Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (350. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.021
Cevap
164
Favori
1.882.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
45 oy
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #11
Giriş
  • Arkadaşlar beni maffetti ameliyatsız kurtulan yokmu? Sicak su oturma birde locafen krem kullanıyorum hiç etkisi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Şu cihazla yapılan bir ameliyat. Dikiş falan yok. Yeni doğmuş bebek poposu gibi oluyor :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam ben tam bir yil ugrastim o doktor senin bu doktor benim gezdim en son Ankara da Bülent Mentes var ona gittim botox yapalim dedi botox u arastirirken Konyada Bülent Erenoglu nu buldum gittim Muayene Kamera derken bana kendi hazirlattigi bir krem verdi ben onu 5 ay kullandim ve Rabbime sükürler olsun benim catlagin iyilesti simdi arada kabizlik olursa yada gaitada sertlesme olursa hissediyorum onun disinda agri sizi hic bir sey kalmadi Konyadaki hocayla da herhangi bir iliskim yok hayatimda bir sefer gördüm muayene oldun o kadar

Konya'daki doktor bilgilerini rica ederim

• Makatla ilgili şikayetlerinizde bıçaklı işlemleri düşünmemek için kılı kırk yarın. Geri dönüşü olmayan durumlar içerisine girmeniz çok mümkün. Sonra yıllarca hatta belki de ömrünüzün sonuna kadar acı çekersiniz. Doktorlara sakın ama sakın güvenmeyin çünkü olası bir terslikte sizi görmezden geleceklerdir. Burada övüldüklerine bakmayın muhtemelen karşılıklı çıkar ilişkisiyle yazılıyor o olumlu yorumlar. En çok övülen en çok güvenilen doktorlara gittim neredeyse iki sene oldu ameliyat olalı şu an sitz bathdan yazıyorum bu mesajı:((

Merhaba, siz tam olarak ne ameliyatı oldunuz fissür, hemoroid, fistül, flep ? Bendede uzu süredir fissür var fakat ameliyat sonrası tamamen iyileşip unutan çok sayırda kişi ile tanıştım.

Orijinalden alıntı: Jessie.Pinkman

Merhaba, siz tam olarak ne ameliyatı oldunuz fissür, hemoroid, fistül, flep ? Bendede uzu süredir fissür var fakat ameliyat sonrası tamamen iyileşip unutan çok sayırda kişi ile tanıştım.

Bakın, yapılan ameliyatın ne olduğunun çok önemi yok. O bölge, sinir yoğunluğu yüksek bir bölge olduğu için herhangi bir şekilde kesildiğinde geri dönüşü olmayan sorunlar oluşabiliyor. Tek bir sinirin etkilenmesi bile hayatınızı ciddi şekilde zorlaştırabilir.

Kesmek dışında başka yöntemleri değerlendirin. Oldukça etkili kremler ve yağlar var. Şikâyetiniz ne olursa olsun, kantaron yağı uzun vadede fayda sağlayabilir. Çünkü ameliyat sonrası kesilen bölgede mikro skarlar oluşabiliyor ve bunlar maalesef kaçınılmaz. Bu durum hayatınızı zorlaştırabilir; yürümekte bile sıkıntı yaşayabilirsiniz. Doktora gittiğinizde ise genellikle görünürde bir problem olmadığı söylenir, çünkü dışarıdan bakıldığında bir şey kalmamış gibi görünür. Ancak sinir ağrısı devam edebilir.

Ameliyatı yapan doktorlar çoğu zaman bu risklerden detaylı şekilde bahsetmiyor. Fakat ameliyattan hemen önce önünüze bir onam formu koyuluyor ve imza atmanız isteniyor. Böylece oluşabilecek komplikasyonları kabul etmiş sayılıyorsunuz.

Bu yüzden hayati bir risk yoksa ameliyat olmayın hiç bir şekilde. Naçizane tavsiyemdir.

Sanırım siz hemoroid operasyonu geçirdiniz lis ameliyatında çok küçük bir kesi atılıyor hemoroid de doku çıkartılıyor bu nedenle oluşmuş olabilir nöröpatide tam olarka sizi nasıl etkiliyor geçicide olabilir ameliyat olalı kaç ay oldu ve ameliyatınıız kim yapmıştı ? 8 yıldır fissür hastasıyım ve nöröpati komplikasyonunu ilk defa duydum.

Hayır hemoroid değil ne ameliyatı olduğunuzdan bağımsız zaten çok küçük kesiler oluyor o bölgede.

