Şimdi Ara

Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
24
Favori
33.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Dostum ben Detroit'te calisiyorum, New York'a falan hayatta gitmem, burda gecinemiyorum, oralarda ne yaparim ev kirasi $3.000 dolar New York'ta :) Detroit'te benzin de ucuz. Amerikali da zaten gecinemiyor da farkinda degil, adam pizza, cola, TV ile butun gun saliyor kendini. Sonra da 200 kg oluyorlar. Herseyleri de kredi ile zaten, islerini kaybederlerse 3 ayda homeless (evsiz) oluyorlar
    ooo everybody from the 313 put your m**ing hands up and follow me

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redbaron_1234

    Amerikada yaşam ile alakalı türk forumlarından 3-5 tane yok IRS yok sosyal bilmem ne numarası diye laflar öğrenmiş gelmiş burada bize yutturmaya çalışıyor ergen efendi.
    Seçimler yaklaşıyor ya aklı sıra vergi cehennemi çomarlandı tatlı gösterecek.
    Haydi başka kapıya ergen troll seni.
    Arkadaş Abd de ayda 9k maaş alan master yapmış birisi ama gitmeden önce vergilerden haberi yokmuş

    Dil bilmeden giden dayılar bile açar bakar forum sitelerine olmadı birilerine sorar. Aynen dediğin gibi forumlardan bikaç şey öğrenmiş trollemeye çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S-AINT -- 3 Mayıs 2018; 0:16:14 >
  • Konunun dogruluguna inanmiyorum. Amerika sosyal bir devlet degil bu kadar vergi kesmesi gercekci gelmiyor. 8.800 den 5000 e dusse desen belki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizi kandırmışlar. Orası Amerika falan değil. Siz resmen Tokyo'da yaşıyorsunuz. Fiyatların gerçeklerle alakası yok. Sadece Ner York, San Francisco ve Los Angeles'da buna yakın fiyatlar var. Onlar da bu kadar değil yine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PantheraPardus

    Hocam konu sahibinin eşi anladığıma göre çalışmıyor.Dünyanın neresinde yaşarsan yaşa tek kişi maaşlı çalışırsan evli olarak zar zor geçinirsin.Bu yazı sizi evlilikten soğutmasın zira Türkiyede karı koca çalışıp eve 6-7 bin girse rahat yaşarsınız.

    Alıntıları Göster
    Hocam NewYork'ta degilseniz esinizin calismasi cok zor. Calisma izni olmadan maalesef calisamiyorsunuz. SSN numarasi icin 3 defa basvurduk hem de turlu yasal nedenler gostererek, ancak ucunde de hatta sonuncu da epey bi ugrasildi, 3 saat bekledik ama yine olmadi. Amerika'da kacak calismak cok az eyalette olabilir. Turk ya da Rus insanlarin cok oldugu bir yerde yasarsaniz o zaman olabiliyor kacak calismak. Mesela restaurantta sadece bahsise calisabiliyorsunuz ama bunun icin restaurantin ya Turk ya Rus ya Azeri tarzi olmasi lazim, yoksa Amerikan firmasi senin calisma iznini I-9 formu doldurarak bildirmek zorunda Homeland Security'ye.

    Yani esiniz calismiyor mu demek buralarin sistemini bilmediginiz icin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IOserI

    Ben clifton da 3 ay çalıştım geçirdiğim iş kazası sonucu geri geldim. Vergiler kazandığın paradan değil elinde kalan paradan ödeniyordu benim zamanımda yaklaşıl 5 sene önce değiştimi ? Kısaca ciro değil kar. Kardeşim hala New York’ta çalışıyor ona sordum asgari vergi hariç geri kalanı kar dan alınır brüt vergilendirme diye birşey sadece Doğu ülkelerinde var dedi. Detroit i bilmem ben Amerika da yaşarken keyif alıyordum. Burada 8 saat çalışıyorum ama keyif almıyorum. Eğlence tek tip. Araba servis fiyatları saatlik alınıyordu fakat herkes kendi tamir ediyordu. Benim şirket arabasıydı hiç bir şeye karışmadım. Bir eriğe 3$ verdiğimde çok koymuştu. Tane ile satılıyor iri yarı erikler.

