Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (124. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.079
Cevap
130
Favori
1.620.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eseres3 kullanıcısına yanıt
    İlerleyen zamanlarda bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
    Benim görüştüğüm doktorda bu yöntemle ameliyat ettiğini söylemişti. Bu yöntemi kullanan doktor sayısı az bildiğim kadarıyla. Ameliyatı nerede oldunuz ve doktorunuz kimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kronik anal fissür var geçen sene bazı yöntemlerle iyileştim fakat şu 1 aydır nerdeyse hergün tekrar ediyor 2-3 gün geçer gibi olsa bile geri tekrar ediyor. Doktorun verdiği bi karışım kremi kullanıyorum ve dışkıyı yumuşatmak için bir şurup ama yine de bu lanet şey tekrarlanıyor artık kafayı yemek üzereyim tüm hayatımı mahvetti hiçbir şey yapmak istemiyorum bunu düşünmekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monster v1 M kullanıcısına yanıt
    içerideki çatlaklar büyümüş olabilir, bi progtoloğa baktırmanızda fayda var bekletirseniz çatlak derinleşir daha kötü olur, eliyle değil kamerayla bakması lazım tanıyı koyabilmesi için
  • eseres3 kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün özel hastaneye gittim doktor baktı yırtık yok iyileşmiş dedi. Basurum varmış bana bi krem verdi 150TL (ANRECTA REKTAL Merhem) ve bı kaç tane daha kremim ve fitilim var sıcak suda oturmami söyledi. Sadece kanamam olduğu için yani ağrım yok o yüzden ameliyatlık bi durum yok dedi şuan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar, 8 ay önce Avrupa cerrahinde Yasir hocaya 4.seviye hemoroid tedavisi oldum ancak denildiği gibi eski formuma bi türlü dönemedim. Özellikle son iki aydır her büyük abdest sonrası 4-5 saat süre boyunca sarı-kahverengi akıntı geliyor çok nadir irin gibi dışkıda oluyor. Ağrı eğer sert yapmazsam olmuyor sadece akıntı oluşuyor sonra bidaki tuvalete kadar akıntı gelmiyor. Vazelin vere vere geçer dedi ve en son gittiğimde sende makat çatlağı var tekrar ameliyat dedi. 4000 küsür para verdim onca zaman oyaladı şimdi tekrar yüzsüzce para istiyorlar. Belirttiğim olaylar makat çatlağımı? Başka doktora gittim ortalık karışık kolonozkopi yapamayız diyor bu durumda olan var mı acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mustaka89 kullanıcısına yanıt
    akıntının ameliyattan 1 ay sonra kesilmesi gerekiyor, çünkü yara kapanana kadar akıntı devam ediyor, eğer makat çatlağı varsa hem kan gelir hemde akıntı bide tuvalete çok zorlanırsınız fissürde, proktoloji merkezi var güneşlide bide oraya baktırabilirsin orda kolonoskopi yaparlar, geciktirmemek en iyisi çünkü bu hastalığı bekletirseniz fistül diye bir belayı tetikliyor ondan sonrası darlık derken başka başka şeyler ortaya çıkıyor
  • eseres3 kullanıcısına yanıt
    Kan Kolay Kolay gelmiyor eğer sert kıvamda değilse ağrısız sızısız yapıyorum ama 4-5 saat boyunca akıntı geliyor sonra duruyor. 2 aydır böyleyim. Güneşlide ki yer neresi acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mustaka89 kullanıcısına yanıt
    Abi seninki fissür değilde fistül olabilir, gerçi doktorun bakması gerekiyor sonuçta bi sıkıntı var öyle olmaması lazım, google ye yaz çıkar zaten proktoloji merkezi diye, dr. ramazan ünsal bey var sadece bu işlere bakıyor,
  • Yaklaşık 2 aydır kas spazmını kontrol altına almayı başardım. Kanamada olmuyor. Lakin sanırım iyileşmede olmuyor. Bir miktar düzelmiş olsada hala darlık söz konusu. Makata kremleri sürerken makatın içine tam süremiyorum. Sanki bir duvar örülmüş.
    Kronik fissürler de bazıları bir şekilde iyileşebilir galiba ama bazısının tek çaresi müdahalelerden geçiyor.

    Ayrıca kafama takılan bir soru var.
    Kronik fissürde botoksun etkili olamadığı yerde biz nasıl kendimizi iyileştiricez arkadaş?

    Doktor değilim. Sadece gözlemlerime göre yorum yapacak olursam durum şöyle;

    Bence yeni kronikleşmiş veya durumu pek vahim olmayan fissürler botoks, beslenme düzeni ve tuvalet alışkanlığıyla iyileşebilir.

    Ancak durumu vahim, müzmin olan fissürler de bu uygulamaların hiçbiriyle iyileşme mümkün görünmüyor. Bu tür fissürler de sadece LİS uygulamasının da başarılı olacağını düşünmüyorum. Müzminleşmiş fissür hattı çıkarılmalı.Her ne kadar kas spazmı çözülürse çözülsün hem iyileşmeyi hızlandırmak, hemde tekrarın önüne geçilmesi için böyle olması gerektiğinin kanaatindeyim.

