Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (511. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.318
Cevap
120
Favori
522.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 509510511512513
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ouzqan

Forumda bir arkadaş Z5 premium için root konusu açmış bulunmakta onun yazısıdır. Bu yöntem Xperia modellerinin çoğu için geçerlidir.

bootloaderi açmak için bootloader kodu gerekli.
    bootloader kodunuhttp://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/ bu siteye girerek en altta "select your device " yazan yerden telefonunuzu seçin ardından contunie diyin sonra mail adresinizi girin ve altında yer alan 2 tane kutucuğuda işaretleyin ardından submit'e basın. Bu şekilde mail adresinize bir link gelecek o linke gireceksiniz telefonunuzun imei numarasını yazacaksınız sizin telefonunuza özel bootloader kodunu verecek o kodu bir yere yazın bize lazım olacak.

Şimdi gelelim asıl işlemlere yukarıda 3 numarada yazdığım flashtool yazılımını indirip kurun ve çalıştırın ,bu esnada telefon bilgisayara bağlı olmasın. Sonra telefonunuzun geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklamayı açın ve telefonu kapatın . telefon kapalı konumdayken ses açma tuşuna basılı tuttarak usb kabloyu bilgisayara takın. Flastool yazılımında fastbood device connected gibi birşey yazması lazım. Üst menüde yıldırım simgesinin yanında yazan BLU tuşuna basın karşınıza çıkan boşluk alana siteden aldığımız bootloader kodunu yazıyorsunuz ve enter diyorsunuz işlem bu kadar bootloader açılmış bulunmakta

Teşekkür ederim oldu ama telefonun sıfırlanacağını söyleseydin daha iyi olurdu

• corsair61 kullanıcısına yanıt
    nexus serisi dahil tüm android telefonlarda bootloader kilidi açılırken telefon sıfırlanır
  • Desen ekranı esnasında ingilizce olan yazı uçak modunda iken türkçe oluyor. İlginç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbg0

nexus serisi dahil tüm android telefonlarda bootloader kilidi açılırken telefon sıfırlanır

LG samsung cihazlarda böyle birşey yok ya biri bana yardım edebilir mi?cihazın bootl. Kilidinin sçık olduğunu recovery yükleme root yapma işlemlerini nasıl oluyor.Sony Z5 hiç çözemedim

• CorelDraw04 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten hata çok basit birşey ufak bir düzeltme ile çözülecektir. Ancak bluetooth konusunda net birşey demek zor hala sorunun net çözülemediği söyleniyordu. Önümüzde 2 seçenek var ya son bir sürüm yayınlayıp hataları temizleyecekler yada 7.1.1 verilip yeni aksiyonlarla başbaşa kalacağız.
  • corsair61 kullanıcısına yanıt
    samsung cihazlarda bootloader kilit mevzusu karışık biraz, tam kilitli gibi değil o tarafta. knox koruması var. lg için isehttps://www.lgdestek.net/lg-g4-bootloader-kilidi-acma-root-recovery-yukleme-23435/ konusunu inceleyebilirsiniz.

Root konusuna gelince
    XDA Developers
    [FTF][OLD Nougat][32.3.A.2.33] E6603/33/53/83 Google Drive + Patched Kernels
    https://forum.xda-developers.com/xperia-z5/general/ftf-e6603-33-53-83-google-drive-patched-t3581463
    adresinden gerekli yönergeleri tamamlayarak rootlayabilisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbg0 -- 22 Mayıs 2017; 0:3:55 >

• Cezamız bitti tekrar aranızdayım. BL soran olmuş, root soran olmuş.. Yapmayın gözünüzü seveyim 510 sayfa olmuş konu defalarca anlatılıp paylaşılmıştır.. BL açtım telefonum sıfırlandı diyen olmuş..

Yazıyor bunlar hep, biraz okumak gerek dimi..

Q:Will I lose any data or settings when unlocking the boot loader?
    A:Yes. Unlocking the boot loader will trigger a factory reset that erases all device settings, user data, third-party applications and associated data from the device’s hardware storage. Find out more in the Preparations section on the Unlock boot loader start page.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

Cezamız bitti tekrar aranızdayım. BL soran olmuş, root soran olmuş.. Yapmayın gözünüzü seveyim 510 sayfa olmuş konu defalarca anlatılıp paylaşılmıştır.. BL açtım telefonum sıfırlandı diyen olmuş..

A:Yes. Unlocking the boot loader will trigger a factory reset that erases all device settings, user data, third-party applications and associated data from the device’s hardware storage. Find out more in the Preparations section on the Unlock boot loader start page.

Neden yapmıyacaz kardeş.Bir sürü problemi var cihazın bir kilit ekranın da bildirim çubuğunun aşşağı çekilmesi.kulaklık takınca çalışmıyor soundabout diye uygulama onun yardımı ile çalışıyor.Dahada var

• quote:

Orijinalden alıntı: corsair61

quote:

Cezamız bitti tekrar aranızdayım. BL soran olmuş, root soran olmuş.. Yapmayın gözünüzü seveyim 510 sayfa olmuş konu defalarca anlatılıp paylaşılmıştır.. BL açtım telefonum sıfırlandı diyen olmuş..

