Şimdi Ara

Amerika mı Türkiye mi(yaşamak hakkında seçim) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
351
Cevap
4
Favori
20.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wolf silver W kullanıcısına yanıt
    Kardeş homeless'ın evsiz ve işsiz dilenci olduğunu biliyorsun değil mi? ℅1'i homeless ABD'nin, Türkiye'de var mı evsiz ve işsiz yüzde bir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu amerikanın insanı bu kadar uçuk olmasa güzel ülke aslında.Ama o insanlar artık insanlıktan çıkmışlar.Terbiye,edep sıfır.Hele bu sokaklarda yürüş yapan lgbt tipler yok mu çıplak çıplak yürüyorlar foto çektiriyorlar falan hiç bana göre tipler değil.Bide zenci çılgınları var tabi sokakta ağzını yaya konuşan nigga,nigga diyen tipler.Bunların kavgaları bile değişik ölümüne dalıyorlar karşısındakine mesela türkiye'de bir adamı yere düşürsen kavgada tekme falan atarsın göğsüne karnına falan çünkü içten içe acırsın.Orada kavgada biri yere doğru tökezlerse diğeri onun yüzüne yüzüne yumruk sallar tekme atar,çünkü içlerinde ki insanlık çoğunda ölmüş.Vurdumduymaz millet zaten avrupada,dünyada olan hiç bir şey umurlarında değil.Çekilmişler kendi köşelerine orada deli deli yaşıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: flegga34


    quote:

    Orijinalden alıntı: kel_bakkal


    quote:

    Orijinalden alıntı: CBGB omfug


    quote:

    Orijinalden alıntı: kel_bakkal

    Para kazanmak için türkiye daha akıllıca görünüyor parayı burda kazan abd ye paranla tatile git çilesini değil keyfini sür

    Gercekten cok akillica.



    2000 lira kazanacaksin oraya tatile giderken 3.6a boleceksin.



    2000$ kazanacaksin buraya tatile gelirken 3.6la carpacaksin.



    Evet Turkiyenin muthis degerli parasini kazanmak cok akillica.

    iyide arkadaşım para biriktireceksin hesabını kitabını yapacaksın ayrıca öyle keyif yapacaksın ayırca böyle 11 ay burda rahat eder 1 ay orda keyif sürer tam tersi mi olsun 11 ay abd de çile çek 1 ay türkiyede keyif sür tatil için ayrıca üslübuna dikkat et hocam böyle konuşcağına hiç konuşma daha iyi...

    Hahaha burda yobazlar yüzünden hergün çile çekiyor millet adam burda mutlu olsa güvencesi olsa niye gitmeyi düşünsün zaten. Ne saçma bi yorum bu

    bence bu dediğin saçmalığın daniskası bana göre yobaz dediğin insanlarlada mutlu olanlar vardır neden insanların tercihlerini hor görüyorsun :) işte sorunda bu ülkede kimse kimsenin tercihlerine saygı duymuyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeVizit

    Hocam İibf mezunu bir kişi iyi bir İngilizceye sahipse iş bulmama imkanı yok. O twitterdaki elemanların bir kısmı açıköğretim mezunu kalanı da ingilizce bilmiyor. Her bölümün artık iş bulma oranları düşüyor ama burda İibf nin fazla göze bakmasının sebepleri şunlar,



    1) İibf dediğiniz şey yaklaşık 10 tane bölümü kapsıyor.

    2) açıktan da okumak mümkün ne kadar İibfli sayılırlar tartışılır ama kendilerine öyle diyorlar.



    Çok ezberden konuşuyorsunuz yani.

    Emin ol tanıdığım kişilerin öyle boş beleş adamlar değiller. Çok yakinen bildiğim iki arkadaşım var, birisi yıldız mezunu diğeri boğaziçi mezunu. Boğaziçi işletme mezunu olan arkadaşım unilever'de çalışıyor örneğin, unilever sektöründe en iyi maaşları veren şirkertlerden birisidir ve bence alınan maaşlar komik. Yükselirsen bir nebze artış olur ancak bu oran tüm mezunlar arasında nasıl bir noktada?