    Kas ağrılarını, kanamayı nasıl kontrol altına aldığımı merak eden olursa da yazayım. Hastalığa yeni yakalanmış, iyileşme şansı olanlar iyileşir umarım.

    Öncelikle bu hastalığa nasıl yakalandım?
    Yaklaşık 8-9 ay önce dikişli kıl dönmesi ameliyatı oldum. Ardından uzun bir istirahat dönemi. Evde hareketsiz kalmaktan ve ameliyat yerinin mağlum bölgeye yakın olmasından tuvalet düzeninde bir takım değişiklikler oldu ister istemez. Bu tuvalet seanslarının faturası olarak fissürle tanışmış oldum.

    Sonra ki adım?
    Ben hemoroid falan oldum sanıyorum. Gittim bir genel cerraha dedi ki fissür var sende. Hem arka hem önde. 2 çatlak var yani.

    Doktorun dediği aynen şu şekilde sen gençsin bunu bir şekilde atlatırsın. Hem daha yeni ameliyat olmuşsun, ameliyat olmak zorunda kalma gene. Ameliyatın risklerinden de bahsetti.
    Locafen+anestol ikilisini yazdı ve bir kaç tavsiyeyle oradan ayrıldım.

    Bu arada doktorun verdiği kremlere ek bepanthol kullandım.

    Nasıl bir tedavi uyguladım?

    Tedaviyi ana başlıklar altında inceleyecek olursak hepinizin bildiği,okuduğu,deneyimlediği birkaç husus var.

    1- BESLENME
    Birinci önemli husus. Düzenli bir beslenme programınız olmalı. Öğünleri önceden ne yiyeceğiniz, saat kaçta yiyeceğinize kadar proglamlamalısınız. Bu benim için çok basitti. Çünkü ben zaten senelerdir vücut geliştirme sporuyla ilgilendiğim için bu şekilde besleniyordum. Sadece öğünlerde ne yediğim değişti.
    3 ana 3 ara öğün şeklinde bir beslenme programı izliyorum.

    Kısaca neler yediğimden bahsedeyim.

    1 ana öğün kahvaltı, 1 ana öğün sebze yemeği, 1 ana öğün bakliyat yemeği.

    Kahvaltı yulaf+yumurta+siyah zeytin.

    Sebze yemeği yanında keten tohumlu ev yoğurdu.

    Bakliyat yanında zeytinyağlı salata.

    Ara öğünler;
    1 bardak kefir, ceviz, antep fıstığı, elma, armut, kayısı.
    Ve bolca su.
    Beslenme durumumun özeti bu şekilde.

    2- TUVALET DÜZENİ
    Evet şimdi yukarıda beslenme kısmında yazdığım her şeyi unutun. Çünkü tuvalet düzeniniz olmadıktan sonra ne yerseniz, ne içerseniz için bir anlamı olmayacak. Tuvalete günde en az 1 kere aynı vakitte çıkmaya dikkat edilmeli. Bu kişiden kişiye değişebilir. Ben sabah kalkarım kahvaltımı yaparım,giderim. Öncelikle anestol kremi mağlum bölgeye sürerim iyice. Klozet kullanıyorum. Ayağımın altına bir tabure koyup doğru açıyı ayarlarım. Tuvalette rahat olmalısınız. Kendinizi kesinlikle sıkmamalı, ıkınmamalısınız. Su akar yolunu bulur misali. İşimi gördükten sonra kalkarım direk duşa girerim. Açarım sıcak suyu, tutarım mağlum bölgeye. İlk zamanlar oturma banyosu da yapıyordum bıraktım sonradan. Daha sonra çıkarım duştan. Bepanthol ve locafen kremleri yazılış sırasıyla kullanırım. Akşam yatmadan bu krem merasimini tekrar ederim.

    Yukarıda bahsettiğim 2 kritik noktada sıkıntı yaşamadığınız sürece diğer yapacağınız şeylerin çok eksisi veya artısı olmayacaktır.

    Toparlayacak olursak yaklaşık 4 aydır bu sıkıntı mevcut bende. 2 aydır da yukarıda bahsettiğim düzene sıkı sıkıya odaklanmam sonucunda artı ve eksilere bakalım.

    +Şuan kas spazmı yaşamıyorum.
    +Kanama olmuyor.

    -Makatta huzursuzluk mevcut. (ağrı veya sızı değil garip bir hissiyat)
    -Darlık (spazm, kanama olduğu zaman ki kadar olmasada)

    Ve tabi ki bana göre en rahatsız edici eksisi normal bir insanmış gibi yaşayamamak. Evet basbaya robot gibi yaşamak denir buna. Dediğim gibi spor yaptığım için alışkınım bu tarz beslenmeye falan ama sporu seviyorsun yapıyorsun, bunu çekiyorsun.

