Şimdi Ara

Amerikadan gelen 110V alet türkiyede çalışmıyor lütfen yardımcı olun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
16.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • profosyonel ses cihazları üretilirken sadece kendi ülkesi değil genelleme baz alınır o yüzden sorun voltaj kısmı değil bence zaten voltaj kısmında 90-240v yazıyor. ülkemizdeki voltaj durumu 180-240v gece gündüz arası oynamaktadır bu tip cihazlar voltajlara hassastır ( hele cihaz analog ise )bunun için mixer, proses gibi şeyler için ups vb.. kullanılırki işin ortasında olmsuz durumlar olmasın.
    firewire kullanmadım ama usbli cihazlarda toprak hattı manyetik alan trafo gibi etkenlerden kararsız çalışma veya hiç çalışmama durumlarını çok gördüm..bunları söylerken profosyonel anlamda seslendirmede uğraşmış vede şuan donanım üzerine çalışan biri olarak söyledim..sorunun cihazmı pcmi olduğunu kesinleştirip ona göre çözüm bulman lazım istanbul yada ankarada isen atempo asimetrik gibi servise götürüp test etmeni öneririmhttp://www.atempo.com.tr/iletisim.asp?DILID=0http://www.asimetrik.com.tr/urunler.asp




  • bilidiği üzere amerikada çebeke frekansı 60hz, türkiyede ise 50 hz bu sebepten olma ihimali olabilir mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Liu Kang

    10 hz'nin farketmeyeceği düşüncesi yanlıştır. Bazen farketmeyebilir. Toleranslara bağlı.

    -10 hz'lik fark doğrultucu katında dikkate değer derecede daha büyük bir kondansatör gerektirir. Ne kadar az tolerans o kadar fazla gürültü. Bu örnekte beslenen devrelerin bu kadar gürültüye dayanamadığı anlaşılıyor. Her cihaz aynı tepkiyi vermeyebilir de. Çünkü her eleman aynı toleransa sahip olmayacaktır.

    O kondansatörü elektronikten anlayan bir vatandaş bulsun değiştirsin. Ama cihazı bir daha geri iade edemezsin + bu yazdıklarım yüzünden herhangi bir sorumluluk kabul etmem.


    yazdıklarını bir daha düşün derim ortada bir çelişki var




  • Açıkca şunu söyleyeyim bu aleti türkiye'ye compel getiriyor ve yurtdışından getirtilen bu tip aletler için tavır bellidir gerekli ücreti ödenir ve tamiri veya türkiye'ye uygun şartlarda çalışması sağlanır. Eğer firewire chip arızalı ise fiyatıda 80$ 'dır. smps beslemesi değişecek ise ortalama 180€ gibi bir bedel ödemek zorundasınız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sezerkıran
    yazdıklarını bir daha düşün derim ortada bir çelişki var


    ? Açıklar mısın
  • evet bence sezer haklı çünki 90-240 yazısı eşittir smps

    ama burda bir geçen lafa dikkatinizi çekmek isterim luikang arkadaş bir kondansatör kelimesi kullanmış buda mantıklı nasılmı açıklıyayım
    dsmart yı receiverleri genelde beslemedeki kondansatörler arıza yapar bizde bunları degiştiririz işte işin ilginç tarafına geliyorum beslemedeki 2200uf lik kondansatör yerine 1000uf takınca receiver çok yavaş çalışmaya başlıyo ama 2200uf takınca normal bir şekilde çalışabiliyo yani mikro işlemci etkileniyo bundada böyle bir durum olabilir
    çözüm ilaki 60hz ok hemen bir sg3524 lü bir devre yap 40w bir trafo 220 110 girişi olsun sg3524 ten 60 hz ayarla 110 çıkıştan al istersen 200 v çıkıştan al ve dene derim

    quote:

    Orjinalden alıntı: sezerkıran

    iyide cihazın beslemesi 90-240v arasında çalışabilen bir smps ise ki şayet girişteki 10 hz lik
    sinyal farkının bir önemi olmaması gerekir ki smps lerde voltaj doğru akıma çevrildikten
    sonra yüksek frekansta anahtarlanır.

