Şimdi Ara

Anakarttan anlayanlar? (5 VSB voltajı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • +5V SB zaten olacak ilk açılışta, sadece röleden dolayı bir kaç milisaniye devreye geç girecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

+5V SB zaten olacak ilk açılışta, sadece röleden dolayı bir kaç milisaniye devreye geç girecek.

Onu demek istemedim, hani basıldığı an için gerek duyuyor olabilir anlamında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

neden musteri kullanimina kapali,, hem urun satiyorlar hemde musteriye kapali. bu biosun numarasi kac bende arayim,, gerekirse istanbulda falanmi bu bios firmasi, mail yagmuruna tutalim. bios musteri telefonlarina bakmiyor diye

Aynı espriyi 220 yiyen adama da yapmıştınız

quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

benide prize dokundum 220v carpmisti, doktora gittim.kac volt oldugunu sordu, 220v dedim. 10 adet 22v luk hap verdi.. bunlari 5 gun sabah aksam iç dedi. tekrar gel dedi. gittim, muayene etti. icimde 6v kalmis. 2 adet 3voltluk hap verdi. ictim gecti. şuan durumum iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowsmilk -- 6 Ekim 2014; 23:31:24 >

• quote:

Bir kaç milisaniye devreye geç girmesini algılayacak bir sistem olduğunu sanmıyorum anakart üzerinde.
    Güç kaynağının içinde bir değişiklik yok çünkü. Sadece çıkıştaki +5VSB kablosunun arasına röle giriyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

quote:

Bir kaç milisaniye devreye geç girmesini algılayacak bir sistem olduğunu sanmıyorum anakart üzerinde.
    Güç kaynağının içinde bir değişiklik yok çünkü. Sadece çıkıştaki +5VSB kablosunun arasına röle giriyoruz.

Hocam siz beni yine yanlış anladınız. :)

Hani başlatılma anında 5V gerekiyorsa? Yani tetiklemek için 5V'ta ihtiyaç duyuyorsa?
  • Anakart üzerinden ON jumper ını tetiklediğinizde zaten PSU nun yeşil ve siyah kabloları anahtarlanıyor öncelikle.
    Bu esnada güç kaynağının içinde zaten +5VSB var ama arada röle var ve henüz anakarta ulaşmamış.
    Siz anakart üzerinden PSU yu açtığınızda (yani yeşil ile siyahı kısadevre ettiğinizde) bir kaç mili saniye gecikme ile +5VSB anakarta ulaşıyor.
    Fakat bunun öncesinde anakart üzerinde +5VSB bulunması gereklimidir veya anakartın türüne göre değişiklik gösterirmi bende emin değilim.
  • Sb voltajı olmadan psu açılmaz bence röle ile yapılacak olursa, röle sb üzerine bağlanır, power tuşuna basılı tutulup, röle bobinine 2 adet besleme verilir biri, dışardan diyotla seri, diğeri direk 5 volt kanalından diyotla seri bağlı, diyot beslemeleri korum maksatlı. Dışardan besleme pcnin açıldığını anlayınca hemen ayrılmalı, daha sonra döngü pc kapanana kadar devam eder,.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

Sb voltajı olmadan psu açılmaz bence röle ile yapılacak olursa, röle sb üzerine bağlanır, power tuşuna basılı tutulup, röle bobinine 2 adet besleme verilir biri, dışardan diyotla seri, diğeri direk 5 volt kanalından diyotla seri bağlı, diyot beslemeleri korum maksatlı. Dışardan besleme pcnin açıldığını anlayınca hemen ayrılmalı, daha sonra döngü pc kapanana kadar devam eder,.

Aslında çoğu bilgisayarda açma butonu çok kanallı. Boş kanal kullanılarak yapılabilir.
  • Dışardan 5 volt vermeden nasıl olur düşünüyorum ama henüz bulamadım, röle çektirecek sb beslemeye zamanla devresi eklense 3sn de kenara çekilir 5volt kanalı devam eder, ben her zaman psu düğmesinden acyi kapatıyorum ama bu yöntem güzel, röle bozulursa diye de önlem almak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

Dışardan 5 volt vermeden nasıl olur düşünüyorum ama henüz bulamadım, röle çektirecek sb beslemeye zamanla devresi eklense 3sn de kenara çekilir 5volt kanalı devam eder, ben her zaman psu düğmesinden acyi kapatıyorum ama bu yöntem güzel, röle bozulursa diye de önlem almak lazım

Dur ben bir şema ekleyeceğim yakında.
  • Kapasitesi yüksek kondansatör röleyi kaç sn çeker acaba, 3sn çekse yeter, power tuşunun yanına kondansatör şarj butonu eklesek, (y-napıyorsun, y- neden açmadın x - buji kızdırıyorum ;))

• bobin uçlarını bağladığında butona basılmış gibi olur psu on pozisyonuna geçer
    kontak uçları geçirilebilir ama bobini dışardan beslenmeli

5 volt psu off
    0 volt psu on

ne yapmak istediğini daha açık yazarsan bir optokuplorle filan bir çözüm olabilir
    ana pc yi kapatınca diğerleride mi kapansın
    yoksa kendi pc ne emniyet mi yapmak istiyorsun pek anlaşılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewmez -- 7 Ekim 2014; 13:13:31 >
  • Overclock Makinesi kullanıcısına yanıt
    Psu'nun üzerindeki açma kapama duğmesini kullanırsanız psu komple kapanır 5V SB MB hiç bir şey kalmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.