|
Arkadaşlar selam, dün akşam işten gelirken bir dereotu almam gerekti. Amerika'da öyle kolay kolay bulunan birşey değil maalesef. İşten gelip aracımı park etmek için 20 dakika yer aradım, neyse en sonunda bir yer buldum, çıktım arabadan 10 dakika ilerdeki markete yürüyerek gittim. 1 dereotu ($4) ve 1.3 kg şeftali aldım (6 tane küçük). Yanına 1 tane maydonoz ve 850 gram erik aldım. Faturayı koyuyorum, tam $17.33 dolar tuttu. Ben şimdi yeni bir bakış açısı getirecegim, hem birimcilere hem de karşıtlarına asıl anlatılması gereken şeyi anlatacağım, o da bu faturayı ödemek için gün içerisinde ne kadar çalışıp ne emek verdiğimi yazacağım. Hesaplarıma göre saatlik $40 dolar kazaniyorum net olarak elime gecen (vergiler kesildikten sonra), yani 1 dereotu, 1.3kg seftali ve 850 gram erik (yesil can erik degil, yumusak ucuz versiyonu) alabilmek icin 26 dakika calismak zorundayim. Buraya kadar genel bakis acisina gore insan cok da onemsemiyor. SImdi bu 26 dakikada iste neler yaptigima bir bakalim. Dunku 26 dakikami anlatiyorum. 1) Arthur ve Craig, toplantida C binasina neden baslamadigimi sordular, ben de C binasina baslarsak giris kapisinin kapanacagini ve A ve B binalarini simdiki kadar hizli yapamayacagimizi, santiyeye giris ickisin zor olacagini, kamyonlarin gecemeyecegini soyledim, ikna olmadilar., acik olan zoom meeting'den Rusya'daki Sergey'e durumu Rusca izah ettim, kendisi bana hak verdi, isin de sahibi olarak sozlu OK verdi. Bunu lutfen Arthur ve Craig'e Ingilizce de soyler misin dedim? Sergey, Arthur ve Craif arasindaki mucadeleden galip ciktim (2 dakika) 2) Tom'a ulasamiyorum, adam sayilari dune gore 8 kadar azalmis, benden bu adamlarin neden azaldigini bulmam isteniyor, toplantiyi birakip cikamiyorum, el altindan sms atarak beni acil ara diyorum Phelim'e. Sagolsun hemen aradi, toplantidan izin istedim 1 dakika ciktim disari, nerde lan adamlar dedim, 24. sokaktaki diger islerinde acil adam lazim olmus oraya yollamislar. Ya hocam bana onceden bilgi versen ayarlariz idare ederiz durumu, nolacak simdi diyorum, neyse, toplantiya donup, 5 kamyon kalip malzemesi gelecek birazdan onu diger santiyeden yuklemeye gitmisler diyor olayi bagliyorum, Tom'da beni ariyor, 5 kamyon malzeme geldi diye dogruluyor. Gercekten de getirdi adam 5 kamyon kalip malzemesini, icime dogdu demekki. (2 dakika) 3) 4 dakikasini anlattim, devam ediyoruz. Andrew ariyor, diyor ki Oracle Primavera'daki 7000 kalemlik is planini soruyor, ne zaman godnerebilirsin yeni TCO teslim tarihli versiyonunu diye, yanimda Arthur'a donuyorum, yarina yollarim ama guncellemek istemiyorum, once Andrew mevcut haline bi OK desin, aktiviteleri ve gerceklesme yuzdelerini onaylanan tarihlere gore yeni bir baseline olusturup ona gore guncelleyecegim diyorum. Sorun yok diyorlar, eywallah cekiyorum. (2 dakika). 4) Santiye sefi izne cikti, Simon ariyor, Topograflarin cumartesi ve carsamba gunu sabah 7'de akslari cakmak icin sahada olmasini istiyor, bi saniye diyorum, topograf firmasini ariyorum, acan yok, sesli mesaj birakiyorum acil beni arayin diye. Bir yandan da email atip kayit altina ariyorum istenen tarihlerde sahada ekiplerinizi istiyoruz diyerek. (3 dakika, email atmak biraz zaman aldi). 