    Sağlık hizmeti %4 demişsin. En iyi sağlık hizmetini alıyorsun. Benim brüt maaşımdan %14 alıyor devlet. Şirket benim yerime ödüyor. Bana bıraksa özel sağlık+bireysel emeklilik+ para kalıyor üstüne ama hiç bir zaman gitmediğim devlet hastanesine para yatırıyoruz.


    300$ benzin demişsin ben ayda 2 depo alıyorum eğer arabayla işe gidersem depoda 250tl ye doluyordu 3 ay önce şimdi ne oldu acep.


    Araba sigortasını anlamadım ben 1.18i için 1600 ödedim üstüne kasko yaptırdım 4500 tlye.

    Turkcell 10gb 120 civarı fiyatı var.

    Bu liste uzar gider. Kısacası acınacak durumda gösterme kendini bu ülkede çoktur. Zaten tipik bizim insanımız böle davranmayı sever. Boşuna o bu şu deme. Ben daha Amerika ya gidip işinden memnun olmayan görmedim. Buradaki bütün evimi,arabalarımı,yazlığımı satıp oraya gitmek isterim işimi yapacaksam. Ama yok almıyorlar işte.
    Hocam ben ayda 7 ya da 8 depo aliyorum benzini. Haftalik 800-900 milim var. Isim ile evim arasi git gel 100 mil. Bazen de Chicago'ya gidiyorum Cumartesi isten cikinca ve Pazar donuyorum. Bu arada Cumartesi de calisiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 3 Mayıs 2018; 1:48:29 >




  • S-AINT kullanıcısına yanıt
    quote:

    Orijinalden alıntı: S-AINT

    Arkadaş Abd de ayda 9k maaş alan master yapmış birisi ama gitmeden önce vergilerden haberi yokmuş

    Dil bilmeden giden dayılar bile açar bakar forum sitelerine olmadı birilerine sorar. Aynen dediğin gibi forumlardan bikaç şey öğrenmiş trollemeye çalışıyor.

    Alıntıları Göster
    Napalim hocam, senin gibi adamlarin lafina inandik iste 60% kesinti mi olur trol bu dedik geldik :D ayrica ben burda hep yasamak icin gelmedim, master yapip geri donmeye geldim. Simdi kriz var oralarda da is yok, kaldik mecburen burada. Iyi bi is ciksin 3 gun icinde alirim ucak biletimi. Okulu birincilikle bitirdim, 500 dolarlik earned income kredisini bile vermedi IRS! gerekcesi de yok. Okula para vermedik Allah'tan. 100% burslu okudum, gelirken bursum yoktu ama 2 haftada Graduate Assistant olduk. Ama karsiligi cok agir oldu. 32 yasimdan sonra Polymer Kimyacisi oldum, 1 yil laboratuvarda arastirma yapip tez yazdim. Troll mroll diyenler alsin tez savunmama baksin.

    Verdigim emegin karsiligi 60% kesinti olmamali. Anlatmaya calistigim sey haksiz yere kesiyorlar. F1 Academic ogrencilerden kesilmemesi gereken vergileri bile oduyorum. 96 gun ugrastim sonuc sifir. Bi yerde biz de insaniz, ben bu ulkeye savasa mi geldim ya. Biktim artik biraktim napiyim. Avukata verip napacam, avukat da alacak $5000 dolar. Ne anladim :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Aralık 2023; 7:13:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Sen WAT yapiyorsun hacim, senin vergilendirilmen farkli olacak tabiki, sana ne FICA uygulanir ne Pension, ne de state ve city tax. Sen zaten 6 Aydan az kaldigin icin non resident alien sayiliyorsun. Vergi iadeni alman da dogal, sen WAT ile geliyorsun, orda system belli, donunce iadeni alirsin. Benim durumum isin gercek yuzu. Kal resmi olarak calis bi devlet kurumunda gor :) Ayrica sen 3 ay yazin calisirsin WAT ile, tipsi bolca alirsin. Ama sezon bitince musteri zaten gelmez, bahsis bulmak zor olur. Saatlik ucretini dusuremeyecekleri icin de seni daha az cagirmaya baslarla. haftada 6 gun degil 3 gun calisirsin, o sirada bir de disin agrisa gidip 1500-2000 dolari bayilirsin doktora. Yani 3 aylik dusunme, uzun vadeli dusun herseyi. Yoksa 1 ayligina Norvec'e gidip fiyortlarda dag evinde yasayalim. Geyik avlayalim, sicak cikolatamizi icip somine basinda eylenelim. Buna gore cennet orasi olurdu :D ama Dunya 1 Aydan, 3 Aydan ibaret degil ki :)

