Şimdi Ara

Anakart işlemci soketi pin yamulması,kırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartımın ram slotlarından 1. slotununa ram takınca anakart açmıyordu, bu sorunun araştırmalarım sonucu anakartın işlemci soketindeki pinlerden kaynaklanabildiği bilgisine ulaştım.

İşlemciyi söktüm ve ne göreyim pinlerden 1 tanesi yamulmuş düzleteyim derken iyice sıvadım. şimdi anakartımın sadece tek slotu ram okuyabiliyor.

Bunun düzeltilmesiyle ilgili youtubeden bir video buldum sanırım yapanlar Rus vatandaşı. Bu işlemi yapabilecek ulaşabileceğimiz güvenilir tamirci var mı dır acaba.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anakart İşlemci Soketi Pin Yamulması ve Tamiri

Anakartın işlemci soketindeki pinlerin yamulması veya kırılması, bilgisayar sisteminin düzgün çalışmasını engelleyen yaygın bir sorundur. Bu sorun, işlemcinin anakartla bağlantı kuramamasına neden olur ve bilgisayarın başlatılmasını engelleyebilir.

İşlemci Soketi Pinlerinin Yamulması veya Kırılmasının Nedenleri:

• Yanlış işlemci takılması
    • Nakliye sırasında oluşan darbe veya titreşim
    • Soğutucunun yanlış takılması
    • Statik elektrik birikmesi

İşlemci Soketi Pinlerinin Tamiri:

İşlemci soketi pinlerinin tamiri, hassaslık ve dikkat gerektiren bir işlemdir. Pinleri düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Anakartı bilgisayar kasasından çıkar.
    • İşlemciyi soketten çıkar.
    • Büyüteç kullanarak yamulmuş veya kırık pinleri belirle.
    • Küçük bir cımbız veya iğne kullanarak pinleri dikkatlice düzelt.
    • Pinleri düzelttikten sonra, işlemciyi yeniden sokete tak.
    • Anakartı bilgisayar kasasına geri monte et.

Pin tamiri başarılı olmazsa, anakartın işlemci soketinin değiştirilmesi gerekebilir. Bu işlem daha karmaşıktır ve profesyonel yardım alman önerilir.

Anakart İşlemci Soketi Değişimi:

Anakart işlemci soketinin değişimi, anakartın çıkarılmasını ve yeni bir soketin lehimlenmesini içerir. Bu işlem, elektronik onarım konusunda deneyimli kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir.

Önemli Hususlar:

• İşlemci soketi pinlerini tamir etmeden önce statik elektriği boşaltmak için toprağa bağlı bir bileklik tak.
    • Pinleri düzeltmek için aşırı güç uygulama.
    • İşlemciyi sokete takarken doğru yöne ve pin uyumuna dikkat et.
    • Anakartı bilgisayar kasasına geri takmadan önce tüm kabloların doğru şekilde bağlandığından emin ol.

İşlemci soketi pinlerinin yamulması veya kırılması sorunu ile karşılaşırsan, sorunu dikkatlice teşhis et ve uygun onarım yöntemini izle. Bu yönergeleri izleyerek, sistemini yeniden çalışır duruma getirebilir ve önemli veri kaybını önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanukonadnoS

Anakartımın ram slotlarından 1. slotununa ram takınca anakart açmıyordu, bu sorunun araştırmalarım sonucu anakartın işlemci soketindeki pinlerden kaynaklanabildiği bilgisine ulaştım.

İşlemciyi söktüm ve ne göreyim pinlerden 1 tanesi yamulmuş düzleteyim derken iyice sıvadım. şimdi anakartımın sadece tek slotu ram okuyabiliyor.

Bunun düzeltilmesiyle ilgili youtubeden bir video buldum sanırım yapanlar Rus vatandaşı. Bu işlemi yapabilecek ulaşabileceğimiz güvenilir tamirci var mı dır acaba.

saatçilere gidebilirsinsaatçilerin aletleri ufak olduğu için bu işi yapıcaklarını düşünüyorum bul sağlam bi saat tamircisi ikna et şöyle de böyle de para veririm de tamir ettir

• Anakart tamiri yapan adama gittim uğraşamam dedi saatçi ne der bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakart tamircisi anakartla uğraşamam mı dedi uğraşamayacaksa gitsin kapatsın dükkanı.

bazı arkadaşların dediği gibi saatçi ile halletmeyi deneyebilirsiniz.

• Girdim tamirciye dedim anakart işlemci soketi tamiri yapıyormusunuz, kırıkmı dedi, evet dedim yok dedi, işte videodan bahsettim şu şekilde yapılabiliyor dedim, yüzünde alaycı bir gülüş ve yapmak istemeyiş şekliyle uğraşamam onunla dedi, birden içimden 100 kaat veririm diye söyleyesim geldi ama vaz geçtim, sonra kendim sıcak havya arayışına girdim kafaya koydum kendim yapmaya çalışacağım yoksa anakart çöp olacak. Tek slot ram takılı şu anda 4 gb onunla idare ediyorum oda dual kitin parçası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Anakart Pinler Yamuldu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.