Şimdi Ara

Anakarttan anlayanlar? (5 VSB voltajı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 VSB voltajı olmadan anakartı çalıştırmak mümkün müdür?

• Hayir,ilk calistirma icin gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Hayir,ilk calistirma icin gerekli.

Teşekkürler.
  • Kendi guc kaynaginizimi yapiyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Kendi guc kaynaginizimi yapiyorsunuz?

Kapandığı halde USB üzerindeki enerjiyi kesmeyen anakartlar için bir sistem düşünmüştüm.
  • Overclock Makinesi kullanıcısına yanıt
    Benim kullandığım psu da 5V SB hattına yuklenince psu normal 5V hattından da çıkış veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Benim kullandığım psu da 5V SB hattına yuklenince psu normal 5V hattından da çıkış veriyor.

Takviye şeklinde mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU cpu 3.3v sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Overclock Makinesi kullanıcısına yanıt
    Galiba öyle bir şey. Hattın kapasitesinin çok altında yuklenince normal 5volt hattı devreye girmiyor. Biraz fazla yüklenince diğer 5v hattı da açılıyor.

• Genelde kapandıgında usb portlarına enerji verilip verilmemesi anakarttaki jumperlarla ayarlaniyor, bi bakin isterseniz.

• pc kapalıyken telefon şarj ediyorum usb den
    bios üzerinden ayarı var soft on power mi öyle bişeydi sanırım
  • Phoenix BIOS kullanıyorsanız bilgisayar kapalıyken USB çıkışlarının çalışıp çalışmayacağını seçme şansınız yok. O kadar kullanıcıya kapalı bir BIOS ki. Dizüstü bilgisayarlarda kullanılıyor genelde.

• cowsmilk C kullanıcısına yanıt
    neden musteri kullanimina kapali,, hem urun satiyorlar hemde musteriye kapali. bu biosun numarasi kac bende arayim,, gerekirse istanbulda falanmi bu bios firmasi, mail yagmuruna tutalim. bios musteri telefonlarina bakmiyor diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

neden musteri kullanimina kapali,, hem urun satiyorlar hemde musteriye kapali. bu biosun numarasi kac bende arayim,, gerekirse istanbulda falanmi bu bios firmasi, mail yagmuruna tutalim. bios musteri telefonlarina bakmiyor diye

• +5V SB olmadan güç kaynağının ana bölümü çalışamıyor zaten.
    Bu kısım güç kaynağı içinde ikinci bir güç kaynağı gibi bağımsız çalışıyor aslında ve bu bölümün çıkışından ayrı bir sarımla alınan gerilim ile asıl güç kaynağının PWM entegresinin beslemesi sağlanıyor.
    Tamir ettiğim pek çok güç kaynağının asıl kısmında sorun yok iken +5V SB kısmındaki problem yüzünden çalışmadığına şahit oldum.
    +5V SB bölümü sağlıklı çalışmıyorsa bütün sistem çöküyor.
     Anakarttan anlayanlar? (5 VSB voltajı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 6 Ekim 2014; 22:49:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

+5V SB olmadan güç kaynağının ana bölümü çalışamıyor zaten.
    Bu kısım güç kaynağı içinde ikinci bir güç kaynağı gibi bağımsız çalışıyor aslında ve bu bölümün çıkışından ayrı bir sarımla alınan gerilim ile asıl güç kaynağının PWM entegresinin beslemesi sağlanıyor.
    Tamir ettiğim pek çok güç kaynağının asıl kısmında sorun yok iken +5V SB kısmındaki problem yüzünden çalışmadığına şahit oldum.
    +5V SB bölümü sağlıklı çalışmıyorsa bütün sistem çöküyor.

Ben güç kaynağından ayırmayacağım, sadece anakarttan ayıracaktım.
  • Tam olarak ne için düşünüyorsunuz, biraz açıklarsanız?
  • quote:

Tam olarak ne için düşünüyorsunuz, biraz açıklarsanız?

Kapandığı zaman USB akımlarını kesmeyen anakartlar için düşünmüştüm. İlk start verilince bobini 5V hattına bağlanan bir röle ile 5VSB verilecek. Bilgisayarı kapatınca 5V kesileceği için röle kontakları bırakacak. Dolayısıyla 5VSB'de kesilmiş olacak.
  • quote:

Kapandığı zaman USB akımlarını kesmeyen anakartlar için düşünmüştüm. İlk start verilince bobini 5V hattına bağlanan bir röle ile 5VSB verilecek. Bilgisayarı kapatınca 5V kesileceği için röle kontakları bırakacak. Dolayısıyla 5VSB'de kesilmiş olacak.

Bilgisayar kapandığında anakart üzerinde hiç bir gerilim kalmasın istiyorsunuz sanırım.
    Bu durumda pc kapalıyken +5VSB nin sağladığı, network, fare ve klavye üzerinden uyandırma özelliklerinden de vazgeçmiş oluyorsunuz. Zaten kullanmıyorsanız sorun değil.
    Röle ile bahsettiğiniz durum olabilir gibi gözüküyor ama aklımıza gelmeyen bir sorun çıkarmı bilemiyorum.
  • quote:

Valla bende de 2 tane psu var ama düğmeye basıyorum (yeşil ile siyahı o şekilde birleştiriyorum) fan dönecekmiş gibi olup duruyor. Sanki inceden bir tık sesi geliyor böyle.

İnceden gelen o tık tık sesi güç kaynağının çıkışında kısa devre veya aşırı yük olduğuna işarettir genelde.
    Çıkış kondansatörlerinden başlayın işe. Önce şişenleri değiştirin. Eğer olmazsa şişmeyenleride değiştirin kurumuş olabilirler.
    Ayrıca trafo çıkışındaki hızlı diyotlara bakın kısa devre varmı diye.
  • quote:

quote:

Bilgisayar kapandığında anakart üzerinde hiç bir gerilim kalmasın istiyorsunuz sanırım.
    Bu durumda pc kapalıyken +5VSB nin sağladığı, network, fare ve klavye üzerinden uyandırma özelliklerinden de vazgeçmiş oluyorsunuz. Zaten kullanmıyorsanız sorun değil.
    Röle ile bahsettiğiniz durum olabilir gibi gözüküyor ama aklımıza gelmeyen bir sorun çıkarmı bilemiyorum.

İşte benimde aklıma bu sorun geliyor. Mesela 5VSB olmadan anakart start alacak mı? gibi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.