Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
27.789
Cevap
557
Favori
1.823.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11181119112011211122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yurt dışından cihaz alırdık. mantık çerçevesinde gümrük ücreti öderdik. mantıklı olan buydu. bu cihazlar neden ülkemizde üretilemiyor? diye sormamak en büyük hatamızdı. yıllardır "şöyle büyüğüz, böyle süperiz" diye devasa yalanlarla bizi kandıran siyaset, şimdi yurt dışından aldığımız cihaza %50-60 hava parası vergisi koyuyor. yurt içinden alsak, o zaten önceden koymuş olduğu için fiyat arşa çıkıyor. yüzsüzlük yapmayı iyi bilenler bu sistemi savunmaya cesaret edebiliyor. başımıza taş yağmaz umarım . hak ettik çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 29 Mart 2021; 14:34:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1234Rambo

yurt dışından cihaz alırdık. mantık çerçevesinde gümrük ücreti öderdik. mantıklı olan buydu. bu cihazlar neden ülkemizde üretilemiyor? diye sormamak en büyük hatamızdı. yıllardır "şöyle büyüğüz, böyle süperiz" diye devasa yalanlarla bizi kandıran siyaset, şimdi yurt dışından aldığımız cihaza %50-60 hava parası vergisi koyuyor. yurt içinden alsak, o zaten önceden koymuş olduğu için fiyat arşa çıkıyor. yüzsüzlük yapmayı iyi bilenler bu sistemi savunmaya cesaret edebiliyor. başımıza taş yağmaz umarım . hak ettik çünkü.

Dostum üye adı vermeden, laf atmaya çalışmanız yakışıksız olmuş.

Ben vergimi öderim ve ürünü alırım. Bu beni bağlar.

Yani sen eleştirini yapabilirsin. Eleştirine de saygı duyarım.

Ancak ben vergimi ödemekten hoşnutsam, sen de benim görüşüme saygı duymak zorundasın.

Yani; "yüzsüzlük yapmayı bilenler, sistemi savunmaya cesaret edebiliyor" diyerek, toplumsal linç oluşturamazsın.

Gözden kaçırdığınız husus şu; 5 adet F35 için ödenen para 1 milyar 400 milyon dolar. Yalnızca 2020 yılında yurtdışından yolcu beraberinde giren cep telefonlarına ödenen para 3 milyar 800 milyon dolar. Devlet bu telefonlardan hiç vergi almasın mı ? İşte IMEI kayıt bedeli altında para alıyor. Buna rağmen yurtdışından telefon getirilmesi katlanarak artmış.

Bizler cebimizdeki Türk Lirası ile yurtdışından alış veriş yaptığımızda, uluslararası kambiyo kuralları gereği, ödeme dolar üzerinden gerçekleşiyor. Yani sizin cebinizden TL çıkıyor ama devlet onu bankacılık kanalından karşı tarafa dolar cinsinden ödüyor. Dolayısıyla siz alış veriş yaptığınızda, devletin döviz rezervlerini azaltmış oluyorsunuz.

Gelelim vergilendirme kalemlerine; dünyanın neresine gidersen git, % 20 KDV zaten ödeyecen. Geriye ne kaldı ? %20 ÖTV... İşte ÖTV de döviz rezervlerini eksilttiğin için, alacağın ürüne konan ekstra vergidir. Vergiyi hava parası statüsüne sokman çirkin olmuş. Çünkü kanunda tanımı var.

Bu arada güncel bir iki bilgi vereyim. Türkiye'nin döviz rezervi bir nebze olsun içeride kalsın diye, Xioami firması ile görüşmeler yapılarak, Türkiye'de cep telefonu üretilmesi için fabrika açılıyor ;

https://www.takvim.com.tr/ekonomi/2021/03/29/xiaomi-isci-alimi-ne-zaman-baslayacak-xiaomi-turkiye-is-ilanlari-xiaomi-fabrikasi-nerede

Yurtdışından yolcu beraberinde giren cep telefonlarında IMEI kayıt zamanı, 4 aydan 1 yıla uzatıldı.

