Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1085. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
27.784
Cevap
556
Favori
1.822.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10831084108510861087
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GuGuuuK

Film izleme alışkanlığı online film-dizi siteleri nedeniyle oldukça değişti, yada son beş senede böyle bir gelişme ve alışkanlık doğdu.

Ben şahsen 2002 yılından beri önce edonkey- sonra torrent ile film-dizi indirip izlerim. Rahmetli diviksplanet'in ilk üyelerinden sayılırım, kurulduğu ay üye olmuştum.

O Forumda geçirdiğimiz zamanlar, tartışmalar film izlemeyi bir hobinin ötesine taşıdı, neyse güzel günlerdi.

O zamanlar Film-Dizi denince akla gelen ilk şey P2P paylaşımlarıydı, altyazı kalitesiydi. Bu bağlamda bir çok insan sinema sistemleri oluşturdu, Film-Dizi izleme alışkanlığı buna göre dizayn edildi.

Ben hala Blu-Ray'i çıkmayan ve iyi bir altyazı çevirmeni tarafından çevrilmeyen (son zamanlarda nesli tükendi çevirmenlerin) film izlemem, izleyemem, izleyemiyorum :)

Kendi adıma online film siteleri bana küfür gibi geliyor. Bunu bir tarafı yermek yada bir tarafı yüceltmek için söylemiyorum ama bu siteleri gördüğümdeki hislerim bu bunu da gizleyecek değilim.

Sonuçta bu bir eğlence ve kim nasıl eğleniyorsa eğlenmeli doya doya.

Uzun lafın kısası, akış cihazları pek haz aldığım cihazlar değil. Ama Şimdiki trend hızla sinemayı akış platformlarına yönlendiriyor ve ben ve türevlerim de tıpış tıpış bu trende yaklaşıyor ama severek ama üzülerek. :)

Yani, bundan 5-7 sene önce iptv veya film siteleri böyle rvaşta değildi ve bir çok insanın buna uygun alışkanlıkları vardı.

Ben Mi-Box hayranlarının neyinize yetmiyor yahu söylemlerini anlıyorum eyvallah. Ama mi-box'u yeterli görmeyen bir kesimi de, şımarık çocukmuş her şeye burun kıvırıyormuş gibi yaftalanmasına da canım sıkılıyor.

Biraz uzun oldu ama içimi dökmüş oldum. :D

Şahane bir yazı olmuş, bizi anlatmışsınız.

• hk61- H kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz fiyatların altında bişey almayın zaten paranız çöp olur, alp smart ın 2 gb ram lı olan yüksek fiyat olmaması lazım, ben as 565 kullanıyorum S905X3 çin cihazlarından üstün bence sıfır sorun
  • 4 mesajın var 4 ü de davet mesajı.Bir bitmediniz.

• Merhaba. Öncelik İp tv sonrasında belki biraz oyun için önerebileceğiniz cihazlar nedir? H96 diye bir cihaz gördüm oda mi BOX gibi kumandası cihazı görmeden çalışıyor mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam forumu kapatıp gelelim hep beraber grubunuza

• befidi B kullanıcısına yanıt

Konun adı belli ne olduğu belli, konu hakkında bir tek mesajın olmamış eyvallah, insanları kendince ulvi mevzuda bir araya toplamaya çalışıyorsun eyvallah. Azda eleştiriye açık olsan ya, bir de yaptığın ayıp yetmiyormuş gibi üste çıkmaya çalışıyorsun.

Neyin giderini yapıyorsun sende bilmiyorsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: befidi

Bu mesaj silindi.

Tartışmayı uzatmak için söylemiyorum ama madem böyle bir yola girdin, eleştiri olacağını da bilmeliydin.

Konu serbest bir kısıtlama yok.

Benim bulunduğum (yerli-yabancı) tüm forumlarda forum adabı gereği konu dışı bile olmasa benzer durumlarda böyle bir paylaşımda, açıklama yapılarak ve konu sahibinin de izni sorularak, genelde gerekirse siline bilir ibaresi ile paylaşım yapılır.

