Şimdi Ara

Anakart tavsiyeleriniz arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar yeni bir sistem kuruyorum elimde şu an 2 adet Kingston Hyperx 8GB DDR3 1600MHz CL9 Performans Belleği Kit(2x4) var yani toplamda 16gb
    alıcağım işlemcim AMD FX Serisi X6 6100 3.3 Ghz 14MB Cache Soket 938 Pin (AM3+) İşlemci alıcam.
    Şimdi bu 2 ürüne göre bir anakart lazım. tavsiyeleriniz nelerdir acaba?
    Not; bütcem 250 en son.

Kasam: Cooler Master Rc692 gx 650w +80
    Hdd: 2 adet 160 gb Samsung (ilerde ssd ye dönüştürücem)

Not: Korkum şimdi işlemciyle anakartı alırım ramlere uymaz o açıdan sizden yardım istiyorum.

Teşekkürler Donanım Haber Ekibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geecce -- 17 Aralık 2011; 21:33:31 >

• Asus M5A97 kullanıyorum memnunum tavsiye ederim.
  • DEDİĞİM ŞEKİLDE 16GB RAM DE ÇALIŞIRMI?
  • 16 gb ram ı nbcaksın 8 ını sat 8 kalsın bıraz para ekle ssd alırsın 16 gb ramdan daha fazla performans alırsın ssd den .

alacagın tek board ıse bu zamanda alternatıfsız msı ın fuzıon teknolojısnı destekleyen anakartı Crossfire, Katı Kapasitör, SATA 3, SLI, USB 3.0 vs gıbı temel gelecegın teknolojılerını desteklıor ve en onemlısı aynı anda hem ati hem nvıdıa grafık kartlarını bır arada kullanabılıorsun . bu ne demek ornegın bır 6850 aldın dıyelım su an o kartla her oyunu rahat oynarsın kasmadan ama işin ıcıne nvıdıa nın fızık teknolojısı gırınce topallıorr ati kartlarda yok cunku . naparsın alırsın bı tane ucuza 8600 veya 8800 gt ıkıncı el o kartı sadece fızık hesaplamaları ıcın ayırrırsın bolece hem atı kartla oyunu oynarsın nvıdıa ılede fızık motorunu acmıs olursun ve aynı zamanda aynı aıleden olmayan ıkı kartıda cross olarak kullanabılıorsun ornegın bır tane 4850 ıle bır tane 5850 gıbı

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/msi-870a-fuzion-amd-770-power-edition-am3-ddr3-sata3-usb3-atx-anakart.html

ayrıca fx lerı onermıorum onun yerıne phenom 2 x6 veya x4 bak bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saameet_06 -- 17 Aralık 2011; 3:54:42 >

• MSI'ın 990XA anakart modelini kullanıyorum. Çok memnunum. Tavsiye ederim.
  • x4 veya x6 nın hangi serisi forumda 955 e çok iyi yorumlar yapılmış.
    birde ben ramleri almış bulundum sadece tek eksiğim anakart birde işlemci yani 550/600 e son sistem toplucam gibi geliyor bana (ssd 2012'de) o yüzden fx serisi olsun diyorum birde işlemci cache hızı 14mb yani piyasada böyle bir cache hızı yok nasıl ekran kartı alırken kaç bit olduğu önemliysede bundada cache hızı çok önemli aldımmıda 5 sene daha beni idare etsin o açıdan çünkü bir önceki sistemi 2005 yılında kurmuştum p4 3.0 ghz gigabyte g5 anakart 4 gb ram inan bir kez bile takılmadı 512 ati radeon hd2600 128 bit ekran kartıyla bile mw3 ü hiç takılmadan standart ayarıyla oynayabiliyorum. sadece sistemi genişletim diyorum.
  • 14 mb fılan onlar kagıt ustu ısler FX ler phenomlara gecıldı yenı nesıl ıslemcı bı oncekı serıye boyun egdı ızleyebılırsın

