Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (115. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6.077
Cevap
129
Favori
1.619.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
68. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Merhaba ve çok geçmiş olsun. Benim size bir sorum olacak. Bende dışkılama esnasında ağrı batma olmuyor ve kan da görülmedi hiç. Benim sorunum büyük tuvaletten 15-20dk sonra gelişen makatın sol iç tarafında devamlı bir ağrı. Ağrı 12 saat ve daha uzun sürebiliyor. Ağrının şiddeti; eğer oturursam, ki o esnada oturamıyorum çok artıyor, oturmazsam da sürekli yürüyerek azaltabiliyorum ama tam olarak geçmemekle birlikte oturunca yine hemen artıyor. Zaten max.10dk.dan sonra kalkmak zorunda kalıyorum her yerden. Bu yüzden yaklaşık 4 aydır yeterli yumuşaklığı olmayan koltuk sandalye vs. oturamıyorum. Çok rahat yumuşaklıgı ideal bir zemine bile en fazla 15-20dk. oturabiliyorum. Ne çalışabiliyorum ne tv izleyebiliyorum, ne de ağız tadıyla yemek yiyebiliyorum. Ağrı dışkı kalınlaştıkça daha yoğun ve daha uzun süreli giriyor. Bırakın kabız olmayı, dışkı birazcık sert ve hacimli çıktığında dahi 15 dakikaya zaten oluşacak olan ağrı iki misli kriz halini alıyor. O zaman sırt üstü dahi yatamıyorum. Bu yüzden yaklaşık 4 aydır hiç kabız olmadım. Bol su ve lifle besleniyorum. Oturma banyosu, anrecta vb. tüm krem çeşitleri, fitiller, haplar kullandım ve hala kullanıyorum. Sonuç aynı ve biraz olsun gerilemedi bile. Çok karıştırdım ama özetle uzun bir süredir oturamıyorum. Çok doktora göründüm MR vs. ler çekildi bu sure zarfında, anoskop ile de bakıldı. Hiçbir şey çıkmadı. Bel fıtığından üst üste ameliyatlar geçirip vidalar takılmıştı, o yüzden sinir hasarına bağladılar. Bence değil. Ama yine de Nörolog'lara gittim. Ağır haplar verdiler sinir hasarı için fakat hala bir değişiklik yok ve hala oturamıyorum. Sorum şu ki; bu tanımlamalarım sizin şikayetlerinize benziyor mu ya da bilgisi olan biri var mı arkadaşlar? Anal fissur içeriye bu ağrıyı verip bu şekilde oturmayı engeller mi? Anal fissür geçiren tanıdıklarım var hiç oturamama olmadı olmaz diyorlar. Ben hep yatıyorum ve o zaman bile ağrım var. Teşekkürler..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Axl48 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, size de çok geçmiş olsun.

    Anal fissür çok kolay teşhis edilebilen bir hastalık. Siz detaylı muayene olmuşsunuz ve bu teşhis konmadıysa zaten anal fissür hastası değilsinizdir.

    Anal fissür hastalığında her dışkılamada, makat iç kası (ko trolümüz dışında olan kas) yeterli gevşemediği için dar alandan çıkış oluyor ve o çıkış fissürü tektar kanatıp inanılmaz bir ağrı yapıyor. Bu ağrıyı şöyle tarif edeyim;

    - Dışkılama (ilk çıkış) esnasında müthiş bir kesik hissi, ardından 1 kilo daha gelse de gelen dışkıda o ilk çıkıştaki acıyı hissetmiyorsunuz. İlk yırtılma çok şiddetli.

    - Dışkılama bittikten sonra, hemen sıcak suya girilir veya leğene oturulur. Kas gevşesin, ağrı azalsın diye. Fakat ilerleyen süreçte, yara derinleştikçe o ağrı 8-9 saat boyunca geçmez. Kıvrandırır.

    - Otursanız da ağrır, yatsanız da ağrır. İlk süreçte, dışkılama sonrası ağrı 1 saat sürmez. Ama kronikleşince, ağrıdan bayılacak gibi olursunuz.

    - Anal fissür ağrısı, makat dışında hissedilir içinde değil. Krem sürerken dokunduğunuzda hissedebilirsiniz zaten yaranın varlığını.

    —————————-

    Sizin söylediklerinizden anlaşıldığı kadarıyla anal fissür değilsiniz.