Hocam ne ameliyatı oldun detaylı bir bilgi vermiyorsunki bu diyabetik hastalardada oluyor ben nöröpatiyi şeker hastalarıdna oluyor diye duydum. Elektriklenme vb. Siz lis ameliyaıtmı oldunuz doktor sinirlere zararmı verdi cidden lisin yan etkilerinde vb. hiç duymamıştım

Kanamalı hemoroid kremle, hapla, fitille falan geçmiyor. 2 yıl boyunca her diskilamamda kan kaybı yaşadım. Kanımın 1/3'u gitmişti. Merdiven ve yokuş çıkarken bacaklarım inanılmaz ağrıyordu, çünkü mevcut kani vücut kalp ve beyne gönderiyordu. Biraz daha ameliyat olmasam diğer tarafa gidebilirdim. Evet risk her zaman var ama ben tamamen iyileştim. Benim gibi iyileşen milyonlarca insan var dünyada. İyilesmeyenler de var. Önce iyi bir doktor bulmak lazım. Ondan sonra da güvenmek lazım. Daha iyi olma ihtimali daha kötü olma ihtimalinden çok daha yüksek bana göre.

"Lis ameliyatinda cok kucuk bir kesi" dediginiz sey cok cok onemli bir organin (internal sphincter'in) kesilmesi ve yuksek oranda "incomplete anal incontinence" yaratiyor. "Anal soiling" terimini arastirin. O kasin kesilmesi cok cok ciddi bir sey. Bir sey olmaz diyen doktora gidip, hele ki uzman olmayan genel cerrah ise, komplikasyon yasarsaniz, sizinle ilgilenmez. DIKKAT EDIN lutfen.

Bu konular dile getirilmedigi icin insanlar bilmiyor, basa gelince anliyorsunuz. Mahrem bir konu oldugu icin kimseye soyleyemiyorsunuz. O meshur doktorlar da salliyor. Gereksiz tedavilerle zaman, paraniz ve en onemlisi umudunuz gidiyor.

Insallah bu asamaya gelmezsiniz. Sevgiler..

Bu aşama dediğiniz bende 8 yıldır fissür var herkesin yaşadığı kaygının fazlasını yaşadım sizin gibi düşünerek ameliyat olmadım. Ama artık işten güçten oluyorsanız hayatınıza devam edemiyorsanız bu ameliyatı olmaktan başka çaremiz kalmıyor. Bu duruma düştüyseniz artık ameliyat olmazsanız zaten ekstra hemoroid, fistül vb yan hastalıklarında bonus olarak gelmesi ameliyat komplikasyonundan fazla.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    YouTube de prof Ünal aydın Lis ameliyati videosu var dr mehtap Ertürk ünde Lis ameliyatları var ve hastaları konuşturuyor sorun varmı yokmu neyse onu söylüyorlar. En son üç sene önce ameliyat olmuş bir Almancı kadını konuşturdu. Bunların hepsi yalan soylucek hali yok. Benim şimdiki aklım yedi sene olsaydı direkt komple iç sfinkteri kestirirdim. Ben Yedi sene bekledim ince eleyip sık dokudum ve sonunda ameliyat oldum parsiyel Lis yapildi aradan altı ay geçti apse oluştu ve darlık oluştu bir altı ay daha ne acılar çektim ailemden başka kimse bilmez. En sonunda ise tekrar başka bir Dr a flepli ameliyat oldum aradan bir sene geçti yine tam olarak iyilesemedim. Makat darlığı gitti ama şimdi de wc sonrası anüs girişinde gün boyu yanma oluyor acı ekşi yemesem dahi oluyor. Pişik var gibi yada açık yara var gibi yanıyor. Bakalım akıbetimiz ne olcak. Zaten bağırsak duzenide bozuldu ishale yakın dışkılama olmaya başladı son bir aydir. Buda nerden çıktı ne oldu bana anlamadım bir türlü. Belkide bizimde sınavımız bu başka diycek bişey bulamıyorum. Çünkü insan hasta olur iyileşir veya devamlı ilaç kullanir hastalığıni idare eder hissetmez. Bu hastalık ise ilaçls falan geçmiyor ameliyat oluyorsun yine geçmiyor. Eski sağlıklı günlerimi özlüyorum hiç düşünmeden wc ye oturup üç dakika içinde ciktigim günlerim ne güzelmiş. Vallahi bir elime on milyon diğer elime sağlığımı geri verip tek seçim yap deseler ben sağlığım derim. O derece yoruldum bu hastaliktan. Şu anda okunan sabah ezani hürmetine yüce Allah şifa bekleyen tüm kaderdaslarima şifalar nasip etsin.

• Söylediğiniz şeylere imzamı atarım ameliyat mevcut sorunuzu iyileştirebilir ama %51 ihtimal başka komplikasyona sebep oluyor ameliyat olup iyileşenleri gördüğünü iddia edenler yalan söylüyor. Doktorların derdi ameliyat skorlarını arttırmaktan başka bişey olmuyor iyi doktorlar da aynı merak etmeyin ve aklınız varsa ameliyat olmayın ayrıca o bölgede bir şikayetiniz olduğunda yıllarca ve belki de ömür boyu geçmeyeceğini kabullenin.

Bu arada o hiç geçmeyen ağrı sinir ağrısıdır bir nörologa danışın gapabentine başlayın başka çareniz yok maalesef.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.