Şimdi Ara

Amerikada 2. el araba tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Şu iki araç arasında kaldım. Bu araçlar alınır mı? Burada bu araçların değeri hiç bilinmiyor.
    https://tampa.craigslist.org/hil/ctd/d/2007-bmw-3-series-328i-2dr/6710894866.html
    https://tampa.craigslist.org/hil/cto/d/2003-mercedes-benz-e500-59k/6710712948.html

    Özellikle mercedese içim ısındı.

    Not: Linkleri kopyala yapıştır yapın yoksa donanımhaber linklerin sonuna ekler yapıyor ondan çalışmıyor. Amerika Tampada yaşıyorum ve yakın zamanda uygun fiyatlı bir araba almak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 30 Eylül 2018; 1:34:59 >







  • 2003 model mercedes e500 alınır mı? 95000 km de. Ne gibi sorun çıkarır başıma. Burada almamı önermiyorlar çünkü servisi çok pahalı ve anlayan tamirci az burada.
  • Önermiyorlarsa sakın bulaşma derim. Arabistan'da da Mercedes ve Bmw kısıtlı tamircilerin baktığı araçlardır ve yolunacak kaz gözüyle bakarlar müşteriye. Buji değişimine bile 2-3 kat fazla para istiyorlar.



    Türkiye gibi düşünme yurt dışında. Eski araba eskidir ve kullanılıp hurdaya atılır. Değeri birim olarak artmaz, satılma olasılığı ciddi oranda düşer yıl geçtikçe. O yüzden mümkün olduğunca yeni bir otomobil almaya bak.



    Eğer ihtiyaç kaynaklı ise piyasa araçlarına yönel. Ve en azından aylarca onu kullan. Zaten sanayi, servis nedir o zaman öğrenirsin ve ona göre yeni araç alırken daha mantıklı karar alabilirsin.



    Anlatmak istediğim eski model bir araç aldığında ona yaptığın her masrafa üzüleceksin çünkü satmaya kalktığında para etmeyecek isterse S serisi olsun. Eski otomobil eğer klasik ve koleksiyon değeri olan bir otomobil değilse teneke gözüyle bakılır... O yüzden mümkün olduğunca yeni ve az masraf açacak otomobiller ilk etapta daha iyi olur...




  • Abd'de yaşayan nanoona arkadaşımız bu konuda daha iyi yardımcı olabilir.
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Buranın piyasa arabası toyota yada honda. Kimse alman arabası almıyor. Amerikan arabası da önermiyorlar. Japon arabaları genelde ilk tercih çünkü onlardan anlayan da çok parça da bol. Amerikan arabaları dayanıksız oluyor deniliyor. Bir de burada şaşırtan bir olay ise triger değiştirme diye olay çok nadir. Araba triger koparırsa ya arabayı çöpe atıyorlar yada sıfır motor alıyorlar. Japon arabalarında da triger genelde zincir oluyor o yüzden kopmadığı için onlar çok gözde. Tabi türkiyedeki japon arabalarında triger zincirli olmayabiliyor. Burada motorlar 2.0 litreden başladığı için genelde zincirli oluyorlar.

    VW grubunu hem triger olayından dolayı hem de mağlum DSG felaketinden dolayı önermiyorlar hem de burada onların bakımı pahalı.
  • Alman arabaları burda da pek satılmıyor. Fiyatı yüksek, bakım maliyeti yüksek ve sıcak havalarda özellikle sıkışık trafikte hararet göstergesi tedirgin ediyor. Japonlarda ve Kore araçlarında saatlerce çalışsın yine de hararet milim artmıyor. Yeni Almanları bilmem ama eski Alman'lardan rolantide durduğunda klimadan hayır beklemiyorduk.



    Amerikan arabası da taş gibidir ama 5 yıldan büyüğü tavsiye etmezdim. 5 yıldan sonrası ağır bakıma ihtiyaç duyuyorlar.



    Burda da durum aynı. Çıkma motor takıp geçiyoruz. Diğer türlü hem zaman kaybı, hem pahalıya mal oluyor, hem onaran kişinin olası hatası baş ağrıtıyor.