    Size net bir tanı koydular mı koymadılar mı bilmiyorum ama belirtileriniz şu hastalığı işaret ediyor;

    Levator spazmında hasta, anal bölgede ve derininde şiddetli ağrı ataklarıyla gelen, ataklarla gelen bir rahatsızlık hissediyor. Ağrı çoğunlukla makatın sol yanında hissediliyor ve şiddeti nedeniyle hastayı uykudan uyandırabiliyor. Bağırsak aktivitesinden bağımsız olmakla birlikte defekasyon (dışkılama) ile artış gösterebiliyor.

    Sorun sıklıkla ishal, ıkınma ya da gazete okuma alışkanlığı nedeniyle tuvalette çok zaman geçiren kişilerde daha sık görülüyor. Uzun mesafeli bisiklet kullanımı, ata binme, doğum yapmak, pelvik-anal-spinal cerrahi geçirmek, psikotik bozukluklar ya da irritabl bağırsak sendromu varlığı ve cinsel ilişki şekilleri de sebeplerden birkaçı olarak sıralanıyor.”

    ———————-

    Kronik makat ağrısı (proktalji)

    Yakınmaların en az 6 ay önce başlaması ve son 3 aydan beri sürekliliği gerekir.

    - Sürekli ve tekrarlayan makat ağrısı veya sızısı

    - Atakların 20 dakika veya daha uzun sürmesi

    - İltihabi bağırsak hastalığı, iskemik bağırsak hastalığı, kriptit, makat apsesi, makat çatlağı, hemoroid, prostatit, kuyruk sokumu kemiği ağrısı (koksikodini) gibi sorunların olmaması

    Bu sınıflamada makat ağrısı şu şekilde alt gruplara ayrılır:

    - Levator anl sendromu
    - Proctalgia fugax
    - Sınıflandırılamayan makat ağrısı

    ——————-

    Herhangi bir Genel cerrah yerine Proktoloji alanında çalışan bir Genel Cerrahi doktoruna görünün derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 24 Ocak 2020; 17:55:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli başlı iki tedavisi vardır.İlki kabız olmamak,ikincisi ise tuvalette beş dakikadan fazla oturmamak ve fazla ıkınmakmak.Bunlara uyulmazsa ameliyat olsanız dahi geçmez.Çok fazla var bu yazıda ameliyat sonrası kabızlık ile nüks edenler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknes1905 -- 25 Ocak 2020; 2:7:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helloween kullanıcısına yanıt
    Bende pazartesi günü gittim 8 yıl aradan sonra nüksetti bu lanet.Bir meme şişti ağrıdan günde 3 ağrı kesici hap atıyodum geçmiyordu.Doktora gittim genel cerrahi hemen orda uyuşturucu iğne yapıp o şişen memeyi kesti neşterle pıhtılaşan kanı temizledi.Rahatladım.2 krem 1 tanede hap verdi.Tuvalete çıkınca acıyor az kestidiği yer sonuçta dikiş atılmadı ama bu kremleri içeri süremiyorum birtanesinin makata giricek şekilde başlığı var ama diğerinin yok.Doktorun neşterle kanı boşaltmak için kestiği yerden çok makatın içi acıyor büyük ihtimal makat çatlağı var.Şu kremler hala ağrıyı kesmedi nedense baktıö uyuşturur ağrıyı keser diyor ama bende işe yaramadı.

