Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (506. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.318
Cevap
120
Favori
522.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dual daha az ısınıyor, defalarca kez yazıldı..

Kronik bir problemi yok. Kamera lenslerinden kaynaklı fotoğrafların köşelerde hafif bulanıklaşma oluyor. 1-2 sayfa geriye bakarsanız daha net anlarsınız..
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=121622401

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 11 Mayıs 2017; 13:13:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forum13

Isınma ve kronik hatalar açısından sormuştum

Kesinlikle dual olanı alınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

Ben 2 saat oyun ile bugün 3 saat 42dk ekran süresi aldım. Sosyal medya uygulamaların hiçbiri yok bende tabi. Youtube oyun ve tarayıcı ile. Kullandıkça alışır belki, sosyal medya uygulamalarıda fazla sömürüyor olabilir.

Şu uygulama ile 2 gün bir test edin bakalım en fazla pil tüketen neymiş..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digibites.accubattery

Hocam üstünden biraz geçti ama bişey sormak istiyorum.

Daha önce söylediğim gibi telefonum anroid 6 sürümünde 3 saat ekran süresini zor görüyordu. Dediğiniz programı indirdim kontrol ettim ekran dışında şarjı sömüren bi uygulama falanda bulamamıştım. Telefonda anroid 6nın son sürümündeydi sadece gelen güncellemeleri yapmıştım 7ye yükseltmemiştim, oynanmamıştı yani.

Şimdi 7ye yükselttim ve şarjım ciddi anlamda iyi gidiyor dün 16 saat kullanımda 4 saat 10 dakika ekran süresi aldım. Tamamı 3Gde ve yarım saat falanda hafif oyunlar oynayarak.

Sorum şu olacak size, forumdaki arkadaşlar genelde anroid 7de şarjın dayanmadığını söylüyorlar ama bende tam tersi oldu anlattığı gibi. Şimdi ben anroid 6 sürümüne geri dönsem temiz kurulumla şarj sürem daha da artar mı? Eğer daha da artar derseniz 7nin bi albenisini göremedim açıkcası 6 sürümüne geri döneceğim. Ama yok bişey fark etmiyor o kadar diyorsanız bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Biraz uzun oldu ama şimdide teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BordooMaavi -- 11 Mayıs 2017; 14:19:40 >

• BordooMaavi kullanıcısına yanıt
    Şarj süresi 7 de çok azaldı diyen kişilerin genelde çok fazla uygulaması ve silinmemiş çerezleri bulunan kişiler olduğunu ve 7 ye güncelleme yaptığında ortaya çıktığını gördüm. Her yeni sürümde google ART özelliğini daha da geliştiriyor (eski adı DALVIK). Yani her seferinde uygulamaların yeniden ODEX edilmesi gerek. Eğer sıfırdan kurulum yaparsak bu ODEX dosyaları sıfırdan oluşuyor ve performans batarya tüketimi gibi konularda iyileşme oluyor.

Android 6 ya düşürmeniz performans kaybına yol açar ama bunu hissetmezsiniz tabiki. Multitasking, doze gibi özellikler 7 de çok gelişmiş. Siz günlük kullanımda fark görmesenizde arkada çok iş yapıyorlar o sebeple 6 ya dönmenizi önermem. Batarya süreniz düşebilir..

Eğer güncel uygulamalar kullanıyorsanız ve bunlar 2 haftada yada ayda bir güncelleniyorsa, android 7 kütüphanesine göre derleniyorlar ve en stabil çalışacakları yer 7 olacaktır. Önceden (7 nin ilk başlarında) bu şekilde değildi 7 nin çıkmasının üzerinden çok uzun zaman geçtiği için bunu söylüyorum.

Sonuç olarak çalışan şeyle fazla oynamamak gerekir.. Dediğiniz gibi bende en az 4 saat ekran süresi alıyorum 1 saat oyun oynayarak. 5.5 saat gördüğüm oldu az oyun oynadığımda.