http://www.donanimhaber.com/islemci/videolari/AMD-FX8150-video-inceleme.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar kasa önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • amd phenom II X4 955-965-970-980 hangisini önerirsin veya x6 serisinden hangisini?
  • wallahı dostum bende x4 840 var 3.2 ghz l3 onbelleggı yok 1 hafta evvelde ark a x4 955 aldık 3.2 ghz onda l3 var wallahı ben ıkı cpu arasında oyunlarda masaustunde fılan hıcbı farkını gormedım aynısı . 955 ve ustunden hangısını alırsan al 955 yeterlı nıe 965 almadım demezsın yane . x6 lardanda 1075 veya 1090t yı al
  • kardeş teşekkürler karar verdim işlemci x6 1090t anakart msi fuzion olucak 16gb kingston 1600 remide takınca uçar artık bana göre sağolasın
  • 8 gb ını kullan kalanı sat bence sana hıcbı faydası yok performansta . satıp bı tane nvidia ekran kartı al mesela 2. el 8800 gt olabılır. fızık hesaplamaları ıcın kullanırsın oyyunlarda ddaha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

MSI'ın 990XA anakart modelini kullanıyorum. Çok memnunum. Tavsiye ederim.

990xa nın 4 yada 5 modeli var ayrı ayrı hangisi seninki tam olarak
  • Anakartta asusu önermiyorum çok fazla sorun yaşayan var biraz inceleyin yeterli.
    Gigabyte yada msi alın.
    Tercihiniz Gigabyte 990xa-ud3 olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Anakartta asusu önermiyorum çok fazla sorun yaşayan var biraz inceleyin yeterli.
    Gigabyte yada msi alın.

ama onunda 1.0 modeli alınmaz 1,2 versiyonunu bulursan alırsın bugun vatana sormaya gidiyorum.
    990xa-ud3 + amd phonem II x6 1100t ikisini birlikte alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geecce

quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Anakartta asusu önermiyorum çok fazla sorun yaşayan var biraz inceleyin yeterli.
    Gigabyte yada msi alın.

ama onunda 1.0 modeli alınmaz 1,2 versiyonunu bulursan alırsın bugun vatana sormaya gidiyorum.
    990xa-ud3 + amd phonem II x6 1100t ikisini birlikte alıcam.

Neden alınmasın Hocam birçok insan kullanıyor sorunsuz versiyon güncellemeleri eklentiler sadece abartma

• evet orasıda öyle anakart seçimini bir türlü yapamadım. işlemci kesin phenom II x6 1100 t black edition
    anakartda asus 990 fx düşünüyorum yabancı forumlar bile öneriyor artı 5 sene garantisi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geecce

quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

MSI'ın 990XA anakart modelini kullanıyorum. Çok memnunum. Tavsiye ederim.

990xa nın 4 yada 5 modeli var ayrı ayrı hangisi seninki tam olarak

Tam Model
    MSI 990 XA-GD55
  • s.a arkadaşlar bende gıgabyte a75m-2sv anakart var 3 tane aynı anakartta denedim onboard çalışmadıı sizce neden olabilir lütfen yardım Paylaş:
  • 16 GB RAM'in 8'ini iade etme şansınız varsa edin, artan para ile anakartı ASUS M5A99X yapın. Gigabyte 990xa - UD3 anakarttan 3 adet değiştirdim hepsi BIOS sorunları yaşadı. 16GB ram ile makine uçmaz, Makine SSD ie uçar... Arkadaşlar ısrarla belirtmiş fakat dikkat etmemişsiniz. İşletim sisteminin SSD üzerine kurulduğu bir PC ile HDD üzerine kurulduğu bir PC denerseniz aradaki farkı görürsünüz. Arkadaşım PC'min açılış süresi ve programların erişim süresini gördükten sonra bana şunu söylüyor: "Evde hergün PC başıda acı çekmeye başladım... Lanet olsun senin SSD'nle zehirlendiğim güne..."

Henüz tüm bileşenler toplanmamış belki takas veya iade şansınız varken SSD meselesini iyi düşünün, SSD'ye karar verirseniz Gigabyte ve MSI'ın 970A anakartı ve 8 GB RAM iadesi sayesinde oluşacak tasarrufa yaklaşık 150 TL ekleyip 120 GB OCZ Agility 3 alabilirsiniz:

8 GB RAM iadesi ile = 100 TL tasarruf desem
    970A anakart sayesinde = 50 - 100 TL tasarruf desem

120 GB OCZ agility 3 SSD Vatan'da 375 TL.

200 TL ekstra fark ile PC kelimenin tam anlamıyla uçacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.