    İnsanların anlamadığı, sırtına takımı çekip levent bilmemne towers'ta çalışınca dünyalar kendinin oluyor sanıyorlar ama çoğu ticketlarıyla gültepe'den yemek yeyip ofisine gidip servisle evlerine dönüyorlar ve zaruri ödemeleri hariç gıdım para artıramıyorlar. Normal çalışanlardan bahsediyoruz gördüğün üzre. Evet, ahievran mezunu iktisatçı arkadaşım da var ve onlar hiç iş bulamıyor bulsa bile sekreterlikten öteye gidemiyor. Gerçekler acıdır, insanın suratına sert çarpar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GrkmAdr

    Ben 3 yil Ingiltere'de yasadim. Kendi istegimle Turkiye'ye donus yaptim. En azindan 1 yil bile olsa yurtdisinda yasamani tavsiye ederim. Sana cok sey katacaktir. Benim gibi ulkesine surekli kufrettigi halde ulkesinden kopamayan biri degilsen, omur boyu orada yasamani tavsiye ederim. Turkiye tas devri ulkesi kategorisinde. Insanlarin altinda luks araclar var, marka giyiniyorlar ama ilkel tavirlarini ortmeye yetmiyor iste. Kibarlik, nezaket, saygi denen bir sey kalmamis. Seviyoruz memleketimizi iste, insanini sevmesek de topragini seviyoruz 😀

    Katılıyorum hocam birşekilde seviyorum
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Türkiyede amerikadan ucuz tek şey ekmek ve sağlık hizmetleri geliyor aklima. Geri kalan çoğu şeyde arada uçurum var youtube da ilkay zaman vs birsuru video var. Orda 23 k $ a 2.3 litre passat alabiliyorsun burda 1.4 litre passat ı 23 k$ a alabiliyormusun. Herkesin elinin altinda internet var acar bakar koyunluğun alemi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikaya gitmek için girişken olman gerek. Eğer oraya gittiğinde sürekli yükselebileceksen, çevreni genişletip kendini sevdirebileceksen kesinlikle git derim. Keza yaşam şartları burdan çok çok ucuz. Sadece kira ve yıllık vergi biraz yüksek ama satın alım gücü de çok yüksek Türkiye'ye göre. Ama garson başlayıp garson kalacaksan burada kal derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameriklada eyaletten eyalete göred maaşlar değişiyor ama en düşük maaş saatte 7.5 dolardan başlıyor ama bu en düşüğü ve en vasıfsız işçi maaşı. Okumuş biriysen düzgün bir işe girersen çok yüksek maaş alırsın ve kariyerinde hızlıca yükselirsin. İlkay zamanın videolarını izle, orada amerikada beden eğitimi yapan ogretmenın vıdeosu var Türkiyedekı meslektaşlarıyla kendısını kıyaslıyor ve muazzam bır fark var.

    Yeme içme, et, meyve vs. Hepsi amerıkada cok daha ucuz ve cok daha fazla gramaja sahıp. Yakıt,araba ve teknolojı urunlerıne hıc gırmeye bıle gerek yok. Amerıkaya gıtme sansın varsa 1 dk bıle dusunme buranın bır gelecegı yok. Anca kole gıbı calısırsın vergı odersın.
  • Hergün terör tehditi, işid tehtidi olan ülkemizde ayrıca yaşam standarlarında oldukça kötü olan ülkemizde kalmaktansa Amerika'yı seçmek daha mantıklı hocam ayrıca bi gelecek düşünüysan kesinlikle Amerika.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    şu amerikanın insanı bu kadar uçuk olmasa güzel ülke aslında.Ama o insanlar artık insanlıktan çıkmışlar.Terbiye,edep sıfır.Hele bu sokaklarda yürüş yapan lgbt tipler yok mu çıplak çıplak yürüyorlar foto çektiriyorlar falan hiç bana göre tipler değil.Bide zenci çılgınları var tabi sokakta ağzını yaya konuşan nigga,nigga diyen tipler.Bunların kavgaları bile değişik ölümüne dalıyorlar karşısındakine mesela türkiye'de bir adamı yere düşürsen kavgada tekme falan atarsın göğsüne karnına falan çünkü içten içe acırsın.Orada kavgada biri yere doğru tökezlerse diğeri onun yüzüne yüzüne yumruk sallar tekme atar,çünkü içlerinde ki insanlık çoğunda ölmüş.Vurdumduymaz millet zaten avrupada,dünyada olan hiç bir şey umurlarında değil.Çekilmişler kendi köşelerine orada deli deli yaşıyorlar.