IMEI kayıtsız Çift hatlı telefon kullananlar; her bir IMEI'ye kayıtlı sim kartı 4 ay kullanabiliyor. Çift hatlı olanlar, 8 ay kullanabilecek demektir. Ve bu kayıtsız kullanım imkanı her yıl sıfırlanıyor. Yani her yıl yeniden 4 ay kullanma imkanı oluyor. IMEI kayıtlı eski telefonu olanlar, eski telefonlarını yıl içinde 4 ay kullandıktan sonra, çift hatlı yeni telefonlarını da yer yıl 8 ay, IMEI kaydettirmeden kullanabilecekler.

Daha yazacak çok şey var da, yaz yaz bitmez. Bi öğrenmişsiniz, pahalı alıyoruz, pahalı alıyoruz teranesini. Pahalı geliyorsa, hesabına gelen ürünü al. Hem son teknoloji alacan, hem de ucuza alacan. Ohh ne ala memleket suyundan da koy.

Ülkemiz sanayi ülkesi olmayı hedeflemiştir. Sanayi ülkesi olacaksan, yurtdışından giren her teknolojik ürüne, buyur kapım ardına kadar açık denemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 29 Mart 2021; 15:6:16 >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    yazılarımızı okuyanlar karar verecektir. "madem pahalı geliyor , ucuzunu al" lafınız midemi bulandırdı. blokladım sizi. çok gereksiz birisiniz. iyi forumlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılarımızı okuyanlar karar verecektir. "madem pahalı geliyor , ucuzunu al" lafınız midemi bulandırdı. blokladım sizi. çok gereksiz birisiniz. iyi forumlar.

Mesajımda "ucuzunu al" söylemi var mı ? "Hesabına geleni al" demiştim. Herkes Iphone 12 almak zorunda değil. Yok böyle bir dünya.

Senin de "hava parası alıyor" lafın, benim midemi bulandırdı. Ayrıca android tv box cihazlarının paylaşıldığı konu başlığına zaman zaman gelerek, konu dışı mesajlar yazman, seni "en gereksiz biri" vasfına soktuğunu da hatırlatmak isterim.

Bloklamışsın, teşekkür ederim... Bu arada benim tarafımdan da sen blok'landın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 29 Mart 2021; 15:2:40 >
  • Limanyakan L kullanıcısına yanıt

Mi stickin hardware ı yeterli seyirTURK için, kaç uygulamanın yüklü olduğu değil kaç uygulamanın o anda çalıştığı önemli ve mi elbette 1 Gb ram li cihaz çıkarırken düşünmüş olmalı ve tedbirlerini almış olmalı yani demem o ki memory yönetimi güzel bir cihazdır.

Ayrıca yayın yapan sunuculardan kastınız seyirTURK olamaz çünkü onlar yayın yapmıyorlar sadece internet sitelerinden aldıkları linkleri paylaşıyorlar. Ha linkleri aldıkları sitelerin yoğunluğu ne olur tabii bilemem ama genel olarak internetin ve video sağlayan sitelerin yoğunluğu akşamları özelliklede saat 20 den sonra inanılmaz artıyordur bence..

İnternet hızı ve parametresi de cihaza bağlı bir durum değildir :)

Yani seyirTURK ü kaldırmayan cihaz ben görmedim şu ana kadar ki en az 20-30 cihaza kurdum.

Yorumlarınız içinde teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahoiz -- 30 Mart 2021; 14:21:2 >

evet muhtemelen wifi olarak kullanılacak, eğer alpsmart ürününü kablosuz performans olarak da tavsiye ediyorsanız ona yöneleyim. fiyatlar genelde 600-700 arasına çıkmış şu dönem fakat sürekli değişken diye gözlemledim. 600-630 civarına denk getirince almayı düşünüyorum. yurt dışı işine pek girişmek istemedim.

