arkadaslar amerikadan birkaç parça getirtmek istiyorum bu şekilde çalışan çok site var ama bir okadar da mağdur olan insanlar var bu siteyi daha önce kullananlar var mı acaba güvenilir mi?
usshopex firmasını kullandım. Türk firması nycitex diye bir kargo firmaları var onunla gönderim yapıyorlar. kargo fiyatları daha uygun diğerlerine göre. 2 hafta içinde ürünüm problemsiz olarak geldi. şahsen ben tavsiye ederim.
Peki usshopex ile aldığınız gönderiniz elektronik alet miydi? İleride alışveriş yapmayı düşünüyorum da acaba gümrükte elektronik aletlerde yaşanan sıkıntı usshopex ile de yaşanıyor mu merak ettim?
Gümrükten geçişleri iyice zorlaştırdılar. Elektronik alet dediğinin de binbir çeşidi var kimi geçer kimi geçmez. Muallakta olan durumlarda devlet postası ile takipli gönderilmesini tercih edin. Yoksa DHL, FEDEX gibi özel kargo şirketleri ile gelen posta gümrüğe takılırsa başınız çok ağrır benden söylemesi.
O zaman usshopex gibi bir firmayı kullanmanın gümrükte kontrole uğramaması gibi herhangi bir avantajı yok mu?
quote:
Orijinalden alıntı: huargu
Peki usshopex ile aldığınız gönderiniz elektronik alet miydi? İleride alışveriş yapmayı düşünüyorum da acaba gümrükte elektronik aletlerde yaşanan sıkıntı usshopex ile de yaşanıyor mu merak ettim?
Yasaklı ürün değilse, bedel limitlerinin içindeyse niye takılsın ki?
Ben zaten yüksek bedeldeki elektronik ürünlerin tesliminde gümrüğe takılıyor mu diye sordum. Profesyonel bir fotoğraf makinesi almayı planlıyordum bir ara. Amazon'da Türkiye'deki satış fiyatından en az 500 lira daha ucuz ürünler bulmuştum. Ancak fiyatları nedeniyle gümrükten geçişlerinde sıkıntı olduğunu öğrendim. Usshopex'in bana verdiği adrese siparişi yönlendirsem, daha sonra Usshopex'in bana yolladığı pakedin gümrüğe takılma ihtimali nedir? Bu sorun yaşanıyor mu bunu soruyorum.
dhl easyshop kullanmıştım ben bi ara amerikadaniste kullanan arkadaşlarım da var. takılma olmadı gümrüğe zaten takılacak şeyler de değilllerdi. bu siteyi ilk defa gördüm. bi de globeshopper mı ne var bu işler için.
quote:
Orijinalden alıntı: huargu
elektronik olarak ne alacaksanız, aslında gümrükten malın geçmesi biraz şans işi, yeni yönetmeliğe göre 150 euro değerinin üzerindeki eşyalar gümrükte yakalatırsanız gümrük vergisine tabi. amerikadan gelen mallar gümrüğe yakalatırsanız %15 avrupa ülkelerinden gelen mallara %20 gümrük vergisi ödüyorsunuz. fedex, ups gibi kargolar ordino gibi saçma sapan fahiş ücretlerde talep edebiliyor. benim aldığım hırdavat türü el aleti setiydi sorunsuz geçti. paketin boyutuda büyük sayılırdı. kolinin üzerinde kırmızı gümrük kontrolünden geçmiştir bandı vardı. gümrükten cep telefonu, parfüm, sporcu gıda maddesi girişi kesinlikle yasak. değerinin ne olduğuna bakılmıyor. gümrükte yakalatırsanız aynen geri gönderiyorlar. bu saçmalığı yapan bir tek bizim ülkemiz onuda belirtmek isterim. tekin acar gibilerin bize fahiş fiyatlarla parfüm satamaması zorlarına gitmiş gibi gözüküyor. fedex veya ups ile kargo göndermeyin büyük ihtimalle takılır bir sürüde para ödersiniz. usshopex in kendi kargo firması var nycitex diye. sitedeki yazdıklarına göre gümrüğe takıldığında gümrükteki masrafı gönderdiğinizde oraya gitmeden işinizi halledebiliyorsunuz.ebaydaki çoğu satıcı amerika içine satış yapıyor, ürünlerin fiyatlarıda oldukça uygun oluyor bazı ürünleri ülkemizdeki satılan fiyatların 1/3 ü fiyatlarla alabiliyorsunuz. free shiping olanlardan yakalarsanız kargoda ödemiyorsunuz. bu gibi durumlar için amerikada tanıdığım olmadığından usshopex kullandım. toyota avensis marka aracımın ön xenon ampulu kesmişti, buradaki servis tek bir ampul için (komple far değil, balast hariç sadece tek 1 adet ampul) 680 TL ücret istemişti. bu ampulün serisini servis haricinde hiç biryerdede bulamıyorsunuz resmen tekel oluşturmuş toyota. nasıl olur diye 3 defa üst üste aradım servisi. hep aynı yanıtı aldım. ebay sitesine baktım aynı seri ampulün toshiba harison marka 2 adeti ülkemize gönderim kargo dahil 105 TL ye geldi. ülkemizde yaşamak gerçekten pahalı, potansiyel kaz gibi görüyorlar distribütörler vatandaşlarımızı. satıcı ampulleri amerikan postasıyla göndermişti yaklaşık 1 ay içinde geldi. kargo gümrüğe kadar çabuk geliyor fakat gümrükteki yoğunluktan dolayı orada biraz bekleniyor. yeni yayınlanan gümrük genelgesini ekte sunuyorum okursunuz
Merhaba Sizlere birşey danısmak istiyorum aranızdawww.amerikadansiparis.com adlı siteyi kullananınız varmı 12 ay taksitle dilediğiniz ürünleri Amerikadan getirebiliriz diyorlar deneyim sahibi olan bir arkadaş arıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Daha önce hiç bu tip sayfaları kullanmadım bir arkadaşım getiriyordu fakat kendisi kesin dönüş yaptığından bu sayfaları kullamak zorundayım 3D yazıcı satın almak zorundayım en kısa zamanda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla Ali Fırat
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme