Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (113. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.063
Cevap
129
Favori
1.618.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim...benim görüştüğüm proktologlar göz kararı dedi hep ama bilemiyorum tabi konunun uzmanı değilim...Yanlışsa kusura bakmayın...ben sadece yaşadıklarımı paylaşmak istedim yanlış bir şey bilgi vermek istemem...herkese geçmiş olsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-498D8B8C5

    quote:

    Orijinalden alıntı: iismaail

    tüm arkadaşlara geçmiş olsun ben de 5-6 aydır bu dertten büyük ızdırap yaşıyordum tüm bitkisel önerileri denedikten sonra bir arkadaşın verdiği bir karışımla çok şükür şu anda gayet iyi sayılırım onun için de bu dertten muzdarip tüm arkadaşlara yazmayı bir borç biliyorum umarım herkese iyi gelir herşeyden önce bu bir bitkisel kür değil arkadaşımın yakını olan bir cerrahın yazdırdığı ilaç karışım.ı günde 3 kere problemli bölgeye sürülecek. Fistül için macun
    vazelin 80 gram
    anestol 20 gram
    izordil 10 mg. tabletden 20 adet bu malzemeler ezilip karıştırılacak bu işi kendinizde yapabilirsiniz bir eczanede de yaptırabilirsiniz toplam maliyet 7 tl civarı ben faydasını gördüm inş. sizde görün

    4 aydır sıkıntı çekiyordum ağrıdan tuvalete gitmeye korkuyordum.Bugün Konya Farabi Hastanesine gittim bir güzel muayene oldum.Rektoskopi yapıldı ağrısız 40 cm içeri girdiler anal fissür olduğunu söyledi doktor. Sizin dediğiniz karışımı verdi 20 gün içinde geçeceğini söyledi.Fakat geçmiyormuş hastalar tekrardan aynı şikayet ile geri geliyorlarmış nette araştırdığımda geçti diye ameliyattan kaçanların yazılarını okudum.Band ligasyon ile 30 sn de bu sorundan kurtulacağımı söyledi doktor.20 gün sonra bu tedaviyi uygulayacak sonucu yazarım. (Doktorumun adı Bülent Erenoğlu )

    Alıntıları Göster
    Bu mesajı 2015 te yazdım sözde ameliyat olacaktım ama kaçtım olmadım. O günden bu yana zaman zaman ağrılarım oldu geçti filan ama bu 1,5 haftadır çektiğim ağrıyı anlatamam. Allah düşmanıma yaşatmasın bu ağrıyı . Yarın randevu alacağım inşallah anal fissür dışında kötü bir sonuçla karşılaşmam. Hepinize geçmiş olsun sakın ihmal etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stres ve kabızlık sonucu bir olay bu. dışkılama yaparken eğer kabızsanız karın kasınızı kullanmanız zorlaşıyor. hal böyleyken kendimizi sıkıyoruz ve makat ağzı ile dışkıyı ittiriyoruz. kendimizi sıktığımız için sıkışan kaslar sonucu makatta yırtık meydana geliyor. ben daha önce çok yazdım ama en son uyguladığım yöntem aşağıda. senede en az 2 kez fissur oluşuyo sonra iyileşiyorlar kurtuluyorum. ama sinsi bir hastalık olduğu için tetikte bekliyor tekrar oluşmak için.

