Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1083. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.783
Cevap
556
Favori
1.822.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10811082108310841085
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: must@fa

Hocam aklımı eldiniz valla   banggood ilk alışverişim olucak, biraz araştırıp mecool sipariş vericem. Cevaplar için çok teşekkürler. Son bi soru, bu modelin Türkçe dil seçeneği varmı?

Alıntıları Göster

Bende olsam KM6 yı alırdım. And. 10 ile geliyor ve 2T2R MIMO özellikli G.bit WIFI var.

Aliexpress te de fiyat aynı. Vergi konusunda risk var.

Banggood ta önceden tarrif insurance seçeneği ile vergi çıkarsa iade ediliyordu.

Müşteri hizmetleri ile vergi konusunu görüşün.

Çin versiyonu değil ise global özellikleki bu kutuların hepsinde Türkçe dil seçeneği var.

• Mi box 4K aldım cihaz gayet stabil ve sorunsuz çalışıyor ilk izlenim olarak.

İp tv için tivimate aldım ve korner tv den üyelik aldım forumdaki arkadaşın önerisi ile. Daha çok yeni şuan sorun yaşamadım ip tv ile herşey çok güzel çalışıyor yarın ki derbi de sorunsuz olursa tadından yenmez. 50 Fps yayın veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler, ben de Andoroid Box arayışındayım..Kullanım amacım iptv ve yüksek çözünürlükte film ve dizi izlemek..Genelde harici hdd 'den... Şu ürün nasıl: Mecool km6 atv deluxe amlogic s905x4 4gb sdram 64gb rom bluetooth 5.0 5g wifi6 android 10.0 tv box support google assistant 4k youtube prime video av1 4k@60fps h.265 vp9 1000m lan ethernet Sale - Banggood.com

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

AV1, H264-H265-VP9 gibi bir video sıkıştırma formatı.

Açık kaynaklı olduğu ve telif ödenmediği için bütün platformlarca kullanılacak.

YouTUBE ve NETFLIX bu formatı kullanmaya başladı.

AV1, VP9 a göre % de 30 daha fazla sıkıştırılabiliyor ve görüntü kalitesi VP9 seviyesinde.

Sıkıştırma sırasında H264 ve H265 e göre % de 40 daha az kalite kaybı yaşanıyor.

Netflıx Teknoloji Bloğunda AV1 formatının mobil veri kullanımını % de 20 azalttığı belirtiliyor.

AV1 formatlı içerikler gittikçe daha yaygın olarak kullanılacak.

Diğer yandan;

5 nm üretim teknolojisine ulaşan telefonlarda server lardan çekim gücü yüksek olduğu

için band genişliğinin düşürülmesi çok ta farketmiyor.

Aynı şekilde s922X çipsetli kutuların donanımı X4 uzantılı cihazlara göre çok daha güçlü.

Ethernet ile bağlanınca performans daha da artıyor.

Alıntıları Göster

Gönlüm s992x işlemcili cihazdan yana ama bazı özelliklerinin geride kalması sebebiyle, s905x4 işlemcili olanı alacağım.

s905x4 işlemcili cihazla ile ilgili tek endişem, gerçek kullanımdaki hız durumu !?

Malum s922x işlemcili olanlar süper hızlı çalışıyor. Menüler arası dolaşım, iptv'ye giriş çıkışlar, KODI çalıştırma, kodi içinden video açma vs s922 işlemcili cihazla süper hızlı. Ben bu hızlılığı, işlemci + gpu hızı ve uyumuna bağlamaktayım.

s905x4 'te gpu g31 çipli olması nedeniyle, s922x'e göre biraz yavaş gibi. Zaten internette yayınlanan gpu sıralamasında, hız olarak g31 gpu'yu, g52'nin altına koymuşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Gönlüm s992x işlemcili cihazdan yana ama bazı özelliklerinin geride kalması sebebiyle, s905x4 işlemcili olanı alacağım.

s905x4 işlemcili cihazla ile ilgili tek endişem, gerçek kullanımdaki hız durumu !?