5) 9. dakikadan sonra isler iyice kizisiyor, yapilan islerin bi raporunu soruyor Moskova'daki Ruslar, onlara da Rusca degil Ingilizce anlatiyorum bu sefer yanimdaki Amerikalilar da anlasin diye, yaklasik 6 dakika da 100,000 m2'lik sahadaki yapilan ve tamamlanan islerin ozetini veriyorum, digerleri dikkatle dinliyor, soru soruyorlar arada cevapliyorum. 6) Arthur'a soruyorum, Coned elektrik idaresi izni noldu? elektrik yuksek gerilim hattina kazik cakacaktik, bak hala bekliyoruz, Tom'u artik tutamiyorum, Kuzey Dogu tarafta masa kalip kurmaya baslayacam diye tutturdu, su elektrik idaresinden calisma iznini alin da artik oranin 12 kazigini caktiralim, ayip oluyor ama 5 aydir izin alamadiniz diyorum. Arthur ConED'i ariyor, cevap yok, sonra birtakim insanlari arayip bilgi aliyor. Diyor ki tamam 2 haftaya vericez izni. Inanmadim ama 2 hafta daha bekleyelim bakalim, fakat bunu p6 is planina eklerim bak gecikme olarak diyorum, guluyor :) (4 dakikada bu suruyor) 7) 19 dakika oldu, kaldi 7 dakika arkadaslar. Bankanin experleri bu ayki hakedisi konusalim diyorlar, 32 sayfalik hakedisi aciyorum ekranda, Amendment 2'de (Sozlesme eki 2) kabul edilen butce ile hakedisteki SOV (Schedule of Values)'un ayni olmasi gerektigini soyleyip neden $2323 dolar fark var deniliyor. Arthur'a donup soruyorum ben bunu size izah ettim, neyse bi kere de bankaci arkadaslara anlatayim diyorum. Kabul edilen butceye gore bankadan alinmasi gereken teminat mektunu $1.206.735 dolar iken biz $1500 kusur daha dusuk ucretle aldik, bir de Taseronlarin birinin hatta ikisinin bond miktarinin toplami butcedeki bond miktari olan $1 milyon dolardan $243 dolar daha az cikti, aradaki fark ordan geliyor diyorum. Bankaci diyor ki tamam anladim ama formuluzasyon olarak G702 formatinda bunun gosterilmesi lazim yoksa banka parayi odemez diyor. Napalim diye dusunuyoruz. Tama diyorum, Unbought Scope (henuz alinmamis seyler) olarak bir kalem olsuturup bunu tablonun uygun yerine ekler ve formuluze ederek G702'deki toplam sozleme bedeline eklettiririm, o sirada yapiyorum hemen. Sonra tam olarak ne anlastiysak sozlesme bedeli ayni miktara geliyor. Unbought scope olarak yazdim ama merak etmeyin, yani henuz alinmamis isler oluyor, 1-2 ay sonra yeni faturalar geldiginde bu $2323 dolarin fatura bedelini ibraz ederek buraya ekleyince hersey duzelecek diyorum. Tamam diyorlar, onay aliyoruz, $3 milyon dolarlik hakedisi de odemeyei kabul ediyorlar, iyi bu ay da yirttik cok sukur. Yaklasik 6 dakikada bu islem suruyor. 8) Kalan son 1 dakikasinda 4. maddede ulasmaya calistigim topograflardan Jeff beni ariyor, mesaj birakmistim ya beni ara diye, diyorum Jeff email de attim ama bak Cumartesi ve Carsamba sabah 7.00 de ekibinle sahada ol, ben sana CAD cizimlerini gondericem, ordan koordinatlari alip total station'a yuklersiniz. COk acil durum, sen akslari verince hemen mekanikciler sleeves ve box out koymaya baslayacaklar (yani borularin dosemeden gecmesi icin onceden imal edilmis hazir delikler) Bu da 1 dakikada sonlaniyor. Tamam diyor Jeff, ve bizim 26 dakika doluyor arkadaslar. Iste asagida gordugunuz 1 dereotu, 6 tane seftali ve de 10 tane kucuk erigi almak icin bu emegi veriyorum. Heralde aldiginiz seylerin ucretlerini parayla degil ama emekle odediginizin farkindasinizdir. Hepinize hayirli kazanclar ve iyi calismalar dilerim. Kalin saglicakla. ![]() ![]() ![]() |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt