Şimdi Ara

''Anasının Nikahı''Nasıl Bir Deyimdir?Nerede,Nasıl Kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen birileri konuşurken duydum daha önce de bir kaç kez denk geldim..
    Bu deyim midir nedir? Nasıl bir kelimedir ? Hitap tarzı mıdır?
    Şaşkınlık ifadesi midir? Nedir? Türkçeye nerden girmiştir? ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TCon3 -- 29 Mayıs 2012; 15:04:44 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Anasının Nikahı" Deyiminin Anlamı ve Kullanımı

"Anasının nikahı" deyimi, genellikle şaşkınlık, kızgınlık veya hayret ifade etmek için kullanılan argo bir ifadedir. Eş anlamlısı olan "ebesinin nikahı" deyimi de aynı anlamda kullanılır.

"Anasının Nikahı" Deyiminin Kökeni

Deyimin kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, çeşitli teoriler mevcuttur. Bazı kaynaklar, deyimin eski Türk geleneklerinden geldiğini ve bir kadının kocasının ölümü sonrasında yeniden evlenmesini "anasının nikahı" olarak adlandırdığını öne sürer.

"Anasının Nikahı" Deyiminin Kullanımı

"Anasının nikahı" deyimi genellikle aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Şaşkınlık veya inanamama ifade etmek için: "Bu nasıl olur ya, anasının nikahı!"
    • Kızgınlık veya öfkeyi dile getirmek için: "Yaptıkların anasının nikahı, pes doğrusu!"
    • Hayret ve şaşkınlığı belirtmek için: "İnanılır gibi değil, anasının nikahı!"

"Anasının Nikahı" Deyiminin Hakaret Olup Olmadığı

Bu deyim argo bir dil olarak kabul edildiğinden, bazı durumlarda incitici olarak algılanabilir. Bu nedenle, kullanmadan önce bağlamı ve hedef kitleyi dikkatlice değerlendirmek önemlidir.

Önemli Not:

Deyimin kullanımı, kişinin kültürel geçmişine ve sosyal çevresine bağlı olarak değişebilir. Uygunsuz veya saldırgan olarak kabul edilebileceğinden, deyimin herkese karşı kullanılmaması tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yok anasının nikahı
  • Uzunluk belirtmede kullanilabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir uzaklık birimi
  • Uzunluk birimidir. Örneğin.

Gebze nerede acaba çok uzak mı ?
    Teee anasının nikahında.
  • Uzunluk belırtmede şu şekilde'' Ohoo orası anasının nikahında bee.'' gibi kullanılır.Birde abartı gelen birşeye karşı '' yok anasının nikahı''(ebesinin cinsel bölgesi gibi) anlamındakullanıldığını bilirim.Başka var mı?
  • Aslında şaşırma ifadesi olarak kullanılır.

Yok artık anasının a** ifadesinin daha kibar şekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk ne demek bilen var mı??
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anasının Gözü manasında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: violencia1903

Uzunluk belırtmede şu şekilde'' Ohoo orası anasının nikahında bee.'' gibi kullanılır.Birde abartı gelen birşeye karşı '' yok anasının nikahı''(ebesinin cinsel bölgesi gibi) anlamındakullanıldığını bilirim.Başka var mı?

Veya da anasinin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: violencia1903

Uzunluk belırtmede şu şekilde'' Ohoo orası anasının nikahında bee.'' gibi kullanılır.Birde abartı gelen birşeye karşı '' yok anasının nikahı''(ebesinin cinsel bölgesi gibi) anlamındakullanıldığını bilirim.Başka var mı?

Olay bu
  • onun orjinali anhasının nikahıdır.
    anhası kaf dağının ardındaki krallığın prensesidir. düğün zamanı tüm dünyaya haber salınmıştır ama kafdağının ardında olduğundan ulaşılması imkansızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Was The Cure -- 29 Mayıs 2012; 15:07:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afflatum

onun orjinali anhasının nikahıdır.
    anhası kaf dağının ardındaki krallığın prensesidir. düğün zamanı tüm dünyaya haber salınmıştır ama kafdağının ardında olduğundan ulaşılması imkansızdır.

Hafız ciddi misin ?
    Uzaklık için kullanıldığını öğrendimde ; böyle bir hikayesi mi var gerçekten ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheetaw

quote:

Hafız ciddi misin ?

Büyük Dünya Mitolojisi Ansiklopedisi syf 432-436 arası
  • anasının başka yeri yerine kullanılır dostum
  • quote:

quote:

Hafız ciddi misin ?

evet bende bi kitapta okumuştum.
  • quote:

quote:

quote:

Hafız ciddi misin ?

Büyük Dünya Mitolojisi Ansiklopedisi syf 432-436 arası

Hocam çok teşekkürler ya gerçekten..
    Duyduğumda inan nasıl bir kelimedir bu diyordum çok absürt ayrıca mantıksız gelmişti..
    Demekki aslında anlamlı bir söylemmiş..Eminim çoğu arkadaşta bilmiyordu bunu..Eyvallah..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.