    Sonra ki adım ameliyat gözüyor. Bir takım riskleri olması iç karatıyor haliyle.

    Yukarıda yazılanlar çoğumuzun bildiği tekrar edilmiş şeyler olsada bilmeyenler için kendi deneyimlemelerimi paylaşmak istedim. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ben 28 şubatta analfissur için botoks ve hemoroid için de lazer operasyonu geçirdim bi hafta önce bi sancı başlamıştı makatimda doktoruma ulaşmaya calistim salgından dolayı ulaşamadım.
    Dün yavaş yavaş iğne batma hissi tekrar oluşmaya başladı. Sancım gecmesine rağmen. Ne yapicam bilmiyorum botoks olan benim durumumu yaşayan var mı? Lütfen bir öneri verin kabız degilim ama tuvalete çok zor çıkıyorum artik gene bakarım çok daraldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese geçmiş olsun, 15 ay kadar once agrı, sızı ve nadir kanla gastroenterolojiye gidip kolonoskopi olduk ve çatlak çıktı. Kremle geçti ama şimdi yine hortladı ve yine kolonoskopi sonrasında kronik olmuş dendi ve cerraha yönlendirildik. Ameliyatla tedavi olunacak, korkma 10 dk lık operasyon, riskleri sen kafana takma, basit bir işlem v.b şeyler soylendi. İnşallah o kadar kolaydır ama işin ehlini bulmak gerektiğini okuduklarımdan çıkardım.




    Velhasıl ANTALYA DA ÖNERECEĞİNİZ DOKTOR VAR MI ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canrush -- 7 Mayıs 2020; 22:52:3 >
  • canrush C kullanıcısına yanıt
    Üstat hangi krem geçirdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nowllo N kullanıcısına yanıt
    sizdeki makat darlığı olabilir çevrenizde bi genel cerrah yada proktolog bulup baktırmanız lazım,
  • Mustaka89 kullanıcısına yanıt
    Doktorun reçeteyle eczaneye yaptırdığı içinde diltizem, okaliptus ve baska şeylerinde olduğu bir krem. Gastroenterolog yazmıştı, bu seferde rectoderm ve lacofen dedi ve kullandık ama tam iyileşmedi. Dünkü kolonoskopide yırtık kronik dedi ve cerrahiye yönlendirdi.

    Kesinlikle bir gastroenterolog ya da proktolog ile görüşün. Kesinlikle ıkınmadan Buyuk abdest yapın, gelmiyorsa çıkın tuvaletten. Bizim için belki bunlara dikkat etmek geç kalınmış önlemler ama size yarayabilir.
  • 6 aydır uğraştığım fissür sorunu sanırım artık düzene bindi kanama ağrı yok 1 aydır subat ayında gittiğim son kontrol de genel cerrahi doktorum bitmek üzere olduğunu locafen e devam etmemi söylemişti malum şu aralar hastaneler riskli diye eczaneden tekrar aldım kremi halen kullanıyorum ve 1 aydır hiç olmadığım kadar rahatım önceden hafif bile geniş çıkış yapsa dışkı ağrı oluyor idi ama son zamanlar da sorun kalmadı ilacı kullanmaya devam ediyorum sanırım düzeliyor hızla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar acaba hangi doktora tedavi oldunuz bendede makat çatlağı var tedavi olmam gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marhaba acaba hangi doktora tedavi oldunuz bendede makat catlağı var tedavi olmam gerek lazeri tavsiye etmiyorlar flep denemek istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bugun sdü de gastro profesoruyle görüştük ve rectoderm kremi çok az da olsa makat içine uygulayın, daha faydalı olur dedi. Çok fazla içeri girmesine gerek yok, pamuktan bir yumuşak top yapıp uygulayabilirsiniz dedi. Umarım bir faydası olur.

    Bir Umut ANTALYA DA ÖNERECEĞİNİZ PROKTOLOG ya da GENEL CERRAH VAR MIDIR ?
  • Gizok34 G kullanıcısına yanıt
    ben ramazan ünsal'da oldum istanbul güneşlide, ameliyat olalı bu pazartesi ile birlikte 3.hafta olacak, zaten doktor lis+flep yapıyor kronik fissürler için eğer yeni başlamış fissürünüz varsa ilaçlarla tedavi edilebiliyor, botox yada lazer başlangıç fissürler için etkili olabilir ama kronik fissürde etkili olmayabiliyor, botoxu bilmiyorum ama lazer oradaki dokuyu yaktığı için geri dönüşü olmayan bir doku kaybına sebep olabilir, kesinlikle lazer yaptırmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eseres3 -- 9 Mayıs 2020; 14:51:31 >
  • eseres3 kullanıcısına yanıt
    Lis + flep de kesme yaptığı için ilerde dışkı tutamama oluyor diyorlar.. iki ucu .. değnek resmen :) bide hocam kolonoskopi MR gibi şeyler yaptılar mı ? Fiyat bilgisi nedir muayene filan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.