Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (706. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.314
Cevap
122
Favori
513.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 704705706707708
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Sorun yok dostum, klasik forum halleri, alışkınız artık ;) Ben şöyle genele sallayayım o zaman fikri bilgisi olan yorum yazsın, sende premium vardı galiba o yüzden çok bilgin olmayabilir.

    Şimdi ben 2 tane parça aldım tahtakaleden ideallediğim o yeşil güzelliği de kolleksiyonuma katabilmek için, yalnız şöyle bir şey fark ettim, sanırım 2 farklı üretici tarafından Z5 için pil üretilmiş ve bunların watt değerleri birbirinden 0.1 watt kadar farklı. Sağdakinin orjinalliği konusunda şüphem yok çünkü anakart için hiç açılmamış 2 adet Z5 aldım ve ikisinin içinden de gene bu bataryadan çıktı. Şimdi ben bunlardan bir tanesini topladığım cihazıma koyup kapağı bir daha açılmayacak şekilde kapatacağım, fakat hangisini koysam bilemedim.



    Sağdaki bataryamız ismine defalarca yerde aşina olduğumuz ve diğer tüm orjinal Sony bataryaların genellikle bağlantı noktasında fleks üzerine beyaz olarak basılmış şekilde görebileceğimiz şu aşağıdaki logoyu barındıran LIS1593ERPC kodlu standart bataryamız:

    Fakat soldaki ise LG Chemicals tarafından üretilmiş (Ben etiketin yalancısıym) AGPB017-A001 kodlu diğer bir Z5 bataryası ve bu aldığım servis kitinin içinden çıktı (Sonrasında anakart için aldığım cihazların birinde daha aynı bataryayı gördüm). Şimdi bu bataryalardan birisini kullanmayı hedefliyorum fakat sizce hangisi daha uzun süreli bir batarya performansı verir fikri olan var mı?

    Dipnot: aldığım servis kitinin içinde yok yok, bir tek arka kapak ve arka kamera eksiği vardı. Bu şekilde komple paketi 60 dolara satıyordu. Ekran kalitesinin de diğer aldığım Z5'lerden bir farkını göremedim ki satan adam direkt orjinal servis ürünü adı altında satıyordu, açıkçası kalite olarak orjinallerinden hiçbir fark görmedim, bir tek bu pil mevzusu dışında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 16 Eylül 2019; 0:53:19 >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Teleservis in mallara birer birer ortaya çıkmadı başladı demekki sahibinden de arızalı z5 ler alıcılarını bekliyor. İyi bu setlerden bulduğuna sevindim ama bu pillerin üstündeki rakamlara pek aldanma sağdakinin sony olduğu üretim tarih kodundan bile belli. Sony ericcsonlardan beri hep aynı üretim tarihi modeli kullanır. Mesela Lg de 15w44 yazar bu 2015 in 44.haftası üretimidir. Sony ise 16W18 2016 nın 18. haftasıdır. 3 farklı Z5 revizyonu çıktı. 3. revizyonun bataryası sağdaki sony. Neyse bunlar teorik bilgiler eğer elinde multi metre yok ise sony daha iyi olma ihtimali var. Tabi bunlar çıkma olduğu için tam bilemeyiz bakmadan. Ama elinde multimetre var ise voltaj ölçümü yapabilirsin voltaj ölçümü üstünde 4.35V değerine en çok yaklaşanı tak. Birde eğer elinde yoksa şu da aklıma geldi arka kapağı takmadan telefonu çalıştır, servis menüsünden batarya durumu var ya o da az çok bilgi verir.




  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    İşte bilgili adamın farkı yorumundan belli oluyor, ilk cümlemde fazlası ile yanılmışım kusura bakma :) Sen elektrik elektronik mi okuyordun abi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 16 Eylül 2019; 9:26:42 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Asılı bu yorumun ben için teşekkür ederim. Metalurji okuyoruz ama pek alakası yok daha çok Anadolu çocuğu olup ustaya para kaptıracağımıza kendimiz sökeriz takarız kafasıyla hareket ettiğimizden. Şimdi de elimde nokia 2600 denk geldi onu toplamaya çalışıyorum. Ama benimde aklımda z5 yeşil toplamayı düşünüyorum.

    Kaça almıştın servis kitini birde içinde neler vardı bi görsel atabilir misin senden rica etsem.




  • Abi bunun arka kamerasız, vidasız (üst ve sol üst yandaki plastik braketlerinden arınmış) hali ile yekpare şekilde geliyor, pili üzerinde yapışık, bunu güncel kur ile 60 dolardan hesap edip satıyorlar hocam ama içinde yok yok :) sade ekran değişimine 300 verip çakma alibaba ekranı takan yerlerle bunu kıyaslayınca bayağı avantajlı oluyor, ben yalvar yakar pazarlık edip 300'e almıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 16 Eylül 2019; 9:55:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    300 liraya 2.el z5 almışsın daha ne olsun.