    Toyota ve Honda'ya bak ama parça fiyatlarına iyi bak. Çünkü bizim burda Honda ve Toyota parça fiyatları çok uçuk. Mesela Gmc ve Chevrolet sahibiyim Toyota ve Hondanın parça fiyatları 3-4 kat pahalı. Parça fiyatlarından dolayı ben Amerikan arabası kullanıyorum.



    Vw buraya da yeni girdi sanıyorum. Tek tük görüyorum ama yarın birgün arıza yaptığında burdaki kasap tamircilerin ellerine düşecekler ve çoğu heba olacaklar. Burda şans vermiyorum. Alman arabası almak isteyen Mercedes, Bmw ve Audi'ye yöneliyor. Ufak bir fark için Vw alan olmuyor...



    Yine de Amerika'da yaşayan arkadaş gelsin daha detaylı bilgi verecektir...




  • Selam arkadasim, ben 2007 E350 aracimi satiyorum.

    California ya kayitli.

    Istersen linke bakabilirsin.






    https://orangecounty.craigslist.org/cto/d/2007-mercedes-benz-e350/6707674667.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 1 Ekim 2018; 8:59:23 >
  • Sorunsuz sıkıntınsız bir araç al da gerisi önemli değil. Abd’de tamir bakım fiyatları çok pahalı
  • Yanlış bilmiyorsam Amerika'da otomobil satın almak değil, yürütmek asıl maliyeti doğuruyor, ki siz dünyanın heryerinde yürütmesi pahalı olan iki araç arasında kalmış gibisiniz.
    Amerikalılar gibi davranıp Toyota ya da Honda almanız daha mantıklı olabilir.
  • Amerikada, Alman araçları konusunda Mercedes Benz dışında diğer markaları genelde önermiyorlar.

    Çünkü servis işçiliği pahalı ve bu nedenle sorun çıkaracak aracı pek almak istemiyorlar.

    Çoğu bölgede özellikle benim kaldığım güney eyaletlerinde hava çok sıcak ve BMW - VW gibi markalar tutulmuyorda zaten yaşayanlar biliyor.

    En fazla lüx segmentte Lexus tutuluyor. Kim ne derse desin Toyota isteyince en iyilerden birini üretiyor.

    Honda, Nissan ve Subaru gibi markalar oldukça revaçta. Mazda ve Hyundai de tutulan markalar arasında.

    Bu yaz Amerikada 1 aylık süre zarfında uygun olduğu için 2017 Nissan Sentra kiraladım ve yarı depoyu neredeyse 15 dolara tekrar fulledim.

    Ayrıca arkadaşıma ait yanında durduğum 2016 Honda Accord Touring sedan 3.5 V6 binme fırsatım oldu.

    Honda Accord'u incelemenizi tavsiye ederim en çok tutulan araçlar bunlar Amerikada.

    Amerikada 2. el araba tavsiyesiAmerikada 2. el araba tavsiyesi

    Amerikada 2. el araba tavsiyesiAmerikada 2. el araba tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 1 Ekim 2018; 12:12:23 >




  • Aynen lüks olarak lexus düşünülebilir, Infinity düşünülebilir. Ama parça fiyatları da araştırılması gerekiyor. Lexus'un bazı modellerinde hava filtresini sökebilmek için bile 3-4 plastik kapağı açmak gerekiyor. Bunlar işçilik maliyetini artırır ve onarım yapacak atölye sayısını azaltır, bizim buralarda en azından böyle.



    Subaru eğer gerçekten istediğiniz bir araç değilse tavsiye etmiyorum. Boxer motorda buji değişimi gibi basit bir işlem bile külfetli olabilir, olası arızada değişmesi gereken aks sayısı 2 değil 4. Özel bir araç ama yürütme maliyetleri korkutucu. Zaten ikinci ellerine bakıldığında sıradan bineklere göre daha ucuz oldukları görülür, o farkı atölyede işçilikle kaybedersiniz.



