Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.814
Cevap
154
Favori
1.775.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ameliyat olanlar şu an nasıl hissetiklerini yazsalar iyi olur dayanacak gücüm kalmadı
  • benim makattaki basur çıkıntısı durduk yere oldu. Sıvı tüketiyordm ve sabahları düzenli koşu yapıyordum. Basur memesi çıktığı gün oturup kalkarken çok zorlanıyordum. Tuvalete çıktığımda pek bi ağrı sancı olmadı ve kan da gelmedi. Kan zaten neredeyse hiç gelmiyordu. Sadece o çıkıntıya selpağı değdirince çok az bi kan ile iltihap gibi bir şey geliyordu. Sağlık ocağına gittim ve procto glyvenol aldım. 3 gün içerisinde en ufak ağrı sancı kalmadı. Fakat diyet yaptığımdan dolayı 3 gündür tuvalete çıkmadım. Yarın bol bol ılık su içip wc çıkmayı düşünüyorum. Bir sorun olmaz umarım. Basur çıkıntısı duruyor ama hala. Onu ordan nasıl kaybedecez? Ya da kendi mi kaybolacak bu bilmiyorumhiç :S

bir de arkdaşlar anal hematom diye bir şey varmış. Benm hastalığm bu da olablr. Bu hastalıkla ilgili bilgisi llan varsa paylaşabilr mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac-73

quote:

Orijinalden alıntı: stsimon

quote:

Orijinalden alıntı: lilwaynetr

bu hastalığa sahip olduğumuzu nasıl anlarız? google a yazdığımızda çıkan resimlerdeki gibi mi olması lazım? bende bişey yok ama korku var :D

kabızlığa varan zorlanma sonucu kanla karışık dışkılama, makatta yoğun kaşıntı vs.

aslında tuvalet sonrası 3-4 saat dinmeyen sancısını yaşarsan bu hastalığa yakalandın demektir.

on numara tarif olmuş.

ehehe yaşayan bilir
  • kuru ya da taze kaysı sayesinde 1 yıldır kabızlık ve kanamadan kurtuldum düzenli tuvalete çıkıyorum.
  • Üç adım yöntemi işe yarıyormu sizce acil yorumlarınızı bekliyorum
  • beyler bu konu önemli bi konu. 2 haftadan uzun süre geçtiyse sıcak su, krem falan fayda etmiyor. Doktora gidin muhtemelen ameliyat diyecek.
  • Bitkisel bir tedavi önermek istiyorum size

-Aktardan 200gr. böğürtlen kökü alıyoruz,

-Güzelce yıkayıp derin bir tencereye koyuyoruz,

-Üzerine 2lt. su koyup yarım saat kaynatıyoruz,

-Kaynadıktan sonra güzelce süzüp kavanozlara dolduruyoruz

-10 gün boyunca sabahları aç karna 1 su bardağı içiyoruz

Ben de başka bir forumdan gördüm çok faydası oldu bana bi deneyin derim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyButcher -- 31 Temmuz 2012; 21:39:39 >
  • Kefirde iyi gelir diye düşünüyorum. Kullanıp fayda gören oldu mu ?
  • Beyler bende 1 ay öncesine kadar kasinma vardi o bölgede. Diskida herhangi bi zorlama sert diskilama falan yok, 1 aydir kan falan da görmedim. Herhangi bi agrim yok, ozellikle tuvaletten cikinca agrim var demissiniz, bende agri sizi olmuyor
    Özetle tek etken kasinti, o da 3 gündür gecti ama o bölgem cok kuru. Yürürken falan kuru oldugundan tahris olmus hissi geliyor

Hemoroid baslangici olabilir mi ? Yoksa 1 aydir az da olsa agri aci olurmuydu öyle olsa? Kurulugu nasil giderebilirim ?

Bide alakasiz diyebilirsiniz ama sivilcelere karsi rouccutane ilaci kullaniyorum biliyorsunuz yüzü kurutuyor acaba makatta da da kurulugu onun yapma olasiligi var mi
  • Bu lanet hastalığı Allah düşmanıma da vermesin

Lise sondan beri çekiyorum.Öss'ye hazırlanıyordum o zamanlar ve doktora gitmeye korkuyordum ama öyle bir hale gelmiştim ki gitmek zorunda kaldım.
    Doktor bana basur memesini kremle içeriye doğru ittir dışarıda kalmasın sıkıntı olmaz zamanla kaybolur dedi.Dediğini yapınca cidden ağrı sızı kalmıyordu.Ama iyileşme de olmuyordu.Üniversiteyi en soğuk şehirlerden birinde kazanmıştım ve soğukta iyi gelmiyordu haliyle. Bir kere kanama falan oldu ve durmicak sandım.Yurt ortamı istediğin kadar da kalamıyosun resmen sıkıntı stres.