    Z5 sökebileceğim şekilde daha elime geçmedi ondan braketler önemli mi bilmiyorum ama çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bu hali ile de baya iş yapar. İyi günlerde kullan.

    Bu arada xda da bakır pad ile biri soğutucu modifiyesi yapmıştı istersen hazır açmışken onu da dene.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Link varsa alabilirim hocam :)

    Z5 toplama konusuna gelirsek 3 tane falan belki hurda cihaz elime geçti, 2 sinin anakart komple susmuş, üçüncü de sürekli hard reset atıp atıp duruyor (REV 5'ti o mesela). Dedim bu böyle olmayacak ben direkt 2. elinden sağlam bir Rev 4 ve üzeri çalışan, kozmetik olarak sağlam olmasada olur dediğim bir Z5 alayım dedim, kalan iç aksamını da yedeğe saklarım diye, 2 gün çalıştı o da, 3. gün bu REV 5 ile aynı kıvama geldi, yani bu aletlerin anakartları çok nazlı hocam, bi Z2 kadar sağlam değil, ek olarak sağlamını bulması da zor. Ben kaç tane Z2 toplayıp okutmuşumdur, hepsi canavar gibi takır takır çalışıyor. Bakalım bu REV 5'i tanıdığım bir tamirciye götürdüm bir ihtimal hayata döner diye; ama yalan yok 0'ı kadar masraf yapmışımdır bu lanet alete (seviyoruz kendilerini lanet olsun :)) ). Keşke 300 le kurtaraydık :)) O yüzden toplamaya niyetin varsa bir daha düşün derim :)

    Dipnot o plastiklerin üzerinde anten var hocam, direkt çekim kalitesini etkiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 16 Eylül 2019; 10:12:37 >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Onun farkındayım mesela servis klavuzlarında sadece şebeke sorunu için 10 farklı çözüm sunuyor baştan aşağı problem olduğu belli zaten. Bende de SP hastalığı vardı. Şuan parçalar hariç alıp toplayıp veya direk al sat yaptığım rahat 15 tane sp vardır. Z2 den sonrası zaten hayal kırıklığı z3 ün bitmeyen ekran ayrılma sorunu dokunmatiğin yarısının iptal olması ile başlayan z3+/z4 de kameraların iptal olması ve z5 serisinde de şebeke hastalığı çok fazla maalesef bulaştık bu hastalığa kolay kolay da kurtulamayız gibi.

    Reset sorunları bataryadan da olabiliyor hazır aklımdayken yazayım birde sim kart soketi maalesef kızaklı olduğu için 1 kez ters takmış olsunlar geçmiş olsun anında iptal oluyor kısa devre sonucu da reset attırıyor olabilir. Sim soketine de bakmanı öneririm.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Aga problem ekran konnektörünün olduğu bir yerde, çünkü onu söktüğüm zaman cihaz kendini boot ediyor bir şekilde (sistem sesleri falan geliyor, pcye takınca aleti görüyor vs) fakat ekran taktığım anda kırmızı lede düşüyor alet kısa devre yapıp. Multimetre ile kontrol edeyim dedim alttaki kondansatörleri, bir kısmı direkt kısadevre veriyor. Anakart tamiri de şu aşamada beni aştığı için tıkanıyorum hocam o noktada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Hiç aklıma gelmemişti. Ekrandan dahi kısa devre yapıyorsa büyük ihtimalle dediğin gibi ekran soketinin ayaklarından birinde olabilir. olmadı birde onu test et bakalım ayaklar da sıkıntı olabilir. Olmadı sana sp anakartı atayım bir tane üstünde antreman yapar öğrenirsin. Sen neden yapmıyorsun dersen ben bulaşmam o işe
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Benim merakım var hocam, ben bulaşırım. Bu işi bilmeyen, hatta bu işin ****liğini yapan o kadar fazla telefoncu var ki piyasada, inanır mısın adam usb girişinin oraya su girişini önlemek için konulmuş kırmızı lastiği yürütmüş. O yüzden ben de senin kafadayım hocam. Bu arada şu bakır levha işi aklıma yattı xda'dan gördüğüm, ama çok ince bir katman koymak lazım yoksa ekrandan çıkarız :)) 0,1mm uygun gibi bu iş için, bir de termal macun çok viskoz olmayan bişi bulmak lazım, ötekileri sağa sola çok bulaşıyor hatta konnektörleri tıkayabiliyor bazen :) Dediğim gibi bi 3,4 e yakın z5 sökmüşümdür, hepside işlemci altında bulunan macunda muhakkak siyah bir yanık izi mevcut, belli ki çok efektif değil.