    Nissan Altima, Nissan Maxima çok uygun fiyatlıdır ve iyi araçlardır. Kalitesi, sürüş özellikleri, donanımı üzmeyecektir eminim. Sadece Cvt şanzımana sahipler.



    Hyundai Azera modeli lüks araç isteniyorsa bakılabilir.



    Gelgelelim Accord'da. Bizim burda da aynı kasa satılıyor. Sürüş kalitesi olsun, üretim kalitesi olsun, malzeme kalitesi olsun sınıfının en iyi araçlarının başında geliyor. Çok keyifli, konforlu, huzurlu bir sürüş sunuyor. Accord kesinlikle sahibi olunduktan sonra unutulmayacak bir araç. Accordu ben de tavsiye ederim hem de canı gönülden.




  • nanoona N kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Floridadayim orasi cok uzak bana.
  • Lux arac aramiyorum. Uygun ve saglam bir arac aramistim o yuzden mercedese baktim. Ama cok risk tasidigi icin ondan vazgectim. Ben uygun fiyatli bir japon arabasi bakiyim. Trigeri zincirli olanlara bakacagim.

    Japonlarda da gicik oldugum konu CVT sanzuman. Bu sanzumanlar dayanikli degiller. Tam otomatik bir araba daha mantikli geliyor bana.
  • Selam,
    Hocam ben de 2,5 yildir Ford Fusion ve Toyota RAV4 kullaniyorum. Ikisini de lease ile sifir aldim.

    Ford Fusion 2.0 lt Ecoboost AWD. $50 civari sabit bakim ucreti var. 32bin milde. Her 10binde bir goturuyorum. Buradakilere kalsa 5binde bir gel diyorlar.

    RAV4'te ise 2.5lt AWD altyapi var. 2 sene bakim ucreti odemeyecegim, lease anlasmasi yuzunden. Onlar da 5binde bir cagiriyor.

    Bakim dedigim de tiriviri bakim, yag, filtre vs. Atla deve degil... henuz :)

    Ford'u lease sureci bitince kredi ile satin aldim. RAV4'un aylik lease bedeli $383. Onu da istersem donem sonunda satin alabilirim.

    Bendeki sifir araclarin yakit haric maliyeti bu kadar. Ha bide yillik her ikisine "registration" bedeli oduyorum. 2*$37 toplam $74.

    Fikir vermesi acisindan yazayim dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: troley111

    Lux arac aramiyorum. Uygun ve saglam bir arac aramistim o yuzden mercedese baktim. Ama cok risk tasidigi icin ondan vazgectim. Ben uygun fiyatli bir japon arabasi bakiyim. Trigeri zincirli olanlara bakacagim.

    Japonlarda da gicik oldugum konu CVT sanzuman. Bu sanzumanlar dayanikli degiller. Tam otomatik bir araba daha mantikli geliyor bana.
    CVT bir tam otomatik şanzıman çeşididir ve kolay kolay da sorun çıkarmaz.

    Geneli sorunlu olsa Japonlar üretmez ve kullanmaz. Amerikada benim gördüğüm Honda ve Nissan hakimiyeti.

    Sizde etrafınızda farketmişsinizdir, lüks araçlarda Lexus ve Mercedes en fazla tercih edilen araçlar.

    Mercedes Benz konusunda içiniz rahat olsun, korkunuz motorsa dünyanın en dayanıklı motorlarını Mercedes Benz üretir.

    Ancak genel anlamda olaya Amerikadaki servis masrafları vs olarak bakarsak tabiki bende ilk aşamada size Honda - Toyota

    Mazda - Subaru yada Nissan gibi Japon araçları tavsiye ederim. Ama önceliğiniz konfor ve sorunsuzluksa Lexus ve Mercedes derim.
    https://tampa.craigslist.org/hil/ctd/d/2009-honda-accord-lx-sedan-at/6690911574.html

    Fotoğrafı NY girişinde çektim.

    Amerikada 2. el araba tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 2 Ekim 2018; 8:41:30 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.