Şimdi Ara

Anakart parça kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakartımın üzerindeki bu parça wireless kart takarken anakarttan çıktı, fakat bilgisayar çalışıyor.
    Bu şekil bilgisayarın çalışmasında herhangi bir problem oluşur mu?

Anakart parça kırıldı

Anakart parça kırıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Masseria -- 16 Nisan 2015; 16:51:09 >

• Kapasitor gitmis, isini bilen bi elektronikci kolayca takar, riske girmeyin, alin anakarti, elektronikcilerde vardir ondan, takarlar yenisini 10 lira 15 lira bisey e gelir sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • Onboard ses kartı ile ilgili bileşen. Sesle ilgili problem yaşayabilirsiniz.

Telefon: Apple iPhone 13 Black - 128 GB PC: Intel i5 10400F İşlemci | MSI Z490-A Pro Anakart | Gskill RipjawsV 3200mhz CL16 2x8= 16 GB Ram | EVGA RTX3050 Black XC | Adata XPG SX6000 Pro 256 GB NVMe SSD | FSP 500Watt Meet PSU | AeroCool Quartz REVO RGB Kasa | CoolerMaster Hyper H411R Cpu Soğutucusu - LG 22MK400H 21,5 Inch 75Hz FreeSync Monitör Araç: 2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet Dualogic Active Plus
  • Bu şekilde bilgisayari çalıştırırsan yanar vs. Gibi tepkiler aldim bir problem yaratmaz değil mi

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Kapasitor gitmis, isini bilen bi elektronikci kolayca takar, riske girmeyin, alin anakarti, elektronikcilerde vardir ondan, takarlar yenisini 10 lira 15 lira bisey e gelir sana

yok hocam hiç gerek yok o üstünde yazan kondansatorün aynısını alıcak yada 1 model üstüde olur aynı yere lehimlicek 5 kuruş 1 lira bişey fazla para vermeye gerek yok.
  • O anakartı o şekilde ilk çalıştırma sırasında büyük kumar oynamışsınız zaten, şansınıza problem çıkmamış. Ben olsam en kısa sürede götürür yaptırtırdım. İki dakikalık iş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Voltajı regüle eden (decoupling) kapasitörler onlar.
    Eğer aynı hatta paralel birden fazla varsa sistem çalışır, ancak ağır yükte ve olası güç kaynağı çıkışı kaynaklı voltaj dalgalanmalarda/parazitlenmelerinde ve diğer voltaj regülasyonu yeterli seviyede olmayabilir.
    Bu da o voltaj hattının bulunduğu entgrelerde en kötü arızalanmaya, en iyi ihtimal ömürlerinin kısalmasına sebep olur.
    Ancak ne kadar sıkıntılı olduğu bilmek için devre şeması şart.
    O yüzden o kadar kasmadan en iyisi aynı malzemeden bulup lehimletmek.
    Eli havya tutan çoğu teknisyenin 2-3 dakikada halledebileceği bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 17 Nisan 2015; 9:02:22 >
  • R.Masseria R kullanıcısına yanıt
    dostum i?e yaramasa o parçayy nie taksynlar ki
    biran önce lehimle
    ?anslysyn
  • Anakarta yapılacağını duyan elektrikcilerin gözleri açıldığı için problem. Bi anda anakart tamiri moduna geçiyorlar. Sorun çözüldü bir elektronikciye gönderdim, bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.

• 10uf 16 v alüminyum elektrolitik kondansatör. alüminyum olması şart değil. hatta bu katı kapasitör işi de tartışılır neyse herhangi bir elektronikçiden tanesini 5 kuruştan alabilirsiniz. siyah olmasına bakmayın sadece bunlar alüminyum kaplı. bir fark olmaz. siyah taraf eksidir. ters olursa patlar. en iyisi bir elektronikçiye gidin 10 tl verip lehimletin. çok fiyat çekerse 5 kuruşluk kondansatöre 2 lehim için bu para yeter deyin. kullanmayın. onlar büyük ihtimalle akuple kondansatöreleri. gidin taktırın

edit:pili biten klavye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiskeyinthejar -- 18 Nisan 2015; 1:24:07 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.