Şimdi Ara

Android'i bırakıp Windows 8'e geçmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
3.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sizden başlıkta bahsettiğim konu hakkında tavsiye almaya ihtiyacım var.

Şu anda Galaxy Ace S5830i kullanıyorum ve cihazımdan pek memnun değilim. Bellek miktarı, dahili depolama alanı ve hızı yerlerde bir telefon ve bu yüzden değiştirmeyi planlıyorum.

Bu aralar Lumia 820 ile HTC W8s arasında gidip geliyorum ama aynı fiyat skalasında oldukça iyi android telefonlar da var. Öte yandan incelediğim kadarıyla Win8 çok stabil ve kullanışlı bir işletim sistemi ve yakın zamanda oldukça rekabetçi olacağını düşünüyorum ama Android'in uygulama zenginliği de aklımı çeliyor.

Alacağım telefonu en az 2 sene değiştirmeyeceğim. O yüzden bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Android'ten Win8'e geçen arkadaşların özellikle cevaplaması benim için çok önemli.

Bu arada Lumia 920, 820 ile arasındaki fiyat farkını hakediyor mu sizce?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Lumia 920, Lumia 820 ile arasında olan fiyat farkına değer evet. Ama dediğim gibi Lumia 820 ile olan fiyat farkına. Esas soru WP8 mi Android mi?

2 sene değişmiyeceğim diyorsan ben Android al derim ama application yüzünden hatta sadece application yüzünden. Çünkü ben hiçbir zaman WP8'in Android kadar popüler olacağını düşünmüyorum. Zaten araştırma firmalarıda bunu söylüyor ancak 3. sıra için WP8 gerçekten güzel bir alternatif.

Performans olarak WP8 çok daha stabil, yeni bir kernel olmasından dolayı. Android 20 yıllık Linux kernelini kullanıyor. Bu yüzden aynı işlemcili ve gpu lu android telefon ile WP8 telefon arasında gözle görülür bir performans farkı olacaktır. WP8 bu konuda daha başarılı.

Sade ancak kaliteli bir arayüz arıyorsan WP8 çok doğru tercihtir. Ama ben telefonumun ekranını hergün değişirim widgetlara çok önemli bir yer tutuyor. Diyorsan kesinlikle android. Ancak WP8 application açısında 1-0 değil 2-0 geride androide göre.

Telefon hayatımın en önemli parçaşı hiç elimden düşürmem sürekli bişeyler yaparım diyorsan android. Ancak telefonu rutin işleri çok pratik ve kolay bir şekilde yapmak için kullanıyorum diyorsan WP8. İnternete girmek, twitter, facebook gibi sosyal ağlarda dolaşmak arama yapmak vs. WP8 de çok hızlı ve pratik iken. Android'de biraz karışık ve daha çok zaman alıcı ancak tabi ki daha detaylı ve fazla özellikli.

Hele ki özellikle oyun oynamak için veya çok favori bir bilgisayar programını veya oyununa ait yan uygulamaları istiyorsan (bir oyun için application işte silahları gösteren özelliklerini anlatan veya bir dizi için web tv gibi uygulamalar) kesinlikle android.

Ama ben böyle şeyleri zaten bilgisayarda yapıyorum biraz daha sade ve basit ancak hızlı çok kafa patlatmadan işlerimi çabucak halledip kolayca tamamlayabileceğim bişey istiyorum diyorsan WP8.

WP8 genelde cebinizde duran işiniz düştüğünde kolayca yapabileceğiniz bir telefon iken, Android sürekli masanızın üstünde duran en ufak bir şeyde bile kullanabileceğiniz ancak WP8'e göre daha fazla uğraştıran bir telefon.