    hayatımızdan stres'i atmak. bunun için spor yapılabilir. stres veren iş varsa iş bırakılabilir. sevgiliyse direk ilişkiyi kesin. yoksa ızdırap olur bu hastalık sizin için.
    özellikle sabah kalkınca ve yatmadan önce su içmek. katı şeyler yememek. yağlı ev yemeğiyle beslenmek. mercimek çorbası, nohut, zeytinyağlı salata gibi.
    magnesine calcinee dışkı yumuşatıcı toz'u her gün yarım veya tam ölçek bir bardak suya karıştırıp içmek. (en fazla bir ay kullanılmalı yoksa bağırsak tembelliği yapar)
    dışkılarken karın kasını kullanmak. bu aşırı önemli.
    dışkılama öncesi ve sonrası sıcak su (dirseği yakmayacak kadar sıcak) fıskıyesiyle makat kasını gevşetmek.
    dışkılama sonrası makat bölgesi ve içi kesinlikle sıcak suyla temizlenmeli. ve birbirine yapışık kalmaması lazım. bu çok önemli. (parmakla içeri doğru masajla açılır)
    procto-glynevol krem günde iki kez makat içine. 7-15 gün kadar. acıyı dindirir rahatlama verir.
    anrecta krem günde iki kez makat içine. 30 gün. ilk sürüşte biraz acı verebilir. makat kasını gevşetmek için kullanıyoruz. nohut tanesinin yarısı kadar. baş ağrısı yan etkisidir.
    kortos fitil günde iki kez sabah akşam.
    dışkılerken çok ağrı varsa sıcak su işleminden sonra anestol pomad sürüp 15 dakika sonra dışkılamak ağrıyı azaltır.

    derin makat çatlağınızın olduğunu yürürken jilet kesimi gibi bir acı hissettiğinizde anlarsınız.. iyileşmesi çok daha uzun sürer. fakat böyle bile olsa çok acıyacak diye wc ye gitmemeksizlik yapmayın. bu hastalığın bence tek kesin çözümü ameliyat. fakat burda iyi cerrah önemli. çünkü kesilecek kas fazla kesilirse dışkı/gaz kaçırma olur, az kesilirse de işe yaramaz. botox geçici çözüm. ben ameliyat olmak istemiyorum arada başıma geliyor sonra geçiyor alıştım artık. daha önce çok kez deneyimlerimi paylaşmıştım bir kez daha paylaştım belki bir arkadaşa yardımı dokunur diye.
  • vallahi arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. insanı hem utandıran hem de oldukça ağrılı bir süreç yaşatan bu hastalıktan sonunda ben kurtuldum. bu yüzden hepinizin neler çektiğimi biliyorum. ben kıl dönmesi ameliyatı oldum genel anestezi ile fakat hiç bir etkisini görmedim. üstüne yenilendi.
    fakat istanbul'da arkadaşımın tavsiyesi üzerine dr.yasir gözü adında birine gittim ve bütün acılarıma ve ağrılarıma sonuç buldum 4 aydır yaşadığımı anladım. teşekkür ediyorum hocama herkese de tavsiye ediyorum.
  • vallahi arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. insanı hem utandıran hem de oldukça ağrılı bir süreç yaşatan bu hastalıktan sonunda ben kurtuldum. bu yüzden hepinizin neler çektiğimi biliyorum. ben kıl dönmesi ameliyatı oldum genel anestezi ile fakat hiç bir etkisini görmedim. üstüne yenilendi.
    fakat istanbul'da arkadaşımın tavsiyesi üzerine dr.yasir gözü adında birine gittim ve bütün acılarıma ve ağrılarıma sonuç buldum 4 aydır yaşadığımı anladım. teşekkür ediyorum hocama herkese de tavsiye ediyorum.
  • Şükür bugün botoks oldum 15 gün sonra kontrole gideceğim. Doktor %95 botoks geçirecek dedi geçmez ise ameliyat yapacağım ama ameliyat son çare dedi. Eğer geçerse Antalya için doktor ismini paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _DarthVader_

    Şükür bugün botoks oldum 15 gün sonra kontrole gideceğim. Doktor %95 botoks geçirecek dedi geçmez ise ameliyat yapacağım ama ameliyat son çare dedi. Eğer geçerse Antalya için doktor ismini paylaşırım.
    ne kadar ücretler hocam botox ve ameliyat?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helloween

    ne kadar ücretler hocam botox ve ameliyat?

