Şimdi Ara

Reboot to bootloader ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonun klavyesi durduğu için ve şifre istediği için kullanamıyorum cihaza hard reset atmadan önce reboot to bootloader falan yapsam sıkıntı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Reboot to Bootloader: Ne Demek?

"Reboot to bootloader", cihazını bootloader moduna yeniden başlatan bir komuttur. Bootloader, cihazının işletim sistemini yükleyen ve başlatan küçük bir yazılım parçasıdır.

Reboot to Bootloader Ne İşe Yarar?

• Özel kurtarma yüklemek için: Özelleştirilmiş bir kurtarma görüntüsü (TWRP veya CWM gibi), cihazınızdaki işletim sistemini değiştirmenize veya yedeklemenize olanak tanır.
    • Factory reset gerçekleştirmek için: Bootloader modunda, cihazını fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsin, yani tüm verilerini silebilir ve cihazını ilk günkü haline getirebilirsin.
    • Yazılım güncellemeleri uygulamak için: Bazı durumlarda, yazılım güncellemelerini yüklemek için bootloader moduna girmen gerekebilir.
    • Kilitli bootloader'ı açmak için: Bazı cihazlar, özel kurtarma yüklemeni veya işletim sistemini değiştirmeni önleyen kilitli bootloader'lara sahiptir. Bootloader moduna erişim, bootloader'ı açmana ve cihazının üzerinde daha fazla kontrole sahip olmana olanak tanır.

Reboot to Bootloader Nasıl Yapılır?

Reboot to bootloader yapma yöntemi, cihazına bağlı olarak değişebilir. Genellikle aşağıdaki adımları takip etmen gerekir:

1. Cihazını kapat.
    2. Cihazının modeli için doğru tuş kombinasyonuna basılı tut (genellikle ses kısma tuşu + güç tuşu).
    3. Bootloader menüsü görünene kadar tuşları basılı tut.
    4. "Reboot to bootloader" seçeneğini seç.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Bootloader moduna girmeden önce, tüm önemli verilerinin yedeklenmiş olduğundan emin olman önemlidir. Bootloader modunda yapılan işlemler, cihazındaki verilerin kaybolmasına neden olabilir. Ayrıca, bootloader'ı açmak, cihazının garantisini geçersiz kılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSP DE HOLD TUŞU NE İŞE YARAR
    14 yıl önce açıldı
    winflash ne işe yarar?
    16 yıl önce açıldı
    ROOT NEDİR? NE İŞE YARAR?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.