    Alıntıları Göster
    sen amerikan vatandaşı değilsin diye o kadar vergi ödüyosun amerikan vatandaşları vergi iadesi bile alıyor. ya da sen yanlış tax formu dolduruyorsun. memnun değilsen durmak zorunda değilsin zaten amerikadaki ucuzluk nerde var. 400$ sağlık sigortası nedir ucuzundan yaptır herşeyi en full yaparsan türkiyede bile kazık gibi girer. mevcut hastalığın yoksa deductible yap




  • Hocam benim yuksek vergi odeme nedenim maasin brut olarak yuksek olmasi, bir de 6 aydan fazla o eyalette duruyorsan Amerikali gibi herseyi oduyorsun ama ben F1 vizesiyle burdayim, F1 in odememesi gereken herseyi de oduyorum. Burasi oyle dream country falan degil. Tekrar ayni tartismalara girmeyelim, vergi iadesini de alsan, ustune ikramiye ve prim de alsan sonucta burada para biriktiremezsin. Anlatmaya calistigim aci gercek bu. Amerika'da para biriktirmek istiyorsan kendi isini yapacaksin. Maasli calisarak olmuyor. 2020'ye kadar maalesef burada idare edicez gibi. Araban radyator patlatsa $1500 dolar cikiyor, rahat yasam demek hicbirsey dusunmeden oturup mangalini yapman, hafta sonlari deniz kenarinda alem yapman, canin istedigi zaman Grand Canyon'dan parasutle atlaman demektir. Burda bunlari zaten calisiyorken yapmak zor. Ogrenciyken yaparsan yaparsin ama o da sinavdi, tezdi, yine vakit kalmiyor. Ogrenciyken bile haftada 2 gun ders anlatirdim. Son 15 yildir soyle 4-5 gun olsun kendime ayiramadim da ona yanarim. Bu Dunya'nin amaci modern kolelik olmus artik. Mandra Filozofu gibi yapmak en guzeli. Bir arazi alip ciftlik kurup deniz kenarinda yasamak.




  • 1-üni+ master orada mı yaptınız ?
    2-master ücreti ne kadar tezli tezsiz ?
    3-burda üni bitirip oraya gidince iş yerleri ünimi kabul edermi?
    4-denklik nasıl işliyor orada ?
    5- siz nasıl yaptınız bunları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkblack

    Konunun dogruluguna inanmiyorum. Amerika sosyal bir devlet degil bu kadar vergi kesmesi gercekci gelmiyor. 8.800 den 5000 e dusse desen belki.
    sallıyor la bu :) ben los angeles ta yaşıyorum bunun dediği masrafların yarısını yapmıyorum.birde detroitteymiş allahın garibanı
    günlük 400-500 arası alıyorum 12 saat üzerinden ve kesilen vergi taş çatlasın %15-18



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betfair -- 3 Mayıs 2018; 4:18:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alioreh

    Tamam birşey demiyorum ya

    fakat % ler üzücü cidden green card ile gidilirse de aynı kesintiler yapılıyor mu acaba merak ettim şimdi..

    yararım dokunsun konuya

    Alıntıları Göster
    hayır yapılmıyor ben greencard la geldim amerikan vatandaşı ne ödüyorsa aynısını ödersin.




  • Maaşımdan yapılan kesintiler. Sanki bizde az kesiliyormuş gibi.

