Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.788
Cevap
556
Favori
1.823.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11141115111611171118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aliexpresten siapriş ettiğim s905x3 işlemcili modeli bsatıcı bir şekilde iptal etti..

aynı anda baktım ki TRde aynı işlemcili modeller çıkmış , kampanya vs ile 350 ye alınabilir. ilginç bir anda uygun fiyatlı olarak piyasaya girdiler.

sanırım yurtdışı riskine değmeyecek artık.

Dream star A2

ve

Hiremco S3 arasında donanımsal fark yok görünüyor? hangisi tercih etmeli acaba  

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Android box kardeşim için,

kendime dvbS2x li bir cihaz istiyorum.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

İmpala hiremco fiyatı biraz daha düşünce aslında memnun oldugum elimdeki hiremco 4K yı satacagım (Hissiliocn 3298MV200 işlemci için bence gayet uygun fiyatlı durumda ) malum aynı işlemcili bir sürü cihaz yüksek fiyatla satılıyor.

hem fiyat düşsün hem de şu Tunerının ne oldugunu öğrenelim bu arada.

si2166

veya en azından

rda5815m

olmasını umuyorum, ama özelliklerinde multistream yazmamış mesela, impala nın.

++++++++++++++++++++++

Dreamstar A4 ile farkı ne sorusu da diğer soru olacak tabi... 

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

merhaba,

Aliexpresten siapriş ettiğim s905x3 işlemcili modeli bsatıcı bir şekilde iptal etti..

aynı anda baktım ki TRde aynı işlemcili modeller çıkmış , kampanya vs ile 350 ye alınabilir. ilginç bir anda uygun fiyatlı olarak piyasaya girdiler.

sanırım yurtdışı riskine değmeyecek artık.

Dream star A2

ve

Hiremco S3 arasında donanımsal fark yok görünüyor? hangisi tercih etmeli acaba  

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Android box kardeşim için,

kendime dvbS2x li bir cihaz istiyorum.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

İmpala hiremco fiyatı biraz daha düşünce aslında memnun oldugum elimdeki hiremco 4K yı satacagım (Hissiliocn 3298MV200 işlemci için bence gayet uygun fiyatlı durumda ) malum aynı işlemcili bir sürü cihaz yüksek fiyatla satılıyor.

hem fiyat düşsün hem de şu Tunerının ne oldugunu öğrenelim bu arada.

si2166

veya en azından

rda5815m

olmasını umuyorum, ama özelliklerinde multistream yazmamış mesela, impala nın.

++++++++++++++++++++++

Dreamstar A4 ile farkı ne sorusu da diğer soru olacak tabi... 

rda5815m demodülatörü unutun. Çünkü bu demodülatörlü uydu cihazını bir süre kullandım( DM525HD ). Merkezi sistemde zafiyet göstermektedir.

si2166-D( dvb-s2x ) tuner'li cihazı merkezi sistem için gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.( Şu an kullandığım Dreambox Two cihazda si2166-D tuner'i var. )

Diğer taraftan belirtmem gerekirse; hibrid android cihazlarda si2166-D demodülatörlü cihaz çıkacak diye hiç beklemeyin. Çünkü bu demodülatörün fiyatı pahalı.

si2166-D demodülatörlü bir diğer cihaz ise, octagonsf8008 modelidir. Ancak bu cihazda da işlemciden kaynaklı bazı sorunlar vardır. Örnek; kanal listesini açıyorsun, yön tuşu ile aşağıya inmek istiyorsun. Listede gezinemiyorsun. Kumanda algılamıyor hissine kapılıyorsun. Ancak sorun kumanda algılamaması değil, işlemci - RAM uyumsuzluğudur. Zaten bu cihazları bir posta çıkardılar. Bitinceye kadar satacaklar. Takılma sorunlarından dolayı çoğu kullanıcı memnun değil yani... Ayrıca mali-450 gpu biriminin zayıf bir gpu olduğunu da belirtmeye gerek yok. Kısaca bu cihaza; "ara bir ürün" dersek, ürünün ne olduğunu tanımlamış oluruz.

Impala'nın tuner'i multistream değil. Çünkü tuner dvb-s2x özellikli değil.

Multistream özelliği için, dvb-s2x tuner'li cihaz tercih etmelisiniz. Yukarıdaki yada bir önceki sayfada yazdığım mesajlarıma göz atacak olursanız, dvb-s2x tuner'li iki örnek cihazın link'ini vermiştim. Ama o cihazlar da ucuz değil.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

TR'de merkezi sistem kullanmımı oldukça fazla, bir şekilde çözmüşlerdir diye umuyorum.

hem biraz fiyat otursun Impalanın. Hiremco 4K da 800 küsüre çıkıp birkaç ayda 600 küsüre düşmüştü piyasada.

Kullandığım Hiremco 4K modeli için merihvideoya mail ile sormuştum :;

"Gx1133 marka demodülatör" kullanıyoruz" bilgisi almıştım. multistream özelliği speclerinde yazıyor ama dvbs2X ifadesi yoktu - tabi multistreami gerçekten kullanacagım içni değil sadece Tuner kalitesi hakkında fikir verir diye istemiştim.

Hiremco 4K ile merkezi sistemde pek sorun yaşamadım hatta, lnb3'de digiturku söktürüp yerine 36E Rus uydusuna 135lik çanak ve circulat lnb ile NTV+ paketinin tamamını cccam ile sorunsuz alıyorum ( Bursa)

+++++++++++++++++++++

yine de stabil olmayan K2 PRo kullandıktan sonra, yine Androidi özledim.

şimdi Dream Star A2 vs Hiremco S2 farkları neler onu öğrenip ilk iş kardeşimine birini almak olacak.

1-2 ay içinde de de Dream star A4 ve Hiremco impala farklarını öğrenip kendime... ( zira S905x4 daha ucuzlamaz zaten.)

NOT:

merkezi sistemde fox tv ve TV8 ile yaşadıgım, o frekanstaki ilginç sorun devam ediyor -- başka uygu alıcılarıyla da aynı sorunu yaşıyorum.

Site uyducusu da bir anlam veremedi duruma. kabloları değiştirelim dedi sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

TR'de merkezi sistem kullanmımı oldukça fazla, bir şekilde çözmüşlerdir diye umuyorum.

hem biraz fiyat otursun Impalanın. Hiremco 4K da 800 küsüre çıkıp birkaç ayda 600 küsüre düşmüştü piyasada.

Kullandığım Hiremco 4K modeli için merihvideoya mail ile sormuştum :;

"Gx1133 marka demodülatör" kullanıyoruz" bilgisi almıştım. multistream özelliği speclerinde yazıyor ama dvbs2X ifadesi yoktu - tabi multistreami gerçekten kullanacagım içni değil sadece Tuner kalitesi hakkında fikir verir diye istemiştim.

Hiremco 4K ile merkezi sistemde pek sorun yaşamadım hatta, lnb3'de digiturku söktürüp yerine 36E Rus uydusuna 135lik çanak ve circulat lnb ile NTV+ paketinin tamamını cccam ile sorunsuz alıyorum ( Bursa)

+++++++++++++++++++++

yine de stabil olmayan K2 PRo kullandıktan sonra, yine Androidi özledim.

şimdi Dream Star A2 vs Hiremco S2 farkları neler onu öğrenip ilk iş kardeşimine birini almak olacak.

1-2 ay içinde de de Dream star A4 ve Hiremco impala farklarını öğrenip kendime... ( zira S905x4 daha ucuzlamaz zaten.)

NOT:

merkezi sistemde fox tv ve TV8 ile yaşadıgım, o frekanstaki ilginç sorun devam ediyor -- başka uygu alıcılarıyla da aynı sorunu yaşıyorum.

Site uyducusu da bir anlam veremedi duruma. kabloları değiştirelim dedi sadece.