    Kullandıgım kremler
    Proctolog
    Anestol

    Hap ise Doxium 500mg

    Ömür hayatımda kırık ,çıkık,kas yırtılması her ağrıyı yaşadım ama en felaket olanı ve en çaresiz olduğum acı bu oldu hemoroid düşmanımın başına gelmesin böyle bişey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ilginiz ve açıklayıcı bilgileriniz için. Hayır, benim tuvalet esnasında bir acım olmuyor. Zaman zaman mesela son zamanlarda tuvaletten sonra oturursam ya da sırt üstü pozisyonda yatarsam, makat sanki mentol sürmüşcesine yanıyor. Oturma kesinlikle mümkün olmuyor yanma daha da alevleniyor. Yani hem sol makat içi künt ağrının artmasından, hem de makatın kendisinin yanmasından dolayı ne oturabiliyorum, ne de yatabiliyorum. 6 ay oldu. Artık haliyle iş de yapamıyorum oturamayınca. Benim durumun ilginç tarafı makat yanmaya başlayınca oturma banyosu ve kremler(hepsini denedim) yanmayı inanılmaz artırıyor, yarım saat dayanamayıp temizliyorum.Ben de sürmüyorum artık. Yine bir proktoloji genel cerrahisine gidicem Ege Üni.ne. Haftaya randevu açılacakmış bakalım. Bir de özel de var bu kaçıncı özel:( bir daha görünücem. Olmadı Ankara ya da Istanbuldaki şu ünlü prof'lara da bir görünücem. Hepsi temiz çıkarsa Algoloji ile sinirlere steroid enjeksiyonu yapıyorlar sanırım ona koştururum. Tabi zaman yok, bunları çok hızlı halletmem gerekir bakalım. Çünkü dayanammıyorum.
  • Axl48 A kullanıcısına yanıt
    Ne teşekkürü, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

    Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antibiyotik tedavisi sebebiyle ciddi kabızlık sonrası 3 ay çektiğim nitro gliserin içeren birçok ilaçla tedavi deneyip sonuç alamamış ameliyat denmiş ancak ameliyat istemediğim için dogal yollarla tedavi deneyip başarılı olan biriyim. Sırf çekilen acının şiddetini bildiğim (her tuvalet sonrası 7,8 saat ağrı) için yazıyorum. Tavsiyem günlük her öğün yemek öncesi 3,4 kuru kayısı ve günde 4 5 kez AYNISEFA yağı tuvalet sonrasında kesinlikle ihmal edilmeden 1 ay uygulayın. Ağrınızın dahi ilk sürüşten itibaren azaldığını göreceksiniz. Uygulayıp kurtulan dua edecek zaten şüphem yok. Geçmiş olsun.
  • helloween kullanıcısına yanıt
    Merhaba ve geçmiş olsun. Ankara'da hangi prof ya da doktor acaba bende gideceğim iki hafta sonra. Artık hiç oturamiyorum surekli yatış en azindan dogru teshisi koydurmam lazim. Yırtık bu kadar oturamama yapmaz herhalde diyorum tek başına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0635 0 kullanıcısına yanıt
    Merhaba ve geçmiş olsun. Ankara'da hangi prof ya da doktor acaba bende gideceğim iki hafta sonra. Artık hiç oturamiyorum surekli yatış en azindan dogru teshisi koydurmam lazim. Yırtık bu kadar oturamama yapmaz herhalde diyorum tek başına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar.En taze ameliyatlı olarak birilerine faydam dokunsun.Aylarca burayı okuyup ,basimdan geçenleri yazacağım hiç aklıma gelmezdi.Yapi gereği kabız olan bir insan değilim.Hatta ömrüm boyunca dışkısı cıvık olan birisiyim.Gencligimde ara ara acı olur birkaç günde geçerdi.Aynen bura da anlatıldığı gibi basurum azdı der geçerdim.Ama 6 ay önce muhtemelen stres ve dengesiz beslenme yüzünden bir ara kabız oldum.gunde 7-8 sefer wc ye giriyor,her seferinde ıkınarak küçük küçük parçalar halinde dışkılama yapıyor ve hiç rahatlama hissetmiyordum.Makati o süreçte catlattigima eminim.1,5 ay boyunca ciddi ağrı acı yaşadım.Aynen anlatıldığı gibi ağlayarak wc den çıkmalar,ağlayarak araba kullanmalar ve daha birçok sıkıntı.Bu hastalık 2019 un yarısını yedi bende.Hayattan resmen soğumuş, sanki hayattaki son anlarimmis hissi oluştu. Zerre abartmıyorum Anal Fissür u öyle böyle bir hastalık değilmiş.1,5 ay süre boyunca basur oldum basur oldum diyerek çareler aradım.35 yıldır basur için bitkisel otlar toplayıp,gripin kaplarının içerisinde hap şeklinde para talep etmeden insanlara yardımcı olmaya çalışan bir arkadaştan bende hapları aldim.Kocaman kocaman 12 adet hapı günde 3 tane almak suretiyle yuttum.Tabi basurdum ya ! Baktım hala değişme yok ve her seferinde daha da şiddetli bir şekilde,hayati zindan eden bir hal aldı hastalığım.Artik doktora gitmeye karar vermiştim.Ozel bir hastanenin genel cerrahina göründüm.Ilk muayene cidden çok zor.O dayanılmaz ağrının yaninda birde parmak muayenesi beni öldürdü.Doktor muayene sonrası bana reçete yazdı.Recete de tanı kısmında kronik anal fissür yazıyordu.Basur sandığım hastalık, adını ilk defa duydugum anal fissür muş meğer.Doktor bunun çaresi ameliyat dedi.Ama bana recbutin krem,fucidin krem,birde ağrı kesici hap yazdı.1 ay kullan bakalım dedi.Ben hergun aksatmadan ,yılmadan kullandım.Hastalik benimle oyun oynuyordu resmen.Geciyor gibi olup eskisinden daha da şiddetli şekilde geri geliyordu.o 1 ay boyunca diskim hep cıvikti. Ama en ufak sertlikte beni öldürmeye yetiyordu.dskilama sonrası spazm abartmıyorum 7-8 saat sürüyordu.1 ay sonunda tekrar gittim doktora.Ameliyat dedi.Tabi bu süreçte artık saatlerce günlerce internette anal fissür yorumları okuyor,ameliyat videolarını izliyordum.80 sayfalık bitirme tezini bile gözümü kirpmadan okudum.o derece manyaklasiyir insan.Dedimki doktora gaz kaçırma riski varmis.Arabaya bindiğinde de kaza riski var diyerek cevap verdi.Yani o risk o kadar demek istedi.Ben korkumdan biraz daha kullanayim dedim kremleri sen bilirsin dedi.Bizim buralarda meşhur bir eczane var.Yillardir her türlü hastalık için kremler yapar ve insanlar ciddi fayda görür.Derdimi anlattım sakın ameliyat olma dedi.Olanlar tekrar yaşıyor bu hastalığı dedi.Bana 20 cc lik krem yaptı ve bitirmeli söyledi.Bu seni iyileştirecek dedi.1 ay da o karışımı kullandım.bir ara herhalde iyileştim ben dedim.Ertesi günü başa döndüm.Artik mücadele edecek gücüm kalmamıştı.O süreçte internetten doktor araştırdım.Malum yorumlar beni çok korkutmuştu.Ama ameliyat olmayın.Ben yandım siz yanmayın.Gaz kaçırırsın,dışkı kaçırırsın vs vs.En önemliside aklı başında yorumcular eğer ameliyat olacaksanız proktolog, kolektral alanında uzman doktorlara olun diyorlardı.2 isim dikkatimi çekti.Korhan Taviloğlu istanbul,Sezai Leventoglu Ankara da idi.Kardesiminde Ankara da yaşaması sebebiyle Sezai hocadan randevu aldim.Aradan 2 ,5 ay gibi bir süre geçmişti.Sezai hoca derdimi dinledi.Memleketimde doktora gittiğimi anal fissür teşhisi koyduğunu söyledim.Parmak muayenesinden sonra Sezai hoca da anal fissür teşhisi koydu.Ama daha önce yazılan kremlerin bu tedavide yeri olmadığını söyleyerek sadece dilitazem elediği olan adı şu an aklımda olmayan krem yazdı ve botox