    60 hz olayının bu iş ile bir alakası olduğunu sanmıyorum sorunu farklı yerlerde aramalısın.
    en basitinden elindeki 1394 firewire kablosunun sağlamlığını
    test edebilirsin farki pc lerde deneyebilirsin.

    cihazı daha önce hiç görmedim vede duymadım bu yüzden kesin birşey diyemem kullanma klavuzunu baştan inceleyin derim

    eğer antalyadaysanda cihazı test edebiliriz




  • yazıda avrupa ve asyada bu sorunu yaşıyan başkalarıda olduğu belirtilmiş. abd ve avrasya(avrupa asya birleşik) arasındaki en büyük fark gerilim ve frekansta yaşanır. bu yüzden en olası sebep olabilir.

    60 hz'lik frekans 50 hz'likten daha fazla alternas içerir. bu yüzden bu iki frekans'ta doğrultma yaptığınızda aralarında gerilim farkı olur.
  • Zaten mantıklı olarak düşündüğümüz zaman bu cihaz Amerika'da pirize takıldığı zaman çalışıyor.. Türkiye'de voltaj konvertörü ile Amerikanın voltajını veriyoruz çalışmıyor .... bu durumda geriye kalan tek şey frekansın 60HZ ye dönüşmemesinden başka ne gibi sorun olabilir ki? yani aklıma başka mantıklı bir sorun gelmiyor..

    Antalya'da bu şekilde HZ olayını 60 HZ yapabilicek iki kişi buldum... pazartesiye yapılabileceğini söylediler fakat fiyat söylemediler... sizce fiyat ortalama ne çıkmalı?
  • İstanbulda bu cihazı satan compel firması varmış.Onlar ne diyor acaba bu konuda?
  • bu alete yurtdışının 2 katının daha fazlası kadar fiyat isteyen kişilere felaket derecede kızgınım hayatta işim olmaz... çünkü bu konu ülkemizle alakalı değil kendileri ile alakalı .. bütün gümrük kurallarını , vergi bedellerini biliyorum hatta taşıma ücretlerine kadar geniş ayrıntılı tahminler yapabilirim ayrıca

    zaten ne diyecekleri de beni pek alakadar etmez sizin gibi yardımsever değerli elektronikcilerden daha iyi anlıyacaklarını sanmıyorum, çünkü abd deki ürünle alakalı Türkiyedeki versiyonu çalışıyor..
    quote:

    Orjinalden alıntı: eloko

    İstanbulda bu cihazı satan compel firması varmış.Onlar ne diyor acaba bu konuda?
  • Bence elektronikten iyi anlayan bir mühendise falan gösterin cihazı buradan bakarak yardımcı olmak pek akıllıca birşey olmaz.
  • ilk olarak antalyadaymışsın e be güzel kardeşim neden bana gelmiyosun

    ikinci olarak 60 hertz de

    quote:

    60 hz'lik frekans 50 hz'likten daha fazla alternas içerir. bu yüzden bu iki frekans'ta doğrultma yaptığınızda aralarında gerilim farkı olur.


    demişsiniz iyide bu cihazın beslemesi anahtar tetiklemeli güç kaynağı ise ve giriş gerilimi 90-240v arası ise bu güç kaynağının geribeslemesi olduğunu düşünürsek girişteki gerilim değişse dahi çıkıştaki gerilimin değişmemesi gerekir

    ikinci olarak liu senin idda ettiğin konu smps değilde normal trafolu olsa idi haklısın derdim smps lerin çalışma mantığını benim kadar sende çok iyi biliyorsun

    şebeke gerelimi lc ile filtre edilir köprü diyota girilerek doğrultulduktan sonra pwm ile bir mosfet yada tr nin trafoyu yüksek frekansta sürmesi ile voltaj düşürülür
    girişte 50 hertz de olsa 60 da olsa o gerilim köprü diyotla doğrultulduktan sonra yüksek frekansta anahtarlanacak ki buda 20000 hertz in üstüdür.

    illa 60 hz den kaynaklanıyor diyorsan 12 voltu 220v 60hz e bir devre ve bir trafo ile çıkartarak deneyebilirsin yok daha pro bişey istiyorum diyorsan 220v u doğrult ıgbt lere gir girişte 60 hz lik sinyal uygula :)

    bu tehlikeli yanlız :)




