Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Emo. Em
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.814
Cevap
154
Favori
1.776.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaşıntı için "protolog" eğer ağrı ve yanmada varsa "Locafen" bu iki kremi kullan iyi olursun.Tabi doktora gitme şansın yoksa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yogurt yiyenleri görüyorum yogurt yemeyin asla yerseniz probiyotik yogurt yiyin.. portakal mandalina greyfurt limon gibi turunçgillerden uzak durun! elma armut gibi ekşi olmayan lif kaynaklı besinleri yiyin.. muz yemeyin. ekmekten uzak durun. bol lifli gıdaları araştırıp yiyin günde en az 2.5 litre su için benim makatta şuan fena.. bakalım ne olacak bu işin sonu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 aydır kronik fissür ile mücadele ediyorum doktor locafen verdi aylardır tam bitti diyorum tekrarlıyor kaşıntılar artınca avil adında bir krem ve yine avil adında bir kaşıntı giderici hap verdi şuan sabah akşam locafen arada kaşıntı artınca 1 defalık avilleri kullanıyorum İlaveten kabızlık için duplahac bekletiyorum yedekte sizlerde durum nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaengin12

bende senin gibi 6 ay ne çektiğimi neler yaşadığımı bir ben bilirim. çok zorlu bir süreçti geçekten. yaşadığı bir günü bile unutmak elde değil. cerrahlara gittim bana hep krem verdiler. 1 hafta snra sonuç hep aynı çıktı. ağrılarımla başbaşa kaldım. kantoran yağı, çağağacı merhemi gibi o kadar çok bitkisel kremler dahil herşeyi denedim ki çok yorulmuştum. resmen psikolojim altüst olmuştu. daha önceden yaşadığım kötü bir ameliyat sonrasında makatta illet bir fissür oluştu. tuvalete çıkmak ölüm gibiydi. allah bir daha o günleri yaşatmasın. 2 ay oldu çok şükür kurtuldum hepsinden. inetrnetteki bir site üzerinden gittim.doktr yasir beydiye bir doktor buldum. iyiki de denemiş ve gitmişim. artık tuvalete çıkabiliyorum. neredeyse hiç bişeyim kalmadı. acıyı ağrıyı çeken bilir. nefes almak bile ölüm gibi geliyordu bana. çok şükür allahıma kurtuldum.
    2,5 yıl önce yasir beye ben de amliyat oldum tam anlamıyla beni hayata döndürmştü ara ara buraya gelir bakarım.

Şöyle bir durum ne bok denerseniz deneyin bu illete yakalansanız dahi iyileşemezsiniz tek çare cerrahi müdahele ve beslenmeye daimi sadık kalmak.
    onun dışında HİÇBİR ŞEY kronik makat hst olan ot bitki sıcak su vsvsv hiçbir işe yaramaz geçici çözümler kremler de buna dahil cerrahi müdahele + lifli beslenme çözüm bu.

Size dost tavsiyesi OTU BOKU BIRAKIN İYİ BİR CERRAH PROKTOLOJİ UZMANI BULUN VE AMELİYAT YÖNTEMLERİNİNİZİ BELİRLEYİN.

SAKIN OTLA BOKLA SUYLA KENDİNİZİ KANDIRMAYINIZ ASLA İYİLEŞME SAĞLAMAZ GÜNÜ KURTARIR AMA İLERDE SİZ KAYBEDERSİNİZ...