dedi.Tabi botox o an için değildi.Ama o tedavi dosyasına daha sonra yaptırmak için botox yazdı.Ben döndüm memlekete.Verdigi kremi aksatmadan 1-1,5 ay kullandım.O keremde banamisin demedi.Artik ağrılarım dayanılmaz bir hal aldı.Artik o gün öyle kötüydüm ki ayakta zıplıyordum resmen.Ertesi güne botox için randevu aldim ve birkaç saat içinde yola çıktın.Randevu saatine kadar Ankarada resmen zıpladım acıdan.botox zamanı gelmişti artik.Gittim Sezai hocaya usta makatin çok daralmış sen botox luktan çıkmışsın artik dedi.Care cerrahi dedi .Hocam malum şehir dışından geliyorum bu işi bitirelim dedim.Gunlerden cumartesi.Soz vermeyeyim ama pazartesiye ayarlamaya çalışayım dedi.Tamam dedim çıktım. Cumartesi akşamı sekreteri aradı.Pazar gece 12 den sonra hiçbirşey yiyip içmeyin pazartesi sabah 8 de hastaneye yatış yaptırın diye.Haberi aldığım an olayın ciddiyetine vardım.Degisik duygular eşliğinde pazartesi sabahı ettik Ankaranin keskin soğuğunda daha gün ağarmadan hastanenin yolunu tuttuk.Stres had safhada .ilk defa ameliyat olacaktım.saat 9 gibi damar yolu açıldı.Vakit benim için geçmiyordu artik.Bu arada lağman yapılmadı.Saat 12 ye doğru sezai hocam geldi hazırlan bakalım dedi.12 : 15 de beni almaya geldiler.Acayip bir duygu .Anlatılmaz yaşanır.Daha asansörde hemşire damar yolundan kocaman şırınga ile ilaç verdi .Ameliyathaneye geldim.Biraz muhabbet ettim hemşireler ile.Lokal olacak mi dedim.Evet belinden iğne yapacağız dedi .aciyormu dediğimde sen farketmeyeceksin bile dedi.Sirt üstü, yüzüstü nasıl olacak dedin.Sen boşver onları dedi zaten ondan sonrası bende yok.1 saat sonra odaya geldiğimi hatırlıyorum.Hicbir ağrı,sızı,vs yoktu.Ayrica tamponda yoktu makat içinde sadece makat ağzına gazlı bez yapistirmislardi.Saat 18:30 gibi doktorun yardımcısı başka bir doktor geldi.Gazli bezi çıkardı.bakti.birkac gün akintin olur dedi ve beni taburcu ettiler.1 kutu antibiyotik verdi sadece doktor.Gece 12 ye doğru wc ye ihtiyacım geldi.Allahim 45 dakika savaştım kendimle.daha 12 saat önce ameliyat olmuştum ve 12 saat sonra büyük abdestim gelmişti.Böyle bir korku yok!artık dayanamadım ne olursa olsun dedim girdim.Allah a şükür ilk wc de farkını gosterdi . O Spazmlar,yırtılmalar geçmişti.her tuvaletten sonra duş ile pansuman yapmamı söyledi.Suya oturmayı öneriyorum dedi.Bende ayrıca bekçi meme ve polip vardı malum kronik onlarida almıştı doktorum.Evet ameliyat sonrası kolay olmuyor.her tuvalette o korku kolay kolay geçmiyor.sabahin 7 sinde wc ye girseniz hemen duşa gidip sıcak su ile pansuman yapmanız gerekiyor.Bende wc ye girmesem bile günde 3 kere pansuman için duşa giriyordum.Eziyetli bir süreç.Ekstra krem ilaç hiçbirşey vermedi 1 kutu antibiyotik vardı sadece.Ama son anda bana posa verdi tamamen bitkisel avustralyadan ithal metamucil adında heryerde bulunmayan bir besin takviyesiydi.Ankara kent park avm de bir boff isimli dükkanda satılıyor.Cidde çok başarılı.Akintilarim 1 ay devam etti .gün-de birkaç kez gazlı bez koyuyordum makatima. BUnlar gerçekten çok yorucu psikolojikman ama yapacak birşey yoktu.1 ay sonunda doktora gitti.anaskol ile muayene yaptı.Mukemmel dedi.Yara kapanmıştı.Diger yaralarda geçmek üzereydi.findik gibi ödem olmuştu malarında doktora gittiğimde içi şu topluyor dedi.aciyordu.bastirarak sıvıyı boşalttı.sende ara ara bastır birikmesin dedi.3 ay sonra tekrar gel dedi .
    Yoruldum artık final yapalım.Benim makat çapım 1 cm ye kadar daralmış.simdi 3,5 cm.Ben daha önceleri resmen eziyet çekmişim.incecik dışkı.Rahatlayama vs.vs.Simdi wc ye girmenin be kadar keyifli olduğunu anladım.diski çapım bile inanılmaz kalınlaştı.gunde tek sefer yapıp nerdeyse 24 saat büyük abdest ihtiyacı olmuyordu.Siz siz olun kronik anal fissür olduysanız ertelemeyin.gidin sezai leventoglu gibi alanında uzman doktorlara ameliyatınızı olun bu sıkıntıdan kurtulun.Ayrica ben hocama nüks edermi diye sorduğunda etmez dedi.En önemliside buydu.Kalibrasyon yöntemi ile ölçerek kestiği için sağlıklı makat çapı neyse o ölçüde kesiyordu.Allah razı olsun hocamdan.Hasta arkadaşlarada acil şifalar.Insallah 1 kişide olsa yazdıklarımla faydam olur.Daha sayfalarca yazarım ama kısaca yasadiklarim bundan ibaret.Eziyetli ama sonu büyük mutluluk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamın aleyküm arkadaşlar oğlumda makat çatlağı sıkıntısı var çocuk tuvalete çıkmaya korkuyo artık zaten kabızlıktan olmuş öyle dedi doktorlar ameliyat olamıyo çünkü narkozun içindeki ilaçlara karşı alerjisi var başka rahatsızlıkları da var çocuğumun. yardım edecek biri var mı burada ameliyat olmadan nasıl kurtulcak bu hastalıktan başka tedavi yöntemi yok mu??
  • geçmiş olsun çoçuğunuza. allahım bu hastalıklardan korusun tüm çocukları. ağrısı acısı zor hastalıklar gülünç olabilir belki haliyle bölge nedeniyle ama malesef ki insana çok zor anlar yaşatıyor. bende hamilelik döneminden kalma oldu ve baya sıkıntılar yaşadım. ameliyatın dışında bide lazer tedavisi diye bir şey var ona bakarsanız belki bi nebze size yardımcı olmuş olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mören84