Malum s922x işlemcili olanlar süper hızlı çalışıyor. Menüler arası dolaşım, iptv'ye giriş çıkışlar, KODI çalıştırma, kodi içinden video açma vs s922 işlemcili cihazla süper hızlı. Ben bu hızlılığı, işlemci + gpu hızı ve uyumuna bağlamaktayım.

s905x4 'te gpu g31 çipli olması nedeniyle, s922x'e göre biraz yavaş gibi. Zaten internette yayınlanan gpu sıralamasında, hız olarak g31 gpu'yu, g52'nin altına koymuşlar.

Alıntıları Göster

s90x3 ve s922x çipli ikişer tane cihaza sahip biri olarak ve zamanın çoğunu yabancı forumlarda geçiren biri olarak şunu söyleye bilirim.

s922x çipli cihazlar önümüzdeki 3 yıl (fazlası var eksiği yok) rakipsiz.

s922x çipli cihazlar cpu ve gpu özelliğiyle x4 çipli cihazların daima önünde olacaktır. Bu benim kişisel kanaatim.

s905x3 ile s922x arasındaki farkı sadece CoreElec kullanımında fark etmezsiniz, orada da fark Netflix ile biraz s922x e taraf döner.

Android ve özellikle Linux kullanımında fark eski xp kullandığımız dönemdeki PC konfigrasyonlarla yeni Win10 konfigrasyonlu PC ler kadar bariz.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuGuuuK

s90x3 ve s922x çipli ikişer tane cihaza sahip biri olarak ve zamanın çoğunu yabancı forumlarda geçiren biri olarak şunu söyleye bilirim.

s922x çipli cihazlar önümüzdeki 3 yıl (fazlası var eksiği yok) rakipsiz.

s922x çipli cihazlar cpu ve gpu özelliğiyle x4 çipli cihazların daima önünde olacaktır. Bu benim kişisel kanaatim.

s905x3 ile s922x arasındaki farkı sadece CoreElec kullanımında fark etmezsiniz, orada da fark Netflix ile biraz s922x e taraf döner.

Android ve özellikle Linux kullanımında fark eski xp kullandığımız dönemdeki PC konfigrasyonlarla yeni Win10 konfigrasyonlu PC ler kadar bariz.

Alıntıları Göster

Değerlendirme için teşekkürler.

Av1'i göz ardı edip, gpu 'yu ön plana alıp s922x çipli cihaza yöneleceğiz anlaşılan...

Hazır yeri gelmişken, s922x işlemcili cihazlarla ilgili bir sorum var.

s922x-j ( 2200 Mhz ) işlemcili "ugoos am6 plus" var. Cihazın yazılımı, güncellemeleri ve çökme sorunu olmaması nedeniyle gözde bir cihaz... Fiyatı da kallavi( 170 dolar seviyelerinde ) Bu cihazın 32 GB. ROM'lu olması kafamı kurcalıyor biraz. İleride daha çok uygulama yüklemek gerekirse, yetmez mi diye bir düşünce yani...

Bir de düz s922x( 1900 Mhz ) işlemcili cihazlar var. Fiyatları nispeten daha uygun( 100 dolar civarında ) ROM kapasitesi olarak, 64GB ve 128GB olan modelleri bile var.

Bu çerçevede; 32 GB ROM'lu ugoos am6 plus ve diğer s922x işlemcili cihazlarla ilgili bir değerlendirme yapabilir misiniz ? Yani ugoos'a fazladan 70 dolar vermeye değer mi ? Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

Mi box 4K aldım cihaz gayet stabil ve sorunsuz çalışıyor ilk izlenim olarak.

İp tv için tivimate aldım ve korner tv den üyelik aldım forumdaki arkadaşın önerisi ile. Daha çok yeni şuan sorun yaşamadım ip tv ile herşey çok güzel çalışıyor yarın ki derbi de sorunsuz olursa tadından yenmez. 50 Fps yayın veriyor.

