Şimdi Ara

CPU voltaj sorunu yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli forum üyeleri bi sorunum var hiçbir yerde bulamadım cevabı siz değerli üstadlara sormak istedim.. aida 64 ve cpu z ile incelediğimde zaman zaman işlemcinin 1.56 voltaj çektiğini görüyorum bu durumlarda bi anda ısınma oluyor 8 derece yükseliyo ısı 5- 10 saniye sonra yine 1.296 a düşüyor bu geçiş esnasında blgisayarın sesini dinledim 1.56 olduğunda ince bi ses geliyor ama gürültüsüz ortamda dinlenebilcek kadar az bi ses anakart problemi oldugunu sanıyorum tabi eğer işlemcimin normal voltaj değeri deilse tabi. Bide turbo bost var omu sebep oluyo ki bilmiyorum. Anakartım Gigabyte ma785gt ud3h Işlemci phenom 2x6 1090 t overclok filan yok hiç yapılmadı biosta herşey auto da sizce bu bir problemmi problemse problem anakart ile mi ilgili yada çözümü varmı veya problem deil gayet normal bişey mi zaman zaman voltajın artması çünkü voltaj hiç sabit kalmıyo devamlı değişiyo genelde 1.296 bazen 1.3 küsür bazen 1.4 küsür bazende 1.56 filan oluyo ama kısa süre bu voltajda durup geri 1.296 da sabitleniyo yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler ..

EKLEME : Maalesef 1.296 ya sabitlenmiyo bu değerde de fazla kalmıyor devamlı değişiyo 1.296 - 1,552 arası gidip geliyor ve her gidiş gelişlerde ısı artıyo sonra düzeliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 12 Kasım 2011; 16:43:03 >

• bilgisayar işlem yapmadığı zaman tasarruf amaçlı işlemci hızını dolayısı ile işlemci voltajını düşürür ihtiyaç olduğunda ise aynı şekilde yükseltir durum normal yanı sese gelince anakartın kapasitörleri cızırdıyor olabilir abartı bir ses yoksa olabilir bazen .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

bilgisayar işlem yapmadığı zaman tasarruf amaçlı işlemci hızını dolayısı ile işlemci voltajını düşürür ihtiyaç olduğunda ise aynı şekilde yükseltir durum normal yanı sese gelince anakartın kapasitörleri cızırdıyor olabilir abartı bir ses yoksa olabilir bazen .

hocam öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim . Bazı forumlarda okudum 1.56 voltaj işlemci için tehlikeli bi voltaj değeridir diye yorumlayanlar olmuş hani voltaj değerlerini baz alarak konuşmak gerekirse 1.56 normal bi voltaj mıdır ?
    bide aida 64 te '' cpu çekirde : 1.56'' gibi yazıyo bu..ama cpu z de aynı değeri gösteriyor bunu ek bilgi oalrak verdim belki katkısı olur diye '' cpu çekirdek '' ibaresi ?
  • bu arada az önce kontrol ettim genelde 1.56 voltajla çalışıyomuş :( zarar verirmi acaba ???
  • Bknz; Cool'n'Quiet
    1.56 degil 1.526 olmasin?
  • http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X6%201055T%20-%20HDT55TFBK6DGR%20(HDT55TFBGRBOX).html
    burada işlemcinle alaklı ayrıntı bilgi var
    V core (V) ? 1.15 - 1.475 (at rated frequency)
    1.25 - 1.475 (Turbo Core mode)
    1 - 1.225 (Minimum performance state)

buradan anlaşıldığı kadarı ile turbo modda bile 1.47 voltta çalışması lazım 1.56 yüksek anlık çıksa hadi diyeceğim ama genelde öyle diyorsun bilgisayar açılırken biosa gir load optimized default veya ona benzer fabrika ayarlarına dönmekle alakalı bir ayar olması lazım onu yap bakalım düzelecek mi .

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Bknz; Cool'n'Quiet
    1.56 degil 1.526 olmasin?

evet değer öyle bişey o civarlarda işte soruyorum bende bunu zararı varmı ??? bu değer işlemciye zarar verir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X6%201055T%20-%20HDT55TFBK6DGR%20(HDT55TFBGRBOX).html
    burada işlemcinle alaklı ayrıntı bilgi var
    V core (V) ? 1.15 - 1.475 (at rated frequency)
    1.25 - 1.475 (Turbo Core mode)
    1 - 1.225 (Minimum performance state)

buradan anlaşıldığı kadarı ile turbo modda bile 1.47 voltta çalışması lazım 1.56 yüksek anlık çıksa hadi diyeceğim ama genelde öyle diyorsun bilgisayar açılırken biosa gir load optimized default veya ona benzer fabrika ayarlarına dönmekle alakalı bir ayar olması lazım onu yap bakalım düzelecek mi .

evet yapcam birazdan umarım olur 1.29 sabitmiş ama az önce gözümden kaçmış mccafe security tarama yapıyomuş meğer ama tarama yaparken bile 1.5 küsürde seyretmeside normal deildir sanırım maximumu aşıyo

• Ya tam bir bilgi verebilcek kimse yokmu koca forumda bios a girdim ayarları default a getirdim ( zaten hiç oynanmamıştı ) yine aynen 1,5 küsür voltaj verip duruyo işlemciye vcore voltage denen yer bu voltajı alan normal voltaj otomatik ayarlıydı bios ta ancak vcore diye yazan yerdeki voltaj 1.552 yazıyordu ve aida 64 veya cpu z den bakıncada 1.5 küsür voltaj görünüyor ne zaman voltaj 1.552 ye yükseliyor bi anda işlemci 41 -42 derece oluyor hemde masaüstündeyken internet sadece açık sonra 10 saniye içinde düzeliyor bu tehlikeli mi bilen biri yardımcı olabilirmi bana ?????????
  • Bu kadar problem anlattık yokmu bunu bilen bi arkadaş koca forumda kimse yardım etmiycekmi denemediğim bişey kalmadı bios update den tut herşeye kadar bi bakın lütfen bu konuya ya..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.