Bir hususu gözden kaçırmışsınız.

"Dvb-s2 tuner'ler merkezi sistemde sorun çıkarır" demedim !

"Sorun çıkarabilir" dedim !

Yani merkezi uydu anten sistemi bakımsızdır, eskidir, sinyal kayıpları artar ve sorun çıkarır. Merkezi sistem yenidir, bakımlıdır, sorun çıkarmaz. Ancak merkezi sistemler genellikle sorun çıkarır. Bu sorunlar yıldan yıla artarak ilerler.

"Merkezi sistemdeki sinyal kayıpları + dvb-s2 tuner'in sinyal zafiyeti" birleşince, kullanıcı cihazından istifade edemez hale gelir.

Peki bu durumda ne olacak ? Ya merkezi sistem uydu sinyalini yükseltmek gerekecek, ya da uydu sinyalini daha da alt eşik seviyesinden yakalayabilen bir cihaz edinmek gerekecek.

Merkezi uydu sistemi, hadi hemen diyince kolayca tadil edilemez. Geriye ne kaldı ? Uydu sinyallerini en alt eşik seviyesinden yakalayan cihaz edinmek.

İşte burada da devreye dvb-s2x tuner'li cihazlar giriyor.

Peki, dvb-s2x tuner'lerin sinyal alt eşik seviyesinin düşük olduğunu nereden biliyoruz ? İşte modülasyonu geliştiren kuruluşun official web sayfasından kanıtı ;

https://www.newtec.eu/article/newsletter/dvb-s2x-everything-you-need-to-know?utm

Merkezi sistemde tv8 ve fox tv'deki yaşadığınız soruna gelince;

TV8 ve Fox TV gibi sembol oranı düşük olan kanalların sinyali zayıf ise, dvb-s2 modülasyonda, sıkıntı çıkarıyor. Yani işin bir de dvb-s2 altında iken, düşük sembol oranına sahip frekansların durumu var.

Hasılı; cihazınızın tuner'i düşük sembol oranına sahip frekanslar üzerinden zafiyet göstermiş, ancak bu durumu siz fark edememişsiniz. Kanıtı olarak şunu yapabilirsiniz. Cihazı alıp, başka bir yerdeki anten tesisatına bağlayın, zafiyetin ortadan kalktığını göreceksiniz. Örneğin bireysel bir anten sistemine bağlayın.

Yazdığınız diğer hususlara gelince; size geçmiş mesajlarımda da belirtmiştim. IPTV kullanımı için android cihazlar vazgeçilmez zaten. Yani iptv kullanımında, android cihazları, başka cihazlarla ikame etmek mümkün değildir. Diğer cihazlarla da iptv izlersin. Ama nasıl izlersin. Hıldır hıt izlersin.

3000 TL değerinde Dreambox Two model cihaz kullanıyorum. IPTV kullanımında hiç rahat değil. Klavye işlerinin en önemli tuşları çalışmıyor. Youtube gibi popüler birçok uygulama primitif( yani ilkel ), Konfor yok. Daha yazayım mı, bi dünya hamallık... Mecburen yanına android cihaz sipariş verdim.

Dreamstar A2 modeli, muadili Hiremco'nun modeline göre, donanımsal olarak bir tık daha önde gibi. İki yıl ücretsiz iptv avantajı da cabası.

Yalnız 2 GB RAM'li cihazlara ben başından beri soğuk bakmaktayım. Ara sıra sık sık cihazın menülerine girip, arka planda açık kalan uygulamaları kapatmak lazım. Yoksa cihaz bir süre sonra ağırlaşabiliyor. Bu açıdan 4 GB. RAM'li modeller ev ahalisinin kullanımına daha uygun gibi.

Herneyse... Bu konular yaz yaz, bitmez. Cihaz fiyatlarının arttığı şu günlerde, kullanıcılar biraz yardımcı olabilir miyim diye foruma daha fazla katılım göstermeye çalışıyorum. Ancak çoğu kullanıcı kese hesabı yaparak yola çıktığı için, satın aldığı cihazda hüsran yaşıyor.