Derby lerde, internet zayıflıyor. Varsa H265 yada mobil kanalını seçmek uygun olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: OKANTÜRK

İyi günler, ben de Andoroid Box arayışındayım..Kullanım amacım iptv ve yüksek çözünürlükte film ve dizi izlemek..Genelde harici hdd 'den... Şu ürün nasıl: Mecool km6 atv deluxe amlogic s905x4 4gb sdram 64gb rom bluetooth 5.0 5g wifi6 android 10.0 tv box support google assistant 4k youtube prime video av1 4k@60fps h.265 vp9 1000m lan ethernet Sale - Banggood.com

Öncelikle KM6 deluxe deki 4 Gb ram in DDR3 mü, DDR4 mü olduğuna dair hiçbir kaynakta bilgi yok.

Yazmadıklarına göre DDR3 ram olmalı.

4Gb lik Deluxe modelinde ax standardında WIFI 6,

2Gb lik klasik modelinde ac standardında WIFI 5 var.

And. 10 cihazın performansına etki eder.

2GHz 64-bit quad-core ARM® Cortex™ A55 CPU

• Supports OpenGL ES3.2, Vulkan1.1, and OpenCL2.0 
    • AV1 video codec up to 4K@120fps
    • VAD, ASRC/EQ/DRC, 2xHiFi4 Acoustic/Audio DSP

gibi gelişmiş özelliklere sahip.

NETFLIX SD.

ATV arayüzü ile önceki mecool modellerinde olduğu gibi kısıtlamalar olabilir.

Bu cihazlarda gittikçe daha düşük enerji kullanıldığı için kullanılacak HDD nin kendinden

adaptörlü olması iyi olur.

IP Tv ve Yüksek çözünürlüklü içerikler için s905X3 çipsetli bir kutu da yeterli olur.

HDD kullanımı için en uygun olan Zidoo modelleri.

Yerleşik player ının ses ve görüntü kalitesi, kullanımı çok iyi.

s905X4 çipsetli bir kutu s922X donanımlı bir kutunun performansına ulaşamaz.

KM6 deluxe alternatif olarak WIFI 6 lı Beelink KING te düşünülebilir.

https://tr.aliexpress.com/item/4001245391674.html

https://tr.banggood.com/Beelink-GT-KING-Amlogic-S922X-4GB-DDR4-RAM-64GB-ROM-1000M-LAN-5G-WIFI-bluetooth-4_2-Android-9_0-4K-TV-Box-p-1477422.html?akmClientCountry=TR&cur_warehouse=CN

• quote:

Öncelikle KM6 deluxe deki 4 Gb ram in DDR3 mü, DDR4 mü olduğuna dair hiçbir kaynakta bilgi yok.

Yazmadıklarına göre DDR3 ram olmalı.

4Gb lik Deluxe modelinde ax standardında WIFI 6,

2Gb lik klasik modelinde ac standardında WIFI 5 var.

And. 10 cihazın performansına etki eder.

2GHz 64-bit quad-core ARM® Cortex™ A55 CPU

• Supports OpenGL ES3.2, Vulkan1.1, and OpenCL2.0 
    • AV1 video codec up to 4K@120fps
    • VAD, ASRC/EQ/DRC, 2xHiFi4 Acoustic/Audio DSP

gibi gelişmiş özelliklere sahip.

NETFLIX SD.

ATV arayüzü ile önceki mecool modellerinde olduğu gibi kısıtlamalar olabilir.

Bu cihazlarda gittikçe daha düşük enerji kullanıldığı için kullanılacak HDD nin kendinden

adaptörlü olması iyi olur.

IP Tv ve Yüksek çözünürlüklü içerikler için s905X3 çipsetli bir kutu da yeterli olur.

HDD kullanımı için en uygun olan Zidoo modelleri.

Yerleşik player ının ses ve görüntü kalitesi, kullanımı çok iyi.

s905X4 çipsetli bir kutu s922X donanımlı bir kutunun performansına ulaşamaz.

KM6 deluxe alternatif olarak WIFI 6 lı Beelink KING te düşünülebilir.

https://tr.aliexpress.com/item/4001245391674.html

https://tr.banggood.com/Beelink-GT-KING-Amlogic-S922X-4GB-DDR4-RAM-64GB-ROM-1000M-LAN-5G-WIFI-bluetooth-4_2-Android-9_0-4K-TV-Box-p-1477422.html?akmClientCountry=TR&cur_warehouse=CN

Alıntıları Göster

Bilgi için teşekkürler...

• quote:

Av1'i göz ardı edip, gpu 'yu ön plana alıp s922x çipli cihaza yöneleceğiz anlaşılan...

s922x-j ( 2200 Mhz ) işlemcili "ugoos am6 plus" var. Cihazın yazılımı, güncellemeleri ve çökme sorunu olmaması nedeniyle gözde bir cihaz... Fiyatı da kallavi( 170 dolar seviyelerinde ) Bu cihazın 32 GB. ROM'lu olması kafamı kurcalıyor biraz. İleride daha çok uygulama yüklemek gerekirse, yetmez mi diye bir düşünce yani...

Bir de düz s922x( 1900 Mhz ) işlemcili cihazlar var. Fiyatları nispeten daha uygun( 100 dolar civarında ) ROM kapasitesi olarak, 64GB ve 128GB olan modelleri bile var.

Bu çerçevede; 32 GB ROM'lu ugoos am6 plus ve diğer s922x işlemcili cihazlarla ilgili bir değerlendirme yapabilir misiniz ? Yani ugoos'a fazladan 70 dolar vermeye değer mi ? Teşekkürler.

Alıntıları Göster

Bu soruyu cevap vereyim isterse GuGuuuK ta ayrıca cevap verir.

Bu cihazların zirvesinde N. Shields pro var ve fiyatı 199$ civarında.

Akış cihazları sınıfında olduğu için bu sınıftaki en yüksek rom a sahip.

16 GB lik rom bir akış cihazı için çok büyük bir depolama kapasite.

Kutu seçimi yapılırken cihazda hangi içeriklerin, platformların kullanılacağı önemli.

Cihaza çok sayıda film,dizi ve oyun yüklemeye gerek olmadığı için 32 GB lik kapasite yeterli olur.

And. uygulamalar fazla yer kaplamaz.

Ayrıca harici depolama birimleri kullanılabilir.

Genellikle film,dizi ve diğer içerikler bu HDD lerde depolanır.

Hatta ınfuse, plex , DLNA gibi uygulamalarla wıfı üzerinden de cihaza içerik gönderilebiliyor.

PC kaynak olarak kullanılıp yine wıfı ile dosya gönderilebiliyor.

Sonuç olarak depolama kapasitesi çok ta önemli değil ve

PC lerde olduğu gibi bu kutularda Rom un yüksek kapasiteli olması performans artışı sağlamıyor.

Bu cihazlar en az 4-5 yıl kullanılacağı için her zaman en iyisinin alınmasından yanayım fakat

plus a o kadar para verileceğine Nvdia pro da alınabilir.

Bence s922X çipsetli bir kutu yeterli olur.

• Bu kutular için internet hızı enaz donanım kadar önemli.

Hernekadar ülkemizde internet hızlarında sağlayıcıdan ve altyapıdan kaynaklanan sıkıntı olsa da;

WIFI 6 ile internet;

3 kat daha hızlı

2400 M.bite kadar çıkabiliyor ve

gecikme %75 e kadar azalıyor.

• Beyler bu kadar çok cihaz ve kafa patlatmaya gerek var mı ?

Bunlar içine film dizi indirip oynatmak için olan aletler değilimi 32gb bir faydası olsun.