Kesinlikle SeyirTURK ,stremio ve kodi de sorunsuz çalışıyor.
  • Gereksiz tartışmalar boş ayar çekmeler.

Devletin kanunları, herkese eşit olduğunda kimsenin gıkı çıkmaz.

Cumhuriyet dediğimiz devlet monarşiye dönmüşse, devlet aklı vatandaştan farklı yaşıyorsa, herkesin her şey söylemeye hakkı olur.

Devlet ve kanunları kimin için? Devlet ve kanunlar neden var?

Her birey kafasına göre takılmasın diye bir idareci seçiyoruz özetle. Tüm dünyada devletlerin ve yöneticilerinin olma sebebi bu.

Eşyanın tabiatına aykırı düzen içindeyken buradan AHKAM kesmek çok ucuz.

Kimse ne hakkını biliyor, nede kurumların oluşumların neden var olduğunu.

Devlet ve kanunlar ben varım diye var benden ayrı değil.

Bir taraftan itibardan tasarruf olmaz diye vaaz çekerken diğer taraftan halkın üstünde deh dıgıdık yapılmaz. Yapılmamalı!

Kimsenin vergilere kanunlara bir şey söylediği yok, kimse ucuza alayım devlet zarar etsin dediği de yok. Bunu söyleyenler zaten devlet eşrafı ve yakınları. Söylemiyorlar yaşıyorlar ayrıca.

Nalıncı keserinden bıktı usandı bu millet, fakat bir şeylerin ters gittiğin farkında olsa da hala neyin ters gittiğini ayamadı.

Devletle, Kanunlarla, Vergi ile konuyu anlatmak çok komik. tam da bal kaymak sefa sürenlerin istediği bakış açısı.

Sorunun genelini vergi ile anlatılamaz. Anlatılır ama anca külahıma.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Hocam Mecool KM6 Deluxe cihaza sahibim.

Fransıza paypal ödemesi yapamayacağım için, KM6 cihazda netflix'in 4K olarak ne kadar süre izleneceğini takip edemem.

Ancak bir önceki video'da, 1080p izlenebilen mod'lu netflix video'su paylaşmıştım. Mod'lu netflix ile 1080p ne kadar süre izleneceğini hep birlikte görüp anlayacağız. Engelleme olunca ben haber veririm.

Alıntıları Göster

Android Tv Box için tavsiye. . NETFLIX 1080p yayını fazla uzun sürmeyecektir.

Ne zaman engelleme geleceğini ben de merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sroad

evet muhtemelen wifi olarak kullanılacak, eğer alpsmart ürününü kablosuz performans olarak da tavsiye ediyorsanız ona yöneleyim. fiyatlar genelde 600-700 arasına çıkmış şu dönem fakat sürekli değişken diye gözlemledim. 600-630 civarına denk getirince almayı düşünüyorum. yurt dışı işine pek girişmek istemedim.

Tüm Dünyada çipset üretiminde kriz var. Otomobil fabrikaları bile üretimlerini durdurdu.

Bu durum Tv box lara da yansıyacaktır.

s905X3 çipset ve Mali G-31 GPU lu Alpsmart, Hiremco ya da Dreamstar üretimi cihaz bulursanız geç kalmayın.

Çipset donanımın 4 Gb ya da 2 Gb olmasından daha önemli.

Yurtiçinden alınan bir ürünü, sorun yaşanmasıya da beklentileri karşılamaması durumunda kolaylıkla iade edebilirsiniz.

Ayrıca bu ürünler ilk defa And. Tv Box kullanacaklar için çok ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

. NETFLIX 1080p yayını fazla uzun sürmeyecektir.

Ne zaman engelleme geleceğini ben de merak ediyorum.

Alıntıları Göster

Hocam engelleme gelir gelmez, haber vereceğimden emin olabilirsiniz. Bakalım kaç ay istifade edilebilecek ?

Bir ülkede vergiler bu denli artırılmasına rağmen, bireysel alış verişler katlanarak artıyorsa, orada başka bir sorun var demektir.