Neden yapmıyacaz kardeş.Bir sürü problemi var cihazın bir kilit ekranın da bildirim çubuğunun aşşağı çekilmesi.kulaklık takınca çalışmıyor soundabout diye uygulama onun yardımı ile çalışıyor.Dahada var

Dostum sen arkadaşı çok yanlış anlamışsın. Yapmayın demiyor adam. Geçmiş sayfalara gidip biraz okuyun mesajları, aynı soruları tekrar tekrar sormayın diyor ki çok da haklı diyor. Okumadan atarlanmayın hemen.

• m2m@use kullanıcısına yanıt
    Benim nutkum tutuldu okurken, sinirli iken cevap yazmayayım dedim. İyi ki siz cevaplamışsınız, sağolun..
  • Arkadaslar epey okudum ama 550 sayfanin da tamamini okuyamadim.Eski bir Z,z1,z2 kullanicisi olarak Z5 Dual veya Mi5S arasinda kaldım. Sony yeri ayri ne kadar cefasi olsada.Ama cift hat tasiyacagim icin Batarya performansinin rezalet ötesi olmasini istemiyorum. Gecen hafta Moto G4 Plus aldim.Batarya cift hatta memnun etmedi. Dual kullananlar suan guncel ekran suresi olarak ne aliyor acaba? MI5 ile 5 saat civari yakalabiliyormus.Sayet cift hat ile 3,3.5 saat araliginda ise hic bulasmayacagim.Simdiden tesekkurler..

• Ne yaparak ne kadar ekran süresi istiyorsunuz?

5 saat istiyorsanız bunu pay edin kullanım alışkanlığınıza alıp alamayacağınızı size belirtelim.

Misal ben güncel olarak..

1 saat oyun (coc) wifi
    2 saat internet (brave browser, youtube) wifi-lte
    1 saat müzik (spotify, fizy) wifi-lte
    buna 10dk görüşme, nadiren whatsapp ekleniyor

Şeklinde 3.5-4.5 saat arası ekran süresi alıyorum.. Eğer ekran süresi konusunda anlaşırsak Mi5 için yorumlarımı ileteyim. Mi5 e de sahibim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 22 Mayıs 2017; 21:56:49 >
  • quote:

Ne yaparak ne kadar ekran süresi istiyorsunuz?

5 saat istiyorsanız bunu pay edin kullanım alışkanlığınıza alıp alamayacağınızı size belirtelim.

Misal ben güncel olarak..

1 saat oyun (coc) wifi
    2 saat internet (brave browser, youtube) wifi-lte
    1 saat müzik (spotify, fizy) wifi-lte
    buna 10dk görüşme, nadiren whatsapp ekleniyor

Şeklinde 3.5-4.5 saat arası ekran süresi alıyorum.. Eğer ekran süresi konusunda anlaşırsak Mi5 için yorumlarımı ileteyim. Mi5 e de sahibim.

Cevap icin tesekkurler.Evet aslinda kullanim.aliskanligimi belirtmem gerekirdi.

HIc oyun oynamiyorum.Muzik nadiren ortalama yarim saat Bt kulaklik ile.Wifi kullanmıyorum .Eposta senk.30 dk. Kullanimimin tamami yani ekran sureminde diyebiliriz, sahibinden, instagram ve Chrome gazete okuma uzerine.Telefon gorusmem ise 2 saat civari.

Sebeke Avea ve Ofis, Ev Full.

Suanki cihazim J7Prime ve Sadece Mobil Internet ile 35,36 saat beklemede 7 saate yakin ekran suresi alıyorum. Ama Bu tek hat ile.Dogal olarak Cift hat olsa %20 daha az olacaktir.Kullanimim senelerdir genelde 3 asagi 5 yukari aynidir. Gecen hafta G4Plus aldim onda 4 saat civari ekran suresi aldim Yaklasik 15 saat beklemede Cift hat aktif. Ama %100 den beklemedeyken hizlica bir düşüş vardi sattim .Z2 en memnun oldugum cihazdi Sony'ler icerisinde.Ona denk olsa cift hat ile yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldsoundman -- 23 Mayıs 2017; 0:20:32 >

• Anladığım kadarıyla telefonu sadece iş için kullanıyorsunuz. Bu noktada Z5 size 5 saat ve üzeri ekran süresi sunacaktır. Eğer benim gibi sizde sosyal medya uygulamalarını kullanmıyorsanız tabiki. Facebook, twitter, snapchat, instagram gibi uygulamalar 7/24 arka planda servis çalıştırırlar bildirimleri alabilmek için. Bunlar ciddi anlamda batarya ömrünü düşürüyor.