Oyun oynamak için zaten bunları almak mantıksız ha alındı ozaman zaten fazla GB olan alınır ama şuan

Mi Box ile 4K yayınlar sorunsuz - Netflix YouTube va sorunsuz.
    İptv tvimate ile sorunsuz

Daha çok para verince ne kazanılacak onu anlamadım okuduğum bir çok yazıdan çok spesifik şeyler dışında misal gidip 2500 verip nvidia shield alsaydım bana hiç bir artı vermeyecekti yanlış mıyım ?

• quote:

Alıntıları Göster

Geç cevap için özür dilerim,

@Limanyakan üstat çok detaylı cevap vermiş.

Ben yinede bir kaç sey söyleyeyim.

Ugoos iyi tercih, King'lerde iyi cihazlar ama Ugoos ile bir çok yönden farkı var, forumda bu bazı kişiler tarafından güzel anlatıldı. Bunu özetlemek gerekirse, malzeme kalitesi ve yazılım desteği olarak Ugoos yabancı forumlarda önerilen cihazların başında geliyor.

32gb işinizi fazlasıyla görecektir.

Örneğin ben ODROID-N2+ kullanıyorum, 16gb eMMC de Android-11, başka bir yedek 16GB eMMC de AndroidTV-10, yine başka bir yedek eMMC'de Android-10 var.

USB3 bağlı 240GB SSD'de Ubuntu 20.04.1, Ubuntu 20.10, Ubuntu-KDE 20.10, CoreElec Leia 18.9, CoreElec-Matrix-19 işletim sistemleri kurulu.

Yakında Android'i SSD ye kurmanın yollarını arıyorum, şu an için mümkün değil.

SSD uSD kartan çok, çok hızlı, eMMC'den biraz daha hızlı, konu açılmışken bunu da belritmiş olayım.

Ayrıca Film arşivi için USB3'e 2TB'lik HDD bağlı. Android için 16GB bile yeterli 32 fazlasıyla yeter.

Cihaz tercihiniz ne için kullanacağınız belirleyecek, Netflix, Amazon Prime gibi akış ağırlıklı şeyler izleyecekseniz, ihtiyacınız olan cihaz 1. seçenek Apple TV 2. seçenek Nvidia Shield olmalı.

Şayet evde sinema sisteminiz var, 5.1, 7.1 Atmos, DolbyX vs. sesleri de çözen HDR+ 4K Film izleme peşindeyseniz, o zaman s922x-j'li Ugoos sizin için biçilmiş kaftan. Yanlış hatırlamıyorsam CoreElec ile HDR+ haricinde DV desteği de mevcut.

Ama tüm araştırmaları yaptınız, salt sorunuz s905x4 mü s922x miyi soruyorsanız, sabaha kadar s922x derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 18 Ocak 2021; 2:0:2 >

• mert1905x kullanıcısına yanıt

Film-Dizi indirip izleyenlerin Mi Box 4K ile uzaktan yakından, hiç bir yönden işi olmaz. Her hangi s905x3 veya 2 çipsteli cihaz bile tercih olabilir Mi-Box asla olmaz.

Akış cihazı olarak ilk tercih olmasa da bütçeye göre ilk tercih olabilir. Bu cihazların tümünü kullanıp değerlendirme yapa bilecek donanıma ve bilgiye sahip insanların ortak fikri bu yönde.

Ayrıca Mi Box 4K kimse kötü demiyor, kimi insanlar için yeterli gelmiyor bazı şeyleri.

• quote:

Bu soruyu cevap vereyim isterse GuGuuuK ta ayrıca cevap verir.

Bu cihazların zirvesinde N. Shields pro var ve fiyatı 199$ civarında.

Akış cihazları sınıfında olduğu için bu sınıftaki en yüksek rom a sahip.

16 GB lik rom bir akış cihazı için çok büyük bir depolama kapasite.

Kutu seçimi yapılırken cihazda hangi içeriklerin, platformların kullanılacağı önemli.

Cihaza çok sayıda film,dizi ve oyun yüklemeye gerek olmadığı için 32 GB lik kapasite yeterli olur.

And. uygulamalar fazla yer kaplamaz.

Ayrıca harici depolama birimleri kullanılabilir.

Hatta ınfuse, plex , DLNA gibi uygulamalarla wıfı üzerinden de cihaza içerik gönderilebiliyor.

PC kaynak olarak kullanılıp yine wıfı ile dosya gönderilebiliyor.

Sonuç olarak depolama kapasitesi çok ta önemli değil ve

PC lerde olduğu gibi bu kutularda Rom un yüksek kapasiteli olması performans artışı sağlamıyor.

Bu cihazlar en az 4-5 yıl kullanılacağı için her zaman en iyisinin alınmasından yanayım fakat

plus a o kadar para verileceğine Nvdia pro da alınabilir.

Bence s922X çipsetli bir kutu yeterli olur.

Alıntıları Göster

Doyurucu açıklamanıza bir katkı yapmak isterim.

"Ayrıca harici depolama birimleri kullanılabilir.

PC kaynak olarak kullanılıp yine wıfı ile dosya gönderilebiliyor."

Bu günlerde tam tersi bir durum söz konusu, düşük enerji tüketimi ve sessiz olmalarından dolayı 7/24 açık kalabilen Ugoos, King vs. türü cihazları hem medya merkezi hem Nas cihazı olarak kullanımı çok revaçta.

Hızlı USB3 portları ve Giga ethernet portları sayesinde bu işler için oldukça elverişli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 18 Ocak 2021; 2:21:29 >

• merhaba arkadaşlar, aliexpres ten 40 dolara kadar alınabilecek en mantıklı tv box hangisi olur yardımcı olur musunuz x96 lar var iş görür mü

• quote:

Orijinalden alıntı: GuGuuuK

Film-Dizi indirip izleyenlerin Mi Box 4K ile uzaktan yakından, hiç bir yönden işi olmaz. Her hangi s905x3 veya 2 çipsteli cihaz bile tercih olabilir Mi-Box asla olmaz.

Akış cihazı olarak ilk tercih olmasa da bütçeye göre ilk tercih olabilir. Bu cihazların tümünü kullanıp değerlendirme yapa bilecek donanıma ve bilgiye sahip insanların ortak fikri bu yönde.

Ayrıca Mi Box 4K kimse kötü demiyor, kimi insanlar için yeterli gelmiyor bazı şeyleri.

Bende zaten yazının hiç bir yerinde mi box neden kötü diyorsunuz demedim ki. Senin de yazdığın gibi içine film atıp açmaktan başka hiçbir artı özellik yok. 400 liralık alet alıp içinde ki filmleri bitirmek yanına iptv alıp ondakileri izlemek zaten ömür ister .

Benim anlatmak istediğim şu bu işe yeni başlayanlar yada benim gibi çok içinde olmayanlara Mi box yada benzeri ücretler de ki bir cihazı alıp geçin standart işler ( iptv,netflix youtube vs) için kullanılacaksa luzümsuz diğer cihazlar.

Bunun yanında sanmıyorum ki indirip izleme işi eskisi kadar yoğun olsun belki yüksek çözünürlük arayanlar için olabilir.

• https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147501662

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147504890

Bilgiler, açıklamalar ve yönlendirme için teşekkürler.

s922x işlemcili ve wifi6'lı beelink gt king cihazdan sipariş vereceğim.

IPtv üzerinden tv ve film izleme yapmak için satın alacağımdan dolayı( normal kullanıcı için ), yani performans olarak bir farkı da olmayacağına göre, Ugoos am6 plus'a fazladan 400 TL ödeme yapmayayım öyleyse...

@Limanyakan

@GuGuuuK

• N7K kullanıcısına yanıt

Usb atıp yüklenmiyor mu acaba?

• 
Sayfa: önceki 10811082108310841085
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.