    geçmiş olsun çoçuğunuza. allahım bu hastalıklardan korusun tüm çocukları. ağrısı acısı zor hastalıklar gülünç olabilir belki haliyle bölge nedeniyle ama malesef ki insana çok zor anlar yaşatıyor. bende hamilelik döneminden kalma oldu ve baya sıkıntılar yaşadım. ameliyatın dışında bide lazer tedavisi diye bir şey var ona bakarsanız belki bi nebze size yardımcı olmuş olurum.
    sağolasın amin. nasıl bir yöntem bu narkoz, yatış filan gerektiriyo mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taniserkan52 -- 8 Şubat 2020; 13:12:2 >
  • yok yok hiç bişeye gerek yok. narkoz yapmadılar. gittim tedavimi oldum ve çıktım ben. ins çocuğunuz da iyi gelir.
  • mören84 M kullanıcısına yanıt
    ben balıkesirde yaşıyorum nerde oldunuz bu tedaviyi ben bi bakayım buna
  • istanbulda oldum hemen yaptılar zaten siz bi arayın isterseniz. ama vakit kaybetmeyin daha sonra daha da ağrısı artıyo çünkü. hemen tedavi ettiler beni yasir gözü diye bi doktordu.internetten bakın isterseniz. ins çocuğunuz iileşir. çocuklar yaşamasın ya bunu:(( geçmiş olsun.
  • mören84 M kullanıcısına yanıt
    valla kardeş çok sağol ben iyice bi bakayım buna istanbul yakın çünkü çocuk daha fazla helak olmasınn
  • Benim makattaki şişmiş memeyi 12 gün önce neşterle kesti doktor kanı boşalttı bugün 12. Gün 10 gün çorba ile beslendim.İlk 1 hafta tuvalete çıkarken acıyordu ağrı için 2 tane krem vermişti ama bir halta yaramıyordu ağrı kesici hap içiyordum kesiyordu.Şuan çok hafif ağrı var sadece tuvalete çıkınca bakalım bundan sonraki süreç nasıl olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Galatas4ray Geçmiş olsun.

