2 Gb lik s905X3 işlemcili Alpsmart ya da Hiremco modellerini inceleyin. Garanti ve destek var. Bu işlemci ile pub-G seviyesindeki oyunlar oynanabiliyor. Tarayıcı performansı yeterli gelir. |
Android Tv Box için tavsiye. (1082. sayfa)

-
-
Bildiğim kadarıyla sadece lisanslı ürünlerde bu mümkün. Ancak iyi bir iptv üyeliğiniz varsa ( ki bende yok ama izliyorum her şeyi) buna zaten gerek yok.
Netflix de olan her şeyi zaten seyrediyorsunuz. Bu çok önemli değil. -
Banggood dan vergi garantili al sorun çıkmıyor. Ben aynı cihazı aldım vergi çıkmadı. Çıkarsa da site ödüyor. -
905x4 ler banggood'da satışa çıkmış.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
https://tr.banggood.com/buy/amlogic-s905x4.html
Daha önce de bahsettiğim gibi bant genişliğini düşüren AV1 formatı var.
X3 uzantılı işlemcilere göre %20 performans artışı var.
Banggood da 903 TL ye s922X çipsetli KING satılıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Limanyakan2 Gb lik s905X3 işlemcili Alpsmart ya da Hiremco modellerini inceleyin.
Garanti ve destek var. Bu işlemci ile pub-G seviyesindeki oyunlar oynanabiliyor.
Tarayıcı performansı yeterli gelir.
Hocam dediğiniz iki ürünüde inceledim. Ancak güncelleme desteği ve uzun ömürlülük açısından mi box yerine tercih etmek doğru olurmu bizim için? Şöyle söyliyim bu tv boxları araştırdıkça içinden çıkamıyor insan. Şikayetleride okuyunca iyice kafası karışıyor insanın. Dediğim gibi netflix bizim için önemli değil, bize sıkıntısız donma kasma yapmadan youtuba girsin tarayıcıyı kullanabilelim güncellemeleride alsın yeterli. Yani sorunsuz uzun ömürlü bi cihaz arıyorum Bu bağlamda acaba mi box mı almalı çok kafam karıştı valla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
S905X4 ile ilgili küçük bir tartışma. :ok büyük cevaplar vermese de biraz fikir veriyor gibi.
https://discourse.coreelec.org/t/best-device-for-coreelec-in-2021/14348/7
-
MiBox ın avantajları olduğu gibi dezavantajları da var.
En önemlisi 8GB lik depolama alanının yarısından fazlasını sistem kullanıyor.
Sadece 1 adet USB portu var ve o da 2.0.
NETFLIX, amazon prime gibi uygulamalar için yüksek çözünürlük önemli değil ise
Alpsmart ya da Hiremco almak daha mantıklı.
Destek ve garanti var. Donanım olarak bu cihazlar daha güçlü.
8 Gb ile 16 Gb arasında çok fark var ve USB 2.0 a ek olarak 3.0 usb portu var.
Yurtdışından alam durumu var ise ATV rom düşünürseniz bu cihaz da olur.
Bir cihazda sorun yoksa güncelleme alıp almaması çok ta önemli değil.
MiBox lar da dahil bu cihazlar cep telefonları gibi devamlı güncelleme almazlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: GuGuuuKS905X4 ile ilgili küçük bir tartışma. :ok büyük cevaplar vermese de biraz fikir veriyor gibi.
https://discourse.coreelec.org/t/best-device-for-coreelec-in-2021/14348/7
X4 uzantılı çipsetin en büyük avantajı AV1 formatı ile VP-9 ve H265 göre % de 20-30 civarında bant genişliğini düşürmesi. X3 uzantılı çipsete göre de yaklaşık %20 performans artışı geliyor.
Çekirdek frekansı önemli olmakla birlikte s922X donanımlı cihazlarda MALI-G52 var.
Zaten N2+ da bu donanımın üst limitleri nasıl zorladığı görülüyor.
-
Arkadaşlar genel olarak Netflix ve Beinconnect de maç izlemek için hangisini almalıyım kafam çok karıştı. Mi Box mı veya Tanix Tx6 mı cevaplarınızı bekliyorum. Özellikle Beinconnect önemli benim için. -
MiBox S. Tam sertifikalı.
-
Hocam teşekkürler cevabınız için peki Beinconnect play store de mecvut mu mi box ta -
s922x işlemci ile s905x4 işlemci arasındaki en önemli fark;
_ s905x4 işlemci, ilaveten AV1 kodlamalı video'ları çözebiliyor.
_ s922x'de ise, gpu( g52 ) daha güçlü.
s905x4 cihazın fiyatıı da neredeyse, s922x işlemcili cihazlara yaklaşmış.
Peki AV1 video'larda yaygınlık durumu nedir ?
-
Play de olup olmaması önemli değil. Tarayıcı üzerinden apk olarak ta yüklenebilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_s922x işlemci ile s905x4 işlemci arasındaki en önemli fark;
_ s905x4 işlemci, ilaveten AV1 kodlamalı video'ları çözebiliyor.
_ s922x'de ise, gpu( g52 ) daha güçlü.
s905x4 cihazın fiyatıı da neredeyse, s922x işlemcili cihazlara yaklaşmış.
Peki AV1 video'larda yaygınlık durumu nedir ?
Youtube ın AV1 formatındaki videoları 2018 den itibaren Chorome ve Firefox ın beta tarayıcılarından izlenebiliyor.
AV1, h265 formatı gibi yaygın hale gelecek ve film - dizi uygulamalarında, IP tv lerdeki VOD larda kullanılacak.
Düşük bant genişliği, düşük internet hızlarındaki performansı ile cazip hale geliyor.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mevcut formatlardaki içerikler AV1 e dönüştürülebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limanyakan -- 16 Ocak 2021; 17:37:45 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: LimanyakanYoutube ın AV1 formatındaki videoları 2018 den itibaren Chorome ve Firefox ın beta tarayıcılarından izlenebiliyor.
AV1, h265 formatı gibi yaygın hale gelecek ve film - dizi uygulamalarında, IP tv lerdeki VOD larda kullanılacak.
Düşük bant genişliği, düşük internet hızlarındaki performansı ile cazip hale geliyor.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mevcut formatlardaki içerikler AV1 e dönüştürülebiliyor.
Alıntıları GösterBilgiler için teşekkürler.
AV1 'e dönüştürme işi iyi imiş. Önümüzdeki yıllarda devamlı film yükleyenlerce tercih edilecektir, sanırım.
Daha ziyade internete yüklü vaziyette bulunun AV1 video stokunu sormuştum.
Yani internette film, belgesel sv içerikler içerisinde, av1 kodlu video'ların yaygınlık durumu ile ilgili bir veri var mı?
Sormama sebep; s922x işlemcili bir cihaz alma arefesindeyim de... AV1 'in yaygınlaşması 3 - 4 sene alacaksa, s905x4 işlemcili olanı göz ardı edeyim mi kararsızlığındayım yani...
-
quote:
Orijinalden alıntı: LimanyakanMiBox ın avantajları olduğu gibi dezavantajları da var.
En önemlisi 8GB lik depolama alanının yarısından fazlasını sistem kullanıyor.
Sadece 1 adet USB portu var ve o da 2.0.
NETFLIX, amazon prime gibi uygulamalar için yüksek çözünürlük önemli değil ise
Alpsmart ya da Hiremco almak daha mantıklı.
Destek ve garanti var. Donanım olarak bu cihazlar daha güçlü.
8 Gb ile 16 Gb arasında çok fark var ve USB 2.0 a ek olarak 3.0 usb portu var.
Yurtdışından alam durumu var ise ATV rom düşünürseniz bu cihaz da olur.
Bir cihazda sorun yoksa güncelleme alıp almaması çok ta önemli değil.
MiBox lar da dahil bu cihazlar cep telefonları gibi devamlı güncelleme almazlar.