STRES BU HASTALIĞIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ NE KADAR KASILIRSNIZ O KADAR KIÇINIZDAN CAM KIRIĞI ÇIKARMIŞCASINA CANINIZ YANACAK...
    PSİKOLOJİNİZ BOZULACAK BUNLARI ÇEKMEYE İNANIN DEĞMEZ..ŞİMDİ OTURUN DÜŞÜNÜN KENDİNİZİ AYARLAYIN İNANIN HERKESE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ÇEKEN BİRİ OLARAK BİR ABİNİZ YA DA DOSTUNUZ OLARAK SİZE TAVSİYEM BU DUR.
  • kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    3 aydır nohut,kuru fasülye,mercimek,elma,armut ve bol bol salata yiyorum.2 hafta düzeliyor sonra bir daha başlıyor.Sıkıntının kaynağı makattaki kas kasılıyor ne kadar lifli beslensende o kas izin vermeyince çıkmıyor.İnanın ben 3 aydır bunu anladım.Kabız olmam mümkün değil full lifli besleniyorum tuvalettede sıkıntı yok ama şu makattaki kas kasılmasına çözüm bulmam lazım.

• Merebalar acaba yasir bey size hangi tedaviyi uyguladı bilgi verirseniz sevinirim

• Gizok34 G kullanıcısına yanıt
    Lazer oldum ama cok farkli bir teknikle uyguladi suan raporlara bakma sansim yok ama unuttumda oyle berbat bir durum ki hatirlamak dahi istemedim ama gecmis basliklarda yazmis olabilirim

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Bunun cozumu yok ama durumu sicak su ve malesef stres yapmamakla geciyor sizin durumunuzda oldugumdan bu psikolijiyi anliyorum cok cok zor.
    Makat catlaginin temel sebebi stres stres

Ayaklarin sakin usitmeyin soguktan uzak durun

Defalarca gecmis baslikta belirtim gecmise donuk arkadaslarin okumasini tavsiye ederim.
    Bunlarin cogu abd den okudugum makaleler den elde ettigim bazi bilgileri paylastim lutfen okuyunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Canocanxxx

6 aydır kronik fissür ile mücadele ediyorum doktor locafen verdi aylardır tam bitti diyorum tekrarlıyor kaşıntılar artınca avil adında bir krem ve yine avil adında bir kaşıntı giderici hap verdi şuan sabah akşam locafen arada kaşıntı artınca 1 defalık avilleri kullanıyorum İlaveten kabızlık için duplahac bekletiyorum yedekte sizlerde durum nedir
    ben duphalac tavsiye etmiyorum o ishal de yapabiliyor onun yerine makat fitili daha mantıklı dıskıyı tam istediğim gbii cıkarıyor acıma 0

• beyler bende bazen makatta sıvı hissediyorum, kötü kokulu, bazen yanma ve kaşıntı yapabiliyor. tuvalet bile yapmadan sırf onu yıkamak için wc ye giriyorum,

yıkadıktan sonra elimi kolonya yapıp makata dokundugumda yanma hissediyorum, ama çok çok bir acı değil,,

yıkama sonrası tuvalet kağıdını oraya bastırınca, parlak küçük kırmızı bikaç nokta görüyorum kağıtta.

Daha içeriden değildir sebebi diye düşünüyorum zira kolomyalı el ile dokununca yanıyor orası,

burda yazılanlar nedir? yani müthiş bir acıdan bahsediyor herkes, yoksa benimki başlangıç mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _FaCtS_ -- 13 Nisan 2020; 19:1:12 >
  • _FaCtS_ kullanıcısına yanıt
    Makat yirtiginiz olabilir.kirmizi leke kan olma ihtimali var parlak parlak oluyot bazrn ya da kirmizi pul biber. Domates kabugu ya ihtimal dahilinde.
    Kolonya surmeyin cok tehlikeli.
    Makati zorlamayin mumkunse acil proktologa gidin.
    Makata kolonua surulmez vazelin.viks kremler surulur.
    Gecmis olsun

Anal fissürde kötü koku olmaz. Tuvalet yaparken ve kronikleştiğinde ise tuvalet sonrası da şiddetli ağrı çektiren bir hastalıktır.