• hocam bahsettiğiniz yeni kullanıcı kuponu toplamda o kadar.

yeni kayıt ooldum 20/3 doar verdi sadece. sonra 50 doalr üstüne 5 filan diye toplamda 148 tl yazıyor yani önmeli birşey değil.

@brabber

Size nasıl %10 verdi demiş onu da anlamadım?

Promosyonlu ürünlerde kupon kodu işe yaramaz.

%10u promosyonsuzlarda deneyin

• hocam anladım,

zaten karşı bir fikir anlamında yazmadım,

zaten benchmark herşeydir ve ben sadece

K2 PRO (muhtemelen kötü kalite demodülatör) - bilmiyorum veya rda5815m olabilir Çin markası sonuçta.)

Versus

Hiremco 4K (Gx1133 marka demodülatör)

Anlamında fark görmediğimi belirttim.

yoksa tabiki küçük de olsa çeşitli sorunlar yaşıyorum.

mesela baby tv direk tıklayınca acılmıyor, ondan bir sonraki kanala basıp sonra geri gelince açılabiliyor.

En basit yağmurda anında sinyal kaybı yaşıyorum,

bazı kanallarda muhtemelen tunera baglı ekran kitlenmeleri yaşıyorum. zira sinyal dalgalanmasından sonra oluyor.

Bunlara razı oldugum için çok da sorun yaşamıyorum anlamında yazdım  

Belki daha başarılı bir Tuner kullansam bunlar olmayacak. benchmark lazım.

Bir ara arkadaştaki Octagon S88 ile deniycektim ama bakalım,

4K degil zayıf bir işlemcisi var, ama

onda da silabs dvbS2x ve kör tarama var, sf8008 ile aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 21 Mart 2021; 15:57:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

OK. 

Vergi çıkmaz ise fiyat çok avantajlı.

hocam bence cümle çok net;

• Neyi ne kadar çok denersen dene, uydu dünyasında, kendini ispat etmiş cihaz sayısı, bir elin parmaklarını geçmez.

Dolayısıyla her bir donanım bileşeninin başarılı olduğu cihazların haricindeki cihazlardan edinmek, pişmanlıktır. Son paragraftaki, son satırınıza istinaden !

İyi mal iyi para !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 21 Mart 2021; 16:31:45 >
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt

Evet. açıklama çok net. Devamında Turkey Direct Mail ile çok sayıda ürün alınırsa ticari amaçlı kabul edilecek ve Banggood bunu karşılamayacak deniliyor.

Bir ara ürünün 2 katından fazla vergi çıkınca tariff insurance seçeneği kaldırılmıştı.

Set üstü box sınıfına sokulduğu oldu cep telefonlarında olduğu gibi IMEI kaydı istendi.

Şuan Mi akış cihazlarında IMEI kaydı var.

Tariff Insurance seçeneği varsa vergi iadesi olur.

Bu durumda Banggod dan Tv Box almak yine avantajlı hale geliyor.

• Hibrid cihazlara sıcak bakmadığımı daha önce de belirtmiştim.

Yıldırım düşmesi, yüksek akım, yanlış rom yükleme vb. gibi durumlarda cihazın brick olma durumu var.

İstenilen özellikte uydu alıcısı ile tv box ı ayrı HDMI portuna takıp kullanmak daha mantıklı. İki cihazdan birini başka bir odaya taşıma avantajı da var.

Kaldı ki Tv Box larda ki gelişme daha hızlı ve daha çok kullanılmaya başladı.

Yeni nesil, güçlü IP Server larla uydu alıcılara göre canlı yayın 2sn. önce alınmaya başladı. Muhtemelen bu süre daha da tv box lar lehine artacak.

Şuan uydu da olup ta tv box ile ulaşamadığım bir tv kanalı yok.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

serkanbey uhd olarak linkini verdiğiniz cihaz ccam, iptv çalıştırıyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptan341

serkanbey uhd olarak linkini verdiğiniz cihaz ccam, iptv çalıştırıyormu?