Hocam benimde hiremconun cihazları dikkatimi çekti. Yurtddışından alma durumum tabiki olabilir ancak bu gümrükteki sürpriz vergilere değermi sizce? Yani anladığım kadarıyla bizim kullanımımız için lisanslı bi cihaz gerekmiyor. Bu nedenle mi box eledim şimdi. Alo smart yada hiremco arasında hengisini tercih edelim? Birde kayda değer bir fark varsa yani değiyorsa aliexpresten tavsiye ettiğiniz bi modelinde siparişini verebilirim. Yanlız Türkçe menüsü olan bi model olması lazım. Ben dediğim gibi bu tvbox dünyasını biraz yabancıyım ancak araştırdığım kadarıyla hem yerli hemde 2 yıl garantili olduğu için hiremco biraz sıcak geliyor. Sanırım işlemciside eski bir işlemci değilmiş. Yani özetle bütçemiz 500 - 600 ₺ kullanım amacımızı anlattım sizce hangi modele yönelelim?
-
Evet. Kullanım durumuna göre tam lisanslı bir kutuya gerek yok.
Aliexpresten ne kadar vergi çıkacağı belli olmaz. Riskli.
Mecool KM6 ATV classic banggood dan alınırsa vergi sürprizi olmaz.
KM6 classic in işlemcisi s905X4. Yeni piyasaya sürülüyor. AV1 formatını destekliyor.
Alpsmart ve Hiremconun işlemcisi s905X3.
Karşılaştırmasını iyice inceleyin. 32 Gb fazlasıyla yeterli olur.
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141854596
Yurtdışından alabiliyorsanız ATV romlu KM6 classic e bakın.
Alpsmart ile Hiremco için Youtube videolarını, arayüzlerini ve teknik özelliklerini de inceleyerek karar verin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: LimanyakanEvet. Kullanım durumuna göre tam lisanslı bir kutuya gerek yok.
Aliexpresten ne kadar vergi çıkacağı belli olmaz. Riskli.
Mecool KM6 ATV classic banggood dan alınırsa vergi sürprizi olmaz.
KM6 classic in işlemcisi s905X4. Yeni piyasaya sürülüyor. AV1 formatını destekliyor.
Alpsmart ve Hiremconun işlemcisi s905X3.
Karşılaştırmasını iyice inceleyin. 32 Gb fazlasıyla yeterli olur.
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141854596
Yurtdışından alabiliyorsanız ATV romlu KM6 classic e bakın.
Alpsmart ile Hiremco için Youtube videolarını, arayüzlerini ve teknik özelliklerini de inceleyerek karar verin.
Hocam aklımı eldiniz valla
banggood ilk alışverişim olucak, biraz araştırıp mecool sipariş vericem. Cevaplar için çok teşekkürler. Son bi soru, bu modelin Türkçe dil seçeneği varmı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Bilgiler için teşekkürler.
AV1 'e dönüştürme işi iyi imiş. Önümüzdeki yıllarda devamlı film yükleyenlerce tercih edilecektir, sanırım.
Daha ziyade internete yüklü vaziyette bulunun AV1 video stokunu sormuştum.
Yani internette film, belgesel sv içerikler içerisinde, av1 kodlu video'ların yaygınlık durumu ile ilgili bir veri var mı?
Sormama sebep; s922x işlemcili bir cihaz alma arefesindeyim de... AV1 'in yaygınlaşması 3 - 4 sene alacaksa, s905x4 işlemcili olanı göz ardı edeyim mi kararsızlığındayım yani...
Alıntıları GösterAV1, H264-H265-VP9 gibi bir video sıkıştırma formatı.
Açık kaynaklı olduğu ve telif ödenmediği için bütün platformlarca kullanılacak.
YouTUBE ve NETFLIX bu formatı kullanmaya başladı.
AV1, VP9 a göre % de 30 daha fazla sıkıştırılabiliyor ve görüntü kalitesi VP9 seviyesinde.
Sıkıştırma sırasında H264 ve H265 e göre % de 40 daha az kalite kaybı yaşanıyor.
Netflıx Teknoloji Bloğunda AV1 formatının mobil veri kullanımını % de 20 azalttığı belirtiliyor.
AV1 formatlı içerikler gittikçe daha yaygın olarak kullanılacak.
Diğer yandan;
5 nm üretim teknolojisine ulaşan telefonlarda server lardan çekim gücü yüksek olduğu
için band genişliğinin düşürülmesi çok ta farketmiyor.
Aynı şekilde s922X çipsetli kutuların donanımı X4 uzantılı cihazlara göre çok daha güçlü.
Ethernet ile bağlanınca performans daha da artıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X