• Arkadaş baya cevaplamış ama önemli bir şey unutmuş şimdi kardeş dûşük paraya telefon alacaksan android olmamalı bu çünkü sistem yetersiz. Bende de seninkinin bir üstü var galaxy w tam bir işkence özellikler iyi olmadıkça androode gerek yok. Zaten temel önemli uygulamalar wp8 de var. Her gecen gun de gelisiyor. Valla benim icin uygulama pek yer tutmuyor genelde internette geziyorum ve birkac oyun oynuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WP8'in adam olmasını bekliyorum. Şu an Galaxy S3 kullanıyorum. Koskoca Microsoft telefona adam gibi her türlü codec'i açabilen video oynatıcı getiremedi, yok efendim VLC gerekli parayı toplamış çalışmalara başlamış falan filan, google play store'a girdiğin zaman bs player, vlc player, mx player ve bir dünya bedava uygulama var. Şunlardan biri benim olsaydı WP8'e port edip 10 Lira'dan windows markete koyar zengin olurdum. Bizim burada bilmediğimiz başka şeyler var herhalde. Yani bunu ben düşünüyorsam ilgili kişiler çoktan düşünmüştür. Sonuç itibariyle Lumia 920 gerçekten çok harika bir telefon, WP8 de çok güzel ama daha kat etmesi gereken çok yol var malesef.
  • Bugün Windows markete baktım ve ihtiyacım olan programarın çoğu mevcut. Ayrıca bugün Lenent Pekcan'ın Teknoseyir'de HTC W8s incelemesini bizledim ve şu an aklımda Lumia 820 ciddi ciddi yer edinmeye başladı. Android market çok geniş ama çoğu benim işime yaramayan ıvır zırıla dolur. Ayrıca Android sürekli sistem yükseltilmesi gereken bir platform gibi geliyor bana.

Aklım Windows 8 e kayıyor. Sanırım seçimimi Lumia 820'den yana kullanacağım.

Orijinalden alıntı: Foxbat

Bugün Windows markete baktım ve ihtiyacım olan programarın çoğu mevcut. Ayrıca bugün Lenent Pekcan'ın Teknoseyir'de HTC W8s incelemesini bizledim ve şu an aklımda Lumia 820 ciddi ciddi yer edinmeye başladı. Android market çok geniş ama çoğu benim işime yaramayan ıvır zırıla dolur. Ayrıca Android sürekli sistem yükseltilmesi gereken bir platform gibi geliyor bana.

Aklım Windows 8 e kayıyor. Sanırım seçimimi Lumia 820'den yana kullanacağım.

Ben htc 8x düşûnüyorum lumianın ağırlık ve büyüklûğü beni vazgeçtirdi kendinden ve htc ye kaydım ben de. Ben mağzaya baktım dediğin gibi bana lazım olanlar var ve gelişiuor olması beni rahatlattı.

• Önüne gelen her platforma sistemini veren ve bir dolu gereksiz uygulaması da varken android w8'den daha iyi oluyor demek bana anlamsız geliyor. Bende uzun yıllar ios dışındaki işletim sistemlerini kulandım. w8 eksikleri olan daha yolu olan bir sistem. Ama şahsen marjinal ve eğlenceli bir sistem. Bende lumia 820 modelini aldım. Aslında elime alınca keşke 920 alsaydım dedim. Boyut olarak çok çok büyük fark göremedim. Ama 820de beni kendine aşık etti, özellikle de sarı kapak gelince
    Market konusunda biraz geride şuan da ama yaza kadar bu durumun giderileceğini düşünüyorum. Benim için farklı bir deneyim oldu şahsen, iyi ki almışım. Forumda herkesin dilinde sorunlar düşmüyor bakıyorum. Hangi elektronik cihazda sorun olamaz diyebilirsiniz ki? Bu biraz da şans işi. Her yerde 820'nin kapağı çıkarınca bataryası düşüyor deniliyor. Hatta inceleme videolarnda bile böyle olduğu görünüyor fakat benim telefonda böyle bir durum yok. Ne yaptıysam kapaksız şekilde düşmedi bataryası
    Kısaca eğer telefon elinizden hiç düşmüyor ve sürekli onunla uğraşıyorsanız ios ya da android tercihinden şaşmayın. Ama w8 de kendine has duruşu ve basit sistem yapısıyla kendinden daha çok söz ettirecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows'dan Linux'a geçmek
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 yııl kullanacaksan androidden uzak dur. android tam bir sistem canavarı ve uzun vadede akıllıca bir yatırım değil. 2011 yazında çıkan o zamanın bir amiral gemisini kullanıyorum şu an ve kesinlikle wp8 in yanında çok hantal kalıyor yani adam gibi cihaz kullanmak istiyorsam değiştirmem lazım ama ben alalı daha 1 yıl oldu. bir yıl sonra ne olacağını sen düşün. ki bir yıl sonra satmaya kalksam kimse yüzüne bakmayacak. kısaca android google ve danışıklı firmaların para tuzağından başka bir şey değil google nerdeyse 6 ayda bir sistem çıkarmaya başladı.firmalarda ona uyuyor ve yeni teknoloji cihazlar çok hızlı bir şekilde çöp oluyor. dolayısıyla bizlerin biraz bilinçli olmamız lazım. ve burada bir şeyden anlamayan bir sürü kişinin lafına bakarak androide aldanma en iyisini bile alsan bir yıl sonra ölü yatırım haline geliyor.
    ben cihazımı değiştirecek olsam ya win8 yada iphone alırım. android kesinlikle para tuzağı. ayrıca marketteki uylamaların kalabalıklığı değil iyi uygulamaların olması öncemli. markette binlerce uygulama var ama benim toplamda yüklediğim uygulama sayısı 100 ü geçmez ve şu anda da 15 tanee falan sürekli kullandığım uygulama var. gerisi laf başka bir şey değil.