    Alıntıları Göster
    Botoks ve muayene ücreti 1600 TL verdim. Geçmez ise ameliyatı ücretsiz yapacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gün oldu botoks olalı. İlk gün kanama geçti doktorun verdiği ilaçları kullanıyorum ağrı filan kalmadı şu an çok rahatım. İnşallah bu şekilde devam eder.
  • Aynı sorun bende de başladı. İki haftadır devam ediyordu. İnternetten Rectoderm krem iyi gelir diye okudum ondan aldım ama sonra ekşi sözlükte şiddetli baş ağrısı yaptığını okuyunca kullanmaktan vazgeçtim. Çünkü evde çalışmam gerekiyordu ve konsantre olmam gerekiyordu. Daha sonra evde Hamaten krem vardı günde iki-üç kez kullandım büyük orandı geçti. Erken müdahale kurtardı. Bu arada elimde hiç kullanılmamış Rectoderm krem kaldı. İsteyen olursa oldukça ucuza verebilirim çünkü çok pahalı bir krem. Boşuna yüksek miktarda para vermeyin.
  • Herkese cok gecmis olsun oncelikle ve deneyimlerini paylastiklari icin cok tesekkurler. Butun formu su gibi okuduktan sonra kendi deneyimlerimi paylasmak istiyorum. Nisan ayindan beri bu beladan muzdaripim. 8 ayda 4-5 atak gecirdim. Ilk baslarda cok uzun suruyordu ve aci seviyesi katlanilmaz boyuttaydi. Tecrubelendikce sureci daha az aciyla daha kisa surede kontrol etmeyi basardim. Benim fissur ocak ayinda gecirmis oldugum burun ameliyatindan sonra basladi. Ameliyattan sonra 2 gun birsey yiyip icemedim, oturarak uyudum, hareketsiz kaldim ve Ilk tuvalete gittigimde ayni cam kiriklari ciziyormus gbi bir aci oldu. Cok kabiz da degildim aslinda zorlamamistim bile. Sadece biraz acele etmistim. Neyse, aciyi fazla onemsemedim cunku burun ameliyatindan sonra kafam davul gibiydi, odak noktam makatim degildi, ayrica da o gune kadar diskilamada ve makatta hic problem yasamamistim, hayatimda kabiz da olmadim, bu konuda hic sikintim olmamisti. Gunde enaz bir defa tuvalete cikarim. hatta son 1 yildir enaz iki bazen 3 defa buyuk abdeste cikiyordum. Karnim sisti, siskinlik yasiyordum, gaz problemi oluyordu bazen ama tuvalet esnasinda herhangi olumsuz bir durum hic yasamadum hayatim boyunca. (Aslinda bu kadar cok buyuk abdeste cikmakta normal degilmis, sonradan ogrendim.) Fakat ertesi gun de tuvaletten sonra ayni aci oldu ve aci sonrasinda da bir saat kadar devam etti. Ozaman internette biraz arastitma yaptim. Belirtiler fissure isaret ediyordu. Paylasilan deneyimlerden feyz alarak sari kantaron yagiyla ve sicak dus tatbik ederek yumusattim ve cok surmeden aci, agri kalmadi. Fakat bir ay kadar sonra yine basladi, giderek de kotulesti. Sonunda dayanamayip evin yakininda bir genel cerraha gittigimde acidan yuruyemez haldeydim. Makat okadar kasilmisti ki doktor muayene bule yapamadi. Makat catlagi olmussun ama okadar kasilmiski bu boyle olmaz hemen mudahale etmek lazim dedi. Nasil yani diye sordugumda kesecez dedi. Baska yolu yok mu dedim. Bu durumda yok ama sicak su banyosu ve anestol pomad ile procto-glyvenol hemoroid kremi yazdi, bunlari kullan 1 hafta sonra tekrar gel bakalim dedi. Kremi, ucunu biraz sokup o sekilde iceri uygulamami, sicak su banyosunun bu isin tek ilaci oldugunu, ilaclar bir yana sicak su banyosu bir yana deyip gunde enaz 2 defa 20ser dakika ozellikle tuvaletten sonra yapmami soyledi. Anestolu de tuvaletten 10dakka once ve sonra uygulamami boylece agriyi azaltacagini soyledi. Kasilma olduğu için kremi iceri uygulamam cok mumkun olmadi sadece disa uyguladim. Anestolu tuvalet oncesi uyguladim ama fazla bir ise yaradigini soyleyemem. Sicak su banyolari da anlik rahatlama saglar gibi oldu. Biraz iyiye dogru gitti. 