Evet, cccam çalıştırıyor.

Bu cihazla IPTV kullanımının android cihazlar gibi konforlu olmayacağını da belirtmeliyim. Browser filan olmayabilir. Youtube ve cihazın sunduğu ip den çalışan bir kaç servisten bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 21 Mart 2021; 17:36:9 >
  • https://www.hepsiburada.com/inka-v9-amlogic-s905x3-64-gb-8k-android-tv-box-pm-HB00000UHAYW?wt_gl=cpc.6807.dsa.elk.nontv-hero&isFashion=true&gclid=Cj0KCQjw3duCBhCAARIsAJeFyPWqeZtSExTY725GcJmU2qJWhClMSVqstAkIxBk5JswenP6N53lX2D0aAgGyEALw_wcB

Inka V9 Amlogic S905X3 64 GB 8k Android Tv Box sizce nasıl? Ethernet/Wifi/Bt, Hdmi 2.1 4GB Ddr3 gibi özelliklerinden ötürü almak istiyorum.

Ek soru, bu cihazların uydu kablo girişi yok mu? İçinde Uydu alıcısı vs.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunahn -- 21 Mart 2021; 17:43:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Hibrid cihazlara sıcak bakmadığımı daha önce de belirtmiştim.

Yıldırım düşmesi, yüksek akım, yanlış rom yükleme vb. gibi durumlarda cihazın brick olma durumu var.

İstenilen özellikte uydu alıcısı ile tv box ı ayrı HDMI portuna takıp kullanmak daha mantıklı. İki cihazdan birini başka bir odaya taşıma avantajı da var.

Kaldı ki Tv Box larda ki gelişme daha hızlı ve daha çok kullanılmaya başladı.

Yeni nesil, güçlü IP Server larla uydu alıcılara göre canlı yayın 2sn. önce alınmaya başladı. Muhtemelen bu süre daha da tv box lar lehine artacak.

Şuan uydu da olup ta tv box ile ulaşamadığım bir tv kanalı yok.

limanyakan hocam bilmediğimden soruyorum tanix tx6 mı daha iyi performans verir a95x f3 olan mu

• brabber B kullanıcısına yanıt

hocam PM den de sormuştum,

%10 banggood nasıl ulastınız?

yeni üyelikte öyle birşey vermedi.

gormedim hocam yeni uyelikte veriyor alma ekraninda kuponlarda gozukuyor ama promo urunlerde kullanilmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brabber

gormedim hocam yeni uyelikte veriyor alma ekraninda kuponlarda gozukuyor ama promo urunlerde kullanilmiyor

hocam bu promo degil bunda da geçiyorsa kullanın o zaman?

ama anlamadım nerden verdigini %10 u ,

öyle bir kampanyası yok ki,

yeni uye oldum 148 tl diyor ama parça parça veriyor bi işe yaramıyor.

https://www.banggood.com/HK1-Box-Amlogic-S905X3-4GB-RAM-32GB-ROM-5G-WIFI-bluetooth-4_0-1000M-LAN-Android-9_0-4K-8K-H_265-TV-Box-Support-Google-Assistant-p-1608874.html

hocam android uygulamasında gözüküyor android uygulamada veriyor galiba kuponu bu cihaz tx6 ve a95x f3ten iyi midir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam android uygulamasında gözüküyor android uygulamada veriyor galiba kuponu bu cihaz tx6 ve a95x f3ten iyi midir

hocam konuyu burda uzatmamak için pm atıyorum ama dönmüyorsunuz ))

• quote:

limanyakan hocam bilmediğimden soruyorum tanix tx6 mı daha iyi performans verir a95x f3 olan mu

Alıntıları Göster

F3 daha stabil ve performanslı.

TX6 ların bazılarında görüntülerde takılma-atlama yaşanabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 11141115111611171118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.