    Ceviz,Kefir,Haşlanmış Lahana,Papatya Çayı Hemoroid iyileşme sürecini hızlandırır.
    Düzenli olarak günde 150Gr ceviz + birer bardak kefir - haşlanmış lahana suyu - papatya çayı tüketildiğinde bağırsak daha kısa sürede iyileşecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.katil

    3 ay önce ben de bu foruma yazıp çare arayanlardandım.
    Tuvalette gözümden yaş geliyor, sonrasında 5 saat acı çekmeye devam ediyordum. Nette bu durumun kronik vakalarda olduğu yazıyordu. Tuvaleti ertelemenin daha kötü yapacağını biliyor fakat tuvalete çıkmayayım diye yemek yemeğe korkuyordum!

    Doktor bir kaç ilaç verip düzelmezse haftaya ameliyat dedi. Bir an öne ameliyat olup kurtulmak istiyordum.

    Daha sonra düşük de olsa, kalıcı altına kaçırma, sıvı sızdırma yaşayanların yorumlarını okudum. Geri dönüşü olmayan bu risklerden korktum. İlaçla çözmeye çalıştım.
    Bu hastalık bir kısır döngü. Acıdıkça kaslar spazma uğrayıp kasılıyor ve daralıyor, bu da daha çok acımaya sebebiyet veriyor. Kabız olunca durum daha da kötüye gidiyor. Üstelik normalde yaralarımız kolay iyileşir. Ama bu bölgede hem bakteri çok hem de vücudun onarım için gerekli olan damar yapısı yetersiz. Kas spazmı damarları daha da daraltıyor. Kan akışını zayıflatıyor. Bu da iyileşmeyi daha da zor kılıyor. Hastalığın sebebini anlamak çok önemli. Zaten bir hekim olarak bu konuyu daha da araştırdım. Yaptıklarımı yazıyorum:

    Öncelikle doktora gidin. Herkesin durumu farklı olabilir.
    1. Önlem kabız olmamak. Bunun için her yemekten önce yarım çay bardağı zeytin yağı içtim. 5-6 tane kuru kayısı yedim. Her öğün sulu sebze yemeği yedim yanına da marul salatası yedim, zeytinyağlı. Besinler bağırsakta yavaş ilerleyince bağırsak bütün suyu çekmeye fırsat buluyor ve sert bir dışkı bir oluşuyor. Bağırsağı hızlandırmak için prebiyotik besinlerle beslenmek gerekiyor. Ev yoğurdu, kefir gibi. Bağırsağı çalıştırsın diye acı yemeyin, daha çok acıtıyor. Ayrıca bağırsaktaki büyük kütleler de çalışma hızını arttırıyor. Aç kalmak kötü bir şey yani. Büyük kütleden kastım bol lif içeren besinleri bol miktarda tüketmek. Lif ne işe yarıyor?
    Lif bağırsağın su çekmesine karşı koyarak suyu bünyesinde tutuyor. Yumuşak bir dışkı sağlıyor. Bunun için bol su tüketmek şart tabi. Yoksa lif bir işe yaramaz. Ne kadar bol? 80 kg için en az 12 su bardağı diyebilirim. Diğer içecekleri saymayın. Su miktarını kendi kilonuzla göre ayarlayın. Tabi sürekli idrarınız gelecek, önemli değil. Lif içeren gıdaları netten rahatlıkla araştırabilirsiniz. Ben untadın kepek ekmeğini yiyorum 100 gr da 11 gr civarı lif içeriyor. Kuru kayısı da bol lifli. Yeşillik, salata 10 numara. Zeytin yağı da işe yarıyor. Elma da çok iyi. Lokmaları iyi çiğneyin, içeceğiniz ayran olsun, hiç olmazsa su için yemekle beraber. İlk 2 hafta et, tavuk, balık, yumurta, peynir yemedim. Öğün atlamayın, bağırsak boş kalınca çok kuruyor. Gerekirse her yemekten önce zeytin yağı için, kuru kayısı yiyin. Dışkı yumuşatmak için doktorun verdiği magnesie calcinee tozu 1 ölçek olarak suya karıştırarak her akşam içtim. 1 ay kullandım. Ama mümkün olduğunca doğru beslenmeye alışmak gerekiyor. Çünkü bu laksatifler bağımlılık yapıyor. Bağımlılık dediğim bağırsağın buna alışması, bunsuz iyice tembelleşmesi! Sakın tuvaleti ertelemeyin! Ben günde 1 girerdim. Farkında değilmişim akşam da tuvaletim geliyormuş. Yapın. Bir kaç saatlik bekleme size sert bir dışkılama deneyimi yaşatır. Ertesi güne sakın bırakmayın!

    2. Önlem acıyı azaltmak. Her tuvalet öncesi doktorun verdiği anestol kremi bölgeye iyice sürdüm. Hem kayganlaştırıyor hem de uyuşturup ağrıyı bir nebze azaltıyor. Sonrasında bölgeyi sabunlayın. Bazı sabunlar zor durulanıyor, bilirsiniz. Ne kadar durularsanız durulayın hala kayganlık hissi olur. Bu sabunlar iyi değil. El-yüz için de kullanmayın. Bunun için defne sabunu ya da fax ın katı sabunun önerebilirim. Sıvı sabunu değil kesinlikle!