1 hafta sonra kontrole gittim. Doktor bu defa elle muayene yapabildi. Bu oyle korkulacak bir sey degil. Yan yatar pozisyonda elle hafifce dokunarak catlagi gordu ve baya buyuk bir catlagin var, biraz yumusamis elle muayene edebildim ama bunu boyle birakamayiz mudahale edicem lokal aneateziyle 5 dakikalik bir mudahale dedi. Korkudan dumur oldum. O sirada doktoru cagirdilar acil ve ben ordan kosarak kactim. Sonra arastirmaya durmaksizin devam ederken saracoglunun kürüne denk geldim. Sicak sudan kalktigim gibi acilar icinde (cunku yurumekten oturmaya hersey izdirap kaynagi yasayan bilir) gidip isirgan otu alip uyguladim. Ertesi gun tuvalette ki iskence seviyesi bariz sekilde azalmisti. Sonra eşimi, adini cokca duydugum meshur rectodermi almaya gonderdim. Eczaci onun yerine locafen krem vermis. Yan etkisi yok yeni cikti fissur icin diye. Kullaninca gercekten cok etkili oldu. Locafeni tek gecerim. Neyse iyilestim fakat 1 sure sonra tekrar etti yine locafen ve sicak su, isirgan uclusu. Arada hametol, bepanthol. Yine iyilestim. Yine tekrarladi. Buarada hic kabiz olmuyorum normal zamanda 1 zorlama olmuyor. Sadece fissur atak yaptiginda kabizlik gelisiyor. Karnim okadar sisti ki son zamanlarda beni gorenler hamile saniyordu. Kilolu da degilim. Gayet aktif ve sportmen, saglikli beslenen, cok disarda yemeyen, ickisi sigarasi olmayan biriyim. Sonunda bir dahiliye uzmanina gorundum bu siskinlikle ilgili. Ultrasonla karnima baktilar. Yumurtalikta ve rahimde 2 buyuk kist saptadilar. Bunun disinda kayda deger bir sey gormediler. Dahiliye doktoru birsuredir bir kabiz (makat catlagi kabizlik yapiyor) bir ishal ( kullandigim yumusaticilar) oldugumdan mutevellit huzursuz bagirsak sendromu olabilecegimi dusundugunu soyleyip 3kutu hap yazdi. Bunlari kullanip 1 ay sonra gelmemi istedi. Ve yumurtaliktaki kistler icin de bir jinekologa gorunmemi tavsiye etti. Jinekolog muayenesinde ise yumurtaligimda 2adet buyuk kist oldugunu, bunlarin bagirsaklara baski yapip saga sola ittigini ve bagirsak hareketlerimde duzensizlik yapabilecegini soyledi, boyle bir sikayetim olup olmadigini sordu. Iste o an bir aydinlanma yasadim. Karnimdaki sisligin sebebinin, tuvalete 1 defada cikamamamin, gunde 3defa hatta fazla cikmamin bu olabilecegi fikri cok mantikliydi. Cunku ben normalde kabiz olan ve duzensiz hayati olan biri degilim. Ayrica jinekolog rahim duvarinda kucuk 1 kist oldugunu bunun da mesaneye baski yaptigini sıksık çiş ihtiyaci duyuyorsam sebebinin bu oldugunu soyledi ki o kadar dogruydu ki maksimum 20 dakikada bir çise gidiyordum. Neyse dr bu kistlerin cok buyuk oldugunu, ameliyatlik boyutu coktan gectigini, patlama risklerinin oldygunu bu gerceklesnese bile saglik icun bunlari aldirmam gerektigini soyledi. Cesitli tetkikler istedi. Tam bunlari hazirlarken sevgili fissurum yine nuksetti. Bu defa buyuk hata yaptim cunku bir suredir fissur yasamadigim icin iyilestim diye simarip asiri baharatli seyleri biranlik zevk icin fazlaca tuketince geri geldi. Hemde bu defa 1 adet nobetci memeyle birlikte. Su an psikolojim iyice çoktü. Ne uyumak ne yemek istiyorum. Bu defa anrekta krem ve modet aldim kullabiyorum. Ve tabiyki vazgecilmez isirgan kurune devam. Ama hangi ameliyati once olmaliyim. Kistleri aldirsam iyilesme surecinde fissurle hic basedemem. Fissur ameliyatindan da tekrar doktora gitmekten de acayip korkuyorum. Ama bu yeni cikan nobetci meme beni cok korkutuyor. Ya gecmezse, ya fistule apseye flan donusurse. Tıpış tıpış gidip operasyon olmak zorunda kalacagim yakinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biresekiz -- 4 Aralık 2019; 0:4:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _DarthVader_ kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun. Insallah sifa bulursunuz. Nerde yaptirdiniz botoksu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar perşembe aksamı yolda yürürken makatıma iğne batıyor gibi bir ağrı girdi daha sonrasında tuvaletimi yaptığım da taharet musluğunu açınca gene o iğne batması oldu peçeteye silerken çok hafif kan vardı daha sonrasında bugün yine tuvaletimi yaptım ve su tutarken yine iğne batıyor gibi oldu ve peçeteye yine çok az kan geldi krem falan sürmeli miyim sizce ne yapmamı önerirsiniz?