İkinci yılımda hiçbir sorun yokken ( yediğime içtiğime dikkat ediyodum,yurdun spor salonunda spora başlamıştım ve düzenli tuvalet ihtiyacımı gideriyorum ama birden şiddetli ağrılar olmaya başladı.Okula gidemedim.Lisede gittiğim doktoru aradık gelsin dedi.Hemen ertesi gün uçakla ist.e geldim.

Tromboze teşhisini koydu ve cerrahi işlemden sonra 3 gün içinde hiç sıkıntı kalmicak ve okuluna gideceksin dedi. O kadar kötüydüm ki inanmaktan başka seçeneğim yoktu ve ameliyatı oldum.Başta uyuşturulduğum için birşey hissetmiyordum ve doktora dediğimde ağrısı sızı olmicak dedi.Fakat ben eve gitmeden ağrılarım başladı. 3 gün sonra değil 3 ay sonra anca kendime geldim.Okulda sınavlara giremedim.1.8 diye sistem vardı tüm yılıma mal oldu.Okul hayatımı kararttı yaşama sevincim gitti. Tam iyileştim dedim 2 yıl sonra bu seferde çatlak belası çıktı başıma.

Kabızlık derdim yoktu.Günde 1.5 litre su içiyodum.Bazen 2 litre. Tilaksın çaylarından da kullanıyodum kabız olacağımı anladığımda.Hatta tam düzene girmiştim. Kurulu saat gibi 9.45 te wcye gidiyodum.Ama bu bela peşimi bırakmadı.

Başka bir doktora gittim krem ve sıcak suya oturma olayını uygula dedi . Bir ayda düzelecek mişim ama düzelmedim. Doktorlara da inancım kalmadı yaşamaya da.Resmen tuvalete kendime acı çektirmeye gidiyorum sanki.Kabız olup olmamam önemli değil.hiçbir şekilde acı olmadan ağrı olmadan yapamıyorum.Kanama yok ama kaşıntı oluyo.

Yarın tekrar doktora gideceğim ve ameliyat derse ne yaparım bilmiyorum.Bir acıya daha katlanmak zor geliyor ama geçmek de bilmiyor.
    Doktorlara güvenemiyorum artık bunu yarın gideceğim profesöre de söyleyeceğim.Beni ameliyat edene etmediğim beddua kalmadı zaten. Askeri doktorda özel kliniği vardı. Yeminle acımasız oluyorlar. Ameliyat sonrası şikayetlerim için arıyordu annemler resmen inadına yaptığımı söylüyordu.Ben acıya dayanıklıyımdır öyle çıt kırıldım bir insan hiç olmadım ama şimdi psikolojim yerlede sürünüyor.Ameliyattan sonra ne bir ağrı kesici ne bir krem ne de kabızlık için ilaç verdi.Sadece yemeğine dikkat et dedi.Sanki yemeğime dikkat etsem ameliyat sonrası o acılarım varken sihirli bir etki yapacakmış gibi...

Allah bu derdi olanlara acil şifalar versin. çok zor... çoookk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delilah91

Bu lanet hastalığı Allah düşmanıma da vermesin

Lise sondan beri çekiyorum.Öss'ye hazırlanıyordum o zamanlar ve doktora gitmeye korkuyordum ama öyle bir hale gelmiştim ki gitmek zorunda kaldım.
    Doktor bana basur memesini kremle içeriye doğru ittir dışarıda kalmasın sıkıntı olmaz zamanla kaybolur dedi.Dediğini yapınca cidden ağrı sızı kalmıyordu.Ama iyileşme de olmuyordu.Üniversiteyi en soğuk şehirlerden birinde kazanmıştım ve soğukta iyi gelmiyordu haliyle. Bir kere kanama falan oldu ve durmicak sandım.Yurt ortamı istediğin kadar da kalamıyosun resmen sıkıntı stres.

İkinci yılımda hiçbir sorun yokken ( yediğime içtiğime dikkat ediyodum,yurdun spor salonunda spora başlamıştım ve düzenli tuvalet ihtiyacımı gideriyorum ama birden şiddetli ağrılar olmaya başladı.Okula gidemedim.Lisede gittiğim doktoru aradık gelsin dedi.Hemen ertesi gün uçakla ist.e geldim.