    Bu kötü yanı belki hocam ama burda da işid pkk var en azından ordakiler bu kadar sorun çıkartmıyor




  • Age of Proteus A kullanıcısına yanıt
    Yavrum bende iibf okuyorum. Fakültemden,derslerimden,hocalarımdan almam gereken bilgileri alıyorum ki sadece iibf okunarak yönetici falan olunmuyor. Dediklerimi iyi bir anla uzun uzun yazdırma.



    İibf okuyan kişi ticaret ile ilgili her bir işe girebilir. Önemli olan kişinin neye hangi alana ilgisinin olup olmaması.



    Siyaset falan demişsin benim ilgi alanımda olmayan bir bölüm.



    Ayrıca bir işe girersin şirkete yani başında iibf mezunu biri olur illa ki. O zaman bazı şeyler umrunda olur. Ağzın var biliyoruz bilgisayarıda kullanmayı biliyorsun gelip yazmışsın buraya belli oluyor bilip bilmediğin ama genel anlamda düşüncen yok.



    Bazı şeylerin yürüyebilmesi için bu fakülteninde var olması gerekiyor. Beğenmezsen beğenme her üniversitede eğitim farklı bazıları var çok iyi ileriyi gören bazıları var çok kötü kağıdın dahi arkasını görmeyen.



    Yorum yapacaksan konunun az içinde olacaksın tek yerden görüp boş boş konuşmayacaksın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Slm kardeşim.Sana yurtdışı tecrübeli birisi olarak yazıyorum.1 yil sydneyde yaşadım.Amerikanin başka versiyonu.Ayni durumdayken gittim.Dil okulyla.Hayat istanbula gore ayni pahada.mesela bizim kiramiz 2400 dolardi.evde 5 kişi yasioduk.Vasifsiz işlerde calistim.Bulasikcilik bile yaptim.Sonradan bi caffee shopa gectim orda daha rahattim tabi.Şimdi dgerlendirmeye gececek olursak.Orda her koyun kendi bacağından asılır.Kimseden fayda bekleme.Özellkile Turklerdenkendi göbeğini kendin kesersin.Bi hasta olursun ozaman ailenin memleketin değeri gelir aklina.Ekonomik olarak fazla mesaili çalisirsan özellikle restoran tarzı yerlerde yeme içmende ordan olur o zâman rahat edersin maddi olarak.Ama hem okul parasını çikarcam hemde geçinecem diye bakma tabi olaya.Orda Turkiyeye nazaran bazi şeyler çok ucuz bazilarida pahalı tabi.Mesela 5 dolara koca biftek yersin.Ama 8 dolara domates.Arabanin deposunu 40 dolara doldurursun ama haftalık 200 dolar kira verirsin kıç kadar odaya.Çalistigin işler genelde ayak işleri olur. Çünkü kalifiye bi mesleğin yok.Orda bi kaynak ustası 3500 dolar maaş la calisirken sen hizmet sektöründe saatine 8-10 dolara calişirsin.Kendi meslegini yapacam diye bi hayalle gitme.Orda geçirdiğin zâman sana en fazla akıcı bir dil olarak geri döner.Oda türklerle fazla muhatap olmassan.Sonuç itibari ile ordan değişik bir hayat tecrübesi bir dil kalır elinde.Bütün bunları göz onunde bulundurarak kararını ver.Eger burdaki şartlarında bi umidin yoksa git şansını dene.En olmadı 1 seneye geri dönersin.Burda sürünecegine orda sürün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze


    quote:

    Orijinalden alıntı: LeVizit

    Hocam İibf mezunu bir kişi iyi bir İngilizceye sahipse iş bulmama imkanı yok. O twitterdaki elemanların bir kısmı açıköğretim mezunu kalanı da ingilizce bilmiyor. Her bölümün artık iş bulma oranları düşüyor ama burda İibf nin fazla göze bakmasının sebepleri şunlar,



    1) İibf dediğiniz şey yaklaşık 10 tane bölümü kapsıyor.

    2) açıktan da okumak mümkün ne kadar İibfli sayılırlar tartışılır ama kendilerine öyle diyorlar.