• nokia lumia 620 de bugün çıktı ben de almayı düşünüyorum. daha ucuz win8 li telefon almayı düşünenler tercih edebilir

Çıkış fiyatı 749 TL..satış şu an için sadece turkcellerde
    Linkhttp://magaza.turkcell.com.tr/akilli-telefon/Nokia-Nokia-Lumia-620/1005783/.html

• hocam bende yıllardır andrid kullanıyordum rahat 6 tane android telefon kullandım 3 tane android tablet kullandım en son kullandığım android telefon lg prada P970 en son kullandığım tablet ise note 10.1 di ikisinide sattım şimdi htc 8x kullanıyorum çok memnunum android denen ucubeden kurtulduğum için mutluyum.

Stabilite konusunda ise gerçekten sağlam telefon. Kaliteyi hissettiriyor. Kapak değişimi fikri de hoşuma gitti üstelik şimdiden değişik varyasyonları da çıkmaya başladı iPhone gibi.

Ben bu kez Win 8 diyorum. Aldığımda buradan izlenimlerimi paylaşacağım
  • Foxbat la benim kafa baya benziyor :D Vodafone den taahhütüm doluyor yarın eşime ve kendime 820 almayı düşünüyorum. Android bir telefon alacaksam en az s3 almak lazım oda plastikten yapılma malzeme kalitesi düşük. Nokia bu konuda apple dan sonra sanırım 2. sıradadır. Kasalarımızda 400 r aynı kafada adam :D

Orijinalden alıntı: Miasmus

Lumia 920, Lumia 820 ile arasında olan fiyat farkına değer evet. Ama dediğim gibi Lumia 820 ile olan fiyat farkına. Esas soru WP8 mi Android mi?

2 sene değişmiyeceğim diyorsan ben Android al derim ama application yüzünden hatta sadece application yüzünden. Çünkü ben hiçbir zaman WP8'in Android kadar popüler olacağını düşünmüyorum. Zaten araştırma firmalarıda bunu söylüyor ancak 3. sıra için WP8 gerçekten güzel bir alternatif.

Performans olarak WP8 çok daha stabil, yeni bir kernel olmasından dolayı. Android 20 yıllık Linux kernelini kullanıyor. Bu yüzden aynı işlemcili ve gpu lu android telefon ile WP8 telefon arasında gözle görülür bir performans farkı olacaktır. WP8 bu konuda daha başarılı.

Sade ancak kaliteli bir arayüz arıyorsan WP8 çok doğru tercihtir. Ama ben telefonumun ekranını hergün değişirim widgetlara çok önemli bir yer tutuyor. Diyorsan kesinlikle android. Ancak WP8 application açısında 1-0 değil 2-0 geride androide göre.

Telefon hayatımın en önemli parçaşı hiç elimden düşürmem sürekli bişeyler yaparım diyorsan android. Ancak telefonu rutin işleri çok pratik ve kolay bir şekilde yapmak için kullanıyorum diyorsan WP8. İnternete girmek, twitter, facebook gibi sosyal ağlarda dolaşmak arama yapmak vs. WP8 de çok hızlı ve pratik iken. Android'de biraz karışık ve daha çok zaman alıcı ancak tabi ki daha detaylı ve fazla özellikli.

Hele ki özellikle oyun oynamak için veya çok favori bir bilgisayar programını veya oyununa ait yan uygulamaları istiyorsan (bir oyun için application işte silahları gösteren özelliklerini anlatan veya bir dizi için web tv gibi uygulamalar) kesinlikle android.

Ama ben böyle şeyleri zaten bilgisayarda yapıyorum biraz daha sade ve basit ancak hızlı çok kafa patlatmadan işlerimi çabucak halledip kolayca tamamlayabileceğim bişey istiyorum diyorsan WP8.

WP8 genelde cebinizde duran işiniz düştüğünde kolayca yapabileceğiniz bir telefon iken, Android sürekli masanızın üstünde duran en ufak bir şeyde bile kullanabileceğiniz ancak WP8'e göre daha fazla uğraştıran bir telefon.

İphonedan daha iyi. Windows var içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: rylai2113

Foxbat la benim kafa baya benziyor :D Vodafone den taahhütüm doluyor yarın eşime ve kendime 820 almayı düşünüyorum. Android bir telefon alacaksam en az s3 almak lazım oda plastikten yapılma malzeme kalitesi düşük. Nokia bu konuda apple dan sonra sanırım 2. sıradadır. Kasalarımızda 400 r aynı kafada adam :D

lumia 900 ün üretim maliyeti ip4 den daha yüksekti. Nokia çok kaliteli ürünler üretiyorda ben tasarımlarını ve boyutlarını beğenmedim. android mi diye soran birine en baba cihazda olsa kesinlikle hayır derim. millet bi tarafını yırtıyor yok root yok özgürlük diye. öyle özgürlük onların olsun. canımdan bezdirdi beni android. işine gelmeyen telefonlara güncelleme vermezler vs vs vs. apple in eline bu konuda kimse su dökemez. bakalım aynı performansı microsofttan da bekliyorum.

fakat bu soruya kesinlikle Windows phone tercihimdir.

• bencede eğer uzun süre kullanılakcasa w8 yada ios androidte adamlar 1 yıllık cihazları bile güncelleme vermiyorlar.
    T100, 3120, D900i, K850i, E66, N86, İnnov8, 6700, N79, İ8910, N82, S8300, E52, S8500, N8, İ9000, İ9100, N8 Turuncu, N7000, İ9100 (tekrar), HTC WP 8X, Lumia 920, 4S, İ9300, Lumia 1020, LG G2,4S, S4 Mini BE, S4 BE, S4 İ9505, OPTİMUS G PRO, i9500, LG G4, Note 5, Note 4 N910CQ, j7 pro 2017
  • Ben 820 yerine iPhone 4 alırdım açıkçası.
    Hatta imkanınız varsa 4S alın pişman olacağınızı zannetmiyorum.

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • Ben lumia 920 kullanıyorum ama pazar günü büyük ihtimal takas edeceğim Galaxy Note II ile. Nedenim ise tamamen uygulamalar için. Jailbreak için. Lumia market hariç her yönden eziyor bence android telefonları. Ama androidde de çok güzel yazılımlar var. Yani tamamen size bağlı.
    Intel® Core™ i5-6402P •• Sapphire RX580 GDDR5 8GB •• MSI H110M Gaming •• Kingston Hyperx Fury 8GB 2133MHz •• Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze PSU•• Samsung 850 EVO 500 GB SSD •• ViewSonic 24" 1MS 144HZ FreeSync Curved PogChamp
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.