    Bu arada kilo aldığım için pantolonlarım genelde zor oluyor bunun üstüne de son günlerde soğuk havalar nedeniyle içlik giyiyorum ve pantolon artık patlayacak gibi oluyor ve bütün gün bu şekilde olduğum için acaba yanakların birbirine değmesi sonucu tahriş olmuş olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Circassian81 -- 3 Aralık 2019; 20:16:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biresekiz

    Gecmis olsun. Insallah sifa bulursunuz. Nerde yaptirdiniz botoksu?
    Allah razı olsun. Antalya'da Hacı Mehmet Ulusal adında doktora yaptırdım. %95 geçecek demişti aynı gün kanama kesildi, çatlak ise 1 hafta içinde kapandı. Tek sıkıntı bağırsakları düzene sokması için verdiği ilaç basur yaptı normalde 3 güne bir çıkıyordum tuvalete ilaç ile günde 3 kere gidiyorum🤣 Şimdide baloncuğu indirmeye çalışıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DarthVader_ -- 3 Aralık 2019; 22:47:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cobancantasi cayini deneyin. Saracoglunun videolarinda tarifi var. Tabiki medikal ilac tedavisi ile beraber kullanmak iyi olur. Daflon da yan etkisi fazla olmayan bir ilac. Dozu doktorunuzdan ogrenebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayallerde H kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun. Operasyonun uzerinden zamn gecmis. Su an nasil durumunuz? Ameliyatiniz dikisli miydi? LIS miydi? Hangi teknik uygulandi yardimci olursaniz sevinirim. Biraz once gorustugum doktor ameliyatin dikisli olacagini iyilesmenin 1 haftalik izdirapli bir surec olacagini soyledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Cok aydinlatici bilgiler veriyorsunuz. Paylasimlariniz icin tesekkurler. Siz hangi tip ameliyat oldunuz, doktorunuz kimdi ve ameliyattan sonraki surec nasildi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biresekiz -- 4 Aralık 2019; 19:15:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biresekiz B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle size çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

    Ben ameliyat olmadım, beş sene önce botoks olmuştum. Botoks sonrası lif takviyesi, nitrogliserinli krem ve dışkı yumuşatıcı ile ilk üç günde ağrılarım azaldı. Bir ay sonunda ise hiçbir ağrım kalmadı. Bugüne kadar geçen zaman içinde ağır spor yapıp protein ağırlıklı beslenince bir ya da iki kez nüksetti. Hastalıkla alakalı bilgi sahibi olduğum için ilerlemeden önledim.