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam peki ben herhangi bi format veya reset atmadım telefona güncellemeden sonra. Şimdi sanırım bi format atmak yararıma olacaktır. Hangi yolla yapmalıyım bu işlemi? Googlede sonynin pc companion programıyla alakalı bi kaç rehber okudum ama eski asus telefonumda açılırken ses açma tuşuna falan basarak bi menüye girip sıfırlıyordum telefonu.

pc companion ile yazılım onarma ile atılabilir.
    flashtool ile ftf flashlama şeklinde yapabilirsiniz.

telefon üzerinden fabrika ayarlarına dön seçeneğide format gibi sayılabilir ama tavsiye etmem. /data ve /userdata yollarını siliyor ve sanki hiç kurulum yapmamışsınız gibi sıfırlanıyor cihaz..

ben her zaman flashtool kullanırım :
    XDA Developers
    [FTF][OLD Nougat][32.3.A.2.33] E6603/33/53/83 Google Drive + Patched Kernels
    https://forum.xda-developers.com/xperia-z5/general/ftf-e6603-33-53-83-google-drive-patched-t3581463

bu xda konusu bana ait, 1 ile 14 arasındaki adımları uygulayarak kolayca yapabilirsiniz.

kendi cihaz sürümünüz ile birebir uyumlu ftf dosyasını indirmek için xperifirm kullanınız.

xperifirm :

ftf oluşturmayı tamamlamak için flashtool üzerinden devam edeceksiniz.

5dk lık bir videoda tüm süreç anlatılmış :
    Sony Xperia Phones & Accessoriesyoutube
    How to make FTF file with XPERIfirm and Flashtool for Sony XPERIA
    https://www.youtube.com/watch?v=X_Y-BOWlQdw

• CorelDraw04 kullanıcısına yanıt
    theVerge T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevaplarınız için

• Bıktım bu telefondan şimdi de kamerası bozuldu. Kaça patlar kamera değişimi

7.0'da hızlı ayarlardaki ilk 5 ayar, bildirim çubuğunu bir defa çektiğinizde küçük simgeler ile görünür. Bu durumdayken eskisi gibi toggle yapabilirsiniz. Paneli büyük açınca (ikinci çekiş) dediğiniz gibi iki aşamalı oluyor.

• Kamera dalgalanması neden dir?

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz wifi için geçerli mobil veride yine iki kere tıklamak gerekiyor maalesef.

• arda_xl kullanıcısına yanıt
    ön kameramı yoksa arkamı?
  • ali_tl11 kullanıcısına yanıt
    Arka kamera

• arda_xl kullanıcısına yanıt
    orjinal yazıyorlar ama değildir.70 tl civarı
  • Carfreak kullanıcısına yanıt
    Aynen öyleymiş, gerçekten saçma. Lakin üçüncü parti bir program ile aşılabileceğini düşünüyorum. Hızlı ayar paneline kısayol ekleme özelliğini kullanan bir uygulama vardır elbet.
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Ana ekrana widget ekledim yine ayrı menü açılıyor bulabilen varsa çok makbule geçer :)
  • @Carfreak ben Power Toggles kullanıyorum bende neden 2 kere sormuyor diye bakıyordum. Android 7 de o tek tık ile veri açmak için root yetkisi lazımmış uygulamalara. Power Toggles'a root yetkisi vermişim :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 12 Mayıs 2017; 19:28:51 >
  • asi3636 kullanıcısına yanıt
    Video çekme sırasında oluşan lag den bahsediyorsanız o normal. Çekerken o şekilde gösteriyor sadece videoda etkisi olmuyor. SteadyShot ile alakalı bir şeylerdi sanırım..
  • Carfreak kullanıcısına yanıt
    Ben fark ettim de bende şöyle 4G şeklinde bir hızlı ayar var ve mobil veriyi açıp kapatmama imkan sağlıyor tek dokunuş ile:

Tam olarak hangi uygulama ile geldiğini bilmiyorum ancak ya bu
    play.google.com
    Night Mode Enabler - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.michaelevans.nightmodeenabler
    ya da bu
    play.google.com
    Quick Settings - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=it.simonesestito.ntiles&hl=tr
    uygulama ile gelmiş olmalı.

Settings uygulamasına ait olduğu göründüğü için ya Night mode enabler ile geldiğini ya da sistemin bir parçası olduğunu düşünüyorum (night mode ile gelmiyor gerçi, o da sistemde gizli olan şeyi açtığı için).

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    USTA ARKA KAMERA VE VİDEO DEĞİL NORMAL OLAN
  • 
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.