Yani "vergi sistemiydi, çok yüksek vergiydi" gibi ucu açık söylemler havada kalıyor. Bana göre...

2019 'daki bireysel alış verişler, 2020 'de ikiye katlamış. Devlette döviz çıkışı katlanarak artmasın diye, bireysel alış verişlere ilave vergiler getirdi. Gümrüklerine çeki-düzen getirdi, getirmeye de devam ediyor.

Hasılı; vergiler bu denli yüksek olmasına rağmen, önce yurtdışı bireysel alış verişler neden bu kadar artıyor sorusunun yanıtını bulabilirsek, geriye kalan taşlar kendi kendine yerine oturur, diye değerlendirmekteyim.

Herneyse... Bu konu başlığında asıl paylaşmamız gereken, android tv box'lar ve güncel gelişmelerin neler olduğu gibidir. Arada bir meczubun biri çıkıp, konuyu sulandırmaya çalışıyor. Konu başlığı içeriğinde paylaşıma devam edilmesinden yanayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 29 Mart 2021; 19:35:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Tüm Dünyada çipset üretiminde kriz var. Otomobil fabrikaları bile üretimlerini durdurdu.

Bu durum Tv box lara da yansıyacaktır.

s905X3 çipset ve Mali G-31 GPU lu Alpsmart, Hiremco ya da Dreamstar üretimi cihaz bulursanız geç kalmayın.

Çipset donanımın 4 Gb ya da 2 Gb olmasından daha önemli.

Yurtiçinden alınan bir ürünü, sorun yaşanmasıya da beklentileri karşılamaması durumunda kolaylıkla iade edebilirsiniz.

Ayrıca bu ürünler ilk defa And. Tv Box kullanacaklar için çok ideal.

Alıntıları Göster

https://forum.odroid.com/viewtopic.php?f=29&t=42201

Türkçe meali,

Değerli müşterilerimiz,

Geçen yılın ikinci yarısından itibaren başlayan yarı iletken kıtlığı nedeniyle, DRAM ve CPU gibi ana bileşenlerin fiyatları hızla artıyor.

Geçtiğimiz birkaç ayda, elimizden geldiğince artan malzeme fiyatını absorbe etmeye çalıştık. Ancak daha fazla ememeyeceğimiz için ODROID fiyatlarını yükseltmek zorundayız.

DRAM fiyatı, DRAMeXchange trend tablosu olarak% 15'in üzerinde arttı.

dxi2.png (18.57 KiB) 732 kez görüntülendi

İşte bugün itibariyle etkilenen ürünlerin listesi.

ODROID-N2 + 4GB 79 $ -> 83 $

ODROID-N2 + 2GB 63 $ -> 66 $

ODROID-C4 4GB 50 $ -> 54 $

ODROID-HC4 4GB 65 $ -> 69 $

Lütfen bu kötü durumu anlayın.

Hammadde fiyatları normale döndüğünde ürünlerimizin fiyatlarını düşüreceğiz.

Not /

Depomuzda bazı DDR3 yongaları kaldığı için ODROID-XU4 serisi ve GO serisinin fiyatı henüz yükselmedi. Ancak aylar içinde fiyatlar yükselebilir.

• sroad kullanıcısına yanıt
    Alp smart as565 kullanıyorum wifi /ethernet her 2 durumdada kullanım gayet stabil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Techstorm i95 prime tv box ı inceledim ..

• miki kullanıcısına yanıt

Daha önce bir videonun linkini yapıştırmak istemiş yapıştıramamıştım.

DH nın izlemek için sekmesini eklemesi çok iyi olmuş. Videoyu beğenmeyi unutmayın.

i96 nın allwinner H616 çipsetli pro modeli de var. Bu modelle karıştırmamak gerekiyor.

Prime modelinde 1000MLAN ve garantisinin olması avantaj.

Yeni kullanıcılar için hediye IP TV , kullanma klavuzu olmalıydı.