    Çok ezberden konuşuyorsunuz yani.

    Emin ol tanıdığım kişilerin öyle boş beleş adamlar değiller. Çok yakinen bildiğim iki arkadaşım var, birisi yıldız mezunu diğeri boğaziçi mezunu. Boğaziçi işletme mezunu olan arkadaşım unilever'de çalışıyor örneğin, unilever sektöründe en iyi maaşları veren şirkertlerden birisidir ve bence alınan maaşlar komik. Yükselirsen bir nebze artış olur ancak bu oran tüm mezunlar arasında nasıl bir noktada?

    İnsanların anlamadığı, sırtına takımı çekip levent bilmemne towers'ta çalışınca dünyalar kendinin oluyor sanıyorlar ama çoğu ticketlarıyla gültepe'den yemek yeyip ofisine gidip servisle evlerine dönüyorlar ve zaruri ödemeleri hariç gıdım para artıramıyorlar. Normal çalışanlardan bahsediyoruz gördüğün üzre. Evet, ahievran mezunu iktisatçı arkadaşım da var ve onlar hiç iş bulamıyor bulsa bile sekreterlikten öteye gidemiyor. Gerçekler acıdır, insanın suratına sert çarpar.

    Hocam zaten kimse takımları çekince ben CEO oldum uçtum demiyor ki yani en azından ben demiyorum. Bu bölümde aktiflik önemli sen arkaya çekilir işi beklersen o iş sana gelmiyor malesef.



    Bakın 4 büyük denetleme şirketi var bağımsız. Eğer oraya girebilirsen sana uçuk miktarlar veriyorlar. Ama öncesinde mezun olduğunda 2-3 sene köpek gibi çalıştırıyor seni ufak şirketler ondan sonra bu büyük denetleme şirketlerine anca girebiliyorsun. Zaten hiç birimiz mezun olur olmaz büyük miktarlar beklemiyor ki. Bunu ben mühendis için de söylerim. Bir mühendis çıkıp ben mezun olur olmaz 3bin maaşla başlayacam dediğinde afedersiniz götümle gülüyorum.



    Kimse istemez zor iş bulalım işsiz kalalım az paraya çalışalım ama ülke öyle bir durumdaki üniversite mezunu olmak hiçbir halta yaramıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UçamayanHollandalı

    İibf okumak boş diyenler çok mu bilgili fakülte hakkında?



    Bir kere olay kişide bitiyor şunu artık anlayın. Bir şirketin yöneticisi ceosu iibf'den çıkmadır. Sen kendini geliştirme okulu bitir açıkta kaldım diye ağla. Yeminli mali müşavirlerin ayda kaç milyar para aldığını sanıyorsunuz? YMM'de iibf'den çıkma.



    Günümüzde İK hangi fakülteden çıkıyor? İşçi istikdamını kim belirliyor sanıyorsunuz,şirketin ekir giderini kim kontrol ediyor sanıyorsunuz?



    Çok küçük açıyla bakıyorsunuz herşeye. Sen oku doktor,avukat ol iibf okuma sana lazım değil zaten.

    1- Pozitif bilimde müzakere vardır, siyasette münakaşa vardır.

    Pozitif bilimde bir konu üzerine tartışılıp çözüm getirmeye çalışılır. Siyasette herkes kendi düşüncesini benimsetmeye çalışır.


    2-Mühendislik okumamış İK'cının bir mühendisin işe alınmasında etki sahibi olmasını ben kabul etmiyorum.

    3-İstikdam değil istihdam

    4-Evet mali müşavir iyi kazanıyor.

    5-CEO'lar İİBF'den çıkmaz ancak üst düzey her yönetici yaptığı iş ile ilgili teknik bilgiye sahip olmanın yanında işletme yönetimi ve mali konulardan iyi derecede anlamalıdır.




  • Garsonluk Avrupa ve Abd de en iyi orta düzey getirisi olan iştir, küçümsemeyin. Hizmet sektörü zaten masraflıdır. Garsonlukta ise birçok yerde standart bahşiş vardır. Eyaletlere ve restorana göre değişebilir. Bu da sabit maaş artı baktığınız her müşteri hesabından %10-20 arası bahşiş demek. Direkt fişe yazılır Tip ler.Standart hizmet sonrası bahşiş Bırakılmadığında garson gelir, neyi yanlış yaptım, neden memnun kalmadınız diye tabiri caizse hesap sorar.



