını biliyorum. Ben sadece, cihazın speclerinde Widevine L1 özelliğe sahip olduğunu yazan ve dünyaya satış yapan bir firma sahtekarlık yapıyorsa, Wzone marka cihazın teknik özelliklerini görmeden ve detaylı incelemesi olmadan olumlu/olumsuz görüş bildirmemek gerekir diyorum.
Umarım belirtilen tüm özelliklere sahiptir, resmi lisanslıdır ve rekabetçi bir fiyatla satılır da, adam gibi box arayan bizler tırmalamaktan kurtuluruz.
İhtiyatla yaklaşmakta haklısınız diyeceğim de.... cihaz henüz ilan edilmedi. Cihaz ilanında netflix lisansı olduğu firma tarafından resmen lanse edilirse, acaba demeye gerek kalmaz.
Hasılı; firma hele bir cihazını ilan etsin, hep beraber öğreniriz zaten...
Bana göre Netflix'ten daha önemlisi, cihazın 5 yıl sürüm yükseltme alacağının belirtilmesidir.
Bir önceki mesajımda, sahibinden gibi yerlerde bi dünya cihazın ikinci el satıldığından bahsetmiştim. Bu cihazlar ne diye satılıyor? Hiç düşündünüz mü? Android cihaz yazılım yükseltmesi almazsa, çabuk körelir. Dikkat; güncelleme'den bahsetmiyorum,,, Yazılım yükseltmesinden bahsediyorum. Eğer belirtildiği gibi wzone cihaz 5 yıl yazılım yükseltmesi alsın, 5 yıl etkin kullanılacak demektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Botech firması Wzone marka android 10 ile çalışan, s905x3 işlemcili tv box çıkarmış. 5yıl yazılım yükseltme desteği olacakmış.
Video'da bahsedildiği kadarıyla, Netflix lisanslı çalışacakmış ;
Kumamda mecool km2 nin aynisi gibi. Heralde ayni yerden cikacak bu cihazlar
quote:
Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCXKumamda mecool km2 nin aynisi gibi. Heralde ayni yerden cikacak bu cihazlar
Alıntıları GösterAynı kanaate sahibim.
Botech Wzone Android 10 NetFlix ve Google Lisanslı TV Box
Gerçek 4K Netflix,
5 Yıl Android Sürüm Güncelleme Desteği,
Lisanslı Google,
4K Orjinal Youtube.
2 GB DDR3 RAM
8 GB FLASH HAFIZA
AMLOGIC S905X3
DOLBY DIGITAL SES
Nisan ayı içinde satışa çıkıyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 25 Mart 2021; 11:45:54 >
-
5 yıl sürüm güncelleme desteği varsa bu cihaz donanım arızası olmazsa 15 yıl kullanılır.
Bu süre içersinde BT, HDMI sürümü eski kalır.
Kutuda yazılım ve garanti desteği olması cihazı cazip hale getirir.
Çipset, GPU, ram ve rom dışında henüz bilgi yok.
KM2 deki çevre birimleri yönünden zengin olursa bu box çok satar.
Firma yetkilisi fiyatının uygun olacağını belirtiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Limanyakan5 yıl sürüm güncelleme desteği varsa bu cihaz donanım arızası olmazsa 15 yıl kullanılır.
Bu süre içersinde BT, HDMI sürümü eski kalır.
Kutuda yazılım ve garanti desteği olması cihazı cazip hale getirir.
Çipset, GPU, ram ve rom dışında henüz bilgi yok.
KM2 deki çevre birimleri yönünden zengin olursa bu box çok satar.
Firma yetkilisi fiyatının uygun olacağını belirtiyor.
Şimdilik verilen detaylar şu şekilde ;
Botech Wzone Android 10 NetFlix ve Google Lisanslı TV Box
Gerçek 4K Netflix,
5 Yıl Android Sürüm Güncelleme Desteği,
Lisanslı Google,
4K Orjinal Youtube.
2 GB DDR3 RAM
8 GB FLASH HAFIZA
AMLOGIC S905X3
DOLBY DIGITAL SES
Elektronik cihazların ortalama kullanım süresi, zaten 5 yıl gibi... 5 yıldan sonra çıkan yenilikler nedeniyle, kullanıcılar cihaz değiştirme eğilimi içinde oluyor. Yani Bluetooth, HDMI donanım sürümleri günün ihtiyaçlarını karşılaması yeterlidir, bana göre...
Daha önemlisi, android sürüm yükseltmesi almasıdır. Ki, çoğu kullanıcı android sürüm yükseltmesi almaması nedeniyle cihaz değiştirme eğilimi içerisine girmekteydi. Yani botech firması belirttiği gibi android sürüm yükseltmelerini verirse, tüketicilerin bütçesini koruyan, adilane cihaz çıkarmış olur, diye değerlendirmekteyim.
Standart Türk kullanıcıların android cihazlardan ana beklentileri;
- Sürüm yükseltmesi alsın,
- Ulusal canlı tv kanallarını listelenmiş halde sunsun. Yani kullanıcı uydu cihazı kullanmıyorsa, bu cihazı takınca, ulusal kanalları izletsin. Tabi bu desteği de firma en az 5 yıl süre boyunca verecektir.
Budur yani... Öyle netflix'miş, pusluflix'miş, çoğu kişi buna bakmıyor. Yani milletin derdi, "çanak çömlek kurmakla uğraşmayayım", istiyor. Evinde internet olmayan yok. Firma bu eksikliği görmüş olmalı ki, tv box pazarına sağlam girmek istiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 25 Mart 2021; 12:2:10 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: dionysos66
Üstad , Chromecast mı yoksa KM2 mi dersem ne dersin?Kullanma şekli ve kullanıcı tercihleri önemli.
Choremecast 2020, google ın ilk and. tv box özellikli cihazı.
Google and. sürümlerini yayınlayan baş aktör ve bu cihaza çok iyi yazılım desteği verir.
Ayrıca ATV rom dan farklı olarak Google Tv arayüzü deneyimi sunuyor.
Apple Tv görüntü kalitesine yakın bir kalite sunuyor sadece Apple tv de olan ethernet portu yok,
Apple Tv olmayan çoklayıcı ile kullanılabilen USB-C portu bulunuyor.
Google servislerini destekleyen cihaz için P/F ürünü diyebiliriz.
KM2 çevre birimleri olarak zengin. Çoklayıcı kullanmaya gerek kalmıyor.
12V1A lık adaptörü kutuyu güçlü hale getiriyor.
Herne kadar kısıtlama olsa da 3. parti uygulamalarını kullanmak için daha uygun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCXKumamda mecool km2 nin aynisi gibi. Heralde ayni yerden cikacak bu cihazlar
Alıntıları GösterYeni çıkan cihazlar Google ın kumanda tasarımını benimsiyorlar.
-
WIFI ve HDMI standartları ile birlikte BT sürümleri çok hızlı bir şekilde gelişiyor.
Önümüzdeki 5 yıllık dönemde bu gelişmenin ne şekilde olacağını kestiremeyiz.
Tabii ki cihazlardan sıkılanlar hariç herkes enaz 5 yıl kullanmak ister.
Hatta 5 yıl ile de sınırlı kalmayıp daha çok kullanmak isterler.
Ülkemizde And. Tv Box, IP tv yi bilmeyen ve merak eden çok sayıda insan var.
Üretim yapan, box tasarımı yapan yerli firmalar bu yeni kullanıcılara yönelik ürünler sunmalı.
Buarada deneyimli kullanıcıların beklentileri de gözardı edilmemeli.
Kullanım kolaylığı ve istenilen uygulama erişim kolay olmalı.
Yerli dijital platformlar dahil ücretli ücretsiz bütün dijital platformlar sorunsuz çalışmalı.
-
-
-meli, -malı beklentileri; ideali çağrıştıran beklentilerdir.
Ülkemizde halkın ekseriyeti şehir merkezlerinde apartmanlarda yaşamaktadır. Hal böyle olunca, apartmandakiler dairerinde ulusal tv kanallarını kolaylıkla izlemek istiyor.
Yani çanak çömlek milleti baydı gerçekten... Çoğu binada merkezi sistem var ama, merkezi sisteme bakım yapılmayınca, çabuk elden çıkmaktadır. Apartman sakinlerinin çoğunun evinde 100 - 150 TL'lik zayıf tuner'li cihaz var. Hal böyle olunca, çoğu uydu kanalından sinyal alınamamaktadır. Bireysel anten kurmak ta müsadeli ve sıkıntılı işler olduğu için, millet bu sıkıntılarla boğuşmak istememektedir.
Diğer taraftan eba, şeba derken evinde internet olmayan kalmadı. Evinde interneti olan vatandaş, öyle ya da böyle ulusal kanalların iptv üzerinden de izlendiğini biliyor. En azından tableti üzerinden deneyimlemiş durumda...
Hasılı; ip üzerinden çalışan dijital platformların android tv box'lar tarafından lisanslı desteklenip desteklenmemesi, halkın nazarında hiç bir kıymeti harbiyesi yok. Halk cihazı modeme takayım, ulusal şifresiz yayın yapan kanalları izleyeyim istiyor. İzlemeye başladıktan sonra da abonelik parası vs gibi ücret ödemek istemiyor. İşte halkın ekseriyetinin beklentisi bunlar.
Burada bu işleri hobi edinmiş olan bizler istiyoruz, şunu da desteklesin, bunu da desteklesin diye...
Vatandaş cihazı satın alacak, internet bağlayacak ve ulusal kanalları izleyecek. Bozulursa, servisin arkasında durduğunu bilecek. Yazılım yükseltmesi/güncellemesi gerekirse, firma bunu uzaktan sessizce yapacak. Vatandaş ta, parasını verdim, unuttum, mutluyum, tv yayınlarını kolaylıkla izliyorum diyecek.
Diğer taraftan firma her kesime hitap edebilmek için, çıkaracağı cihazı, paralı platformları da destekleyecek özelliklerle çıkarıyor, bu da iyi bir gelişme.
İşte TUYAD üyesi tecrübeli Botech firması, bu defa halkın beklentilerini iyi analiz etmiş olmalı ki, çok güzel bir cihaz çıkarmaya hazırlanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 25 Mart 2021; 12:57:54 >
-
Netflix, Prime Video, SeyirTürk, Stremio, Kodi bu programlari mi stick ile kasmadan kullanabilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayar noobu -- 26 Mart 2021; 1:51:25 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X