    Bu arada elimde fazlası ile Z5 parçası birikti, ilgilenen olursa benimle PM'den iletişime geçsin (ekran dahil :)) )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 16 Eylül 2019; 12:15:23 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Fabrika ya söylüyordur şuna macun atın diye onlarda rasgele birşey atıyordur. Zalman stg 2 vardı yıllardır kullanırım mis gibi macun fiyatı da tuzlu değil ondan alıp onun sürersin bence 0.2 daha iyi olır bir tane de ondan koyarsan çok iyi olur. Hatta biraz daha işi abartıp levha kare değil de dikdörtgen hale getirip koymak çok daha verimli olabilir.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Şu üst kısma bir parça dikdörtgen attırırım gibi fakat macunu her yere boca etmeyi düşünmüyorum, bakırların değdiği yerlere ince katman atarım, üstte karşılıklı olarak hem işlemci bloğuna, hem de onun denk geldiği kısma atarım zar gibi, sonra toplar bakarız sonuca. Zaten Root+FSC termal fix olmadan çekirdek adam olmuyor
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle dikdörtgen daha iyi olur.Hatta ilk başta anakartı takmadan denersin macun miktarını ona göre hareket edersin zaten. FSc z5 premium da bir işe yaramıyor. Gerçi modların hepsi z5 tabanlı olduğundan z5premium da kesinlikle faydası olmuyor yada biz daha fazlasını istediğimizden midir nedir hiç yararını görmedim. Asıl hatayı sony bunları 810 yerine 808 ile çıkarmayarak yaptı. Alev topu gibi dolanıyor yazın telefonlar. Neyse artık mecbur kullanacağız.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt


    İlk aşama tamam gibi. Sıra geldi anakarta (Not: 0.1 mm olsa çok daha rahat olur, şuan sadece macunluk kadar yer var cihazda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ama sana tavsiyem öncesinde bir testleri yapsaydın. Aradaki fark daha bariz ölçülürdü. 0.1 mm alayım o zaman bende premium için bu modifiyeyi yapan ilk kişi de biz olalım.


    Ekleme ölçülerin nedir kaça kaç koydun oraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouzqan -- 16 Eylül 2019; 16:16:46 >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Şuan fizibilite çalışması yapıyorum, ciddi bir fark hissedersem değerleri paylaşırım. Ha bu arada termal macun değil ped aldım daha katı kıvamda olduğu için, macun ısı yedikçe sıvılsştığından akma yapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde Spigen Thin Fit Kılıf olan var mı veya nerden bulabileceğimi bilen var mı?
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Şimdi hocam 2. Z5'i de topladım, bir siyah ve bir yeşil olmak üzere. Yeşil olanın içine termal pedler arasında sandaviçlenmiş 0,2 mm'lik bir bakır levha koydum, siyah olanı ise fabrikadan çıktığı hali olan kendi silikon soğutucusu ile bıraktım. Önizlenimlerimi paylaşıyorum, 1 hafta içinde belgeli kapsamlı raporumu da sunarım. Günlük kullanımda farkettiğim en önemli fark cihazların ısınma karakteristiği, şöyle ki stok haldeki Z5 NFC logosu üzerinden yoğun bir ısı verirken bakır ped koyduğum alet ısıyı tüm kasaya yaymayı başarıyor, ancak alet yoğun kullanımda sürekli ısı verdiğinden bakır padli alet diğer alete göre ısıyı daha fazla hissettirdiğini söyleyebilirim. Diğer yandan bakır padli alette ekrana yansıyan ısınma daha düşük ve bölgesel kalırken stok macunlu Z5'in ısıyı direkt ekrana vurmak gibi karakteristiği var lakin uzun süreli kullanımda iki cihazın da ısınma durumunda bariz bir fark gözlemlemedim, ikisi de rahatlıkla 45 dereceyi görüyor halan. Esas soru bunun performansa etkisinin ne olduğu fakat ben çok olumlu bir etkisinin olduğunu zannetmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 18 Eylül 2019; 8:58:40 >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kusura bakma geç gördüm bu yüzden de geç dönmüş olduk. NFC logosunun altında anakart olduğu için zaten o bölge ısınıyor birde anakart ufak bu ısınma miktarını artıyor bir nevi sirkülasyon olmuyor. Yazdığından anladığım cihaz zaten donanımsal olarak kusurlu olduğundan ne yaparsak yapalım fayda etmiyor sadece ısınmayı daha homojen yapıyoruz diyorsun. Belki bu bize daha yüksek sıcaklıklarda sorunda yaratabilir neden dersen şimdi bunlar aşırı ısındığında ekranda sarı leke oluşuyor şimdi bu ısıyı homojen dağıttığımız için acaba ekranda daha fazla sarı leke görme ihtimalimiz artar mı yoksa yüksek sıcaklıklar da bizi kurtarırmı onu da haftalık incelemen de bekliyorum.

    Biraz uzun oldu kusura bakma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 704705706707708
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.