    ES KESINTISI - 609,80
    ES SAGLIK KESINTISI - 338,78
    ES TERFI FARKI KESINTISI - 156,00
    GELIR VERGISI - 1.444,24
    DAMGA VERGISI KESINTISI - 51,43
    ISSIZLIK SIGORTASI ISÇI PAYI KESINTISI - 67,76
    ÖSGV KESINTISI - 197,98
    ÖSGV TERFI FARKI KESINTISI 62,40
    BES SIGORTA PERS KESINTISI - 124,88
    FERDI KAZA SIGORTASI 10,00
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Amerika vatandaşı bir Türk giderse yine sizin kadar uğraşır mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En lux zengin ulke denilen Iscicre'de maaslar

    4000 isvicre frangi =3.300 euro idi

    Cogu avrupa ulkesi 400-700-1000 euro iken guzel rakam

    Ama fiyatlarda ona oranntili ve hersey cok pahaliymis

    1000 euro maas alinan yerde ekmek 2-3 euro ise

    Isvicre'de 5 euro gibi.

    Ayrica ev fiyatlarida haliyle yuksrlektir..

    Demem o ki iyi yasamak ulkeye degil meslege ise bagli.

    Turkiyede 3000 tl maas ile rahat edersiniz ama asgari ucret alsaniz cok zor..

    √maas=1.800

    √kira=700

    √ market=400

    √faturalar=150

    √internet=80

    √ekmek=150-200 tl

    =====1.400 tl=====

    Kisisel harcamalar sigara varsa 200-300

    Cocuk varsa okul servisi 100-150 tl

    Taksitle eve esya alanlar ortalana 200 tl yani

    Ay sonunda cepte kalan 1 tl

    Ama vasifli bir iscci iyi bir meslek olsa

    Imam-polis gibi 3000-3.800 tl kalan para ile araba veya ev bile alinabilir (aylik taksidi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alwan

    Bu yaz 3 ay boyunca amerikadaydım.yaklaşık brüt 11620$ 3aylık kazancım vardı + tips.2200$ vergi ödedim 1700$ ni da sagolsun iade ettiler.
    Amerikada günde 4-5 saat çalışarak türkiyede ki lüks hayatı yaşarsınız.Hiç para birikmiyor,yaşam çok zor çok kazanıyosun çok harcıyosun demeyin.
    Sebze harici türkiyeden her türlü amerika ucuzdur.Tek - olarak soyleyebileceğimiz sosyal devlet anlayışı yok sağlık hizmetleri çok pahalı.onun haricinde a.b.d her türlü konusa trden kat be kat daha ucuz.en marka kıyafetleri,elektronik eşyaları kullanırsınız her yere kendi arabanızla gidersiniz.ayrıca lüks yasam için vasıfsız olmanız yeterli ben vasıfsız olarak çalıstım bide diplomanız fln varsa çok daha güzel imkanlar yakalanacagına eminim.örnekler vermek gerelirse fiyatlardan
    Muzun kilosu 70cent civari
    Benzinin 4litresi yaklasık 2,2$
    Burger king 2cheeseburger menu 3,5$
    Goturucek arabalar 1500$ a var
    Mustang 15000$ 2017si
    Burda ateş pahası nike under armour wragler and1 lc waikiki fiyatına
    Ete süte hic deginmiyorum trye gore bedava
    Wallmarta gidince zaten insan kendini kaybediyor.sonuc olarak kimse pahalı şöyle böyle demesim adamların ekonomisi bizi katlar.ancak bana sorarsınız memleket gibisi yok.
    Dostum bu yaz da gidiyor musun hangi eyalette gittin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sasasa671 S kullanıcısına yanıt
    Maalesef gidemiyorum okuldan ötürü ,bozeman/montanada calıstım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 100bine ev

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Betfair

    sallıyor la bu :) ben los angeles ta yaşıyorum bunun dediği masrafların yarısını yapmıyorum.birde detroitteymiş allahın garibanı
    günlük 400-500 arası alıyorum 12 saat üzerinden ve kesilen vergi taş çatlasın %15-18

    Alıntıları Göster
    günlük 400-500 alıyorsun tr'den 350 tlye kulaklık satmaya çalışıyorsun kanka.

    https://forum.donanimhaber.com/satilik-skullcandy-hesh-2-kulaklik--132634245#132634245




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

    günlük 400-500 alıyorsun tr'den 350 tlye kulaklık satmaya çalışıyorsun kanka.

    https://forum.donanimhaber.com/satilik-skullcandy-hesh-2-kulaklik--132634245#132634245

    Alıntıları Göster
    busted :)

    güldürdün kardeşim :)




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.