Şimdi Ara

Amilo Pro 3405 harddiskten ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 ay önceki kampanyadan Fujitsu siemens amilo pro v3405 notebook aldım. Performans açısından memnunum ama başlıkda belirttiğim sıkıntım var. Pc çalışırken her 60-90 sn'de bir klavyenin sol altından tık diye ses geliyor. Bu sesin harddiskden geldini sanıyorum, aslında pcyi ilk aldığımda böyle birses yokdu son 10 gündür bu ses geliyor. Harddiskte herhangi bir okuma yazma yada badsektor sorunu yok. Bu modeli kullanan arkadaşlarda böyle bir sıkıntı var mı? neden böyle bir ses çıkıyor acaba? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• valla arkadaşım harddiskden ses gelmesi garipsencek bişey değil bazı laptopda bu ses çoktur bazısında azdır değişir bu tabi hesap makinesini bile açsan sonuçta Hdd çalışır ve ses gelebilir eger ses çok garip değilse takılma o kadar.
  • Tabiiki harddiskten ses gelecektir fakat tam anlatamadım sanırım gelen ses bildiğimiz okuma yazma işleminde çıkan bir ses değil, aksine harddiskten hiç ses gelmiyor makine genel anlamda gerçekten çok sessiz çalışıyor. Ama işde bu sessizliği 60-90 sn'de bir çııkan yüksek bir tıık sesi yırtıyor. Benzetmek gerekirse bu ses musluktan 1dk. bir sürekli damlayan su sesine benziyor.
  • ya bende de disket sürücüsünden 15 saniyede bir tık sesi geliyordu. araştırdığımda bir virüsün 15 saniyede bir otomatik olarak disketi okuma isteğiymiş. disket , disket sürücüsü içinde olmadığından dolayı da tık diye ses geliyordu. Sende de buna benzer bişey olmasın?
  • Pili şarj olmadığı için iade etmeden önce aynı modeli 2 gün kullanmıştım. O ses bende de vardı. Sabit disk kaynaklı olduğuna eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricket -- 9 Eylül 2007; 10:00:46 >
  • Futi alette disket sürücüsü yok bu yüzden sesin nedeni senin virüsün olamaz.
    Criket evet bencede harddiskten geliyor bildiğim kadarıyla normalde böyle uyuz bir sesin çıkmaması lazım ki ilk aldığımda da böyle bir ses yokdu. Acaba bu konu için ne yapabilirim? Böyle bir ses olayını yaşayan arkadaşlar yok mu ?sadece benim notebookda mı oluyor acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: inprise

Futi alette disket sürücüsü yok bu yüzden sesin nedeni senin virüsün olamaz.
    Criket evet bencede harddiskten geliyor bildiğim kadarıyla normalde böyle uyuz bir sesin çıkmaması lazım ki ilk aldığımda da böyle bir ses yokdu. Acaba bu konu için ne yapabilirim? Böyle bir ses olayını yaşayan arkadaşlar yok mu ?sadece benim notebookda mı oluyor acaba ?

ses olayı hdd de kafa vurması diye tanımladan arızadan kaynaklanıyor, periyodik ve tok olara gelmekte ise ses yakın zamanda hdd iptal olacak buda onu emarelerinden biri, servise başvurabilirsin yada tamamen bozulmasını bekleyip başvurursun sana kalmış, yerinde olsam önemli data bırakmam içinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: athloon

quote:

Futi alette disket sürücüsü yok bu yüzden sesin nedeni senin virüsün olamaz.

ses olayı hdd de kafa vurması diye tanımladan arızadan kaynaklanıyor, periyodik ve tok olara gelmekte ise ses yakın zamanda hdd iptal olacak buda onu emarelerinden biri, servise başvurabilirsin yada tamamen bozulmasını bekleyip başvurursun sana kalmış, yerinde olsam önemli data bırakmam içinde

istediğim cevabı buldum sanırım. Evet teknik servise götürcem elbet, yalnız bundan önce sorunu ve çözümlerini net öğrenmek istiyorum ki yeri geldiğinde adamlara sağlam şarlıyayım. Bu nedenle şunlarıda öğrenmem lazım; Teknik servis bu sorunu çözmek için ne gibi bir işlem yapabilir ? Hdd'nin komple değişmesimi gerekli ? Bu sorunu garanti dışında tutabilirler mi? yardımların için çok sağol.

• bu ses benim makinede de var. bence bu hdd kafa çarpması falan değil, hatta bir sorunda deil. muhtemelen ya sıcaklık ölçmesiyle ilgili bişey yada pilden tasarruf için bişey kapanıyor yada açılıyor. bunlar benim tahminim, yinede içinde kuşku olan servise götürsün
  • Pil tasarrufu için olduğunu sanmıyorum. Özellikle tüm güç yönetim seçeneklerini devre dışı bırakıp denediğimde de olmuştu. Ayrıca teknik servis böyle bir konu için pek yardımcı olmaz gibime geliyor.
  • Bende pil tarrafundan olduğunu sanmıyorum, yarın aldığım yere götürcem alırken sorun çıkarsa ilgilenceklerine dahil teminat almıştım şirketin yöneticisinden. Gerçi onunda yapcağı teknik servise yollamak ve prosederü hızlandırmakdan öteye gitmiyecektir. Aslında bende aletin teknik servise gitmesini istemiyorum, pek güvenmiyorum teknik serviselere ama bu sesede dayanamıyorum. Bu modellin ucuz olma nedeni bu olabilir diye düşünmeye başladım, bu konuda genel bir problem olabilir.
  • biri benim virüs olayını yanlış anlamış ama neyse..