Tromboze teşhisini koydu ve cerrahi işlemden sonra 3 gün içinde hiç sıkıntı kalmicak ve okuluna gideceksin dedi. O kadar kötüydüm ki inanmaktan başka seçeneğim yoktu ve ameliyatı oldum.Başta uyuşturulduğum için birşey hissetmiyordum ve doktora dediğimde ağrısı sızı olmicak dedi.Fakat ben eve gitmeden ağrılarım başladı. 3 gün sonra değil 3 ay sonra anca kendime geldim.Okulda sınavlara giremedim.1.8 diye sistem vardı tüm yılıma mal oldu.Okul hayatımı kararttı yaşama sevincim gitti. Tam iyileştim dedim 2 yıl sonra bu seferde çatlak belası çıktı başıma.

Kabızlık derdim yoktu.Günde 1.5 litre su içiyodum.Bazen 2 litre. Tilaksın çaylarından da kullanıyodum kabız olacağımı anladığımda.Hatta tam düzene girmiştim. Kurulu saat gibi 9.45 te wcye gidiyodum.Ama bu bela peşimi bırakmadı.

Başka bir doktora gittim krem ve sıcak suya oturma olayını uygula dedi . Bir ayda düzelecek mişim ama düzelmedim. Doktorlara da inancım kalmadı yaşamaya da.Resmen tuvalete kendime acı çektirmeye gidiyorum sanki.Kabız olup olmamam önemli değil.hiçbir şekilde acı olmadan ağrı olmadan yapamıyorum.Kanama yok ama kaşıntı oluyo.

Yarın tekrar doktora gideceğim ve ameliyat derse ne yaparım bilmiyorum.Bir acıya daha katlanmak zor geliyor ama geçmek de bilmiyor.
    Doktorlara güvenemiyorum artık bunu yarın gideceğim profesöre de söyleyeceğim.Beni ameliyat edene etmediğim beddua kalmadı zaten. Askeri doktorda özel kliniği vardı. Yeminle acımasız oluyorlar. Ameliyat sonrası şikayetlerim için arıyordu annemler resmen inadına yaptığımı söylüyordu.Ben acıya dayanıklıyımdır öyle çıt kırıldım bir insan hiç olmadım ama şimdi psikolojim yerlede sürünüyor.Ameliyattan sonra ne bir ağrı kesici ne bir krem ne de kabızlık için ilaç verdi.Sadece yemeğine dikkat et dedi.Sanki yemeğime dikkat etsem ameliyat sonrası o acılarım varken sihirli bir etki yapacakmış gibi...

Allah bu derdi olanlara acil şifalar versin. çok zor... çoookk.

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu'nu tavsiye ederim, kesinlikle ona muayene olmadan ameliyat olmayın, geri dönüşü yok çünkü bu ameliyatın.
  • Arkadaşlar ben sık sık su içerdim fakat şu aralar kola falan içtim 4-5 gün su çok az içmişimdir tuvalette sert çıktı biraz sanki, 2-3 gün suyu az içsek tehlike mi yaratıyor yani.
  • 20 yaşında bir gencim.bundan 5 ay önce ilk defa büyük tuvaletimi yaparken makattan kal geldiğini farkettim.öyle aşırı derecede kan gelmiyordu.peçete ile temizlik yaparken peçete kırmızı oluyordu. ama sadece ilk silişte daha sonra pek kırmızılık gelmiyordu.neyse 4-5 gün bu şekilde oldu daha sonra düne kadar pek olmadı.son günlerde acı biber felan yedim çekirdek tükettim çiğ köfte yedim.yine ortalama 2 gündür olmaya başladı.

acı biber acı dürüm yeyince birde tuvallete iken yanma oluyor ama tuvaletten çıkınca 5 dk sonra geçiyor.ortalama çok acı yedikten sonra genellikle olan bir yanma.

ben büyük tuvaletemi ortalama 2 yada 3 günde bir yapıyorum.tuvalete gidince ıkınırken sanki iğne batar gibi oluyor ve biraz ıkınınca çıkıyor. biraz zorlama yapıyorum yani.

makat bölgemde ne ağrı var ne şişlik var tek sorunum biraz kan gelmesi ve acıyı çok yedikten sonra yanma olması.