    Sadece fissür rahatsızlığı olanlar için ameliyat çok konforludur. Kasın kesilmesiyle hasta ilk dışkılamada rahatlar. Fissür dışında hemoroidler için de operasyon yapıldıysa, ağrısız dışkılama için 10-15 günün geçmesi gerekebilir.

    Fakat şöyle bir durum söz konusu. Son zamanlarda işi iyi bilen cerrahlar ilerleyen zamanlarda doğabilecek gaz ve dışkı kaçırma gibi yan etkilerden dolayı LIS ameliyatına pek sıcak bakmamaya başladılar. Sorunun kaynağının beslenme bozukluğu olduğunu bildikleri için, lif takviyesi ile bu hastalıktan kurtulmayı öneriyorlar. Çünkü, LIS yapılsa bile hasta beslenmesine dikkat etmezse, örneğin günlük 20-25 gr lif almazsa, en az 1,5 lt su içmezse, nasıl ki sağlıklı insanlar bu hastalığa ilk kez yakanabiliyorsa ameliyat olmuş hastalarda da nüks olabileceği gerçeğinin farkındalar. Ki hasta genç ise gaz ve dışkı kaçırma sonucu doğurabilecek ihtimallere sahip olan bir operasyondan daha çok uzak duruyorlar.

    Bu olumsuz ihtimallere rağmen hasta ameliyatı kabul ederse, kısmi kas kesimi yapıp olumsuz ihtimalleri sıfıra yakın tutmaya çalışıyorlar.

    Genel olarak hasta bu hastalıkla alakalı daha önce hiçbir operasyon görmediyse, akut dönemde kremler + sıcak su banyosu sonuç vermediyse ve hastalık kroniklleştiyse botoksu ön plana alıyorlar. Botoks olmasına rağmen ilerleyen zamanda hastalığı nüks eden kişilere ise cerrahi operasyon öneriyorlar.

    Doktor ismi vermeyeyim, reklam olmasın. Fakat şunu söyleyebilirim; internette “anal fissür” yazınca İstanbul’da ve Ankara’da bulunan, doktor tavsiye sitelerinde beş yıldız ve yüksek sayıda olumlu yorum alan doktorlara ulaşmanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 4 Aralık 2019; 22:31:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hastalık bende ara ara tekrarlıyordu birşekilde dikkat ederek atlatıyordum son tekrarlandığında 20 gün dikkat etmeme rağmen geçmedi tam 4 ayrı hastene ve doktor gezdim hiç biri ameliyat önermedi ileride sorun olur gaz tutamama dışkı kaçırma olur diyerek hep kremlerle geri gönderdiler ama geçmedi botox yaptırmaya karar verdim ve hayatımın hatasını yaptım sanarim yaptırdığım yer yüzünden botox beni daha beter etti ve eskisinden kötü oldum 3 ay boyunca beni her yönden mahvetti artık doktorlardan umudu kestim hep boş geri dönüyordum üstüne muayene ağrısı çekiyordum artık pes edip böyle yaşamalıyım dedim memlekete tatile gidip kafamı dağıtmaya karar verdim son bir umut orda özel hastaneye gittim bu konuda uzman lazerle yapan doktorla görüştüm bana güven verdi işlemden sonra eski ağrıların asla olmayacak ilk tuvaletinde fark edeceksin dedi bende tereddütlerime rağmen kabul ettim operasyonu oldum ve gerçekten ilk dışkılama da farkı anladım operasyon olalı 3 ay oldu şuan 100 de 98oranında iyileştim yeniden doğmuş gibiyim lütfen umudumuzu kaybetmeyin tedaviyi ertelemeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firdevsözcn -- 8 Aralık 2019; 23:35:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 2.5-3 aydır makat çatlağım var. Şuan bol lifli beslenip sabah akşam procto-glyven ve anrecta krem kullanıyorum. günde 2-3 kez sıcak suya oturuyorum. tüm düzenimi bozdu piskolojik olarakta kötü durumdayım. iyileşmez mi bu hastalık iyileşebilen yok mu? :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.