Şimdi Ara

Anakart Voltaj Sorunu.İşlemciye fazla voltaj veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://forum.donanimhaber.com/m_38249938/tm.htm

Konusunda yeni işlemcim ile igili sorunumdan bahsetmiştim.Sorun farklı birşey yapmama rağmen Cool'quite modu aktive olmuştu.Fakat sorunu nedeni ile serviste olan Hdd değişti ve yerine sıfır Hdd geldi.Hafta sonu sistemi yeniden formatladım ve aynı sorun yine devam ediyor.Oradaki konuda cevap yazan arkadaşların uyarısını yeni farkettim ki anakartım işlemciye 1.376 v veriyor.(o konuda aldığım ss de belli.)Biosa girip baktığımda da aynı değer mevcut.Biostaki işlemci voltaj değeri "normal" konuda ve 1.35 v olarak seçili.aşağıya inme seçeneği yok aksine +.. ile artırabilme opsiyonu etkin.Sistem şu anda boşta bu voltaj ile 3.2 Ghz de 3700-3900 fan devrinde ve 50-55 º arasında çalışıyor.Anakartın gerek F9 gerekse F10 beta bioslarının ikiside aynı sonuçları veriyor.
    Amd overdrive programı ile voltajı 1.335 e çektiğimde fan 2900-300 aralığına gelip işlemci 48º e iniyor.
    Sorum; bu anakartın bir sorunumu.Kartı bu sebeple ve cool'n quite aktive olmaması nedeni ile servise versem sonuç ne olur .Zİra kartın garantisin 22.03 de doluyormuş.Anakartım gigabyte GAMA 790X DS4

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan08 -- 16 Mart 2010; 10:09:43 >

Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol,
    ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

• bahsettiğin voltaj değeri default halde 1.35v ise ve işlemciye 1.376 voltaj verilmesi pek sorun teşkil etmez normalde. ama senin sıcaklık değerlerine bakarsak boşta bir sistemin 50-55 derece olmasıda anormal herşeyden evvel işlemci fanının oturup oturmadığını kontrol et eğer sorunsuz oturmuşsa o işlemciyi farklı bir sistemde dene aynı sorunla karşılaşırsan o işlemcide sorun var demektir eğer işlemci başka makinada normal çalışırsa anakartda bir olumsuzluk vardır muhtemelen.anakartların veya psu ların bazen bu tarz ufak voltaj dengesizlikleri normal, bir sorun teşkil etmez senin sorununun voltajla değil donanımın kendisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: nferthon

bahsettiğin voltaj değeri default halde 1.35v ise ve işlemciye 1.376 voltaj verilmesi pek sorun teşkil etmez normalde. ama senin sıcaklık değerlerine bakarsak boşta bir sistemin 50-55 derece olmasıda anormal herşeyden evvel işlemci fanının oturup oturmadığını kontrol et eğer sorunsuz oturmuşsa o işlemciyi farklı bir sistemde dene aynı sorunla karşılaşırsan o işlemcide sorun var demektir eğer işlemci başka makinada normal çalışırsa anakartda bir olumsuzluk vardır muhtemelen.anakartların veya psu ların bazen bu tarz ufak voltaj dengesizlikleri normal, bir sorun teşkil etmez senin sorununun voltajla değil donanımın kendisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.

İşlemci fanı ve macunu normal.Çünkü ide Hdd takılı iken C'Q modda 800 Mhz de 36º ye kadar iniyordu.
    Donanım olarak sistemim imzamda mevcut.Psu Ocz fatal1ty 550w.Kaliteli olduğuna inanıyorum.
    İşlemci sürekli 1.376 da inme yada çıkma yok.Yani 1.35 ile 1.376 arasında dalgalanma yapmıyor.Biosun menüsünde işlemci voltajı default olarak 1.350 değeri pasif konumda.O seçeneği aktif hale getirdiğimde + voltaj verme seçenekleri çıkıyor zaten.Ama biosun diğer bölümüne gidip" pc health" baktığımda voltaj 1.376 olarak sabit ve sıcaklık (everestin ölçtüğü gibi) 50-55 aralığında görünüyor.Aslında fark 0,26 bilmiyorum belkide fazla bir değer değil ama yukarıda yazdığım gibi amd overdirve ile 1.336 ya çektiğimde bariz bir şekilde fanın devir hızı ve işlemci sıcaklığının indiğini gördüm.O kafamı karıştırdı zaten.
    İyi bir cpu soğutucu almayı düşünüyorum ama dediğiniz gibi donanımsal bir sorun varsa bunun ne derece katkısı olur oda ayrı bir mevzu.
    Tabi birde şimdi işin cpu nu nda sorunlu olma durumu ortaya çıktı

Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol,

• normal şartlarda cpu nun 50-55 derece olması normal değil ve o voltaj yükselmesi bu sıcaklığı ortaya çıkarmaz, şöle bişiler deniyebilirsin stock voltaj 1.350 ise onu 1.200 ye çekip stabilite testi yapabilirsin hem ozamanki sıcaklıkları kontrol edersin.

ben athlon II X4 630 işlemciyi 1.2v ile kullanıyorum normal voltajı 1.4 ve bir sorun çıkarmıyor.
    voltajı aşşağı çekip cpu yu yüklendiğinde sıcaklık değerlerine bir bak ona göre diğer olaylara bakarız.
    cpu fan hızını auto olarak ayarlamayı unutma.
    virtualizion - disabled
    cool'n'q - disabled
    c1e - disabled
    olarak ayarla ve cpu çarpanını sabitle. energy saving olaylarına girme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisMortis -- 16 Mart 2010; 13:20:53 >
    Teşekkürler

• Voltajı elle ayarla sende otomatik yapma ben kendi işlemcimi 1.15 te çalıştırıyorum hiç problem yok ısılarda düştü ama bende başka bi sorun var o yüzden anca senin ısılarına düştü

Orijinalden alıntı: geberit

Voltajı elle ayarla sende otomatik yapma ben kendi işlemcimi 1.15 te çalıştırıyorum hiç problem yok ısılarda düştü ama bende başka bi sorun var o yüzden anca senin ısılarına düştü

Manuale aldığımda zaten 1.35 seçili.Aşağıya inme opsiyonu yok. Varsada ben bilmiyorum ayarını

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU cpu 3.3v sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biosdaki M.I.T menüsüne giriceksin altda System Voltage Control bölümünü manuel yapıcaksın sonra CPU Voltage Control bölümüne girip -100 , -150 gibi rakamlar görüceksin bunnar senin stock voltajının kaç altına düşmesine istersen onu seçmen için koyulan rakamlar yani 1.350 le çalışan işlemciyi -150 yaparsan 1.200 le çalışmış olcak daha sonra f10 a bas çık biostan, daha rahat anlaman için resim koydum.

Anakart Voltaj Sorunu.İşlemciye  fazla voltaj veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisMortis -- 16 Mart 2010; 17:00:46 >
    İşte o CPU Voltage Control bölümüne girdiğimde (+) değerler var(yanlış aklımda kalmadı ise 0,25 v aralıklarla seçenekler mevcut. Ama (-) değerler yok.
    Ama emin olmak için akşama bir kez daha bakıp ss ekliyeceğim

• bir anormalik var demektir - değerler yoksa çünkü daha önce hiç öle birşey görmedim :)

• bios update yaptınmı?

Anakart Voltaj Sorunu.İşlemciye  fazla voltaj veriyor

• cpu voltajı normal sistemi zorladığında hem voltaj artar hem frekans yükselir normal haline döner cpu sıcaklıklarda normal 1 tanesi dışında oda 84 derecelik kuzey köprüsü sıcaklığı.
    sata disk le ne alakası olduğunu anlayamadım açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisMortis -- 16 Mart 2010; 21:13:39 >

• o anakartın kuzeyköprüsü sıcaklığınıda araştır bence 84derece bana çok gibi geldi belki program hatalı gösteriyodur elinle deyerek kontrol edersen anlarsın.hdd yi çıkartıp takmakla bios daki cool'n'q değişiyorsa o anakartta bir anormallik var gibi.

• gigabyte ın 785gt-ud3h dışındaki kartlarına artık güvenmiyorum :)
  • Gigabyte dan cevap geldi. 10b isimli bir bios gönderdiler.Buna göre onların sisteminde bir sorun olmadan işlmeci Cool'Quite moduna geçiyormuş. Deneyip sonuç hakkında Cpuz görünütüsü almamı istediler.
    Akşama deneyeceğim

• gigabyte sınırları zorluyor zaten millet üzerinde beta sürüm deniyor sanki.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.