    3. Kan dolaşımını hızlandırıp iyileşmeyi hızlandırmak.
    Sıcak su kan dolaşımını hızlandırır. Bildiğiniz leğene sıcak su doldurup oturuyorsunuz. Ilık değil ama. Dayanabileceğiniz en sıcak su. Ölçmeye gerek yok, benim işim gücüm yoktu ölçtüm. Benim için 50 derece idi. En az 20 dk oturun. 10 dk. Da bir ılıyor. Değiştirin. Sonra kurulayın. Sonra da doktorun tavsiyesi üzerine önce fito kremi dışa, çevre bölgelere sürdüm. Sonra da en önemli ilaç, anrectayı içe, doğru dozda sürdüm. Muadili rectoderm. 2 cm kadar içeri kadar, yuvarlak şekilde her yere yedirin. Dışa sürmeyin kesinlikle. Bu ilaç çok güçlü bir vazodilatif etki gösteriyor. Yani damarları genişletip kan dolaşımını hızlandırıyor.
    Kalp krizinde damar genişletip kalbi hızlıca besleyebilmek için verilen dil altı haplara benzer içeriği.
    Dolayısıyla ilk günlerde açık yara var diye çok yakabilir. 2-3 dakika içerisinde şiddetli baş ağrısı yaratıyor. Baş ağrısı 2-3 saate geçiyor. Ama benim için diğer ağrının yanında önemsiz kaldı. Bu arada damarlar genişlediği için tansiyon biraz düşebilir. Aniden ayağa kalkmayın, bayılmayın sonra. Alkol de almayın bu dönemde sakın.

    Günde 3 kere sıcak suya oturdum. 1 hafta sonra çok iyi hissetmeye başladım. Kontrole gittim. İyi hissettiğimi söyledim. Anrecta kullanmayı 2 aya tamamla dedi doktor. Nüksederse ameliyat gerekebilir dedi. Prospektüste de öyle yazıyordu. Kullandım. 1 ay bitince magnesie calcinee yi bıraktım.
    Anrectaya devam ettim 2 ay. Şu anda çok iyiyim çok şükür. Ama nüksedebilir diye bol su içmeye, doğru beslenmeye devam ediyorum gene. Her öğünde ya sebze yemeği yiyor ya da kocaman bir tabak salata tüketiyorum. Et de yiyebiliyorum artık. Hamur işini çok azalttım. Doğrusu bu olmalı zaten. Günde 2 defa tuvalete çıkmaya devam ediyorum. Varsa kesinlikle daha fazla çıkıyorum. Yoksa yapacak bir şey yok zaten.

    Hareket önemli diyorlar. Bağırsakları çalıştırırmış. Benim bünyede pek etkili olmadı diye yürüyüşü 1 hafta sonra bıraktım. Doğru beslenin, kabız olmayın. Nüksedebilir.

    Bu hastalık daha çok yanlış beslenmeden kaynaklanıyor.
    Hamur işini azaltınca reflüm de geçti. 1 aydır antiasit almadığımı farkettim! Daha da güzeli kendimi bildim bileli haftada 1-2 kez şiddetli baş ağrım olurdu. Ağrı kesicisiz geçmeyecek kadar şiddetli. Bol su içtiğimden, tam 3 aydır ağrı kesici almadım. Bunun benim için ne kadar mucizevi bir şey olduğunu anlatamam. Üstelik bol su içtiğimi zannederdim önceleri. 80 kg için 8 bardak su çok azmış, yeni öğrendim.
    Umarım faydası dokunur. Soracağınız bir şey varsa seve seve yardımcı olurum. Mutlu tuvaletler diliyorum herkese, gerçekten hayati bir meseleymiş zira...
    Hastalığımın üzerinden 10 ay geçmiş. Nüks yok.
    Başlangıçta üstteki yazdıklarımı uyguladım.

    Şimdi canımın çektiği her şeyi yiyorum.
    Fakat lif oranının mümkün olduğunca yüksek tutuyor, bol su içmeye devam ediyorum.
    Tuvaleti asla ertelemiyorum.
    Bu şekilde ameliyatsız çözülmesine sevindim. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.