bu ses benim bilgisayardan da geliyo, acaba gercekten harddisktemi bi sorun var şüphelenmeye başladım. Nazar değdi alete ..
    bu ses biraz lıkır sesine benzio ve ben de tam periodik olarak değil gibi arada yapıyo arada yapmıyo.. bilgisayarda da herhangi bir problem yok inşallah bir sorun çıkmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futi -- 13 Eylül 2007; 0:44:28 >
  • quote:

Bende pil tarrafundan olduğunu sanmıyorum, yarın aldığım yere götürcem alırken sorun çıkarsa ilgilenceklerine dahil teminat almıştım şirketin yöneticisinden. Gerçi onunda yapcağı teknik servise yollamak ve prosederü hızlandırmakdan öteye gitmiyecektir. Aslında bende aletin teknik servise gitmesini istemiyorum, pek güvenmiyorum teknik serviselere ama bu sesede dayanamıyorum. Bu modellin ucuz olma nedeni bu olabilir diye düşünmeye başladım, bu konuda genel bir problem olabilir.

inprise teknik servise götürebildin mi? sorun nedir acaba?
  • bu arada HDTune adlı programla hardiski tarama yaptırdım herhangi bir bootsector yok. Harddisk sağlam gözüküyor.
    Notework hardware manager ile harddiskin tüm özellikle OK şeklinde gösteriyor.
    Defraglarda herhangi bir sorun yaşamadım. Ayrıca defrag yaparken o ses hiç gelmiyor. Yoğun harddisk işlemlerinde bu ses gelmiyor.
  • boş yere vesvese yapıyorsunuz. herkes bu ses bende de var yazmış demekki bu bir sorun değil. sesin geldiği yerde fan var belki sıcaklık dengesiyle ilgilidir, bişeyleri açıp kapatıyor işte elleşmeyin fazla

edit: ayrıca öyle aşırı kelepir bir laptop değil. ucuz ucuz deyip illaki bir sorun aramak bence yanlış, bu ürünü aldıktan 2 hafta sonra datron marka aynı özellikler -birtek ekranı 15.4"inch- ve fiyatı 699$ yine hepsiburada da gördüğünüz gibi fiyat buna göre pahalı bile kalıyor 15.4" daha tercih edilen bir ürün!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 13 Eylül 2007; 12:53:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cLk

boş yere vesvese yapıyorsunuz. herkes bu ses bende de var yazmış demekki bu bir sorun değil. sesin geldiği yerde fan var belki sıcaklık dengesiyle ilgilidir, bişeyleri açıp kapatıyor işte elleşmeyin fazla

edit: ayrıca öyle aşırı kelepir bir laptop değil. ucuz ucuz deyip illaki bir sorun aramak bence yanlış, bu ürünü aldıktan 2 hafta sonra datron marka aynı özellikler -birtek ekranı 15.4"inch- ve fiyatı 699$ yine hepsiburada da gördüğünüz gibi fiyat buna göre pahalı bile kalıyor 15.4" daha tercih edilen bir ürün!

abi yüreğime su serptin inşallah bi sorun değildir.

yani kafa vurması olsa harddiskin herhangi bir yerinde falan bi bozukluk göstermesi lazım değilmiydi? tüm testler de olumlu sonuç aldım. yine de içimde bi şüphe var...

• Hayır teknik servise göndermekten vazgeçtim çünkü;
    Başka bir markanın noteebook teknik servisinde çalışan ve bu konularda tecrubeli olan bir arkadaşıma ulaştım. Bazı harddisklerde bu gibi bir ses olayının olduğunu fakat bunun kafa vurması olmadığını söyledi. Özellikle Western digital marka harddisklerde bu ses sıkıntısı ile çok karşılaşmış ama sesden başka bir zararını görmemiş, yani Western Digital için normal bir olaymış. Bu nedenle aleti teknik servise yollasamda sorun yok diyerek geri döneceğini söyledi. Bu bilgi sanırım ben dahil bu sıkıntıyı yaşanların içini rahatlatır.
  • Evet doğru söylüyorsun gibi. Dizüstü işi şans işi maalesef. Kısıyorsun, para biriktiyorsun, özene bezene bi tane alıyorsun, sonra da ordan burdan sorun çıkıyor işte. Bende de 3405 var. Bende olan sorunları bu forumda her başlık altında ayrı ayrı yazdım. ama zaten bu söylediklerim sadece bu markayla alakalı değil. Hepsi için geçerli, tüm marka ve modeller için...
    Ben yine de memnunum 3405'ten. İşlemcisi ram'i fena değil. Ekran 14.1 inç, görünüşü gayet şık. Arkadaş bunun 15.4 inç olanını almış, yanyana getirdiğimizde bu daha yakışıklı duruyor. O da kabul etti.
    Sorunun çözülürse bilmek isterim bende nasıl çözdüğünü falan..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.