acıkcası doktora gitmeye utanıyorum malesef. ben biraz pimpirikli bir insanım.kafama çok takılıyorum bu konular. öncedende kalbimde sorun var diye gitmiştim testler yapıldı ve herhangi bir sorun çıkmadı.doktor iyisin diyince birşeyim kalmadı psikolojikmiş.bu konuda ne tavsiyelerde bulunabilirsiniz.
  • bu illet hastalık aşama aşama beyler bikere bunu iyi kavrayın. ben en az 15 sene evvel kabızlık çektiğim zamanlarda makatta sivilce gibi çıkıntı ve ağrı oluyordu tabi ben aldırış etmiyordum. şimdi yaş 40 oldu aradan geçen zamanda son 1 yıldır makatta tuvaletten sonra dayanılmaz ağrı olmaya başladı. sonra oda geçti şimdi makatta dışarı doğru hafif 1 cm kadar çıkıntı oluyor zorlanınca. şimdi en önemli tavsiyem şudur boll miktarda su tüketerek bağırsakların çalışmasını sağlamak. 1 yıldır çok yöntem denedim hiç biri işe yaramadı en doğru yol doktora gidip makatı göstemek oda zor iş şimdilik bo su tüketerek tuvalette zorlanmadan ihtiyaç gideriyorum. iyileşmiyor ama en azından ilerleme olmuyor. 1 hafta bol su tüketip deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 1 Eylül 2012; 22:25:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

Bende de Hemoroid var sanırım dostum

Çok kötü sorun o ya :( Bende de olabilir.Makattan kan geliyor. .+ Böyle beni sıkan bi pantolon filan giyersem koku ortaya çıkıyor(ciddiyim).
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9888

quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

Bende de Hemoroid var sanırım dostum

Çok kötü sorun o ya :( Bende de olabilir.Makattan kan geliyor. .+ Böyle beni sıkan bi pantolon filan giyersem koku ortaya çıkıyor(ciddiyim).

Hocam kaç yıllık hort yapmışsın, diğer mesajlarımı okusaydın sorun olmadığını ve kıl dönmesi ameliyatı olduğumu anlarsın :)
  • BU hastalık asıl sorun dışkınnın tabir yerindeyse en uçtaki kısmı tam iyileşek bu uçtakı dışkıdaki kuramaya bağlı kabızlık vuku buldumu herşey başa dönüyo pis bi rahatsızlık yakımızıda bırakmıyo bunun halletsem kurtulacagız ama bunu halledemedık dışkı yumuşatıcalar en uçtaki kuru kısma etki etmiyor lavman vs gibi şeylerle çare aramak lazım kouyuda tekrar hortlattık
  • benimde 10 gündür makatımda çok şiddetli ağrı ve sancı var. popomun üstüne oturamıyorum. tuvalete çıkmak işkence. popom parçalanıyor sanki bıçak batmış gibi acıyor. doğru düzgün yürüyemiyorum. sürekli yatıyorum. bir kaç gün önce doktora gittim. baktı ve büyük bir yırtık olduğunu söyledi. anal fissür oluyor sanırım? daflon ve anestol pomad krem verdi.

10 gündür ağrı içinde yatıyorum. kanama ve meme yok sanırım sadece şiddetli ağrı sancı var. bu illet hastalık, yırtık ne kadar sürede iyileşir arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekir_sahin_38

bendede bişeyler var ama hala çözemedim çatlattıktı patlattıkmı 2 güne bir wc ye giriyorum girdimmide keşke girmeseydim diyorum

19,09,2012 günü ameliyat oldum hemoroid + anal fissür den

edit: gençler gece yatarken ve sabah kalktığınızda aç karnına 1 kaşık zeytin yağı için çok büyük yararı oluyor + olarak sabah zeytin yağı ile beraber 1 bardak ılık su veya şekersiz süt için beyaz ekmeği azaltın çok büyük yararları olduğunu göreceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir_sahin_38 -- 29 Eylül 2012; 23:03:03 >
  • quote:

quote:

bendede bişeyler var ama hala çözemedim çatlattıktı patlattıkmı 2 güne bir wc ye giriyorum girdimmide keşke girmeseydim diyorum

19,09,2012 günü ameliyat oldum hemoroid + anal fissür den

öncelikle geçmiş olsun..

biraz detay verirseniz sıkıntısı olanlara fayda sağlayabilir.

ameliyat ne kadar sürüyor.

özel mi devlet hastanesimi,

ağrı sızı ne durumda. vs. vs.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.