Size hem Mi5 hemde Z5 Dual için tavsiyede bulunabilirim. Bu cihazlar s810 ve s820 içeren cihazlar. Quick charge desteği mevcut dolayısıyla. Sizin için pil süresinin hiçbir önemi olmamalı bence. 5000 veya 10000 lik bir powerbank ile yarım saatte %25-%30 doldurabilirsiniz cihazınızı. Her daim kullanmadığınızı düşünüyorum, masabaşı bir işiniz olduğunu düşünüyorum veya aracınızda sürekli gezdiğinizi varsayalım. Quick charge destekli araç şarjlarıda mevcut.

Kullanım alışkanlıklarınıza baktığımda snapdragon 8xx serisine ihtiyacınızın olmadığı aşikar ama tabiki en iyisi olabilecekken neden azı olsun. Snapdragon 650 serisini içeren cihazlara da yönelebilirsiniz alternatif olarak.

Her iki cihazıda kullanmış biri olarak tercihim z5 olacaktır. Mi5 cihazı şuan arızalı olduğundan bekliyor bir köşede. TypeC girişi bozuldu ve ön ekran tuzbuz oldu ilk düşürmemizde malesef. Delta servis çok fazla ücret istedi (400 e yakın) bu sebeple aliexpress den sipariş ettik parçaları gelmesini bekliyoruz.

Sağlamlık ve ele alındığında verdiği kalite hissi olarak kesinlikle Z5 daha iyi bir cihaz.

Kamera olarak Z5 daha başarılı her ne kadar köşelerde hafif bozulma olsada genel anlamda daha iyi.

Donanım olarak Mi5 daha iyi fakat günlük kullanımda hiçbir şekilde fark edilmiyor. İkiside gereksiz güçlü bana göre.. 3GB ram çoklu uygulama kullanımı için gerekli ona bir lafım yok ama işlemci olarak 4K video dışında hiç tam anlamıyla kullanılmıyor.

Mi5 i tercih ederseniz narin bir şekilde kullanmalısınız aldıktan sonra kılıf ve nano ekran jelatini veya cam takmadan kullanmayın kesinlikle. Z5 de köşeler çarpmalardan etkileniyor çoğunlukla şeffaf kılıflar yeterli olacaktır cihazı korumaya. Zarif ve yakışıklı bir cihaz kalın kılıflar ile kapatmanın bir anlamı yok telefonu.

Fiyat unsuru var tabi ek olarak. Aralarında en fazla 350 lira oynar diye düşünüyorum. Mi5 lerin global sürümünü almanızda önemli. Kimi cihazlar çin sürümü olarak geliyor. Bizimki global sürümdü sıkıntı yaşamadık o sebeple. Yazılım konusunda harika değiller ama 2-3 haftada bir güncelleme alıyor miui muhakkak. Z5 dual alacaksanız büyük ihtimal son güncellemesini alacak 7.1 de kalacak düşüncesindeyim. Buda bir etken tabiki. Cihazımı iyi korurum hor kullanmam derseniz hem ucuz, hemde güncel olan Mi5s sizin için daha hayırlı olacaktır. Batarya süreleri yakın olacaktır sizin kullanım alışkanlıklarınız ile..

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim. Harika bir değerlendirme yapmışınız. Ellerinize sağlık.

Evet sosyal medyayı İnstagram harici kullanmıyorum. Ama Chrome ve Sahibinden'de yaklaşık günde 2 saat zaman geçiriyorum.

Çift hatlı kullanımı düşündüğümüzde 5 saat civarı ekran süresi alabilirsem Mobil internet olarak, başka hiçbir cihazı düşünmem açıkcası.

Çünkü hem çift sim hemde hafıza kartını kullanan 1-2 cihazdan biri z5 dual.

Bugün ona göre gidip alacağım bakalım.

• Merhaba arkadaşlar elimde Sony z5 var sorunu şu;telefon tam olarak açılmıyor tam açılmıyor dan kastım beyaz sony yazısı geliyor ve hemen kendini kapatıyor,telefonuya arka kapak değişimi için verdikten sonra bu problem oldu ve şuanda kullanamıyorum daha önce başına gelmiş olan varmı.

YARDIM.

• TOMATOMAYOMA T kullanıcısına yanıt
    Softbrick büyük ihtimalle. Kapanırken üç kere kırmızı ışın yanıp sönüyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bakacağım ancak video çekip WhatsApp dan atabilirim özelden numaranızı atarsanız çook yardımcı olursunuz

• TOMATOMAYOMA T kullanıcısına yanıt
    Yazılım onarımını deneyiniz. Xperia companion uygulaması üzerinden yapın.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Yarın denileceğim bu arada detaylı anlatmak gerekirse;önce Sony beyaz ekranı geliyor kapanıyor sonra tekrar Sony beyaz ekranı geliyor daha sonra android yazısı geliyor kapanıyor tekrar beyaz Sony yazısı geliyor bu olaylar olurken kapanır iken şarj ışığının orada 3-4 kez kırmızı Led ışık yanıyor.

• 
Sayfa: önceki 509510511512513
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.