  • Sezer kondansatörün durumu daha işin başında enerji transfer hesaplarını iflas ettirebilir, yani regüle edilemeyecek durumlar da olasıdır.
  • ya neden hala uğraşıyor bu arkadaş anlamış değilim cihazda fabrika çıkışı yada sende yazılımsal bir hata var sonunda cihazı hiç kullanamıycaksınız aldığın yere kargola maksimum 50-60 dolar tutar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cturna

    ya neden hala uğraşıyor bu arkadaş anlamış değilim cihazda fabrika çıkışı yada sende yazılımsal bir hata var sonunda cihazı hiç kullanamıycaksınız aldığın yere kargola maksimum 50-60 dolar tutar


    Neden anlamış değilsin ben de anlayamadım bu aleti kullanmaktan başka çarem yok .. dünyada şu an için 10 kanal mic girişli pc destekli başka bir cihaz yok! maximum 50-60 dolar diye de yazmışsın. Neyine gore diyosun ? alet kolumdan uzun ve 2.5 kg dan ağır abd ye gonderi yaparken PTT paket kargolamasında maximum 1kg sınır olup ve bu 1kg sınırlı paketin 73 ytl ücreti olduğunu .. 1kg geçtiği zaman paketin paketten çıkıp koli hesabına girdiğini ve bu koli hesabında fiyatın iki katından fazlaya çıkıp her yüz gramda arttığını biliyomusun?

    Halen daha neden uğraştığımı anlamış değilsen konuyu baştan sona oku




  • hiç arama yapmadan aynı markanın daha gelişmişi varhttp://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=1&ManID=20&ProID=3016
    başta söylediğim gibi ses cihazları standart üretilir (ingilizler hariç herzaman aykırı olmayı severler)
    sorunun elektrik değil ayrıca aldığın cihaz orta sınıf bi cihaz şekline bakınca anlaman lazım bir ekranı yada dokunmatiği bile yok..
  • sevgili kadircitak bu yolladığın aleti ilk çıktığı günden beri biliyorum benim aletimde olan özelliklerin bazıları bunda yok bunda olan özelliklerin de bazıları ben de yok.. en basit örneği tüp mikrofon seçeneği yok!
    aldığım cihaz da orta sınıf bir cihaz değil.. ayrıntısını araştırırsan profesyonel lambalı bir recording interface dir... bundan daha iyi ve 10 kanaldan fazla olanını dünyada bulursan ben bu cihazı parçalıyacağım.
    şekline bakınca anlaman lazım bir ekranı yada dokunmatiği bile yok ne demek??? bu kadar saçma bir açıklama hayatımda görmedim senin işin elektronik değil mi kadircitak ! ben de burada aletin çalışması ile ilgili sorular soruyorum bu senin verdiğin alakasız ve anlamsız bir mesaj lütfen konuyu meşgul etme.

    quote:

    Orjinalden alıntı: kadircitak

    hiç arama yapmadan aynı markanın daha gelişmişi varhttp://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=1&ManID=20&ProID=3016
    başta söylediğim gibi ses cihazları standart üretilir (ingilizler hariç herzaman aykırı olmayı severler)
    sorunun elektrik değil ayrıca aldığın cihaz orta sınıf bi cihaz şekline bakınca anlaman lazım bir ekranı yada dokunmatiği bile yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trailblazer -- 24 Haziran 2009; 17:45:47 >




  • c247i değiştir düzelir senin aradığın böyle cevap...çok beklersin...servise bile götürmekten çekiniyon öylese amacın ne kim nasıl yardımcı olcak kayıt için olduğu için bilgim yok kaç kişi bu tip bi cihaz gördü yada kullandıki verdiğin yarım yamalak bilgilerle çare arıyon...şikayet etmekte özgürsün emir verme
  • Aynı konu farklı forumlardada açılmış, o forumdada burada olduğu gibi profesyonel insanlar var ancak sonuca ulaşılamamış.110 voltluk bir cihazı çalıştırmak bu kadar zor olamaz bence problemi cihazda aramak lazım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kadircitak

    c247i değiştir düzelir senin aradığın böyle cevap...çok beklersin...servise bile götürmekten çekiniyon öylese amacın ne kim nasıl yardımcı olcak kayıt için olduğu için bilgim yok kaç kişi bu tip bi cihaz gördü yada kullandıki verdiğin yarım yamalak bilgilerle çare arıyon...şikayet etmekte özgürsün emir verme

    arabesk ağız , saçmalık taşıyan cevaplar lutfen sus artık konuyu uzatma..sana bir daha cevap vermiyeceğim yardımcı da olma istemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.