Şimdi Ara

Amfi Gücü Hesabı Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde bir tane kenwood 4x50 w teyp var. Bunu aracima bağlamak istiyorum. Araçta arkada 2 tane max 500w 4 ohm,
    önde ise 2 tane 150 w hoparlör var.
    1. Bu teyp bu sistemi rahat bi şekilde amfisiz kaldırır mı?
    2. Eğer amfi gerekli ise, gücü kaç watt olmali?
    3. Amfi gücü nasıl hesaplanıyor? Hoparlörlerin güçlerini toplayarak mı?
    Bilgi sahibi arkadaşlardan yardim bekliyorum. Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amfilerin ve hoparlörlerin üzerine yazılan şişirme rakamlar hiçbir şey ifade etmiyor malesef önce cihazın ve hoparlörlerin rms denilen gerçek güçlerine bakmak lazım mesela max 500w dediğiniz hoparlör en fazla 100w güce sahiptir. Amfilerde yazan 1600w 2000w gibi sayılara da aldanmayın genelde bu yazıların 4te veya 5 tw birini ancak verebilir bu cihazlar.

Teybiniz kaliteli ve gerçek mosfet 4x50w çıkışa sahip o yüzden yeterli gelir diye düşünüyorum ama daha da güce ihtiyacım var derseniz 4x100w rms güce sahip bir amfi ile besleyebilirsiniz. Fakat yüklenmelerde öndeki hoparlörler basta bozulma yapabilir.

• Bilgiler için teşekkür ederim. Eğer teyp zorlanmadan kaldirirsa zaten amfiye falan ihtiyacim yok. Üzerlerinde watt değerleri yüksek yazdığı için teyp belki zorlanır ve çıkışları yapabilir diye düşündüğüm için belki amfi gerekir diye düşündüm.

• Şöyle bir bilgi vereyim, bir teybe veya amfiye bağlayacağımız hoparlörün teybi ve veya amfiyi yakma riski omaj değeri uyumsuzluğu ile olur mesela çıkışı 8 ohm olan bir teybe 2 ohm hoparlör bağlarsanız teyp çıkışı neredeyse kısadevre olmuşçasına ısınır ve yanabilir ama hoparlörün üzerinde yazan watt değerinin büyüklüğü böyle bir risk arz etmez. Buradaki denge tam tersine işler yani hoparlörün watt değeri amfininkinden düşük olursa sese yüklendiğinizde hoparlör sargısının aşırı ısınıp patlamasına sebep olur.

Yani kısaca amfiler düşük omajlı hoparlörlerden, hoparlörler ise haddinden fazla çıkış gücü ile beslenmelerinden yanar.

Burada çıkış özellikleri yazıyo. Çıkış empedansi 80 ohm diyo. Kdc 8531 olan model

• Yani kisacasi teyple elimdeki hoparlörleri kullanabilirim. Öyle cok kaliteli detayli veya cok yüksek seslere de gerek duymuyorum zaten. Gerçi teyp biraz eski olmasına rağmen mükemmel bi cihaz ama bana artar bile. Teşekkür ederim bilgiler için tekrar.

• Hoparlör ++ ve eksilerini kontrol ederek bağlayın,, hoparlörlerin birisi ters bağlı olursa,, bass sesi yutar ve dolgun ses alamazsınız, ses düşer.. kablolar belli değilse,, kalem pilin hoparlör kablosuna deyirin,, hoparlör yukarı dışa hareket yaparsa, pilin + sı, hoparlör ++ dır.

2 5200w

3 toplayarak heaaplanır

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.