Ayrıca ben rahatsız olmadım ama rahatsız olan insanlar illaki olacaktır ve nitekim biri rahatsız oldu ve size eleştiride bulundu.

Kısaca böyle bir eleştiri beklemeliydiniz.

Beni rahatsız eden, gelen eleştiriye verdiğiniz tepki oldu. Hamam giren terler derler benim canım yurdumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 22 Ocak 2021; 18:14:28 >
  • https://www.cnx-software.com/2021/01/21/mecool-km6-deluxe-amlogic-s905x4-tv-box-review//

Armbian da tanıdığım @nico dan güzel bir inceleme.

Kendisi bir retro oyun manyağı olduğundan oyunlarla ilgilide detaylı anlatımları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 22 Ocak 2021; 18:57:19 >
  • quote:

https://www.cnx-software.com/2021/01/21/mecool-km6-deluxe-amlogic-s905x4-tv-box-review//

Armbian da tanıdığım @nico dan güzel bir inceleme.

Kendisi bir retro oyun manyağı olduğundan oyunlarla ilgilide detaylı anlatımları var.

Meecool km6 nin fiyatini abartmis bence, 100 dolara yakin bir fiyat istiyor. 100 dolara cikilinca s920 serili cihaz almak daha mantikli. Zaten s905x4 cihazlar yayginlasinca fiyati asagi cekecektir. Birde meecol un hala netflix lisansi alamamasida enteresan bir mevzuu

• CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt

Şimdi almak pek mantıklı değil evet.

çinli üreticilerin hepsi üretmeye başladığında 35-60$ arası fiyatlara geriler.

Ayrıca yazılım desteği de henüz muamma, piyasada yaygınlaşıp kullanıcı arttıkça, fiyatlar gerileyecek, yazlım çeşitliliği de artacaktır diye düşünüyorum.

Ben şahsen Hazirandan önce bir zenginlik beklemiyorum. Rockchip RK3566 çipli ürünlerde bekleniyor, ikisinin rekabetinde fiyatlar kullanıcı tarafına yarayacaktır.

RK3399 ile s922x in rekabetinin fiyatları 75-90 bandında tuttuğu gibi.

• quote:

Şimdi almak pek mantıklı değil evet.

çinli üreticilerin hepsi üretmeye başladığında 35-60$ arası fiyatlara geriler.

Ayrıca yazılım desteği de henüz muamma, piyasada yaygınlaşıp kullanıcı arttıkça, fiyatlar gerileyecek, yazlım çeşitliliği de artacaktır diye düşünüyorum.

Ben şahsen Hazirandan önce bir zenginlik beklemiyorum. Rockchip RK3566 çipli ürünlerde bekleniyor, ikisinin rekabetinde fiyatlar kullanıcı tarafına yarayacaktır.

RK3399 ile s922x in rekabetinin fiyatları 75-90 bandında tuttuğu gibi.

X4 olsun diger amlogic chipler vs olsun hala bence geride.Samsung lg şu tvbox piyasasina el atsa bir anda olaylar farkli yone gider. Suanki teknolojiye gore tv boxlarin gucu cok geride. Tabi bunu frenleyen yine amerikali google netflix gibi sirketler birazda. Lisans olayi suan tvboxlar acisindan en buyuk ayak bagi. Bakalim ne olacak ileride

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 23 Ocak 2021; 12:31:2 >

• CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt
    Limanyakan L kullanıcısına yanıt

Hem öyle hem değil. :)

Aslında Android Box diye kullandığımız cihazlar, bir kaç çinli çip üreticisinin cep telefonu haricindeki TV, Robotic, tıbbi vs. için ürettikleri çiplerin Android Box piyasası oluşmaya başlamasıyla ülkemizde ve dünyada daha bilinir oldu.