Sizinki anal FİSTÜL olabilir. Akıntı, ağrı, kaşıntı, yanma, kötü koku anal fistülün belirgin özellikleridir. Makat çatlağından bambaşka bir rahatsızlıktır. İlaçla tedavisi yoktur, tek çözümü cerrahi operasyondur.

Tabi bunlar şikayetinize istinaden sadece varsayım. Virüs belası bitene kadar sabredebiliyorsanız sabredin. Sonra kolorektal cerraha gidersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marto1

Makat yirtiginiz olabilir.kirmizi leke kan olma ihtimali var parlak parlak oluyot bazrn ya da kirmizi pul biber. Domates kabugu ya ihtimal dahilinde.
    Kolonya surmeyin cok tehlikeli.
    Makati zorlamayin mumkunse acil proktologa gidin.
    Makata kolonua surulmez vazelin.viks kremler surulur.
    Gecmis olsun
    yok hocam domates kabuğu değil, zaten dışkıda görünmüyor birşey
    1) tamamen yıkandıktan sonra en son tuvalet kağıdı ile bastırınca iğne ucu büyüklüğünde kırmızı birkaç nokta, parlak açık kırmızı, yani kan aslında.. ama baya küçük birkaç nokta.

2) kolonyayı zaten sadece makatta yara var mı anlamak için denedim, ve yanma oldu biraz,

@reguse,
    akıntı ve kötü koku aslında çok daha ender,

yukardaki 2 nokta makat çevresindeki zedelenmeyi gösteriyor gibi geldi bana? yani kan içerden değil inş.. , yanma var çünkü

tabi corona muhabbetine böyle araştırıyorum artık, bu ara gidilmez bi yere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _FaCtS_ -- 13 Nisan 2020; 21:17:12 >
    Hocam makat cok cok hassas bir bolge
    Sayet kan varsa acil bir proktologa gorunun sorununuzun cozumu burda degil kendi fikrim.
    Makat yirtigi baslangici olmus belliki kolonya da yakmis
    Siz siz olun asla bir daha kolonya kullanmayin bunun yerine viks krem surun oda yakar.
    Cok gecmis olsun
    Bu arada yaranin iyilrsmesi icin sizin baslangic seviyesi oldugindan saf sari kantoran yagi surmenizi tavsiye ederim

• marto1 kullanıcısına yanıt
    zeytinyağı içinde kantaron var hocam kendi bahçemizden, deniyim (şimdiye kadar başla konularda pek işe yaramadı) ,, ayrıca hametol da mı alsam, içeriği çok iyi görünüyor.

• Anladim cok gecmis olsun
    Yirtik derinlesmeden mudahele etmek lazim.
    Hemotol de kullandim ben de ise yaramamisti sizin yara derin degil ara ara diskinizi kontrol edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 13 Nisan 2020; 22:21:37 >
  • kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    Aşırı kullanmıyorum zaten arada tuvalete çıkmakta zorlandığım zaman sadece yani haftada yada 2 haftada 1 yada ayda 1 defa

• uArmani kullanıcısına yanıt
    Locafen krem + aspirin ,biber domates salçasını bırakmak ağrıyı azaltıor
  • quote:

Orijinalden alıntı: marto1

Anladim cok gecmis olsun
    Yirtik derinlesmeden mudahele etmek lazim.
    Hemotol de kullandim ben de ise yaramamisti sizin yara derin degil ara ara diskinizi kontrol edin
    bu zamanda hastane gitmek sıkıntı hocam
    yara derinleşmiyor aslında galiba, ama bu böyle ara ara 2 yıldır filan var galiba.

dışkıda neyi kontrol ediyim hocam? amacı nedir

Evet hastane risk ama ozel proktologlarda bu sorun yok yani bu isle ugrasan cerrahi merkezler var ama fiyatlar tuzlu ozel sigorta yoksa sikinti.

Diskiyla beraber kan bulasmasi var mi diye kontrol edin.
    Sayet diski sontasi kanama mi oluyor onu anlamak icin

• 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.