Yine de yurtdışına göre garanti ve taksit avantajı sunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuGuuuK

https://forum.odroid.com/viewtopic.php?f=29&t=42201

Türkçe meali,

Değerli müşterilerimiz,

Geçen yılın ikinci yarısından itibaren başlayan yarı iletken kıtlığı nedeniyle, DRAM ve CPU gibi ana bileşenlerin fiyatları hızla artıyor.

Geçtiğimiz birkaç ayda, elimizden geldiğince artan malzeme fiyatını absorbe etmeye çalıştık. Ancak daha fazla ememeyeceğimiz için ODROID fiyatlarını yükseltmek zorundayız.

DRAM fiyatı, DRAMeXchange trend tablosu olarak% 15'in üzerinde arttı.

dxi2.png (18.57 KiB) 732 kez görüntülendi

İşte bugün itibariyle etkilenen ürünlerin listesi.

ODROID-N2 + 4GB 79 $ -> 83 $

ODROID-N2 + 2GB 63 $ -> 66 $

ODROID-C4 4GB 50 $ -> 54 $

ODROID-HC4 4GB 65 $ -> 69 $

Lütfen bu kötü durumu anlayın.

Hammadde fiyatları normale döndüğünde ürünlerimizin fiyatlarını düşüreceğiz.

Not /

Depomuzda bazı DDR3 yongaları kaldığı için ODROID-XU4 serisi ve GO serisinin fiyatı henüz yükselmedi. Ancak aylar içinde fiyatlar yükselebilir.

Alıntıları Göster

Android Tv Box için tavsiye. . Öngördüğüm gibi. Yarı iletken kıtlığı devam ettiği sürece fiyat artışları devam edecek.

Zamlanan fiyatlara karşın yine de yaptıkları işlere göre ODROID lerin fiyatı yüksek değil.

• POLAROID SMARTBOX S 4K

Amlogic s905Y2 SOC u dört çekirdekli Cortex-A53 işlemci ve ARM Mali-G31 GPU ile 12 nm de üretilmiş. Android 9.0 ile geliyor.

Ram 2 Gb ve depolama alanı 8 Gb eMMc . micro SD kart okuyucusu ve USB portu bulunmadığı için genişletilmesi mümkün değil. Cihaz akış içerikleri için dizayn edilmiş.

Görünüm ve özellik olarak TİVO Stream 4K ya benziyor.

Android Tv Box için tavsiye.

Google asistan, yerleşik Chromecast ve NETFLIX 4K sertifikasına sahip. 

HDR10, Doby Vision, Dolby Digital Plus video teknolojileri sertifikasını barındırıyor.

Dual Band wifi ve BT 4.2 diğer özellikleri.

Android Tv Box için tavsiye.

Fransa da 59.99 Euro dan satışa sunuldu.

11.99 Euro karşılığı 4 yıllık arıza + arıza garantisi sunulması ilginçAndroid Tv Box için tavsiye. 

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Hocam Mecool KM6 Deluxe cihaza sahibim.

Fransıza paypal ödemesi yapamayacağım için, KM6 cihazda netflix'in 4K olarak ne kadar süre izleneceğini takip edemem.

Ancak bir önceki video'da, 1080p izlenebilen mod'lu netflix video'su paylaşmıştım. Mod'lu netflix ile 1080p ne kadar süre izleneceğini hep birlikte görüp anlayacağız. Engelleme olunca ben haber veririm.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: hamitocak

Alıntıları Göster

Şimdilik 1080p mod'lu netflix ile idare ediyorum. Çökene kadar böyle devam etmeye karar verdim.

Mod'lu netflix çöktükten sonra fransızın çözümü hala aktif ise, paypal konusunda sizi ararım.

Bakalım 3 ay mı olur, 5 ay mı olut, önce kullandığım dosya iş görmez hale gelsin. Sonra size dönüş yapacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Netflix 1080p modunu nerden bulabilirim acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11181119112011211122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.