Bu çip üreticileri daha önce cep telefonlarında kullanılan teknolojinin daha eski versiyonları. Zaten cpu ve gpu kodlarına bakarsanız örn. a71,a53, a72, g31, g51 vs. kodlar eski cep telefonlarında hatta güncel düşük profilli cep telefonlarında kullanılan donanımlar.

Exynos, Snapdragon, Kirin, MediaTek vs. gib cep telefonuna çip üreten modellerin eski cpu ve gpu larını incelersen günümüzdeki Android Box çiplerinin kullandığı cpu-gpu kodlarını görülür.

Yani şu an kullandığımız çipsetler aslında baya güçlü ve şuanki mevcut media için oldukça yeterli çipsetler.

Ayrıca Samsung, LG panellerin kullandığı çipsetler keşke s905x3 ayarında olsaydı, TV'nin yapması gerek işe göre planlanan düşük konfigrasyonlu çipsteler kullanıyorlar.

Biraz karışık oldu sanırım, kusura bakmayın, anlatımda pek iyi değilim. @Limanyakan üstat çok güzel anlatıyor. :)

• GuGuuuK kullanıcısına yanıt
    sorunlar donanım kaynaklı değil de yazılım kaynaklı , şeklinde anladım. eğer tv box üreticileri, sırf tv boxların verimli çalışması için yazılımlarını stabilize etse, cihazlar çok daha iyi çalışacak gibi.ama işin ucu yine maliyete dayanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Bu soruya da hem evet hem hayır :)

Box fiyatı çipinden bağımsız kaliteyi belirliyor.

Mesela aynı çipsetl, Ugoos ile diğer markalar arasındaki fiyat farkı, kullanılan malzeme, mühendislik ve yazılım farkı olarak ta son kullanıcıya yansıyor.

Kaliteli s905x3 çipsetli box Android ile uçuyor zaten, s922x çipsteli Android kullanan boxlar zaten min. 3 sene için süperman.

Android kısmında bu cihazlar olabilecek en uç seviyede çalışıyorlar.

Ha Netflix, Amazon sorunlarının sebebi markaların ta kendileri. Bu cihazlar 80-100gb'lık Blu-Ray diskleri 4K-HDR+ 7.1 olarak çatır çatır oynatıyor, kıçı kırık Netflix akış videosunu uyku durmunda bile oynatır.

Ucu maliyetlere mi dokunuyor, bizim gibi parası değersiz ülkeler için maalesef öyle. 20-30 dolara cihaz almaya çalışıyoruz, ne kaaa ekmek o kaaa köfte.

evet kısmını okudum, yazınızda hayır ile ilgili bölüm göremedim hocam.

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Hem donanım, hem yazılım.

Donanım sadece çipsetten oluşmuyor.

Yazılım tarafında da, her cihaza özel Android portlandığı için, cihaza özel Android'in ne kadar iyi hazırlandığı da önemli. (driver çeşitliliği ve ufak tefek bug'lar)

Bu anlamda hem evet hem hayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 23 Ocak 2021; 17:22:21 >
    benim referans noktam mi box cihazı. o kadar düşük donanıma rağmen sahipleri memnun. yağ gibi akıyormuş cihaz. aynı olay tvlerde de var. maliyeti düşürmek için her yıl daha kalitesiz malzeme kullanmaya başladılar. yakında çerçeve diye uçurtma çıtası takıp satacaklar.

• Konu baya uzamış ama ben de bir arayış içindeyken ve Mi Box mı alsam derken, kenarda yatan Galaxy Note4 telefon geldi aklıma. Acaba anycast -miracast-chromecast tarzı bir aktarıcı alsam ve telefonu tv box gibi kullansam iş görür mü, performans verir mi? Kullanacağım TV Samsung 40C650 2010 model.

• alibaba A kullanıcısına yanıt
    Görmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakgibiyim -- 23 Ocak 2021; 21:33:23 >
  • burakgibiyim B kullanıcısına yanıt

Tecrübe konuştu galiba :)

• 
Sayfa: önceki 10831084108510861087
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.