    Gidebiliyorsan git derim. Her zaman geri dönüş planın olsun. Orada olduğun süre sana hiç değilse ufuk ve görgü katar. Keşke deme sonra...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasan yılmazer


    quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    şu amerikanın insanı bu kadar uçuk olmasa güzel ülke aslında.Ama o insanlar artık insanlıktan çıkmışlar.Terbiye,edep sıfır.Hele bu sokaklarda yürüş yapan lgbt tipler yok mu çıplak çıplak yürüyorlar foto çektiriyorlar falan hiç bana göre tipler değil.Bide zenci çılgınları var tabi sokakta ağzını yaya konuşan nigga,nigga diyen tipler.Bunların kavgaları bile değişik ölümüne dalıyorlar karşısındakine mesela türkiye'de bir adamı yere düşürsen kavgada tekme falan atarsın göğsüne karnına falan çünkü içten içe acırsın.Orada kavgada biri yere doğru tökezlerse diğeri onun yüzüne yüzüne yumruk sallar tekme atar,çünkü içlerinde ki insanlık çoğunda ölmüş.Vurdumduymaz millet zaten avrupada,dünyada olan hiç bir şey umurlarında değil.Çekilmişler kendi köşelerine orada deli deli yaşıyorlar.

    Bu kötü yanı belki hocam ama burda da işid pkk var en azından ordakiler bu kadar sorun çıkartmıyor

    eğer işid pkk yönünden bakıyorsan her türlü bütün diğer avrupa ülkeleri ve abd,kanada falan türkiye'den iyidir onu tartışmaya gerek yok




  • Gitmelisin.



    Diploman var zaten madem, şansını dene olmazsa geri dönersin ki küçük bi ihtimal bence.



    Abd olmadı diyelim, gezmiş olursun fena mı:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    İşsizlik oranının hayvan gibi arttığı,
    3,5-4 MİLYON Suriyelinin ( vasıfsız ) dilendiği, insanların hayatını rezil ettiği, tecavüzcüsünden tut dilencisine kadar barındıran,
    Ekonominin gittikçe kötüye giden ve ucu görünen bir sonu yaşayan,
    Bombaların aniden patlayabildiği, güvensiz , siyasetten ibaret olan ,
    Eğitim kalitesinin yerlerde olduğu,
    Üretimin yapılmadığı,
    Teknolojinin ve sanayileşmenin olmadığı,
    Özgürlüğün(Kişisel değil, düşün anlarsın) ve BAĞIMSIZLIĞIN Olmadığı, Kurum ve kuruluşların tamamen hükümet yanlısı bir taraf benimseyebildiği, EVET diyenlerin suçsuz Hayır Diyenlerin Terorist ilan edildiği ve daha saymadığım nice kötülük içeren ülkemizi , ABD ile sakın kıyaslama !
    Duvara toslaması gerek bu ülkenin. Ne haliniz varsa görün beter olun.
    Amerikan filmi izle diyorsun birde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StereoLove -- 19 Şubat 2017; 14:48:27 >
  • Orada işin hazırsa 2 dk düşünme hocam.Hele garsonluk diyorsun bizdeki gibi fakirler yok sağlam bahşiş alırsın.Burada ne olacağı belli değil,diktatörlük de geliyor yakında birbirimizi kesmeye başlarız Lübnan ırak Suriye gibi...ne yazık ki durum böyle Allah belasını versin 15 yılda anasını ağlattılar ortalığın.

    Keşke 20 yıl önceki gibi yokluk olsa ama birazcık huzurumuz olsa be.Millet resmen patlamaya hazır bomba gibi geziyor ortalıkta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Discursive D kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi siyasetle ilgili şeyler beni ilgilendirmez.



    Barajı geçenin mühendis olduğu ülkede iibf okuyan ik çalışanı bu ülkede her zaman olacaktır.



    Mali müşavir demedim ben yeminli mali müşavir. Herkes mali müşavir olmuş.



    İşletme yönetimi,mali konular ve finans dersleri hangi fakültede veriliyor da ceo iibfden çıkmaz diyorsun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.